X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Ty chcesz rodzić w Wojewódzkim, dobrze kojarzę?
    Byłaś tam u nich na rozmowie i zwiedzaniu? W jakim terminie trzeba się umówić z anestezjologiem?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki. Dobrze, że z maluszkami wszystko ok.
    U mnie Matylda zrobiła jaja i będzie Jaś :)
    Mój Jaś jak wczoraj szalał tak dzisiaj cisza. W dodatku boli mnie w lewym boku pytałam o to gin na wizycie tydzień temu i mówił że z łożyskiem wszystko ok i nie ma powodu do obaw. Jednak martwi mnie to. Tym bardziej, że ostatnio znajoma z cukrzycą taką jaj moja urodziła w 34tc bo odkleiło jej się łożysko i zaczęła krwawić. Masakra.
    Wiem że będę rodzić w klinice 120km od domu i do szpitala mam już jechać 20 stycznia. W sumie cieszę się bo wiem, że dobrze zajmą się małym i mną ale do tego czasu osiwieję z niepokoju.

sebza, Fedra, Januszkowa, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . dziewczyny. Dziękuję raz jeszcze, wyspałam się dziś :) na Zdziebąda też nic nie działa, ani zimne, ani słodkie ani nic. Uparte dziecię. Ciekawe po kim ;) zaraz zbieram się do położnej na wizytę dzisiejszą.

Ja mleko zaczęłam pić jakieś 2 miesiące tomu, codziennie, właśnie ze względu na dostarczenie wapnia, i jem więcej nabiału.

Katis, Kasia, cieszę się że u Was też był tylko fałszywy alarm.

Gosiak, gratuluję 8 miesiąca :)

ATAKASOBIEJEDNA, tak się zastanawiałam czy zrobisz "napad" na konto i ciesze się że Jesteś konsekwentna

kasia_1988 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Bylam dzis na wizycie u ogolnego. Wiem tyle ze szyjka dluga i zamknieta;) Slyszłam serduszko;)

Jedyne co ze mam infekcje znowu;/ I od tej infekcji dostało sie rozniez jezykowi;/ Boli mnie od kilku dni -tak jakis podraznoiony i lekarka mowila ze to wlasnie od infekcji tam na dole;/ Dostałam sode z apteki i mam pukac usta. Po pierwszym razie czuje ulge;)

A no i pytałam o ten ból nogi to mowila ze to normalne bo sie wszystko rozciaga... wiec jej wierze, no i w razie co kazała brac przeciwbolowe. No i tyle;)

Penelope bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze u Was;)

Penelope, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ATAKASOBIEJEDNA, tak się zastanawiałam czy zrobisz "napad" na konto i ciesze się że Jesteś konsekwentna

Chyba miałaś na myśli MistrzyniWKochamCieMisiu :D Mi jeszcze mąż nie odcial dostępu do pieniędzy, ale w sumie już prawie wszystko kupiłam co chciałam ;)

Penelope, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, miałam na myśli MistrzyniWKochamCieMisiu :)
    Atakasobiejedna wrote:
    Chyba miałaś na myśli MistrzyniWKochamCieMisiu :D Mi jeszcze mąż nie odcial dostępu do pieniędzy, ale w sumie już prawie wszystko kupiłam co chciałam ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)

My po zakupach, dzis barszczyk czerwony z uszkami i łazanki :)
    a poza tym to wczoraj bylismy ogladac mieszkanie, bardzo nam sie podoba i chcemy kupic tylko kwestia kredytu...trzymajcie kciuki zeby kredyt siadł a wtedy swieta spedzamy w naszym, nowym pieknym mieszkanku :)

Penelope, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A co jest nie tak z jabłkami na kolację?

Aga położna mówiła, że jabłka to prawie sam cukier i nie jest to pełnowartościowy posiłek jaki mama powinna zjeść zwłaszcza wieczorem, żeby dziecko miało z czego korzystć.

Ataksobiejedna rozumiem Ciebie w zupełności, bo moja mam to też jest plotkara. Jak się dowiedziłam o ciąży to nie chciłm jej szybko mówić bo wiedziałam jak to się skończy... cała wioska i okoliczne też będą wiedzieć ;p Jak powiedziałam rodzicom to zaznaczyłam, że nie chce żeby rozpowiadała o tym fakcie bo mi to do niczego nie potrzebne i posłuchała o dziwo :) ostatnio nawet jedna ciotka zapytała dlaczego nikt jej nie powiedział, ze jestem w ciąży to mama do mnie " w końcu miałam nikomu niż oprócz najbliższej rodziny nie mówić " ;p
    O pessarze i skróconej szyjce jej nawet nie mówiłam, bo nie chcę żeby się niepotrzebnie nakręcała, a znam ją i wiem, że więcej zmartwień jej nie potrzeba.

Cath trzymam kciuki za dobre informacje !

Na razie zrobilam 20 pierogów, na obiad wystarczy, jak wrócę od lekarza no nalepię resztę :) a teraz szykuję się d wyjścia.

Do usłyszenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:29

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wczoraj dzień na nie. Wszystko było nie takie, nie śmakie, nie owakie :/ Dziś mi przeszło.

Byłam dziś u dentysty, na zakupach, poskładałam pranie, nowe naszykowałam, obiad zrobiłam, ciasto właśnie piekę. Także u mnie dziś owocnie.
    Teraz zasiadam odpoczywać w końcu.
    Potem mam zamiar posadzić w ogródku krokusy, żeby na wiosnę zakwitły <3

Cieszę się, że szpitalne sprawy się rozwiązały pozytywnie.

Gosiak, tobie gratuluję decyzji o ślubie!

Cath za ciebie i konstancje trzymam kciuki już od teraz!

Bietka, dlaczego nie można jeść na wieczór jabłek? Ja obowiązkowo dwa zjadam wieczorem, tak mi jakoś w ciąży smakują :D

Bietka, doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:29

kasia_1988, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że położna nie pozwoliła jabłek jeść. Przecież w jabłkach jest też błonnik, więc idealnie pomaga na trawienie, a jak ktoś ma zaparcia, to już w ogóle.
    Lepiej zjeść jabłko niż batonika albo białą bułę :)

Ja dziś się biorę za porządki takie solidniejsze, bo już widzę, że mi się nazbierało. Do tego dochodzi jeszcze przeogromna kupa prasowania (w tym dwa komplety pościeli).
    Muszę też podjechać do tej szkoły rodzenia i wypełnić jakiś formularz, a to niestety na drugim końcu miasta ;)

U mnie dziś na obiad chyba penne z porem. Chociaż mam pomidorową, więc nie wiem czy będzie mi się chciało coś jeszcze robić :)

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Aga położna mówiła, że jabłka to prawie sam cukier i nie jest to pełnowartościowy posiłek jaki mama powinna zjeść zwłaszcza wieczorem, żeby dziecko miało z czego korzystć.

Ataksobiejedna rozumiem Ciebie w zupełności, bo moja mam to też jest plotkara. Jak się dowiedziłam o ciąży to nie chciłm jej szybko mówić bo wiedziałam jak to się skończy... cała wioska i okoliczne też będą wiedzieć ;p Jak powiedziałam rodzicom to zaznaczyłam, że nie chce żeby rozpowiadała o tym fakcie bo mi to do niczego nie potrzebne i posłuchała o dziwo :) ostatnio nawet jedna ciotka zapytała dlaczego nikt jej nie powiedział, ze jestem w ciąży to mama do mnie " w końcu miałam nikomu niż oprócz najbliższej rodziny nie mówić " ;p
    O pessarze i skróconej szyjce jej nawet nie mówiłam, bo nie chcę żeby się niepotrzebnie nakręcała, a znam ją i wiem, że więcej zmartwień jej nie potrzeba.

Cath trzymam kciuki za dobre informacje !

Na razie zrobilam 20 pierogów, na obiad wystarczy, jak wrócę od lekarza no nalepię resztę :) a teraz szykuję się d wyjścia.

Do usłyszenia

Dzięki. Pytałam bo często dojadam jabłko wieczorem, żeby wspomóc trawienie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tagiatelle z sosem śmietanowym z rukolą, suszonymi pomidorami i serem camembert i żółtym. Mi ślinka cieknie!

Sue a jak się robi z porem?

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski śmigam się przygotować do badania.
    A miałam Wam jeszcze napisać, że moje dziecię ma takie hobby: ręką albo nogą wyciąga się tak, że dojeżdza nad biodro :D No i to boli :D O żebrach już nie wspomnę, a najlepsza zabawa jest w przeciąganie się aż pod mostek :D

Pojawię się wieczorem, bo po badaniu jeszcze jedziemy do kuzynki. Cath trzymam kciuki !!!

Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    U mnie tagiatelle z sosem śmietanowym z rukolą, suszonymi pomidorami i serem camembert i żółtym. Mi ślinka cieknie!

Sue a jak się robi z porem?

O żesz, mniam!
    Mam taką książkę kucharską "Szybka kuchnia" i stamtąd mam przepis. Tylko się właśnie zastanawiam, bo jest w nim napisane, żeby dodać szklankę białego wina. A ja ani nie mam wina, ani ochoty, żeby go dodawać. Dlatego też się zastanawiam nad penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Zobaczę, P. wyjechał, więc pewnie z braku ochoty na gotowanie, odgrzeję wczorajszą zupę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dowiedziałam się jak sie mierzy prawidłowo szyjkę - od ginekologa. Trzeba zmierzyc 3 razy -za każdym razem wyjmując sondę - i z tego wyciąga sie średnią. Gin mówiła, że długośc zależy od kata pod jakim się mierzy, ułożenia itp dlaego wychodza rozbizności. I np. za pierwszym razem może wyjśc 25mm, za drugim 45mm a za trzeciim jeszcz inaczej. W każdym razi musza byc 3 pomiary. No i oszywiście kwestia sprzętu - na każdym wychodzi inaczej

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, to możemy sobie piątkę przybic, moja mama też się nie wygadala jakimś cudem o ciąży, za to teraz nadrabia :P

Sylwia, mi właśnie gin wczoraj 3 razy sprawdzał szyjkę na usg, ale już po badaniu palpacyjnym stwierdził że łożysko bardzo napiera.

Bietka lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    A co w takim polecała na wieczór jako posiłek?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta cud - sex i głód :)

Ale mam zgagę znów :( Aż mi niedobrze jest. Najgorsze, że mi to tak jakby "nadpływa" -wybaczcie dosłowność. Siedzę sobie i nagle taka fala paląca.
    Pójdę na spacer, może mi przejdzie :(

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może źle się wyraziłam, chodzi o to żeby kolacja była wartosciowa, jabłko może być dodadkiem Nie polegała nic konkretnego, mówiła, ze ważne są warzywa, nabiał minimum plaster sera białego dziennie. Wydaje mi się, ze chodziło jej o to, ze lepiej mieć dietę bogatą w witaminy niż przyjmować suplementy

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O żesz, mniam!
    Mam taką książkę kucharską "Szybka kuchnia" i stamtąd mam przepis. Tylko się właśnie zastanawiam, bo jest w nim napisane, żeby dodać szklankę białego wina. A ja ani nie mam wina, ani ochoty, żeby go dodawać. Dlatego też się zastanawiam nad penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Zobaczę, P. wyjechał, więc pewnie z braku ochoty na gotowanie, odgrzeję wczorajszą zupę :)

Aha, ja jak mam to daję, jak nie mam nie daję ;P
    Ze szpinakiem i suszonymi pomidorami też robię :) W ogóle makarony z sosami bardzo lubię. I robi się je szybko :D

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ