X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet łóżeczka nie zamówiłam w tym tyg. no nic po prostu. Ale jutro zamówię wszystko co trzeba na allegro, już koniec wstrzymywania, bo z moim zapałem to nie wiem kto mi to wypierze (no oki pralka), wysuszy (to już większy ból bo na strych muszę nosić, a właściwie mój mąż bo ja tam nie byłam od początku ciąży) i jeszcze poprasuje.
    Wczoraj mi również przyszły zupki babci zosi. No ale nie chciało mi się gotować :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek tetrowych również chcę mieć ok 25-30 (u mnie problem z suszeniem), a moje koleżanki mówią, że takie pieluszki idą jak woda. Dziecku buźkę się wyciera przy karmieniu, potem musi się dzidziusiowi odbić to się kładzie na ramię, żeby nie rzygnęło na nas.W ogóle to takie nasze suche i czyściutkie ściereczki dla dziecka. (no bo nawilżone to nie do wszystkiego się nadają) No i jak podczytywałam grudniówki to nawet jedna co już urodziła też mówiła, że musi dokupić bo za mało kupiła.

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no to Cię zrobili w Karola, masakra.
    No dobrze, że ja wzięłam trochę tych ciuchów od mojej koleżanki, bo u szwagierki dzieci dostały zapalenia płuc i zapalenia oskrzeli. W trójkę leżą w szpitalu i pewnie jeszcze z 1,5 tyg poleżą. Więc jak wcześniej nie chciałam brać rzeczy bo za wcześnie, to teraz nie wiem kiedy się zobaczymy, bo wiadomo po szpitalu jeszcze muszą z tydz. w domu, a ja nie chcę jechać aby nic nie złapać :-( Więc jak cokolwiek dostanę to po świętach może przed sylwestrem :-(
    NO ale trudno abym wcześniej teraz cokolwiek wymagała, wierzę, że szwagierka nie ma siły ani głowy do tego.
    I szkoda mi ich jak cholera, bo tak szybko rozwinęło się obustronne zapalenie płuc u małej, że nawet sepsy nie wykluczali. Więc i my trochę się zestresowaliśmy w tym tyg.. No ale na szczęście sytuacja opanowana i mam nadzieję, że dzieciaki jak najszybciej będą w domu, bo jej strasznie ciężko zapanować nam nimi w szpitalu. Ach my jako mamusie już mamy przekichane na zamartwianie się przez następne 25lat chyba :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i takie miałam lekkie pieczenia od kilku dni, choć nie do końca sprecyzowane i od wczoraj po rozmowie z gin, aplikuję na noc MacMirror i dziś jest niemiło, bo to takie cholerstwo żółte i leci oh, muszę wkładki a jak nie znoszę :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:13

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępuszka u dzieci. To wiecie co wszędzie teraz zalecają Octanisept. Ale ja i tak zaopatrzę się w spirytus i go potem rozcieńczymy. Wiem, że to przeciw temu co teraz piszą w necie i gazetach i wbrew temu co polecają na SR. Ale moje koleżanki, nawet te najnowocześniejsze wszystkie jednak używały spirytusu i pałeczek do uszu i tak właśnie ekspresowo pozbyły się kikutków. Także w tym względzie zaufam praktyce wieloletniej :-).
    A octanicept mam w domu tak czy siak bo stoi u mnie obok wody utlenionej. No i używam go jak golę nogi czy krocze, aby nie mieć potem krostek czerwonych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:29

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwierzaczowych zachcianek to mój Psiak bardzo lubi mleczko, nalesniki z białym serem, wszelakie serki, skórkę od chleba, ser żółty.. To taki mączno-nabiałowy piesek :) mimo, że nie powinien, ale raz na jakiś czas dostanie jakieś ludzkie jedzonko.

Sue kochana doskonale rozumiem Twoje nerwy. Moja koleżanka też mi tak obiecywała. Dadzą w grudniu, ale nie powiedzieli którego roku. W tyłku to mam, kupiłam wszystko sama, nie będę na nikogo liczyć i nikt nie ma obowiązku mi nic dawać, tylko po co te słowa rzucane na wiatr.. :/

Ash ja leze normalnie na plecach, nie oddycha mi sie ciezko, ani brzuch się nie stawia.. :)

Dzisiaj kupiłam już końcówkę rzeczy dla Adinki mojej :)
    Jedynie brakuje:
    -leżaczka/huśtawki, ale nie jest to niezbędny gadżet wiec można kupić w każdej chwili
    -wózia, ale już zamówiony więc jest okej
    -szafy i komody, ale to też nie jest niezbędne, pojadę po to przed świętami.

Jakby któraś z Was chciała to są w Rossmanie chusteczki nawilżone BABYDREAM 4x80szt za 11,99zł. Cena przyzwoita, a może Wy korzystacie, niekoniecznie dla dziecka.

Już nie wspomnę jak super słabo zrobiło mi się w sklepie, dobrze, że byłam już w ostatnim punkcie mojej listy czyli w aptece i Pani była na tyle uprzejma, że dała mi wodę.. no i byłam z Mamą na szczęście.

Muszę dzisiaj się odpicować, bo jutro te prentalne, trzymac kciukasy Cioteczki!

megg, Sue, Penelope, ash, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ręczniczki te dla dzieci z kapturkiem, koleżanka mówiła zby od razu kupować 100x100 nie bawić się w te 75., bo się nie opłaca.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-75x110-z-haftem-koc-niemowlecy-hit-i4799334244.html?no-rwd=1#tabsContent

http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-76x102-z-haftem-koc-niemowlecy-hit-i4799334283.html

Słoneczna proszę bardzo Sue może też skorzystasz :-) Ja zakupię jutro ja przysiądę do tego :-)

Sue, a tutaj masz link do sprzedawcy od którego kupowała Derii, ja również zamówiłam i już mam w domu troszkę śpioszków, pajacyków. To są polskich firm, myślę, że jakość bardzo dobra, no i najważniejsze ceny przystępne. No ja tak pokupowałam, bo niestety całej wyprawki z next, czy H&M czy nawet F&F to mnie nie stać, za dużo to wszystko kosztuje jak musisz na raz kupić np. 10 kompletów na 62, kolejne tyle na 68 itd.

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka, to ja tez bede uzywac spirytusu. Ponoc po octanisepcie się to dłużej paprze, bo octanisept nie wysusza. Zobacze co powie pani na sr, ale od wieków używali spirytusu i było ok:)
    Pamietam tez, że był taki fiolet do pępka:)

Ja pieluch tetrowych też kupie duzo, bo to bardzo przydatne, moja kumpela używa codziennie i tez mi mowila, ze musi dokupić :)

Angelcia, jakby mi jakas koleżanka obiecała, to bym sie nawet nie nastawiala, ale co innego, jak Ci wszyscy mówią "nic nie kupuj z ubranek, bo my dla Was wszystko mamy". To stwierdziłam, ze nic nie kupię, najpierw zobaczę co tam jest i ewentualnie podokupuje. A tu gowno jedno wielkie :)

Ja ręczniczek mam upatrzony w smyku, z logo Manchesteru utd, mały musi miec od urodzenia dobre wzorce:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczywiście ja za wszystkie wizytujące w tym tygodniu trzymałam kciuki i cieszę, się, że wszystko OKI.

A Ty Słoneczna trzymaj się w tym szpitalu, jak tak Ciebie czytam to jesteśmy podobne może dobrze, że nie znamy się osobiście bo chyba byśmy się za bardzo nakręcały :-) Choć czasem chyba u Ciebie gorzej :-) Masz już pessar i musi być OK.
    Co na to Twój mąż bo ja w swoim mam takiego osobnika co mnie do pionu stawia, i jak za bardzo zaczynam marudzić to potrafi nawet krzyknąć, że mam się zamknąć i przestać krakać czarnych scenariuszy i wtedy tak trochę trzeźwieję z moim marudzeniem :-)

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lara, dzięki za linki, poobczajam na pewno! Teraz ciezko, bo z iPhone'a pisze.
    A ile kupujecie kompletów na 56 a ile na 62? Na 62 pewnie wiecej i potem na 68? Masakra, 8 miesiac prawie, a ja o takie rzeczy pytam :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręcznik z kapturem mam jeden mniejszy i większy z Ikei, ten z Ikei fajny, dziś wyprałam i jest super, i jest naprawdę spory. W Ikei w PL koszt 25 zł. wielkość Długość: 60 cm
    Szerokość: 125 cm

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40252010/?query=ST%C3%84NKA+R%C4%99cznik+dzieci%C4%99cy+z+kapturem

99l184.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:53

ash, Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dlatego kupilam sobie wszystko sama. Moze ci ludzie mysla, ze w ten sposób nas tak zbałamucą, że będziemy w lutym na lodzie? Oj Boże, jak ja nie jestem czegoś pewna to tego komuś nie mówię! Najlepszą wyprawkę od znajomych to dostała Gosiak!

Co do ilości to już cięzko powiedziec, bo kazda z Nas uwaza inaczej... Na 56 mam może z 5 pajacy, 10 body a na 62 12 pajacy, 15 body. Ze 4 czapeczki takie na czas po kąpieli. Jak już jakieś gustowne ciuszki chcesz kupić w stylu spodnie, bluzy itp to raczej na 62, bo na 56 szkoda.

Lara tanie ubranka masz też w Pepco i ładne, nie będzie szkoda jak się zniszczą za taką cenę.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko pytaj też nie wiedziałam. Ja na 56 mam nowych 3 komplety.Bo te od tego sprzedawcy są naprawdę dosyć malutkie. I tak naprawdę to polecałabym Ci jeśli będziesz od niego kupować od razu 62.
    Ja jeszcze u Nas w polskim sklepie jeden komplet kupiłam 56 a u niego 2 takie na 56 i w sklepie 2 komplety 62 a u niego z 7 kompletów 62 (pisząc komplet mam na myśli całe ubranko dla dziecka, np. pajacyk, albo kaftanik i śpioszki, albo body kopertowe z długim rękawem i półśpiochy bezuciskowe) i wiesz co rozmiar rozmiarowi nie równy, mam wrażenie, że od niego troszkę węższe. No ale to jak wszędzie dziś z rozmiarami S nie wszędzie to samo.

Ja np. nie kupowałam na początek body z krótkim rękawem bo tak naprawdę nie wiem po co przecież będzie zima :-), no i ja kupowałam wszystko na maksa rozpinane, tzn body kopertowe, śpiochy rozpinane między nóżkami itd. no jednak boję się moich początków :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję styczniówki i tam wyczytałam o czymś takim jak kateter - słyszałyście? Będziecie używać?
    http://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja mam ten ręcznik z Ikei i uważam, że jest bardzo fajny. Też polecam.

Do pępka zdecydowanie spirytus, mimo że mówią tylko o Octenisepcie.
    Córeczce mojej bratowej kikut odpadł po 6 tygodniach właśnie przy używaniu Octeniseptu, a kilka lat wcześniej przy synku używała spirytusu i odpadł po ok 2 tygodniach.

Penelope lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Podczytuję styczniówki i tam wyczytałam o czymś takim jak kateter - słyszałyście? Będziecie używać?
    http://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt

ja nie chce, nie kupuję. Liczę, że obejdzie się bez kolek a jeśli kolki będą to pomoże Sam Simplex. Mam opory przed wtykaniem czegokolwiek dziecku w pupę.

Gosiak lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Najlepszą wyprawkę od znajomych to dostała Gosiak!
    I to totalnie w sumie niespodziewaną, kompletnie na nią nie liczyliśmy. Ba, z tymi znajomymi, to bardziej mój M. się spotyka, ale też nie jakoś często. Prędzej bym się spodziewała od jakichś bliższych koleżanek.
    Ja tą dziewczynę widziałam chyba na 2 czy 3 imprezach ;)

Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja o tym słyszałam, ale cały czas mam nadzieję, że mały nie będzie miał kolki choć wszyscy mi serdecznie wróżą, że skoro ja miałam w ciąży to on też będzie miał. Ale trochę na tą chwilę bałabym się coś w tyłek wsadzać dziecku. Więc na razie się nie zastanawiam :-)
    Są też takie dłuższe rurki też w tyłek na kolkę ale tamto to już dla mnie hardcore.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no i właśnie zazwyczaj tacy ludzie, którym powiedzmy jesteśmy totalnie obojętni dadzą nam najwięcej... :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ