Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszek fenoterol zostal wycofany w tabletkach a podobno w kroplowkach w szpitalach jest nadal. Jakis glupi ten szpital ze go nie maja. I owszem powoduje kolatanie serca wiem bo bralam wiekszosc ciazy z moim synem dodatkowo bralam leki na serce.
Moze zamowia jednak dla ciebie ten lek. Moj gin w piatek powiedzial ze jak w szpitalu beda chcieli mi czegos odmowic mam prosic o uzasadnienie na pismie. Gwarantuje ze na rzesach stana i zrobia niz sie podpisza. Moze wypruboj ta metode. -
nick nieaktualnyGroszek pewnosci nigdy nie ma jak bedzie w innym miejscu. A lekarze są chamscy, bo pewnie czują się źle z tym, że jesteś lepiej doinformowana w niektorych kwestiach niż oni sami...
Bedac na Twoim miejscu chcialabym dobrnąć jedynie do 35tc, to już chyba dobry czas... -
No, w moim szpitalu boja sie ze pozniej moglabym miec pretensje i roszczenia.
Ja nie myslalam, to oni...
Znaczy powiedzieli, ze moge zostac ale to bedzie moja decyzja i odpowiedzialnosc.
Na recepte fenoterol jest, bierze sie go z isoptinem w celu redukcji tego kolatania... -
Dzień dobry wszystkim!
Groszku trzymam kciuki! Mam nadzieję, że wytrzymacie jeszcze kilka tygodni! Bardzo dobrze, że jestem w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności.
Drugi taki na Śląsku jest właśnie w Katowicach na Ligocie w CSK. I ten szpital właśnie na ten wysoki stopień biorę pod uwagę. Moja mama w nim kilka razy na ginekologii leżała i wiadomo różnie bywa, zależy na jaki personel się trafi.
Mistrzyni, z tymi rozstępami to kicha, nigdy nie wiadomo. Ja też się martwię o mój brzuch. Wiadomo chcemy zdrowe i silne dzieciaczki, ale miło czuć się ładną
Ja smaruję się 2 razy dziennie Palmersami, chociaż czasem coś mi się zapomni albo nie chce ;P
U nas dziś leniwy dzień. Poprzytulaliśmy się w łóżku, pogadali, zjedliśmy leniwe śniadanko. I ja zabrałam się za pisanie (chociaż moja promotorka od tygodnia mi nie odpisuje!), mąż za szukanie fotelików, teraz ogląda film.
Na obiad mam wczorajszą pizzęi barszcz z uszkami, bo jakoś tak się świąt doczekać nie mogę
Spać mi się chce!
-
nick nieaktualnyJa mam ochotę na kebaba, ale tylko na ochocie się kończy, bo bym go nie zjadła. To jakiś absurd smak jest, ale obrzydzenie zarazem
Ogólnie zjadłabym coś na mieście, ale przecież nie będę szła sama, tego mojego Pięknego to nawet nie będę pytać, bo nie będę się tak poniżać... Koleżanki to mam w nosie, jakoś nie chce mi się do żadnej pisać, mam ochotę zjeść coś 'miejskiego' a nie plotkować
Pomijam fakt, że już chyba od godziny szukam jakiś treginsów, a na necie nic nie ma.. nosz kurde
Może Wy ostatnimi czasy kupiłyście sobie coś fajnego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 13:57
-
Ja zaraz zabieram sie za odkurzanie i ogarnięcie podłóg, bo juz wczoraj mi sie nie chciało:) i łazienkę, bo jakiś taki nieporządek tam jest:)
Pozniej idziemy na spacer i do kontenera ciuchy wywalić, jak wroce to moze cos pocwicze a potem prasowanie:)
Przeczytałam dzis, ze jak sie ćwiczy to łatwiej uniknąć cesarskiego ciecia, zrobie wszystko, zeby tego uniknąć, wiec piłka i hantle ida w ruch:)
Nie chcę wkurzać naszych mam leżących, więc dla Was każde dodatkowe powtórzenie, kochane :*
Groszku, fenoterol brała moja mama w ciazy ze mna na podtrzymanie i mowila mi wlasnie, ze jej serce tak waliło. Ale lek dobry, skoro urodziłam sie w 40tc z waga 3800. Nie da sie go sprowadzić? Tobie nie zostało duzo do końca, mogliby sie choć troche postarać.
Ja wlasnie w szpitalu nie boje sie bólu, boje sie zaniedbania. Dlatego ważny jest ktoś przy porodzie, zeby był naszym łącznikiem, ewentualnie sie postawił, bo wiadomo, jak kobiete boli, to jej wszystko jedno.
Nam położna mowila o tym na sr, ze partner jest bardzo ważny zwłaszcza w tej I fazie.
Groszku, Słoneczna, trzymam mocno kciuki za Was!!
Atakasobiejedna, a kiedy u Ciebie wizyta?
-
Sue, jutro wieczorem, ale mam złe przeczucia co do wyniku wymazu i znowu czuję parcie na krocze, mimo że cały czas leżę...
Jeszcze do tego mam okropny humor i M się dostaje. Aha, no i teściowa chce mnie odwiedzić, a wiadomo że nie mogę oczekiwać ze M jeszcze będzie sprzątać na błysk, ogarnia ile może. Naprawdę nie chce jej tu w moim barlogu, chociaż ogólnie nic do niej nie mam. M oczywiście twierdzi ze przesadzam, że jakoś moi rodzice byli, to czemu jego mama nie możeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:19
-
Mama to mama, teściowa to teściowa:) chociaż pamietam, że pisalas, ze to, że musisz leżeć nie zrobiło na mamie wrażenia.
Powiem Ci szczerze, że jakbym musiała leżeć, to nie chciałabym żadnych gości i zarówno rodzice jak i teściowie to powinni zrozumiec i sie nawet w odwiedziny nie pchać.
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, bo też leżeć nie lubię.Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
Słoneczna od tego sprzedawcy zamówiłam jeszcze 2 pieluchy tetrowe (kolorowe) żałuję, że tak mało, bo są b. ładne. (wzór nr. 2 i 9)
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-tetrowe-fajne-wzory-kolory-atest-i4788094693.html
Termoopakowanie (to w kropki pierwsze) jest dosyć duże, co uważam za +
http://allegro.pl/termoopakowanie-wszystkie-rodzaje-butelek-i4791887306.html
Zamówiłam też proszki do prania Dzidziuś (kolor i biały)
Łańcuszek do smoczna (nie mogę znaleźć z której aukcji)
Majtki poporodowe
http://allegro.pl/majtki-poprodowe-jednorazowe-7-szt-rozm-40-i4813877897.html
Wkładki laktacyje
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-easystart-48-szt-i4817212811.html
Gaziki do pępka
http://allegro.pl/gaziki-100szt-mieciutkich-do-pielegnacji-pepuszka-i4821864103.html
Termometr do wanienki
http://allegro.pl/termometr-do-kapieli-zielona-zyrafa-i4847602819.html
2 takie podkłady
http://allegro.pl/hartmann-podklad-podklady-przewijania-90x60-1-szt-i4852368098.html
Skasowałam z historii reszte aukcji, pewnie jeszcze coś zamawiałam. Ogólnie jestem zadowolona z wszystkich rzeczy jakie przyszły. Podgrzzewacza już używałam przy okazji zostania mojej siostrzenicy na noc. A butelki zamawiałam już dawno od innego sprzedawcy.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ale dziś jestem zmeczona!! Szok
Wróciliśmy z mężem o dteściowej z obiadku i potem pojechaliśmy sobie na kawke do kawiarni i padam!
Potem porobiłam pare zdjec brzuszkowej i chyba zaraz pójdę spać !
MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cath, wlasnie podobne zdjecie chce, tylko musze mojego P. Zmobilizować
Chyba tez napisze do kolezanki, ktora jest fotografem i przed świętami zrobię sobie prezent:)
Bo ślicznie wygladasz!! I zazdraszczam:)
My ogarnęliśmy dom, wywalilismy (sukces) stare ciuchy mojego P. Chociaż według niego wszystko sie przyda. I takich przydasi mieliśmy całą szafę
Teraz wywalilismy sie na kanapę i oglądamy film:)
-
Cath zdjęcie piękne!
Ja w końcu się zmobilizowałam i wstawiłam pierwszą turę dziecięcego prania. Myślałam, ze tego będzie mniejteraz obstawiam przynajmniej 3-4 prania, nie wiem kiedy ja to poprasuję
co prawda część rzeczy mam większych i je później spakuje i schowam, ale wyprać muszę.
Fedra lubi tę wiadomość