X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg pokazala ze wszystko ok... na usg tez ruchy tylko oddechowe Lili ... nawet reka nie chciala ruszyc... leniwa ....Na sali obok jest babka tez z wielkim brzuchem... wchodze do laznienki a tak smierdzi fajkami ze masakra. Otworzylam okrno a z kibelka glos zebym zamknela bo jest zimno. Ja mowie ze smierdzi a ona ze juz skonczyla... i zaraz przestanie smierdzi. Jak wyszla to zapytalam sie jak moze palic czy sie nie boi o dziecko a ona mowi ze smarkacz ma 1500 a jest juz w 34 i ma sie dobrze.... szczeka mi opadla....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ja już w domu :) Jechałam z szalonym kierowcą, wytrzęsło mnie za wszystkie czasy :P

Cath, domyślam się, że jest Ci ciężko. Nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz, ale pamiętaj, że musisz być dobrej myśli. Może to się nie potwierdzi i okaże się, że z serduszkiem Konstancji jest wszystko w porządku.

Kasiu, trzymaj się w szpitalu! Może mała rzeczywiście się obróciła albo ma jakiś bardziej leniwy dzień.

Pozostałe mamusie - dbajcie o siebie, starajcie się nie stresować i nie myśleć za dużo o nieszczęściach. Spokój jest potrzebny, wiem, że czasami o niego ciężko, ale dla naszych maluszków musimy się starać.
    Już niedługo :*

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani ginekolog powiedziala ze prawdopodobnie ma wywalone na matke i ze mam sie przyzwyvzajac bo jak bedzie miala lat 15 to juz wogple bedzie mnie miala gdzieś.... rozwalila mnie t ym tekstem... oby tak bylo ze ma lenia....

agaaa28 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Usg pokazala ze wszystko ok... na usg tez ruchy tylko oddechowe Lili ... nawet reka nie chciala ruszyc... leniwa ....Na sali obok jest babka tez z wielkim brzuchem... wchodze do laznienki a tak smierdzi fajkami ze masakra. Otworzylam okrno a z kibelka glos zebym zamknela bo jest zimno. Ja mowie ze smierdzi a ona ze juz skonczyla... i zaraz przestanie smierdzi. Jak wyszla to zapytalam sie jak moze palic czy sie nie boi o dziecko a ona mowi ze smarkacz ma 1500 a jest juz w 34 i ma sie dobrze.... szczeka mi opadla....
    powinien miec juz ponad 2kg a nie 1,5!
    masakra, idiotka...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ta kobieta w ciąży to jakieś bydle, jak można świadomie truć dziecko i nazywać je smarkaczem!!!!! I to jest właśnie nie sprawiedliwe!!!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, takie kobiety nie powinny mieć dzieci. My tu się trzęsiemy nad swoją ciążą, dbamy o siebie i o te maleństwa, a ta Ci powie smarkacz ma 1500g! Co za idiotka, masakra!

Ja bym nakablowała do położnych, zburałyby ją przy całej sali, to może by jej chociaż wstyd było. Zresztą - i tak zburają przy porodzie, bo to przecież po łożysku widać, jak matka w ciąży pali!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:40

Laurka lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i cath trzymam mocno kciuki!! Wszystko bedzie w porzadku!!

Ja jestem po USG malenstwo wazy prawie 1300gr, wszystkie narzady i serduszko w porzadku. Tylko przekrecilo sie z pieknej pozycji z glowka w dol w polozenie podluzne miednicowe ale ma jeszcze czas na obrot. Widzialam jak wytyka jezyczek :D No i mamy duzo slicznych zdjec maluszka. Postaram sie jutro albo pojutrze wstawic.

Sue, LadyMK, Francuska25, ash, przedszkolanka:), Bietka, Angélique89, asia888, MoniaP, kasia_1988, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.

Moje, a raczej łózeczko Leny stoi w piwnicy. Maz mysle ze przyniesie je przed swietami, a po swietach zlozy...teraz jest za wczesnie. I to samo dotyczy wozka.

Ciuszki dopiero tez bede prala krotko przed swietami.

Katis, Cath trzymam kciuki za Wasze maluchy!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu dobre wiadomosci :)
    uspokajamy sie dziewczyny :)) widac czasem maluchy tez maja prawo miec leniwe dni :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie po dzisiajszym usg moja Lili ma 1300 g. A taka debilka powie" ze jej smarkacz ma 1500 w 34 tyg i jest ok"... masakra...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to jest, ze wam nikt tych wynikow nie interpretuje. Odbieracie wyniki i same musicie glowkowac co to oznacza??? Mi z kolei nikt zadnych konkretnych liczb nie podaje. Na kolejnej wizycie lekarz mowi "w normie" lub "odbiegajace od normy". I tyle. A wynikow glukozy nadal nie znam, ale gdyby byly niepokojace, to ponoc by do mnie zadzwonili.

Poza tym skusilam sie dzisiaj na bodziaka i urocza czapeczke z uszkami i buzka z second handu za 1,30 dol xD

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja nie analizuję nigdy wyników, bo w Medicover podają mi od razu normy - jak coś jest nie tak, wynik zaznaczony jest na czerwono. Od razu wiem co ok, a co nie ok. Do tego do wyników zawsze dołączony jest komentarz analityka, a po kilku godzinach lekarza, który zlecał. Ale są laboratoria, które norm nie podają, albo nie mają od razu komentarza a dziewczyny się najzwyczajniej stresują, więc pytają na forum, bo któraś może ma podobne jednostki w laboratorium albo dane badania już wykonywała.
    Wyniki są interpretowane, ale czasami po prostu stres działa tak, że dziewczyny wolą dowiedzieć się szybciej i pytają na forum. Od tego ono jest ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 22:27

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath dobrze, że już w domu, odpoczywaj. Bądź dobrej myśli. Trzymam mocno kciuki, myślami często jestem z Wami.

Kasia u Was na pewno też się wszystko wyjaśni, Lili jeszcze zacznie szaleć w brzuszku. Wyobrażam sobie jak musiała Cię zdenerwować ta palaczka, bo sama kiedyś taką widziałam i miałam ciśnienie chyba 200.

Dzisiaj pierwszy raz poczułam co to jest twardnienie brzucha. Byłyśmy z mamą na zakupach w galerii, żeby dojść do WC trzeba przejść całą. Od razu po wejściu skorzystałam z toalety, zanim doszłam do sklepu, w którym miałam kiedyś upatrzoną czapkę musiałam wrócić do WC, bo czułam, że już w tym sklepie nie wytrzymam więc od nowa całą galerię przeszłyśmy i wtedy stwierdziłam, że już tam nie wracam, mam to gdzieś.
    Brzuch zrobił się dziwny, moja mama go dotknęła i też stwierdziła, że jest bardzo twardy i taki inny kształt się zrobił.
    Czuję, że to było pożegnanie z zakupami. Pozostaje mi allegro ;(
    Już w samochodzie wracając czułam, że jest lepiej, brzuszek zrobił się normalny. A malutka kopie więc jestem spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 22:34

kasia_1988 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, przypomniała mi się zabawna sytuacja.

Na aerobiku dzisiaj prowadząca pyta jednej z mam:
    "A pani jeszcze nie urodziła, to już po terminie chyba?" na co ta jej odpowiedziała:
    "Tak, po terminie, dlatego tu jestem, bo mam nadzieję, że się w końcu zacznie."
    Biedna już, widać, że jej ciężko, ale brzuszek miała taki maluśki, że w życiu bym nie pomyślała, że to końcówka ciąży :)

I to jest niesamowite - my martwimy się twardnieniami, skurczami, skracającymi się szyjkami, a ona pewnie wszystko by zrobiła, żeby już zacząć rodzić.

Ani się nie obejrzymy, a już będziemy w 40tc, sprzątać, wieszać firanki, spacerować, uprawiać sex, żeby się końcu zaczęło :)

Moja koleżanka tak się stresowała, że urodzi w grudniu (a termin miała na 6.01.2014 bodajże), że przenosiła ciążę do 14.01 :)

Chciałam Was odrobinkę odstresować drogie Mamy :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Jeju jaki śliczny duży brzucho ;-) Taki duży. Jak Ty dasz radę do 9 m-ca pociągnąć ;-)
    A wiesz, że moi bliscy to już się śmieją, że mi dadzą taki balkonik jak dla staruszków :P co to przede mną będzie jeździł na kółkach, tylko z podstawką na brzuch, żebym go mogła położyć :D ;)
    http://iv.pl/images/37822316145905862155_thumb.jpg

Sue, kasia_1988, Asiaa1201, Penelope, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa takie pojedyncze skurcze sa zupelnie normalne na tym etapie. Nie przejmuj sie

Januszkowa lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    A wiesz, że moi bliscy to już się śmieją, że mi dadzą taki balkonik jak dla staruszków :P co to przede mną będzie jeździł na kółkach, tylko z podstawką na brzuch, żebym go mogła położyć :D ;)
    http://iv.pl/images/37822316145905862155_thumb.jpg

Mistrzyni, mój Tata miał kiedyś taki T-Shirt "Dekalog piwosza" i z przodu był właśnie facet, który swój brzuch wiózł na taczce :)
    Uśmiałam się jak to przeczytałam, ale jeszcze troszkę i dziewczynki będą z Tobą - Twój brzuszek mieści dwie istotki - dzisiaj widziałam na aerobiku babeczkę, która do terminu ma miesiąc,a brzuch miała jak Ty, przy czym ona tylko jedno dziecko.
    Dasz radę :*

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przenoszenia mam taką nadzieję Sue, że tak będzie. Tak mnie właśnie pocieszała gin. na ostatniej wizycie, że w ponad 90 % to właśnie tak jest, że najpierw kobiety modlą się i boją o szyjkę i to zrozumiałe, a po 37 tyg zaczynają się modlić aby już się skróciła :-)

No ja zdecydowanie wolę tą wersję, że będę modlić się po 37 tygodniu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do przenoszenia mam taką nadzieję Sue, że tak będzie. Tak mnie właśnie pocieszała gin. na ostatniej wizycie, że w ponad 90 % to właśnie tak jest, że najpierw kobiety modlą się i boją o szyjkę i to zrozumiałe, a po 37 tyg zaczynają się modlić aby już się skróciła :-)

No ja zdecydowanie wolę tą wersję, że będę modlić się po 37 tygodniu :-)

Pierworódki (czy jak to się tam nazywa) ponoć często rodzą po terminie.
    Lara, będzie extra, zobaczysz, że niebawem będziemy na kolanach błagać, żeby się już zaczęło.
    Jak widziałam te babeczki dzisiaj, z naprawdę dużymi brzuchami, to wiem, że ja będę od 24.01 ostro pracować nad tym, żeby zacząć rodzić :P

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe balkonik to i mi by się przydał ;) jak długo leżę i wstaje do łazienki to idę jak staruszka tak mnie ciągnie wszystko w dół ;) a jakbym sobie brzusio położyła i jechała balkonikiem to lepiej i wygodniej nie głupi pomysł ;)

Tak zerkam czasami na forum na inne miesiące to już listopadowki prawie wszystkie wypakowane, grudniowki już zaczynają chyba 6 dziewczyn już urodziło, zaraz zaczną styczniowki no i my ;) kurde ale fajnie ;)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ