Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Podczytuję styczniówki i tam wyczytałam o czymś takim jak kateter - słyszałyście? Będziecie używać?
http://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt
Z tego co kiedyś czytałam to nie jest zbyt zdrowe, w ostateczności można dziecku włożyć końcówkę z termometra, oczywiście po zdezynfekowaniu, ale też lepiej tego nie robić. Zawsze lepiej najpierw spróbować nieinwazyjnych metod, jak ciepła tetra na brzuszek, albo termofor z pestek wiśni, masaż brzuszka, delikatne podkurczanie nóżek do brzuszka no i kropelki doustne.Gosiak lubi tę wiadomość
-
A odnośnie zwierzaków nasz pies również kocha kubeczki po jogurtach, serkach itd. Np. śpi w drugim pokoju a jak usłyszy dźwięk łyżeczki o kubeczek jak jem np. jogurt od razu soi przy mnie
A moich rodziców piec kocha ogórki kiszone. Jak mama robiła czasem sałatkę warzywną i miała takie kiszone w słoikach z zimy to lubiła je obrać ze skórki to trzeba było chować kosz przed nim bo potrafił wybieraćFedra lubi tę wiadomość
-
A do mnie nic jeszcze nie dotarło z zamówień z 2.12 - oprócz zupek babci Zosi.
Ani książki ani zabawki, ani sukienka, kompletnie nic... myślałam, że dziś coś przyjdzie, bo wczoraj nawet smsa dostałam, że pocztexem nadane. Chyba to przez Mikołajki. -
Ja z dzieciństwa pamietam zmore czopkow, wiec jak nie trzeba, to dziecku nic w tyłek wsadzać nie bede:) ale tez o tył słyszałam
Ja już na nic od nikogo nie liczę. Powoli, powoli i kupie to, co trzeba
Słuchamy wlasnie w samochodzie Snarky Puppy i chyba rośnie mi perkusistabo mały kopie jak szalony
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Pia Gizela ładne te Twoje robótki ręczne
I zainspirowałaś mnie tymi saniami mikołaja w prezencie. Taki niedrogi upominek a wygląda cudnie.
Powiedz mi tylko gdzie kupiłaś te długie lizaki zakręcone (laski mikołaja), bo bez nich sani nie będzie?
Dziękuję! Właśnie to mi się w tym wszystkim podoba, niedrogie, ale od serca
Te lizaki zakręcone to w sklepie z cukierkami:)Ale widziałam też w Auchanie, nawet w Superpharmie przy kasie mieli!
Ja już wykąpana. I planuję jutrzejsze menu mikołajkowe. Będzie na pewno pizzaI takie małe pączusie z takiej gofrownicy z Lidla
I chyba sałatka brokułowa. I chipsy i popcorn. I dużo soku z pomarańczy wyciśniętego, bo kupiliśmy 9 kg pomarańczy
Mnie się z ciuszkami oferowały tylko mamy ;P Na nikogo więc nie liczę. W tajemnicy wam powiem, że co nieco w końcu zamówiłam!Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:W tajemnicy wam powiem, że co nieco w końcu zamówiłam!
Ty co nieco zamówiłaś, a ja właśnie zakończyłam niezbędne zakupyKamień mi spadł z serca. Oczywiście jeszcze się coś znajdzie co się przyda, ale z tym już można poczekać
Co do pępka to tu w Danii nie używa się nic i sam szybko odpada. Więc ja będę robić jak tutaj każą
Robię frytki, paluszki rybne i pomidory! Normalnie masakra, tak mi się coś chce ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:43
-
LadyDi ja miałam straszne opory przed kupowaniem. W pracy wszystkie dziewczyny miały takie problemy z ciążami, poronienia w połowie ciąży, że jakoś bałam się,. Dodatkowo w międzyczasie mąż miał poważne problemy w pracy, moi rodzice wylądowali jedno po drugim w szpitalu i tak jakoś nie miałam do tego głowy, ani sił. Ale przecież zostało mi 10 tygodni do powitania Brzuszkowego
Trzeba zacząć działać
-
LadyDi ja tak samo nic nie bede uzywac do pepka
Sue mi tez obiecano ciuszki i wozek i dupa wyszlarzeczywiscie trzeba liczyc na siebie niestety
co do kompletow to na 50 mam 6body
na 56 - 4 body z krotkim, 9 z dlugim, 8 spiochow + 6 cieplych kaftanikow do nich, 4 spodnie, 4 koszulki, kombinezon mis, kurteczka i jeszcze pare rzeczy
62- duuzo body, kombinezon zimowy,bluzki,
musze podokupowac pajacow
A moj facet dzis caly wieczor chodzi i mowi sam do siebie - bede mial synka! bede mial synka! juz mam!
chyba powoli dociera do tych naszych chlopow
MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela, no to się nie dziwię w sumie. Pewnie tez bym nad tym nie myślała, ale teraz faktycznie już czas zacząć
Nie wiem czy kupować ten bujaczek czy nie. Chciałabym uniknąć kołysania czy tez bujania dziecka, no ale dużo z Was w to inwestuje. Moja przyjaciółka też dzisiaj dostała od koleżanki taki, więc cały czas myślę nad tym. Może po porodzie, jak zobaczę jakie to moje dziecię jest to kupie. A i będe znała Wasze opinie wtedy.
A mój facet poszedł ze znajomymi do pubu sportowego, więc mam wolną chatę -
Ja chciałam kupić bujaczek-leżaczek http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg#
żeby mieć małego na oku jak będę w kuchni czy w salonie (nie w celu bujania stricte), nawet mamie pokazałam, bo mnie na kołyskę namawiała. Ale mama mi w tajemnicy powiedziała, że moja siostra go dla Brzuszkowego kupiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:10
Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Ja chciałam kupić bujaczek-leżaczek http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg#
żeby mieć małego na oku jak będę w kuchni czy w salonie (nie w celu bujania stricte), nawet mamie pokazałam, bo mnie na kołyskę namawiała. Ale mama mi w tajemnicy powiedziała, że moja siostra go dla Brzuszkowego kupi
Ale super! A jaka cena, bo nie widzę na tej stronie?
Juz widzę, 320. Dużo bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:13
-
Popatrzcie tylko!!!!
http://www.decobazaar.com/cat-lover-z166.html Muszę chyba mężowi podsunąć te inspiracje
I dziś mi powiedział ten mój mąż, że jak będziemy mieć drugie dziecko, to musimy mieć drugiego kota, żeby się Norcia pilnowaniem dwójki w nocy nie przeciążyłaGosiak, Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość
-
LadyDi wrote:Ale super! A jaka cena, bo nie widzę na tej stronie?
Juz widzę, 320. Dużo bardzo
Wiem, ale to chyba jedyna moja zachcianka, którą bym chciała bez względu na cenę :] Wiem, że wózek kupimy używany, więc to miała być taka rekompensataA że dostaniemy, to się cieszę bardzo
Będziemy mogli kupić lepszy fotelik i bazę do niego.
Gosiak lubi tę wiadomość