X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek fenoterol zostal wycofany w tabletkach a podobno w kroplowkach w szpitalach jest nadal. Jakis glupi ten szpital ze go nie maja. I owszem powoduje kolatanie serca wiem bo bralam wiekszosc ciazy z moim synem dodatkowo bralam leki na serce.
    Moze zamowia jednak dla ciebie ten lek. Moj gin w piatek powiedzial ze jak w szpitalu beda chcieli mi czegos odmowic mam prosic o uzasadnienie na pismie. Gwarantuje ze na rzesach stana i zrobia niz sie podpisza. Moze wypruboj ta metode.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn co maja pessara; A macie plamienia po zalozeniu pessara..???

2 dni po mialam taka stara krew, koniec miesiaczki jakby.
    Mowia ze to niby normalne...

Jakies globulki aplikujecie? Co ile???

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek pewnosci nigdy nie ma jak bedzie w innym miejscu. A lekarze są chamscy, bo pewnie czują się źle z tym, że jesteś lepiej doinformowana w niektorych kwestiach niż oni sami...

Bedac na Twoim miejscu chcialabym dobrnąć jedynie do 35tc, to już chyba dobry czas...

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w moim szpitalu boja sie ze pozniej moglabym miec pretensje i roszczenia.

Ja nie myslalam, to oni...

Znaczy powiedzieli, ze moge zostac ale to bedzie moja decyzja i odpowiedzialnosc.

Na recepte fenoterol jest, bierze sie go z isoptinem w celu redukcji tego kolatania...

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie go maja, ten fenoterol- specjalnie tak powiedzieli....

A jak powiedzialam, ze mam dostep i moge go zdobyc to, ze nie.. nie praktykuja....

Ahh szkoda slow, nerwow
    Wkurzac sie przez takich ludzi!

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Groszku trzymam kciuki! Mam nadzieję, że wytrzymacie jeszcze kilka tygodni! Bardzo dobrze, że jestem w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności.
    Drugi taki na Śląsku jest właśnie w Katowicach na Ligocie w CSK. I ten szpital właśnie na ten wysoki stopień biorę pod uwagę. Moja mama w nim kilka razy na ginekologii leżała i wiadomo różnie bywa, zależy na jaki personel się trafi.

Mistrzyni, z tymi rozstępami to kicha, nigdy nie wiadomo. Ja też się martwię o mój brzuch. Wiadomo chcemy zdrowe i silne dzieciaczki, ale miło czuć się ładną :)
    Ja smaruję się 2 razy dziennie Palmersami, chociaż czasem coś mi się zapomni albo nie chce ;P

U nas dziś leniwy dzień. Poprzytulaliśmy się w łóżku, pogadali, zjedliśmy leniwe śniadanko. I ja zabrałam się za pisanie (chociaż moja promotorka od tygodnia mi nie odpisuje!), mąż za szukanie fotelików, teraz ogląda film.

Na obiad mam wczorajszą pizzę :D i barszcz z uszkami, bo jakoś tak się świąt doczekać nie mogę :D

Spać mi się chce!

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na kebaba, ale tylko na ochocie się kończy, bo bym go nie zjadła. To jakiś absurd smak jest, ale obrzydzenie zarazem :) Ogólnie zjadłabym coś na mieście, ale przecież nie będę szła sama, tego mojego Pięknego to nawet nie będę pytać, bo nie będę się tak poniżać... Koleżanki to mam w nosie, jakoś nie chce mi się do żadnej pisać, mam ochotę zjeść coś 'miejskiego' a nie plotkować :P

Pomijam fakt, że już chyba od godziny szukam jakiś treginsów, a na necie nic nie ma.. nosz kurde :/

Może Wy ostatnimi czasy kupiłyście sobie coś fajnego? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 13:57

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zabieram sie za odkurzanie i ogarnięcie podłóg, bo juz wczoraj mi sie nie chciało:) i łazienkę, bo jakiś taki nieporządek tam jest:)
    Pozniej idziemy na spacer i do kontenera ciuchy wywalić, jak wroce to moze cos pocwicze a potem prasowanie:)

Przeczytałam dzis, ze jak sie ćwiczy to łatwiej uniknąć cesarskiego ciecia, zrobie wszystko, zeby tego uniknąć, wiec piłka i hantle ida w ruch:)
    Nie chcę wkurzać naszych mam leżących, więc dla Was każde dodatkowe powtórzenie, kochane :*
    Groszku, fenoterol brała moja mama w ciazy ze mna na podtrzymanie i mowila mi wlasnie, ze jej serce tak waliło. Ale lek dobry, skoro urodziłam sie w 40tc z waga 3800. Nie da sie go sprowadzić? Tobie nie zostało duzo do końca, mogliby sie choć troche postarać.
    Ja wlasnie w szpitalu nie boje sie bólu, boje sie zaniedbania. Dlatego ważny jest ktoś przy porodzie, zeby był naszym łącznikiem, ewentualnie sie postawił, bo wiadomo, jak kobiete boli, to jej wszystko jedno.
    Nam położna mowila o tym na sr, ze partner jest bardzo ważny zwłaszcza w tej I fazie.

Groszku, Słoneczna, trzymam mocno kciuki za Was!!

Atakasobiejedna, a kiedy u Ciebie wizyta?

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, jutro wieczorem, ale mam złe przeczucia co do wyniku wymazu i znowu czuję parcie na krocze, mimo że cały czas leżę...
    Jeszcze do tego mam okropny humor i M się dostaje. Aha, no i teściowa chce mnie odwiedzić, a wiadomo że nie mogę oczekiwać ze M jeszcze będzie sprzątać na błysk, ogarnia ile może. Naprawdę nie chce jej tu w moim barlogu, chociaż ogólnie nic do niej nie mam. M oczywiście twierdzi ze przesadzam, że jakoś moi rodzice byli, to czemu jego mama nie może :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:19

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama to mama, teściowa to teściowa:) chociaż pamietam, że pisalas, ze to, że musisz leżeć nie zrobiło na mamie wrażenia.
    Powiem Ci szczerze, że jakbym musiała leżeć, to nie chciałabym żadnych gości i zarówno rodzice jak i teściowie to powinni zrozumiec i sie nawet w odwiedziny nie pchać.

Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, bo też leżeć nie lubię.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna od tego sprzedawcy zamówiłam jeszcze 2 pieluchy tetrowe (kolorowe) żałuję, że tak mało, bo są b. ładne. (wzór nr. 2 i 9)
    http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-tetrowe-fajne-wzory-kolory-atest-i4788094693.html
    Termoopakowanie (to w kropki pierwsze) jest dosyć duże, co uważam za +
    http://allegro.pl/termoopakowanie-wszystkie-rodzaje-butelek-i4791887306.html
    Zamówiłam też proszki do prania Dzidziuś (kolor i biały)
    Łańcuszek do smoczna (nie mogę znaleźć z której aukcji)
    Majtki poporodowe
    http://allegro.pl/majtki-poprodowe-jednorazowe-7-szt-rozm-40-i4813877897.html
    Wkładki laktacyje
    http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-easystart-48-szt-i4817212811.html
    Gaziki do pępka
    http://allegro.pl/gaziki-100szt-mieciutkich-do-pielegnacji-pepuszka-i4821864103.html
    Termometr do wanienki
    http://allegro.pl/termometr-do-kapieli-zielona-zyrafa-i4847602819.html
    2 takie podkłady
    http://allegro.pl/hartmann-podklad-podklady-przewijania-90x60-1-szt-i4852368098.html
    Skasowałam z historii reszte aukcji, pewnie jeszcze coś zamawiałam. Ogólnie jestem zadowolona z wszystkich rzeczy jakie przyszły. Podgrzzewacza już używałam przy okazji zostania mojej siostrzenicy na noc. A butelki zamawiałam już dawno od innego sprzedawcy.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ale dziś jestem zmeczona!! Szok :D Wróciliśmy z mężem o dteściowej z obiadku i potem pojechaliśmy sobie na kawke do kawiarni i padam! :D Potem porobiłam pare zdjec brzuszkowej i chyba zaraz pójdę spać ! :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath genialne zdjęcie w avku <3 :D

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath genialne zdjęcie w avku <3 :D
    a dziękuje ;) Taki mamy brzusio duży!!!! Mój mąż zaczyna wątpić czy jedno dziecie tam mieszka :D

Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ten brzuch jest duży? :D Ile masz w obwodzie? :P

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gdzie ten brzuch jest duży? :D Ile masz w obwodzie? :P
    w obwodzie 98 :D Niedawno było pare tygodni temu 96 :D Ale pępek już powolutku mi się łaski robi!! aaaa

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jutro idziemy na ktg ze skierowaniem. Troszkę się stresuję. a we wtorek do lekarza do trójmiasta do kardiologa! Już zaczynam cała się trząść jak galareta!! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czytam Was ale nie mam sily pisac. Pochorowalam sie :( boli mnie gardlo, mam chrype i suchy kaszel :( mam nadziejs ze maluszkowi to nie zaszkodzi...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, wlasnie podobne zdjecie chce, tylko musze mojego P. Zmobilizować:)
    Chyba tez napisze do kolezanki, ktora jest fotografem i przed świętami zrobię sobie prezent:)
    Bo ślicznie wygladasz!! I zazdraszczam:)

My ogarnęliśmy dom, wywalilismy (sukces) stare ciuchy mojego P. Chociaż według niego wszystko sie przyda. I takich przydasi mieliśmy całą szafę:)

Teraz wywalilismy sie na kanapę i oglądamy film:)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath zdjęcie piękne! :)

Ja w końcu się zmobilizowałam i wstawiłam pierwszą turę dziecięcego prania. Myślałam, ze tego będzie mniej ;) teraz obstawiam przynajmniej 3-4 prania, nie wiem kiedy ja to poprasuję ;) co prawda część rzeczy mam większych i je później spakuje i schowam, ale wyprać muszę.

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ