X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Katiś, Penelope cieszę się, że to były fałszywe alarmy!

Kasia cieszę się, ze wszystko dobrze z małą i że jesteś już w domu :)

Powodzenia na wizytach dziewczynki, trzymam kciukasy !:)

Słoneczna ja też byłam wczoraj na SR i za chyny ludowe nie odgadnę która z mamuś to Ty:) Może ty mnie poznałaś;) byłam w pomarańczowej bluzce, sweterku. Jasno-ciemne włosy do ramion i okulary na nosie ;) K. był w niebieskiej kurtce. Może w pon się poznamy :)

Ja nie jestem zachwycona z tego spotkania, mam nadzieje, że się rozkręci :)

Mój K. po tym co mówiła położna zapowiedział mi, że weźmie się za kontrolowanie mojego jedzenia i nie pozwoli na kolacje jeść jabłek ;)

Dzisiaj na śniadanko zjadłam serek wiejski z mnóstwem warzyw - żeby nie było, że nie jem nabiału ;p i dzisiaj wyjmuję owoce mrożone, będę jadła z jogurtem naturalnym :)

Mnie dzisiaj czeka intensywne przedpołudnie, zaraz muszę skończyć farsz na pierogi i je ugotować, bo około 13 muszę się wybrać do lekarza po kontynuację L4, najgorsze jest to, że nie jestem zapisana na wizytę i mogę sobie poczekać chwilę.... A po południu przyjeżdża moja siostra zakonnica :)

Penelope lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też jest taki, że jak ma dzień bardziej leniuszkowy, to i słodycze średnio działają. Przedszkolanka, może popukaj trochę do Brzuszkowego, położna na szkole rodzenia mówiła też, że w takiej sytuacji warto złapać brzuszek z dwóch stron i lekko potrząsnąć i położyć się w pozycji, która dla malucha jest niewygodna. Powinien wtedy próbować zmienić pozycję.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Hejka!

Katiś, Penelope cieszę się, że to były fałszywe alarmy!

Kasia cieszę się, ze wszystko dobrze z małą i że jesteś już w domu :)

Powodzenia na wizytach dziewczynki, trzymam kciukasy !:)

Słoneczna ja też byłam wczoraj na SR i za chyny ludowe nie odgadnę która z mamuś to Ty:) Może ty mnie poznałaś;) byłam w pomarańczowej bluzce, sweterku. Jasno-ciemne włosy do ramion i okulary na nosie ;) K. był w niebieskiej kurtce. Może w pon się poznamy :)

Ja nie jestem zachwycona z tego spotkania, mam nadzieje, że się rozkręci :)

Mój K. po tym co mówiła położna zapowiedział mi, że weźmie się za kontrolowanie mojego jedzenia i nie pozwoli na kolacje jeść jabłek ;)

Dzisiaj na śniadanko zjadłam serek wiejski z mnóstwem warzyw - żeby nie było, że nie jem nabiału ;p i dzisiaj wyjmuję owoce mrożone, będę jadła z jogurtem naturalnym :)

Mnie dzisiaj czeka intensywne przedpołudnie, zaraz muszę skończyć farsz na pierogi i je ugotować, bo około 13 muszę się wybrać do lekarza po kontynuację L4, najgorsze jest to, że nie jestem zapisana na wizytę i mogę sobie poczekać chwilę.... A po południu przyjeżdża moja siostra zakonnica :)

A co jest nie tak z jabłkami na kolację?

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo:) kasiu super ze Cie wypisali :) katis oczywiscie kciuki mocno zacisniete :)
    Czytam Was i ciesze sie ze nie tylko ja wpadam w zakupoholizm, raptem wczoraj przyszla paczka z next a ja co:p juz dzis wypatrzylam sobie ogrodniczki sztruksowe i sukieneczke do kolejnego zamowienia :p maz tylko sie smieje na szczescie choc pewnie niedlugo smiech przerodzi sie w co innego jak za bardzo bede szalec :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    kasiu na moją słodycze nie działają... już zjadłam śniadanie, twixa, wypiłam słodką herbatę...

Przedszkolanka, może popukaj trochę do Brzuszkowego, położna na szkole rodzenia mówiła też, że w takiej sytuacji warto złapać brzuszek z dwóch stron i lekko potrząsnąć i położyć się w pozycji, która dla malucha jest niewygodna. Powinien wtedy próbować zmienić pozycję.

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!! Dajcie znać po :)

Mistrzyni, ja jeszcze w szał nie wpadłam, ale pewnie wszystko przede mną. Myśle, że nie ma na świecie kobiety, która ma za dużo ubrań. A Ty masz w brzuchu dwie, a to zobowiązuje :)
    Ostatnio widziałam takiego mema "I have something to wear - said no woman, ever.":)

Angelcia, z tym f&f, nigdy tam nic nie kupiłam, ale ponoc ciuszki dziecięce mają bardzo dobrej jakosci, wiec na pewno obczaję:)

Atakasobiejedna - ależ bym sie wkurzyła! Nienawidzę takiego czegos! Mimo wszystko postaraj się nie denerwować, my to zrobimy za Ciebie:)

Wczoraj miałam taką zgagę, że chciałam umrzeć. Najgorzej. Wzięłam rennie, litr wody i jakoś dałam radę zasnąć

Atakasobiejedna, angelcia lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Konstancja chyba razem ze mna się stresuje dzisiejsza wizyta u specjalisty :( dzis jeszcze idę po wypis ciekawe co tam namodzili i musze poprosić o ksero badan. Dzis młoda mniej sie rusza ale sie nie stresuje bo ja czuje wiec jest ok. A moje dziecko wiecie ze po slodyczach nie chce się ruszać ale po kwaśnych rzeczach takich jak kapusta kiszona lub ogórki kiszone :)

Gosiak mam zamiar takie zakupić ale oryginalne emu :D tylko to juz na nastepna zimę bo teraz w kombinezonie sa te nóżki :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Atakasobiejedna wniosek jest jeden - nie warto nic mówić. Zazwyczaj mentalność ludzka jest taka, że jak powie się coś w tajemnicy to ona najszybciej obiega całą okolicę.

Kasiu no nareszcie jestes w domu! :)

Niestety i tak już mówię tylko to co musze, ale myślałam że jak jej wyraźnie powiem że ma o tym nie gadać to wystarczy. Pal sześć ze powiedziała, jakby się przyznała ze faktycznie się wygadala to by nie było tematu, ale ona teraz glupka ze mnie robi :/ A z teściowa sobie porozmawiam jak będę miała okazję i jej w końcu powiem co moja mamuśka ma za uszami skoro ona tak lubi opowiadać o nie swoich sprawach.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja Konstancja chyba razem ze mna się stresuje dzisiejsza wizyta u specjalisty :(
    A o której masz wizytę dzisiaj?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba chyba najbardziej reaguje, jak napiję się gorącej herbatki

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A o której masz wizytę dzisiaj?
    17:45. Zwariuje do tej pory :(

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath będzie dobrze na pewno :)
    co do kwaśnego to moja tak samo :)

Aga no już potrząsałam, dźgałam, kichałam,jadłam... teraz zjadłam twixa i pokopała troszkę... wyląduję w wariatkowie jak nic.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja Konstancja chyba razem ze mna się stresuje dzisiejsza wizyta u specjalisty :( dzis jeszcze idę po wypis ciekawe co tam namodzili i musze poprosić o ksero badan. Dzis młoda mniej sie rusza ale sie nie stresuje bo ja czuje wiec jest ok. A moje dziecko wiecie ze po slodyczach nie chce się ruszać ale po kwaśnych rzeczach takich jak kapusta kiszona lub ogórki kiszone :)

Gosiak mam zamiar takie zakupić ale oryginalne emu :D tylko to juz na nastepna zimę bo teraz w kombinezonie sa te nóżki :*

Cath trzymam kciuki z całej siły... obyś usłyszała dobre wieści...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    17:45. Zwariuje do tej pory :(
    Ojej, to faktycznie późno, ale kciuki będą zaciśnięte, od razu daj nam znać, na pewno wszystko będzie OK!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eb06787bd1decafcm.jpg

Podpis powinien być Będzie dobrze! Musi być!

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, mamy uwielbiają o nas rozmawiać :) ale też by mnie to wkurzyło!
    Bo ludzie uwielbiają rozmawiać o innych i potem ta informacja wraca do Ciebie totalnie zniekształcona.

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, będę mocno trzymać kciuki! Dobrze, że spojrzy na to specjalista, bo tak jak mówię, cały czas mnie dziwi, że nikt tego nie zauważył wcześniej!
    Musi być wszystko dobrze!! Kciuki zacisniete :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a ja zaczęłam dziś ósmy miesiąc... ale jaja

Atakasobiejedna, Patrycja20, megg, Sue, Bietka, Fedra, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, dzięki za wsparcie, staram się nie denerwować, bo co to da. Tłumacze sobie że najważniejsze że z małym jest wszystko ok, a reszta to tylko pierdoly, ale nie zawsze wychodzi szczególnie jak trzeba leżeć i ciężko przestać o tym myśleć ;) Na szczęście M mnie wspiera, bo też już zdążył poznać moja matkę.

Cath, trzymam kciuki, musi być dobrze!

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Cath będzie dobrze na pewno :)
    co do kwaśnego to moja tak samo :)

Aga no już potrząsałam, dźgałam, kichałam,jadłam... teraz zjadłam twixa i pokopała troszkę... wyląduję w wariatkowie jak nic.

Kuba, też czasem robi mi takie numery. Generalnie są takie dni, że wierci sie ciągle, a czasem mniej.
    Najważniejsze, że mała się poruszyła.

951c9e183b.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ