X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Jak przeczytałam co napisała Bietka, to Słoneczna muszę wyjaśnić ja brałam luteinę do 16 tc więc nie wiem jak to jest później z tą refundacją. Moja na bank była taniutka. No ale to pytaj gina. Bo moim zdaniem nie ma różnicy czy wkładasz 2x50 czy 1x100, a cena luteiny może powalić :-)
    ja niedawno dostałam receptę na luteinę, więc mogę się wypowiedzieć.
    Luteine dopochwowa 100mg to na receptę u mnie koszt 3zł po refundacji, bez refundacji 50zł jakoś tak, więc nieważny tydzień ciąży.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps nie pamiętam która pisała o swędzącym brzuchu...ale właśnie od wczoraj tego doświadczam:/ wkurzające... i automatem mam brzuch podrapany

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny ile tych podkladow bella mama zamawiacie? 2 szt?

i jakie w koncu te majtki beda dobre? wielorazowe czy jednorazowe?
    bo chce to dzis zamowic.

Ja mam jedną paczkę Bella mama i jedną podkładów z canpola. Te Bella są mega grube, więc będą dobre na początek, a te z canpola najwyżej M mi później dowiezie, bo są dużo cieńsze. Majtki mam wielorazowe, najważniejsze żeby były siateczkowe i przepuszczaly powietrze.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, mnie kilka dni brzuch swedzial, gin narobil paniki i zrobiłam te próby wątrobowe, ale wyszły ok. Zmieniłam taktykę smarowania, najpierw balsam nawilżający, a dopiero na to olej kokosowy lub oliwka i jest lepiej. Wiadomo, czasem coś mnie zaswedzi, jak każda inna część ciała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 10:18

LadyMK lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Januszkowa dzięki

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja zamowie i Bella i canpol.

Januszkowa , bede zamawiac u tego sprzedawcy od podgrzewacza, cos jeszcze polecasz? :) fajne ma czapeczki

http://allegro.pl/czapeczka-smerfetka-dla-niemowlat-unisex-i4816441796.html

http://allegro.pl/bezuciskowa-czapka-czapeczka-smerfetka-bawelniana-i4833585180.html

i mam pytanie bo jest Butelka TT i nie wiem czy ta butelka ma na sobie smoczek 0+? czy tylko 3+?

nie wiem czy zamowic to:
    http://allegro.pl/butelka-tommee-tippee-150ml-smoczek-3-gratis-i4761035938.html

czy taka:

http://allegro.pl/antykolkowa-butelka-tommee-tippee-150ml-czujnik-i4866963999.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i widzialam w SMyku jest zyrafka teraz za 58 bo jest promocja wiec juz bez przesylki.

jakby ktos jeszcze potrzebowal:) ja mam nadzieje ze pojde tam do smyka osobiscie i zakupie:D

Gosiak, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to sie nie wypowiem, ale od poczatku ciazy stosuje odpowiednik -duphaston. Nie jest to tania inwestycja. Kolo mnie w aptece 40zl jedno opak, a wiadomo na miesiac schodza 3. To juz 120zl +witaminy+witD+magnez+zelazo+zurawit to na miesiac prawie 300zl wydaje. Znalazlam apteke, w ktorej dupek kosztuje 30zl, a tydzien temu jadac do tesciowej po drodze wstapilam do calodobowej i kosztowal 25zl!! Taka roznica 15zl na opak, to dla mnie oszczednosc 45zl/mies na jednym leku. Tetaz bardzo zaluje, ze nie odkrylam tej apteki wczesniej, bo to byla najprawdopodobniej ostatnia lub przedostatnia recepta. Ale roznice w cenie sa ogromne, az dziwne, bo niby mieli wprowadzic ze marze w aptekach maja byc podobne.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIstrzyni wiem, bo tez bralam duphaston i roznice sa ogromne!!

w sytuacji z szyjka dr mowil ze lepsza jest luteina i to dopochwowa- bo dziala gdzie ma dzialac.

a po duphastonie to mowil ze znowu bym rzygala dalej niz widze;D

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Co do luteiny to sie nie wypowiem, ale od poczatku ciazy stosuje odpowiednik -duphaston. Nie jest to tania inwestycja. Kolo mnie w aptece 40zl jedno opak, a wiadomo na miesiac schodza 3. To juz 120zl +witaminy+witD+magnez+zelazo+zurawit to na miesiac prawie 300zl wydaje. Znalazlam apteke, w ktorej dupek kosztuje 30zl, a tydzien temu jadac do tesciowej po drodze wstapilam do calodobowej i kosztowal 25zl!! Taka roznica 15zl na opak, to dla mnie oszczednosc 45zl/mies na jednym leku. Tetaz bardzo zaluje, ze nie odkrylam tej apteki wczesniej, bo to byla najprawdopodobniej ostatnia lub przedostatnia recepta. Ale roznice w cenie sa ogromne, az dziwne, bo niby mieli wprowadzic ze marze w aptekach maja byc podobne.

nie zawsze to jest kwestia marzy - zalezy jakie umowy ma apteka z hurtownia i jakie promocje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ta pierwsza butelka ma smoczek o wolnym przepływie (0+) i o średnim (3+). Pisałam kiedyś na facebooku do TommeeTippee i każda butelka (tzn smoczek) jest wyposażony w system anty-colic, a ta rurka oznacza tylko temperaturę.

Groszku trzymajcie się!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) my wstalismy o 10:30 jak nigdy!
    ale z bolacą głową, bolem gardła i zapchanym nosem ;(
    pojadę później do apteki po cały zestaw z Prenalenu..
    A zaraz mam obiadzik ;) rybkę mniaam <3

Aaa wchodzę dziś na wagę a tam 0,5kg na minusie co jest????!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mi ostatnio kilogram w dół poleciał, może dlatego, że dzieciaki uciskają już na żołądek i nie jemy tyle co wcześniej?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zamowie ta tansza skoro m a 0+

Dzieki

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiłam się, kurcze...
    jutro mam wizytę i boję się żeby nie oberwalo mi się za ten spadek :(
    i żeby z dzidziusiem było ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:50

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosc tego szpitala, a oni tez mnie maja dosc;-(

Serdecznie..... znowu jakies napiecie wyszlo...
    I bede miala magnez. Kurrrr.....!!!!

O nic najlepiej nie pytac, bo obrazeni.
    Boje sie o moje dziecko!!

Nie zadawac pytan, bo sa obrazeni.... jeszcze wiedza ze sluzba zdrowia i ktos sie osmial ze 3 lata pracuje w zawodzie;-/ a ile mam? Skoro mam 26 lat?!
    Patrza na mnie jak na idiotke, kosmitke!

Zaraz stad wyjde na wlasne zadanie!

O wszystko trzeba sie prosic, pessara wymusilam, usg po plamieniu tez..choc to powinien byc standard!!
    I myslalam, ze pojde do domu i co? Dupa wielka!!!

Szlag mnie bierze z dnia na dzien coraz bardziej!!;-/

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, wszędzie takie traktowanie! Oni myślą, że specjalnie ktoś upierdliwy jest, to poprostu lęk, strach o nasze dzieci... Zupełna znieczulica, bo oni wiedzą lepiej, a gucio prawda to pacjentka wie i czuje zagrożenie, a tym bardziej że Ty znasz się na swojej pracy!

A myslalyscie o tym żeby do szpitala kupić sobie takie jednorazowe nakładki na deskę klozetową??! Szpital=zarazki i zamówiłam 10 takich nakładek 1 szt. to koszt 0,60 gr także nie majątek..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku lez spokojnie! Ja tez sie wkurzam, ale co ja wiecej moge jak lezec? Jutro mam miec badanie , a tak to tetno, ktg i brzuch macaja. I coraz inny lekarz i kazdemu tlumacz ze mam pessar. Nie chce mi sue nawet!
    Poprostu czekam spokojnie do badania jutro bo bedzue moj gin. Gorzej jak powie ze jednak jutro nie bedzie badal to sie wkurze!

W ogole w tym roku nie jade na swieta, nie bedziemy ryzykowac i bedziemy we dwoje, tzn we troje ale ja w dwupaku- mam nadzieje;)

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek w jakim szpitalu lezysz? Może jak sytuacja będzie opanowana to warto się udać gdzieś indziej?

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co dzis na obiad zaserwuja?;) u Ciebie pewnie lepsze jedzenie

Zgaga ostatnio mnie meczy

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ