X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie my też wszystko mamy używane, jedynie to co trzeba nowe było mieć to mamy. Może uda mi się wyhaczyć coś takiego, ale taniej. No i dobrej nocy!
    Ja to nie dość, że nie mogę zasnąć, to się budzę po 6 razy. Masakra z tym spaniem.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a Ty nie dostałaś na tym 3 USG żadnego zdjęcia Janeczki?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, a Ty nie dostałaś na tym 3 USG żadnego zdjęcia Janeczki?
    Dostałam, ale same takie nijakie, przybliżenia różnych narządów, itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z domu. Padam na pysk :-(

Do mnie przyszedl dzis bujaczek jeszcze :-) jupiii.

Pia ja rozumiem zachcianki. Ja tak kupilam ten moj wymarzony ochraniacz na lozeczko.

Przeczytalam was ale nie wiem co napisac. Chyba ze zmeczenia :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Nie było mnie tu dziś i nie wszystko nadrobiłam. W nocy prawie nie spałam, więc w dzień funkcjonowałam jak neptyk.
    Właśnie wróciłam z usg III trymestru. Maluch ma się dobrze :) Nie pokazał nam buzi, ale oczywiście zaprezentował siusiaka.
    I jest duży - waży 1950 gram !!!!!

AsiaSzw, Gosiak, Sue, ash, Bietka, LadyDi, Lara 82, megg, asia888, Januszkowa, Atakasobiejedna, Laurka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Penelope, kasia_1988, Angélique89 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dostałam, ale same takie nijakie, przybliżenia różnych narządów, itp...

eee, szkoda. A chociaż twarz widziałaś? Ma włoski?

Agaaa, świetnie, że wszystko ok! I faktycznie duży facet będzie :D szkoda, że buźki nie pokazał.

Ja się poniedziałku doczekać nie mogę. Nie dość, że zobaczę dzieciątko, dowiem się czy na 100% dziewczynka, to jeszcze okaże się jak się ma sytuacja z moim łożyskiem. No i ja liczę, że pokaże buźkę ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa duzy twoj szkrab. Ale fajnie. Moj dzis wazy 1477g super.

Patrycja ty tez sie odezwij bo mialas wizyte! Czekamy!!!

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy dziewczyny :)

Fedra lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    eee, szkoda. A chociaż twarz widziałaś? Ma włoski?
    No właśnie kilka razy próbował twarzyczkę złapać, ale zasłaniała się pępowiną skubana. Jedyne co mógł sprawdzić to nos i górną wargę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie!

Ja też się dzisiaj nie odzywałam więc się melduję ;)

AsiaSzw i Aga cieszę się, ze po wizycie wszystko dobrze:) Maluchy rosną wzorowo!

Byłam dzisiaj na przymusowej wizycie u gin, bo zwolnienie musiałam przedłużyć. Posłuchałam serducha, pessar trzyma, ale szyjka jest miękka, więc pod tym względem nic się nie zmieniło. Moja gin dzisiaj do mnie powiedziała, że jeszcze 3 tyg i mogę rodzić ... oczywiście ja nie biorę tego pod uwagę bo pessar będzie zdejmowany na początku stycznia i chciałbym żeby młody nie spieszył się tak bardzo ;)

W ogóle mam dzisiaj ciężkie popołudnie, jakoś mi smutno... na dodatek prawie nic dzisiaj nie jdłam, tylko śniadanie rano i później banana i jabłko a czuję się pełna jakbym z 3 solidne obiady zjadła...Niestety to efekt zaparcia, które nie chce odpuścić.

Upiekłam dzisiaj ciasto amerykańskie ale mam wrażenie, że jest niedopieczone... no cóż najwyżej będziemy u znajomych jeść zakalec ;) bo jutro jedziemy odwiedzić znajomych i ich maluchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:53

AsiaSzw lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara maz mnie wspiera ale sam sie martwi, chce juz do domu mnie zabrac.
    Mowi ze nie ma co plakac bo w pore dr zauwazyl, plakac moglismy w 6 tyg jak mowili ze serce wolno bije i zeby czekac na poronienie. To racja.
    Chociaz dzis mnie troche kregoslup boli aby tylko nie bylo jak wtedy.. Narazie jest ok. Musu byc dobrze

Bietka bylas na sr? Podobno dzis beznadzieja byla?

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie weszłam na grudniowe mamusie zapytać co się dzieje z Karoolą i Marcelim bo dawno się nie odzywała i patrze i tu post od niej ze zdjęciem Marcelego.

Aż mam łzy w oczach bo ten mały jest dla mnie prawdziwym cudem od Boga i pokazuję jaka może być wola wali w takiej kruszynce. Mam naprawdę wielką nadzieje, że w przyszłości będzie zdrowym chłopcem. Zobaczcie sobie jaki on już jest duży. Wygląda jak prawdziwy niemowlak :-)

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zerkne.

Aga a kto robil Ci to usg? Nasz czy w zdrovej robilas? Ja w pon go zapytam jak doczekam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wczesniaczek? W ktorym tygodniu?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelek to chyba 24 t plus 3 dni

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa on się urodził w 24tc i 3 dniu. Możesz zobaczyć w pamiętnikach pamiętnik Karooli, akurat dziś jest na 1stronie w pamiętnikach bo go zaktualizowała. On się urodził na granicy przeżywalności.
    Jest prawdziwym cudem.

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam w aptece octanisept, pytałam panią (zaprzyjaźnioną) czy to jest konieczne czy może coś innego do pępka, powiedziała, że koniecznie to i nie było dyskusji, od razu nabiła mi na kasę :) Więc wzięłam.
    Penelope mam ten sam ręcznik z IKEA :) W środę widziałam nowe wzory, w fioletach.
    Gosiak ja mam już wszystkie przesyłki z dnia darmowej dostawy, ale dzisiaj dzwoniła do mnie moja siostra i mówiła, że nic nie dostała jeszcze, a zamawiała trochę rzeczy. Myślę, że mikołajki to pierwszy powód, a drugi to właśnie ta darmowa dostawa. W tym roku było to bardzo rozreklamowane, w poprzednich latach nie słyszałam o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 23:17

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore bujaczek zeby maluszka w kuchni przypiac itd, zeby byl blisko i mogl mame obserwowac a ja wtedy czyms bede mogla sie zajac ;)
    podrzucam Ci link do bujaczka ktory ja zamowilam, jest teraz w promocji i strasznie mi sie spodobal, czekam az do mnie dotrze :)
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18-kg-promocj-i4863580628.html

Aga gratulacje dobrych wiadomosci :)

LadyDi lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maluszek tez buzki na usg nie pokazuje :(
    ostatnie wizyty to tylko kawaleczek profilu mozna bylo zlapac :p uparciuszki z tych maluchow nie daja sie chetnie podgladac :p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pogrzebie.. Ciężko było, ale przeżyłam..
    Na konsulacji każdy się zachwycał moim brzuszkiem i babcia oczywiście poinformowala, że będzie Jaś tak jak obiecałam, po dziadku ;) .. Wizyta w poniedziałek, także się okaże mam nadzieje jaka płeć ;)

Na mikołajki kupiłam mojemu nienarodzonemu zestaw do kąpieli z baby dream i bodziaki, kaftanik i buciki skarpetki ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ