Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktg cos przerywalo, ale to chyba aparat dzis bo zawsze bylo ok. Tylko sue zestresowalam.
Wkladki od sluzu, wody nie. Tak mi sie zdaje:) jeszcze luteine mam dopochwowa to juz w ogole.
A tak swoja droga- czy dobrze pamietam ze luteina 100 mg nie jest refundowana? Tylko 50? Bo w sumie wole 2 50 wsadzic jak tak, -
LadyDi wrote:Ooo to trochę później niż ja. Tez tak bardzo nie możesz się doczekać? Ciekawe czy Twoje dziecko ujawni płeć w końcu
Ojjjj bardzoJa przeżywam przed każdą wizytą także wiesz
no mam wkoncu nadzieję
bo upartyyy ten mój maluch jak niewiem
-
Dzień Dobry z ranka
przed chwilą wstałam bo mój pies już wytrzymać nie mógł, zawsze śniadanie ma po 6 więc w weekendy to ok. 8 już sobie nie może miejsca znaleźć taki z niej głodomór
Słoneczna Luteina 100mg też jest refundowana na bank. Na początku miałam 2x 50 ale dlatego, żeby sie lepiej wchłaniała, a potem już 100mg. I normalnie jedno opakowanie tej 100mg kosztuje ok 50 zł, ja na bank płaciłam jakieś grosze za to.
Do nas wieczorem deszcz dotarł, a dziś niby na plusie ale widać, że w nocy był przymrozek więc pewnie w niektórych miejscach super ślisko.
Miłego dzionka drogie panie i oczywiście kciukasy za wszystkie wizytysłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
A ja znowu w Warszawieniedlugo trasę Wrocław - Warszawa będę pokonywać z zamkniętymi oczami. Mam w tym tygodniu cała masę biurokratycznych kwestii do załatwienia, więc jestem zmuszona porzucić na trochę męża.
Dziś idę na targi dla Mamy i Dziecka organizowane przez Mamaville, takie mikołajkowe.
Mam nadzieję że nie przekrocze zaplanowanego budżetu, i bede trzymac sie listy. Ale wiem że będzie dużo fajnych wystawców i ciezko mi będzie się powstrzymać.
Te rzeczy dla maluszkow są taki śliczne.
Także zapraszam warszawianki i nie tylko, może któraś ma ochotę tezcsie wybrać?
Jutro jak dobrze pójdzie to odbiore wózek. Jak już będę go mieć to pochwalę się zdjęciami. Nie mogę sie doczekać.
Po za tym odbieram wreszcie wymieniony dowód. Po ponad pół roku od ślubu wyrobiłam sobie wreszcie nowy dowód z nowym nazwiskiem - nie ma już odwrotu, jestem żoną, zaraz mamą. Tyle zmian w tym roku nastąpiło w moim życiu.
Przy okazji wymienilam prawko. Widziałam że była tu na jego temat dysksja. No ja niestety zdecydowałam się na stratę przywileju dozywotniego prawka.
Muszę też skoczyć do mojego ginka bo oczywiście zwolnienie jest nie ważne, i moja księgowość nie chcę go przyjąć. Jeszcze się nie zdazylo żeby za pierwszym razem mi przyjęli. Albo błąd wxdacie, albo w nazwisku, teraz brak pieczątki
Muszę odebrać trzy list polecone, trochę się boję. Pewnie mandaciki
A w środę mam wigilię firmową. Odkąd poszłam na L4 nie byłam w firmie. To będzie moje pierwsze z nimi spotkanie. Nie wiem jak to przeżyje, bo czuje się i wyglądam jak foczka.
Po za tym będę czatowac na kurierów, bo porobilam mase zakupów w zeszlym tygodniu, i teraz na nie czekam. Książki, herbatki, kosmetki, orzechy piorace, masa olejów, i trochę dzieciowych rzeczy.
To moje pierwsze zakupy, więc nie mogę się doczekać.
Gdzieś w tygodniu wymienię opony, i zamowie pranie kanapy w salonie.
Także tydzień zapowiada się intensywniena samą myśl już mi się nie chce...bleeee...
Polubiłam nic nierobienie, lezakowanie, odpoczywanie, szamanie i inne czynności wpływające na zwiekszenie obwodu w brzuszku (i udach niestety również)a tu czeka mnie niezłe bieganie po mieście.
Życzę Wam cudownego weekenu, super Mikołajek.
Trzymam kciuki za Wszystkie mamusie, w szczególności te które teraz są w szpitalu albo mają jakieś komplikacje.
Niech nasze brzdące rosną duże i zdrowe.
Pedze na śniadanko. Buziaki mamuśki!
Lara 82, Gosiak, słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Witam się i ja
Pobiłam chyba rekord długości spaniaWstałam co prawda o 6 na siku i myślałam, że to będzie już moja pobudka, ale nie - ładnie zasnęłam i w sumie gdyby nie dzisiejsza wizyta, to spałabym dalej.
Angelcia, kciuki zaciśnięte, Ty będziesz wychodzić od lekarza a ja wchodzić
Później jestem umówiona z koleżanką, która ze mną pracowała i kilka miesięcy temu przeprowadziła się do Warszawy.
Strasznie ją lubię i strasznie się cieszę - przy okazji odbiorę od niej wielką torbę z Ikei pieluch wielorazowych
A na 15:00 jadę do tybetańskiego doktora po zioła na łatwy poródsłoneczna 85, Aagnieszkaa, Lara 82, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Mnie też się wydaje, że to badanie jest pomiędzy 30 a 34. Ja umawiałam sie dawno temu i mam 17 grudnia tj. 32tc i 1 dzień.
TEZ MAM 17.12
tez wydaje mi sie ze sa do 34 tygLara 82 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:moj maluszek tez buzki na usg nie pokazuje
ostatnie wizyty to tylko kawaleczek profilu mozna bylo zlapac :p uparciuszki z tych maluchow nie daja sie chetnie podgladac :p
Asia moj tez uparty za kazdym razem zaslania sie -
Witamy się i my. Jakie ny mamy spanie!! Tylko raz wstalam na siusiu w nocy
yupii jest postęp!! Wczoraj dostalam misia który przenosi zapach mamy nie wierze w to ale prezent od babci na mikołajki (mojej ciotce tez to kupiła) wiec spalam dzis z tym misiem i calą noc trzymałam misia za rączkę!! Moj mąż nawet zdjcie zrobil ze caly czas go trzymałam cala noc.
hahah dobre
taka malutka zabawka raczej taka scierka z nóżkami lapkami i glowka
megg, Gosiak, Lara 82, AsiaSzw, justta, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:To co to z tej Janeczki wyrosnie?
Wczoraj podobno przyszedl moj olej kokosowy. Gosiak mowilas ze smarujesz tylek ale jak?
Smaruję przód i tył, dokładnie wcieram - ale nic do żadnej dziurki nie pakuję, smaruję zewnętrznie - sorry za dosadność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:15
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Witamy się i my. Jakie ny mamy spanie!! Tylko raz wstalam na siusiu w nocy
yupii jest postęp!! Wczoraj dostalam misia który przenosi zapach mamy nie wierze w to ale prezent od babci na mikołajki (mojej ciotce tez to kupiła) wiec spalam dzis z tym misiem i calą noc trzymałam misia za rączkę!! Moj mąż nawet zdjcie zrobil ze caly czas go trzymałam cala noc.
hahah dobre
taka malutka zabawka raczej taka scierka z nóżkami lapkami i glowka
Ja zakupię w styczniu takiego króliczka.
-
Gosiak wrote:Janeczka też buźkę wstydnisia zasłania, a cipuszkę w całej okazałości pokazała jak zwykle
mam tylko dwa zdjęcia mordki.
bo zawsze zasłania albo raczka albo sir tak gdzies wtuli ze nic nie widac !!
jak lekarz sparawdza czy ta warga nie jest rozszczepiona i czy z noskiem wszystko ok to aie pokazała on pomierzyl chcial mi zdjęcie zrobić i jeb. Juz sie schowała
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Haha, pamiętam, że pisałaś, że pic na wodę te przytulanki - no to za karę Ci Mikołaj taką przyniósł
Ja zakupię w styczniu takiego króliczka.dziecko nawet spac z tym nie chciało pielucha tylko wchodzila w grę. No zobaczymy. Wiesz Gosiak w prezencie dostalam to nie bede wydziwiać spróbować mozna
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Witam się i ja
Pobiłam chyba rekord długości spaniaWstałam co prawda o 6 na siku i myślałam, że to będzie już moja pobudka, ale nie - ładnie zasnęłam i w sumie gdyby nie dzisiejsza wizyta, to spałabym dalej.
Angelcia, kciuki zaciśnięte, Ty będziesz wychodzić od lekarza a ja wchodzić
Później jestem umówiona z koleżanką, która ze mną pracowała i kilka miesięcy temu przeprowadziła się do Warszawy.
Strasznie ją lubię i strasznie się cieszę - przy okazji odbiorę od niej wielką torbę z Ikei pieluch wielorazowych
A na 15:00 jadę do tybetańskiego doktora po zioła na łatwy poród
Gosiu - to podpytaj swojego tybetańskiego doktora o skład tych ziolek. Ja kupiłam ziolka 'Przygotowanie do porodu' w których w składzie jest kwiat rumianku pospolitego, liść maliny właściwej i zielone pędy owsa zwyczajnego. Pewnie Twoja mieszanka bedziecduzo bogatsza. Jestem ciekawa
Powodzenia na obu wizytach i milego spotkania z koleżanką!Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego