X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dobre wiesci :-)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa bardzo mi przykro,zapewne Aniołek Igusia nad Wami czuwa (*).

Trzymam kciuki za mamusie,które są w szpitalu,wracajcie szybko do domku:-*

Wszystkim życzę miłego dnia

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymam za Was kciuki! Jesteście pod fachową opieką, nic się Wam nie stanie! :*

Justa kochana bardzo mi przykro, wierzę, że dzielnie zniesiesz ten dzień! :*

Kasiu no widzisz, Lili zdała sobie sprawę, że Mamusi nie wolno tak straszyć :)

BOŻEE... Dowiedzialam sie dopiero teraz co to zgaga, mega zgaga! Matko Boska, co za cholerstwo, nie da się wytrzymać. Ja się przy tym ratuje mlekiem i powiedzmy, że czuję chwilową ulgę.. POWIEDZMY.

Co do prześcieradeł mam chyba frotowe, nie pamiętam.

Na śniadanie dzisiaj budyń hmm... może czekoladowy? Na obiad robię dorsza, surówkę z kiszonej kapusty i może frytki jak mi się będzie bardzo chciało.

Mój Milusiński oszalał i skuczy, bo widzi swoją psią koleżankę na dworze.. Nie ujade z nim :D

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to dobrze że mała się rozruszala. Ciekawe co to była za kroplowka ;)

Ja chyba będę się lenic do oporu, bo czeka mnie intensywny dzień jak na mnie, na 15 wizyta u mojego gina, będzie ciężko o tej porze zaparkować w centrum... A o 19 prenatalne w innym mieście, ale to już na szczęście M ze mną pojedzie :)

megg, kasia_1988, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa przykro mi i wiem co czujesz.Ja jeśli urodze w terminie,to bede obchodziła dzien smierci synków i dzien narodzin malenstwa które przyjdzie na swiat.Mam nadzieje,że urodze w inny dzien.
    Dziewczynki co leżą w szpitalu niech się dzielnie trzymaja i duzo odpoczywaja.Trzymam mocno kciuki.

U mnie wszystko ok.Siedze sobie w domku na zwolnieniu i pomau kompletuje rzeczy dla maleństwa.Wózek juz kupiony do tego komoda i pare ciuszków.Udało nam się też wygospodarowac kącik gdzie będzie stało łóżeczko,tylko mąż musi jeszcze go pomalować.

Życze miłego dnia i dużo zdrówka.U nas -3 brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 09:18

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam postanowienie od dzisiaj takie, że mniej siedzę na forum i w necie a więcej będę sobie leżeć/siedzieć i czytać - wypadałoby przeczytać w końcu "Język niemowląt".
    Chcę też przygotować szafę dla Janeczki, bo ja tu się rozglądałam za przewijakiem ze stelażem w IKEI a przecież w małym pokoju mamy szafę w zabudowie specjalnie zaprojektowaną do pokoju dziecięcego - jest mnóstwo szuflad + blat z półkami, na którym właśnie poprzedni właściciele mieli przewijak, kosmetyki, itp. - jest tam lampka, więc pełen wypas. I muszę po prostu tą szafę opróżnić, bo trzymamy tam różne gadżety, które trzeba przenieść.
    Będę sobie sukcesywnie działać.

megg, kasia_1988, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak plan super.

Mojej meczarni nadchodzi kres. Zaraz pani pobierze krew i w koncu zjem kanapke :-/ umieram z glodu. Nie wspomne o tym ze spac mi sie chce :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, jeszcze chwilę, ja od razu zjadłam dwie kanapki z jajkiem i kupiłam sobie małe cappucino z czekoladą, mmmm, poezja :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia dzięki za pomysł na obiad hihihi :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś chciała :) dla mnie super rozwiązanie :)
    http://allegro.pl/munchkin-organizer-na-lozeczko-pieluchy-kosmetyki-i4803466835.html

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyznam się, że skapitulowaliśmy i jednak weźmiemy ślub przed czym się broniłam rękami i nogami i mój M. zresztą podobne miał zdanie.
    Ale przekonało nas to, że w szpitalu może być różnie i może nie być czasu na wypełnianie papierów kogo upoważniam do decydowania o zabiegach wszelakich, poza tym czytałam art. o babce, która podczas cesarki zapadła w śpiączkę i ojcu dziecka nie chcieli dziecka przekazać pod opiekę tylko maluszek trafił do domu małego dziecka prosto ze szpitala.

Mamy totalnie inne podejście, nie będzie to dla nas jakaś wielce podniosła chwila, uważamy, że "obietnice są przyczyną złamanych obietnic" i że póki się kochamy, jesteśmy ze sobą i nie zmieni tego żaden papier, to będzie dla nas zwykła formalność, która nas jednak jakoś zabezpieczy na wszelkie okoliczności.

megg, Aagnieszkaa, Lara 82, Sue, Penelope, asia888, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Jakby któraś chciała :) dla mnie super rozwiązanie :)
    http://allegro.pl/munchkin-organizer-na-lozeczko-pieluchy-kosmetyki-i4803466835.html
    Bardzo fajna sprawa :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ślub to nie koniec świata :D Mimo wszystko gratuluję, przyzwyczaisz się ;) A jak nie zmienisz nazwiska to nawet dokumentów nie trzeba wymieniać :) No i po porodzie M będzie mógł sam iść do USC zgłosić dziecko, tak to byście musieli oby dwoje iść.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chce sie zabrac za cztanie "jezyka niemowlat"

gosiu a kiedy planujecie ta uroczystosc? gratulacje
    fakt jest to w naszym kraju swojego rodzaju zabezpieczenie

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak, ślub to nie koniec świata :D Mimo wszystko gratuluję, przyzwyczaisz się ;)
    Haha, dzięki, przyzwyczajam się do tej myśli :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    tez chce sie zabrac za cztanie "jezyka niemowlat"

gosiu a kiedy planujecie ta uroczystosc? gratulacje
    fakt jest to w naszym kraju swojego rodzaju zabezpieczenie
    Dziś właśnie byliśmy w USC, termin: 10.01 ;)

megg, juska19, bella84, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju a co w ogóle słychać? Jak tam córki? Przygotowania do świąt, bo pomału pewnie każda z Nas o tym myśli? :)

Gosiak czaderski plan, ja takie grube sprzątanie mogłam urządzać tylko wtedy, gdy Męza nie bylo w domu, bo to taki "przydamiś" ;)

Patrycja a proszę bardzo :P

Katiś fajny organizer, szkoda tylko, że jeden kolor, bo nie pasuje mi kompletnie do niczego.

maja35 lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a planujecie kogoś zaprosić oprócz świadków? Pewnie rodzice się bardzo ucieszą z tego wydarzenia :) Moja koleżanka ze studiów tez w ogóle nie chciała ślubu, ale połączył ich kredyt mieszkaniowy. Tez miała być tylko formalność itd, byłam na ich ślubie w USC i mimo że przed wejściem wyglądali na luźno nastawionych to jak składali przysięgę to oboje byli mega zdenerwowani i wzruszeni, to zawsze jest przeżycie :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak, a planujecie kogoś zaprosić oprócz świadków? Pewnie rodzice się bardzo ucieszą z tego wydarzenia :) Moja koleżanka ze studiów tez w ogóle nie chciała ślubu, ale połączył ich kredyt mieszkaniowy. Tez miała być tylko formalność itd, byłam na ich ślubie w USC i mimo że przed wejściem wyglądali na luźno nastawionych to jak składali przysięgę to oboje byli mega zdenerwowani i wzruszeni, to zawsze jest przeżycie :)
    No właśnie chcemy samych świadków. My mamy wspólny kredyt od 7 lat i nie było nam do tego potrzebne małżeństwo :)
    Ale fakt, rodzice będą wniebowzięci, że w końcu będziemy małżeństwem, nie raz nie dwa o tym wspominali. A teraz to już w ogóle, dzieci itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak szukaj pięknej sukienki :) Gratuluję. Może teraz nie czujesz tego stanu euforii, ale na pewno na długo zapamiętasz ten moment - choćby ten, w którym wymieniacie się obrączkami :)

Zwłaszcza, że łączy Was nie tylko taka o, miłość.. bo jeszcze Janeczka! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ