X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczkow to ja też mam z fisher price 3w1 żabka

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja się wgłębiam w temat TENSa, myślę, że szczególnie warto się przyjrzeć jeśli będziecie rodzić w szpitalu, w którym nie ma ZZO.
    http://www.mamarodzibezbolu.pl
    Któraś z Was ma może jakieś doświadczenia?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladny ten bujaczek zabka, sliczne maja bujaczki z tego fisher price'a

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Cześć :) Nie było mnie tu dziś i nie wszystko nadrobiłam. W nocy prawie nie spałam, więc w dzień funkcjonowałam jak neptyk.
    Właśnie wróciłam z usg III trymestru. Maluch ma się dobrze :) Nie pokazał nam buzi, ale oczywiście zaprezentował siusiaka.
    I jest duży - waży 1950 gram !!!!!

Twoje zdanie brzmi jakby ten siusiak byl taki duzy xD

To teraz jak juz wiem co to ten klin, to wiem, ze nie bede tego kupowac :]

Sue ja tez bym sie wkurzyla z tymi ciuszkowymi obiecankami. Ludzie to zadnego pojecia nie maja...
    I ja tez szczesliwa nie jestem, bo moi rodzice wyslali z Polski paczke juz ponad dwa tygodnie temu z kombinezonem zimowym dla bobasa, z rozkiem minky, z mnostwem rzeczy nie tylko dla wnuczecia i NIC! Poczta Polska pewnie juz zgubila lub rozkradla :/ Bo na pewno ta paczka nie doszla do USA. Gdyby wyslali, to bylaby przynajmniej odnatacja po tej stronie Oceanu, ze tkwi na cle. A tam caly czas status, ze poczta nadawcy przygotowuje do wysylki!

Angelique ale mi smaku narobilas! Nawet nie wiesz jak mi brakuje DaGrasso! Drugiej takiej pizzy (i ten sos czosnkowy mmmm!) nie ma na swiecie. Chlip-chlip :[

Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Popatrzcie tylko!!!!

http://www.decobazaar.com/cat-lover-z166.html Muszę chyba mężowi podsunąć te inspiracje :D

I dziś mi powiedział ten mój mąż, że jak będziemy mieć drugie dziecko, to musimy mieć drugiego kota, żeby się Norcia pilnowaniem dwójki w nocy nie przeciążyła :D
    U nas sa juz dwa koty i ja mężowi mowie ze jak trzeci członek rodziny to i trzeci kot musi byc. :D ale jest nieugięty. Moze to i dobrze ze mnie do pionu potrafi postawić i wybić takie rzeczy z Glowy :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie ze USG 3 trym robi sie do 32tc, ja mialam termin na 31t3d, ale przelozylam na 32t3d. To chyba nie za pozno, prawda?

Kateter rektalny Windi - stosowalam. Tak jak napisala Atakasobiejedna warto zaczac od metod lzejszych np masaz brzuszka, koperek, cieple oklady z pieluszki itp ale jak Wam dziecko przez tydzien kupki nie zrobi i czopki glicerynowe nie pomoga to kateter jak najbardziej jest wskazany=) on ma specjalny ogranicznik, wiec nie ma szans ze sie go wlozy za gleboko. Najpierw 2 min masazu brzuszka a potem rurke smaruje sie oliwka i w pupke - dziecko pieknie sie odgazowuje i przy okazji kupka leci. Tylko trzeba instrukcje przeczytac =) na pewno lepsze od termometru bo po 1) jednorazowe, czyste a po 2) ma dziurke przez ktore wylatuja gazy (jak slomka). Ja juz zakupilam dla dziewczynek. Oczywiscie to nie jest zakup pierwszej potrzeby i mozna dokupic w razie problemu (jesli takowy w ogole wystapi).

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w 33 tc badanie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Pisalyscie ze USG 3 trym robi sie do 32tc, ja mialam termin na 31t3d, ale przelozylam na 32t3d. To chyba nie za pozno, prawda?

Kateter rektalny Windi - stosowalam. Tak jak napisala Atakasobiejedna warto zaczac od metod lzejszych np masaz brzuszka, koperek, cieple oklady z pieluszki itp ale jak Wam dziecko przez tydzien kupki nie zrobi i czopki glicerynowe nie pomoga to kateter jak najbardziej jest wskazany=) on ma specjalny ogranicznik, wiec nie ma szans ze sie go wlozy za gleboko. Najpierw 2 min masazu brzuszka a potem rurke smaruje sie oliwka i w pupke - dziecko pieknie sie odgazowuje i przy okazji kupka leci. Tylko trzeba instrukcje przeczytac =) na pewno lepsze od termometru bo po 1) jednorazowe, czyste a po 2) ma dziurke przez ktore wylatuja gazy (jak slomka). Ja juz zakupilam dla dziewczynek. Oczywiscie to nie jest zakup pierwszej potrzeby i mozna dokupic w razie problemu (jesli takowy w ogole wystapi).

mi mowili w szpitalu ze te USG jest 30-34 tydzien, ja tez mam jakos pomiedzy 32 a 33tyg

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja mam w 33 tc badanie

Tez masz w poniedziałek? O której godz, bo ja o 13 ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się wydaje, że to badanie jest pomiędzy 30 a 34. Ja umawiałam sie dawno temu i mam 17 grudnia tj. 32tc i 1 dzień.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczkow tinylove to zerknijcie dziewczyny do smyka online bo promocje sa i bardzo atrakcyjne ceny bujaczkow.. Tez patrzylam na niego ale ja bym chyba wolala taki ktory sam buja dodatkowo :p
    Usg 3 try mam w 33 tc :) lekarz mowil ze moze byc wtedy bo to i tak juz koncowe pomiary :) wazniejsze byly te 1 i 2 gie by sie miescily w terminach..ide spaciu :) dobrej nocki :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Tez masz w poniedziałek? O której godz, bo ja o 13 ;)

Tak w poniedziałek na 18:30 ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Tak w poniedziałek na 18:30 ;)

Ooo to trochę później niż ja. Tez tak bardzo nie możesz się doczekać? Ciekawe czy Twoje dziecko ujawni płeć w końcu :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz na zapis ktg ide. W nocy ciagle wstawalam siku, wkladki mokre, beznadzieja.

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zaraz zerkne.

Aga a kto robil Ci to usg? Nasz czy w zdrovej robilas? Ja w pon go zapytam jak doczekam;)

Robilam w poradni na Agatowej. Rozmawialam z nim ostatnio o tym to mowil że on sam robi juz to usg. Poszlismy dodatkowo zeby zobaczyc w 3d.
    A Ty doczekasz pewnie i 40 tygodnia. Zobaczysz :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 4 nie spie ;)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak wkurzyłam, aż do łez! Kupiłam sobie przedwczoraj butelkę super drogiej, wypasionej wody o smaku cytrusowym. Wygazowałam ją sobie elegancko, bo gazowane powoduje u mnie zgagę. Przebudziłam się przed 5, bo tak mi się pić chciało, idę do lodówki a tam JEJ NIE MA!!!! Szlag mnie trafi. Aż się popłakałam. Nie mogę spać, bo ciągle myślę o tej wodzie i mam ochotę się jej napić. Nic innego nie może zaspokoić mojego pragnienia w tym momencie. Ile do jasnej cholery mogę upominać tych współlokatorów, że mają nie brać nie swoich rzeczy?!
    Proszę, niech się pojawi jakaś sensowna oferta na mieszkanie, bo ja tu niedługo oszaleje, albo popadnę w jakąś nerwicę. No i cała sobota przez to będzie zwalona :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 06:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie juz od 6.. pobudka pod pretekstem gdzie jest moj piesio?! Nie zasne jak go nie zobacze! Porazka :) zobaczylam i tak nie poszlam spac, to chyba ekscytacja dzisiejszym USG.

Sloneczna jak ktg? Mokra wkladka tzn wody czy tyle sluzu?

Lady ja bym zrobila od razu wojne... nie patrzac na to ktora godzina, bo co moje to moje!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, właśnie układam w głowie co im wykrzyczę i wszystko chyba pochowam. Jestem nabuzowana jak nie wiem! W sumie oni wrócili przed 5 do mieszkania, więc idę poleżeć chwilę i wezmę się za odkurzanie jakoś za godzinkę :) w końcu sobota - posprzątać trzeba! :]

O której masz USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:01

Kasia_10.02, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady porzadek to podstawa !:D sie pewnie zdziwia.

USG o 10:40

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ