X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Asia ale jak to nie przyjela zwolnienia ? Bo mam w pon dostac od 8 do 8 stycznia i nie wiem o co chodzi.

bo pomyłka jest, miało być od 9 grudnia a wpisał od stycznia :)

właśnie pochłonęłam obiad.

zupa pieczarkowa i naleśniki - z białym serem i pieczonymi jabłuszkami. Mniam.

Postałam przy garach i już mnie plecy bolą :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła do mnie duża paka Pampersów. 108 sztuk za 56 zł (rozm.2), zamówiłam w dniu darmowej dostawy ze sklepu agito. To chyba dobra cena. Żałuję, że nie zamówiłam więcej.
    Już wszyscy kurierzy mnie znają :) Jeden ostatnio poznał mnie po głosie przez tel. :)

Gosiak, Fedra, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od stycznia. Jak to wszystko trzeba sprawdzac. Ja w tym tyg pozamawiam troche. Pieluch nie kupuje jeszcze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spicie? AsiSzw nie przyjęli l4 bo było wypisane do 09.01.2014 zamiast 2015, ot i cala zagadka :)

A swoją drogą to dobrze ze babka w zus to zauważyła, bo inaczej by czekała tygodniami na zasiłek jakby odeslali l4 do lekarza do poprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:30

Lara 82, AsiaSzw lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie ma za co. :D Nasza się piecze w piekarniku już :D mniam mniam <3 oczywiscie wraz z kotami serka podjedliśmy i jak robiłam sosik czosnkowy to moje koty się zawsze tak na nie patrzą abym im dała po jogurcie do wylizania kubeczek ze aż serducho pęka :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mój kot je tylko szynkę, saszetki, suchą karmę i czasami pasztet. Twoje koty mają niezłe zachcianki.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Cath mój kot je tylko szynkę, saszetki, suchą karmę i czasami pasztet. Twoje koty mają niezłe zachcianki.
    Oj, moje uwielbiają jogurty, serki danio, monte... ;)
    Bitą śmietanę...

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Norka to znowu pies na warzywa, potrafi wpierniczyć surowy kalafior! Jedynie pomidor jej nie smakuje ;P A jak pięknie prosi - tak łapką macha albo głaszcze po rękawie :)
    Z zabawek uwielbia papierki po Michałkach z Hanki. Kupne zabawki są ok, ale na chwile, więc już jej nie kupujemy ;P

Czekam na tego męża mojego, mam być o 16.00 a już mnie ssie w żołądku!

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:))

Miałam sie poodnosić do tematów, ale za duzo ich:))
    My dziś wracamy do Wrocławia:)

Powiem Wam, że dziś na maksa się wkurzyłam! Chciałam cały czas stopniowo kompletowac wyprawkę, ale brat mojego P. cały czas mówił "nie kupujcie nic, my mamy dla Was dwa worki ubrań".
    No i dziś się w końcu zapytałam, bo już chciałam poprać, zobaczyc co brakuje i co sie okazalo? Że nie ma dosłownie nic!
    I muszę kupic teraz wszystko, bo przecież w styczniu za tym latać nie będę.
    Nie jestem zła, że nic nie dostaniemy, tylko mogli najpierw sprawdzić, prawda?
    Wózka też nie weźmiemy, bo go jeszcze nie ma!
    I tyle miałam wziac, a wracam z jedną parą skarpetek od teściowej. Nie skomentowalam tego, bo nikt nie ma obowiązku mi nic dawać, tylko po co to gadanie przez kilka miesięcy?!

Wrrr, czekam na wypłatę i zabieram się ostro za wyprawkę. Już nie chcę żadnych takich "prezentów".

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a co on? Niepoważny? Jak się tłumaczył teraz?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue chyba szlag by mnie trafił, tak jak mówisz, nie dlatego że nic nie dostaniesz tylko dlatego ze tak głupio gadał, co nie wiedział ze nic nie ma?

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, okazało sie, że to niby sa jakieś większe rzeczy, że te mniejsze jego żona dała koleżance kiedys tam.

Czyli nie wkurzyłam się niesłusznie?:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszyscy mi mowili, nic nie kupuj, bo wszystko jest po malym. I co? Cholera jasna!
    Jeszcze święta są teraz, dobrze, że moja mama zaoferowała, że mi trochę pomoże z wyprawką. I wiem, że na niej akurat polegać mogę.
    No nic, teraz muszę się zmobilizować i to ogarnąć w przyszłym tygodniu. Fryzjer najwyżej w styczniu. Nosz kur€&@;a!!

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już nic nie chcę. Sama będę mu kupować.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Nie wiem, okazało sie, że to niby sa jakieś większe rzeczy, że te mniejsze jego żona dała koleżance kiedys tam.

Czyli nie wkurzyłam się niesłusznie?:)
    Absolutnie - ja bym się wkurzyła na maksa, chociaż należę do bardzo spokojnych. Przeciez gdybyś wiedziała, to inaczej byś wszystko sobie zaplanowała...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja bym się zagotowala jak czajnik z gwizdkiem :P To pewnie brat się pochwalił ze Wam da, a nie zapytał o zdanie żony, która może juz komuś innemu je obiecała, albo wydała. No ale powinien to od razu odkręcić żebyś wiedziała na czym stoisz, a nie dopiero teraz :/ Dobrze ze jesteś na chodzie, to może w lumpach znajdziesz coś fajnego, jakby mi ktoś taki numer wywinal teraz jak musze leżeć to bym nie przebierala w słowach...

Sue lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue polaz po lumpkach.
    Tak to jest jak sie poodaje obcym a poniej rodzina potrzebuje i nie ma. Moze on nie wiedzial ze zona oddala komus?

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Pewnie już miałabym wszystko! No ale, przynajmniej będę miała wszystko nowe, takie jak ja chcę.
    Ale myślałam, że tych początkowych ubranek nie muszę kupować i chciałam kupowac teraz kosmetyczne i apteczne rzeczy i pościel. Bo wózek, łóżeczko i fotelik mam.
    A tak, muszę kupować i to, i to. Yay. :|

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, nie wiem czy sie nie dogadali, już się o nic nie zapytam! Dobrze, że się teraz zapytałam, bo przynajmniej do końca roku to ogarnę.
    Ręczniczki, butelki i takie rzeczy z apteki lupię po nowym roku. Mama też chce pomoc, dobrze, że ją mam :)
    Wrrrr...

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, jak nie lubisz chodzić po lumpach to popatrz na Allegro, tylko nie u handlarzy, a u mam które wystawiają ciuchy po swoich dzieciach, za symboliczne pieniądze kupisz całą pake ubrań. Te pierwsze rozmiary starczaja na krótko i ubranka nawet nie zdążą się zniszczyc, a nawet jak będą jakieś odrzuty to i tak zaoszczedzisz kilkaset zł no i używane ubranka są zdrowsze dla skóry dziecka :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ