Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, tak do 32 tc, więc myślę że zdążysz, wg mnie warto :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do walentynek Sue nie dotrwam. Gin mowil ze dobrze by bylo jakby w 37 tyg bo potm bedzie ciezko bo dziecko duze a ja niezbyt. Pewnie dlatego tez teraz jest taka syfuacja bo mi napiera na szyjke. Moze cos w tym bylo jak pisalam ze czuje ruchy jak w odbycie, a on sobie tak nisko siedzi juz. No i na pewno te bole krzyza 3 razy, to wtedy cos musialo sie zadziac.

Groszek tez nadal w szpitalu. Wczoraj mowila ze miala krwawienie ale nie wiedza skad. Pessar sie trzyma. Trzymajmy kciuki za nich

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna rozszyfrowalas zagadke po mistrzowsku :-) wygralas czekokadki :-)

w poniedzialek jade do gina aby tylko jedna cyferke zmienil i walnal pieczatke. No coz. Dobrze ze go lubie :-)

Sue nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas. Ja bym zabila i zrobila zadyme. Taki charakter...

Gosiak a gdzie ty taka pizze zamawiasz? Ja zawsze sama robie ale nie ukrywam ze nie zawsze mi sie chce. :-/

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak a gdzie ty taka pizze zamawiasz? Ja zawsze sama robie ale nie ukrywam ze nie zawsze mi sie chce. :-/
    W pepepizza, wg mnie najlepsza pizza w Trójmieście. No może jeszcze w Oliwie jest taka pizzeria niedaleko katedry, ale stamtąd nie dowożą.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kurde ze tez im sie opłaca wysłać towar wartości 15zł ???
    no słodziaki są :)
    Ja też tego nie rozumiem, na czym oni zarabiają ;-)
    Dlatego właśnie lubię ebay;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja też jestem raczej mała i drobna, ale mnie gin nie powiedział nic takiego, w sumie, moja mama ma 150cm wzrostu, a ja wazylam prawie 4kg:)
    Trzymam kciuki i za Ciebie i za Groszka. Moze jej coś tam naruszyli jal pessar zakładali, szyjka teraz dosc wrażliwa. Niech jej Gabrys tez w brzuchu jak najdłużej siedzi!

My juz jedziemy, mały wpycha mi pupę w żebra i boksuje w srodku tak, że zaraz przez pępek mi wylezie. Auć.

• ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak leżycie na kanapie o oglądacie tv to w jakiej pozycji?
    Mi najwygodniej jest plackiem na plecach, ale nie wiem czy to dobra pozycja.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pepek mam w srodku, plytki ale mam;)
    Pani polozna powiedziala ze bardzo ladny brzuszek;)
    Ta co ze mna lezala to misla zaorany niezle i plecy, wusial jej ten brzuch tak poza pizame a nie tak ze nad macica. I lekarz mowil ze szyjks dluga bo ona nie naciska tylko tak na zewnatrz. Dzis poszla na oksytocyne, ciekawe czy wywolali skurcze

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia z Pepy nigdy nie zamawialam. W Oliwie uwielbiam ta pizzerie <3

Ash ja jak mam ochote to leze na plecach ale staram soe zmieniac pozycje. Ale za to pozycja na lewym boku wohmgole mi nie odpowiada

ash lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia z Pepy nigdy nie zamawialam. W Oliwie uwielbiam ta pizzerie <3
    A, zapomniałam jeszcze o Tesoro w Sopocie. Polecam! :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, mnie pozycja na lewym boku też nie odpowiada. Nie lubi jej tez moje dziecko, ktore ma po lewej stronie chyba główkę:)
    Mnie, a raczej Tomkowi najlepiej na plecach, ewentualnie na prawym boku, ale tez nie za często i długo:)

ash, Laurka lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, czyli nie potrzebnie się zastanawiam.
    W nocy spię na lewym i prawym boku z rogalem, ale w ciągu dnia bardzo mi nie wygodnie, więc poleguję na plecach :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę na lewym boku, śpię zawsze na prawym, a oglądając TV siedzę :) Dużo chodzę, coś robię, leże właściwie tylko w nocy (sen :) )

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tez lubie pepe pizze :) a zwlaszcza hot tex mex :D ale bella italia tez dobra :p

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyła dolna główna przebiega w brzuchu po prawej stronie.
    W zaawansowanej ciąży duża macica podczas leżenia na wznak lub na prawym boku uciska ją i dostęp krwi do macicy się pogarsza.
    Świadomie zatem warto wypoczywać odciążając żyłę i leżąc na lewym boku.

Dlaczego to ma takie znaczenie? Z kilku powodów: pozycja na plecach lub na prawym boku utrudnia krążenie, krew w mniejszym stopniu dociera do serca, macicy, czy mózgu, koncentrując się na dolnych partiach ciała, co może skutkować nawet omdleniem przyszłej mamy i niedotlenieniem płodu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, zapomniałam jeszcze o Tesoro w Sopocie. Polecam! :)
    Moja ulubiona pizzeria to Da Grasso. W Trójmieście była jedna w Gdyni, teraz chyba jest ich więcej.
    Polecam miejscowym ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ho! Mój M. dziś przyjechał z pracy i powiedział, że by chciał, żebym już miała torbę przygotowaną i co jeszcze potrzeba kupić do niej. Chyba do niego dotarło szybciej niż do mnie, że to niedługo...

AsiaSzw, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie naszła ochota na sałatkę,o matkoooo. A tak bardzo nie chce mi się jechać do sklepu po składniki :(

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam czytam Was na bieżąco leżąc na kanapie, ale mam w tym tyg. takiego lenia, że nawet mi się pisać nie chce. Bo muszę siedzieć przy laptopie, a nie lubię go na nogach trzymać :-)

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nawet mi się wstać nie chciało bo mały tak fajnie się ruszał cały dzień. A dziś ma mnie w nosie i prawie wcale, no tak już jest z tym moim dzieckiem, 2 dni szaleje, a potem 2 dni raz puknie, za 3 godz. drugi raz ja już nie wiem czy tak ma być czy nie nie zastanawiam się :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ