Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to do walentynek Sue nie dotrwam. Gin mowil ze dobrze by bylo jakby w 37 tyg bo potm bedzie ciezko bo dziecko duze a ja niezbyt. Pewnie dlatego tez teraz jest taka syfuacja bo mi napiera na szyjke. Moze cos w tym bylo jak pisalam ze czuje ruchy jak w odbycie, a on sobie tak nisko siedzi juz. No i na pewno te bole krzyza 3 razy, to wtedy cos musialo sie zadziac.
Groszek tez nadal w szpitalu. Wczoraj mowila ze miala krwawienie ale nie wiedza skad. Pessar sie trzyma. Trzymajmy kciuki za nich -
Atakasobiejedna rozszyfrowalas zagadke po mistrzowsku
wygralas czekokadki
w poniedzialek jade do gina aby tylko jedna cyferke zmienil i walnal pieczatke. No coz. Dobrze ze go lubie
Sue nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas. Ja bym zabila i zrobila zadyme. Taki charakter...
Gosiak a gdzie ty taka pizze zamawiasz? Ja zawsze sama robie ale nie ukrywam ze nie zawsze mi sie chce.Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Gosiak a gdzie ty taka pizze zamawiasz? Ja zawsze sama robie ale nie ukrywam ze nie zawsze mi sie chce.
bella84 lubi tę wiadomość
-
Sloneczna, ja też jestem raczej mała i drobna, ale mnie gin nie powiedział nic takiego, w sumie, moja mama ma 150cm wzrostu, a ja wazylam prawie 4kg:)
Trzymam kciuki i za Ciebie i za Groszka. Moze jej coś tam naruszyli jal pessar zakładali, szyjka teraz dosc wrażliwa. Niech jej Gabrys tez w brzuchu jak najdłużej siedzi!
My juz jedziemy, mały wpycha mi pupę w żebra i boksuje w srodku tak, że zaraz przez pępek mi wylezie. Auć.
-
Ja pepek mam w srodku, plytki ale mam;)
Pani polozna powiedziala ze bardzo ladny brzuszek;)
Ta co ze mna lezala to misla zaorany niezle i plecy, wusial jej ten brzuch tak poza pizame a nie tak ze nad macica. I lekarz mowil ze szyjks dluga bo ona nie naciska tylko tak na zewnatrz. Dzis poszla na oksytocyne, ciekawe czy wywolali skurczeSue lubi tę wiadomość
-
Ash, mnie pozycja na lewym boku też nie odpowiada. Nie lubi jej tez moje dziecko, ktore ma po lewej stronie chyba główkę
Mnie, a raczej Tomkowi najlepiej na plecach, ewentualnie na prawym boku, ale tez nie za często i długo:)ash, Laurka lubią tę wiadomość
-
Żyła dolna główna przebiega w brzuchu po prawej stronie.
W zaawansowanej ciąży duża macica podczas leżenia na wznak lub na prawym boku uciska ją i dostęp krwi do macicy się pogarsza.
Świadomie zatem warto wypoczywać odciążając żyłę i leżąc na lewym boku.
Dlaczego to ma takie znaczenie? Z kilku powodów: pozycja na plecach lub na prawym boku utrudnia krążenie, krew w mniejszym stopniu dociera do serca, macicy, czy mózgu, koncentrując się na dolnych partiach ciała, co może skutkować nawet omdleniem przyszłej mamy i niedotlenieniem płodu.
-
O ho! Mój M. dziś przyjechał z pracy i powiedział, że by chciał, żebym już miała torbę przygotowaną i co jeszcze potrzeba kupić do niej. Chyba do niego dotarło szybciej niż do mnie, że to niedługo...
AsiaSzw, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj nawet mi się wstać nie chciało bo mały tak fajnie się ruszał cały dzień. A dziś ma mnie w nosie i prawie wcale, no tak już jest z tym moim dzieckiem, 2 dni szaleje, a potem 2 dni raz puknie, za 3 godz. drugi raz ja już nie wiem czy tak ma być czy nie nie zastanawiam się