Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa28 wrote:Cześć
Nie było mnie tu dziś i nie wszystko nadrobiłam. W nocy prawie nie spałam, więc w dzień funkcjonowałam jak neptyk.
Właśnie wróciłam z usg III trymestru. Maluch ma się dobrzeNie pokazał nam buzi, ale oczywiście zaprezentował siusiaka.
I jest duży - waży 1950 gram !!!!!
Twoje zdanie brzmi jakby ten siusiak byl taki duzy xD
To teraz jak juz wiem co to ten klin, to wiem, ze nie bede tego kupowac :]
Sue ja tez bym sie wkurzyla z tymi ciuszkowymi obiecankami. Ludzie to zadnego pojecia nie maja...
I ja tez szczesliwa nie jestem, bo moi rodzice wyslali z Polski paczke juz ponad dwa tygodnie temu z kombinezonem zimowym dla bobasa, z rozkiem minky, z mnostwem rzeczy nie tylko dla wnuczecia i NIC! Poczta Polska pewnie juz zgubila lub rozkradlaBo na pewno ta paczka nie doszla do USA. Gdyby wyslali, to bylaby przynajmniej odnatacja po tej stronie Oceanu, ze tkwi na cle. A tam caly czas status, ze poczta nadawcy przygotowuje do wysylki!
Angelique ale mi smaku narobilas! Nawet nie wiesz jak mi brakuje DaGrasso! Drugiej takiej pizzy (i ten sos czosnkowy mmmm!) nie ma na swiecie. Chlip-chlip :[Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia Gizela wrote:Popatrzcie tylko!!!!
http://www.decobazaar.com/cat-lover-z166.html Muszę chyba mężowi podsunąć te inspiracje
I dziś mi powiedział ten mój mąż, że jak będziemy mieć drugie dziecko, to musimy mieć drugiego kota, żeby się Norcia pilnowaniem dwójki w nocy nie przeciążyłaale jest nieugięty. Moze to i dobrze ze mnie do pionu potrafi postawić i wybić takie rzeczy z Glowy
-
Pisalyscie ze USG 3 trym robi sie do 32tc, ja mialam termin na 31t3d, ale przelozylam na 32t3d. To chyba nie za pozno, prawda?
Kateter rektalny Windi - stosowalam. Tak jak napisala Atakasobiejedna warto zaczac od metod lzejszych np masaz brzuszka, koperek, cieple oklady z pieluszki itp ale jak Wam dziecko przez tydzien kupki nie zrobi i czopki glicerynowe nie pomoga to kateter jak najbardziej jest wskazany=) on ma specjalny ogranicznik, wiec nie ma szans ze sie go wlozy za gleboko. Najpierw 2 min masazu brzuszka a potem rurke smaruje sie oliwka i w pupke - dziecko pieknie sie odgazowuje i przy okazji kupka leci. Tylko trzeba instrukcje przeczytacna pewno lepsze od termometru bo po 1) jednorazowe, czyste a po 2) ma dziurke przez ktore wylatuja gazy (jak slomka). Ja juz zakupilam dla dziewczynek. Oczywiscie to nie jest zakup pierwszej potrzeby i mozna dokupic w razie problemu (jesli takowy w ogole wystapi).
Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Pisalyscie ze USG 3 trym robi sie do 32tc, ja mialam termin na 31t3d, ale przelozylam na 32t3d. To chyba nie za pozno, prawda?
Kateter rektalny Windi - stosowalam. Tak jak napisala Atakasobiejedna warto zaczac od metod lzejszych np masaz brzuszka, koperek, cieple oklady z pieluszki itp ale jak Wam dziecko przez tydzien kupki nie zrobi i czopki glicerynowe nie pomoga to kateter jak najbardziej jest wskazany=) on ma specjalny ogranicznik, wiec nie ma szans ze sie go wlozy za gleboko. Najpierw 2 min masazu brzuszka a potem rurke smaruje sie oliwka i w pupke - dziecko pieknie sie odgazowuje i przy okazji kupka leci. Tylko trzeba instrukcje przeczytacna pewno lepsze od termometru bo po 1) jednorazowe, czyste a po 2) ma dziurke przez ktore wylatuja gazy (jak slomka). Ja juz zakupilam dla dziewczynek. Oczywiscie to nie jest zakup pierwszej potrzeby i mozna dokupic w razie problemu (jesli takowy w ogole wystapi).
mi mowili w szpitalu ze te USG jest 30-34 tydzien, ja tez mam jakos pomiedzy 32 a 33tyg -
Co do bujaczkow tinylove to zerknijcie dziewczyny do smyka online bo promocje sa i bardzo atrakcyjne ceny bujaczkow.. Tez patrzylam na niego ale ja bym chyba wolala taki ktory sam buja dodatkowo :p
Usg 3 try mam w 33 tclekarz mowil ze moze byc wtedy bo to i tak juz koncowe pomiary
wazniejsze byly te 1 i 2 gie by sie miescily w terminach..ide spaciu
dobrej nocki
-
słoneczna 85 wrote:Zaraz zerkne.
Aga a kto robil Ci to usg? Nasz czy w zdrovej robilas? Ja w pon go zapytam jak doczekam;)
Robilam w poradni na Agatowej. Rozmawialam z nim ostatnio o tym to mowil że on sam robi juz to usg. Poszlismy dodatkowo zeby zobaczyc w 3d.
A Ty doczekasz pewnie i 40 tygodnia. Zobaczyszsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A ja się tak wkurzyłam, aż do łez! Kupiłam sobie przedwczoraj butelkę super drogiej, wypasionej wody o smaku cytrusowym. Wygazowałam ją sobie elegancko, bo gazowane powoduje u mnie zgagę. Przebudziłam się przed 5, bo tak mi się pić chciało, idę do lodówki a tam JEJ NIE MA!!!! Szlag mnie trafi. Aż się popłakałam. Nie mogę spać, bo ciągle myślę o tej wodzie i mam ochotę się jej napić. Nic innego nie może zaspokoić mojego pragnienia w tym momencie. Ile do jasnej cholery mogę upominać tych współlokatorów, że mają nie brać nie swoich rzeczy?!
Proszę, niech się pojawi jakaś sensowna oferta na mieszkanie, bo ja tu niedługo oszaleje, albo popadnę w jakąś nerwicę. No i cała sobota przez to będzie zwalona :<Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 06:28
-
nick nieaktualnyJa nie spie juz od 6.. pobudka pod pretekstem gdzie jest moj piesio?! Nie zasne jak go nie zobacze! Porazka
zobaczylam i tak nie poszlam spac, to chyba ekscytacja dzisiejszym USG.
Sloneczna jak ktg? Mokra wkladka tzn wody czy tyle sluzu?
Lady ja bym zrobila od razu wojne... nie patrzac na to ktora godzina, bo co moje to moje! -
Angelcia, właśnie układam w głowie co im wykrzyczę i wszystko chyba pochowam. Jestem nabuzowana jak nie wiem! W sumie oni wrócili przed 5 do mieszkania, więc idę poleżeć chwilę i wezmę się za odkurzanie jakoś za godzinkę
w końcu sobota - posprzątać trzeba! :]
O której masz USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:01
Kasia_10.02, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny