X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga poki nie masz temperatury ktora sie utrzymuje to maluszkowi nic nei bedzie tylko Ty sie meczysz niestety...wiec wspomagaj sie domowymi sposobami..mi jak cos mnie łapie to serwuje sobie kuracje: syrop z cebuli, napar z korzenia imbiru z sokiem malinowym, mleko z miodem i czosnkiem, duuuzo pije wody z miodem i cytryna (nie pij herbaty czarnej bo wysusza, dobre sa herbatki z lipy i kopru włoskiego) do tego ew na gardelko prenalen :) i musisz dac rade :)do noska teraz bo mialam bole zatol 3 dni to purinasin i od wczoraj jak zaczelam stosowac to dzis duuuzo lepiej, aha no i inhalacje z rumianku :) 3 dni i bedziesz jak nowa :)

a ja zaszalałam w next..jeszcze trochę i jak mąż wróci to mi tą stronę zablokuje :P
    kupiłam:
    -czapeczkę dzianinową z kokardką na 0-3 m
    -ogrodniczki sztruksowe+body na 62
    -sukienkę jeansową na 62
    -sweterek kremowy na 62
    - i jeden komplet sukieneczka +rajstopki na 62-68 :D:D masakra :D
    ale zajarana jak gwizdek jestem :P

agaaa28, Aagnieszkaa, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    U mnie również niedziel leniwa, choć dużo na necie posiedziałam.

Łóżeczko zamówione :-) i 2 kocyki :-) wzięłam te po 19 zł :-).

Atakasobiejedna, nie wkurzaj się ale jakbyś miała gdzieś tego sprzedawcę od pieluch tetrowych z których jesteś zadowolona to podesłała byś linka :-)
    Miałam go a teraz to już sama nie wiem który jest który?

W ogóle muszę zamówić pieluchy, a boję się aby 3 świata przez nie nie zobaczyć, chciałabym aby były porządne. A mam zamiar zamówić białe i kolorowe tetrowe i trochę flanelowych najlepiej od jednego sprzedawcy i jeszcze w dobrej cenie :-)
    Może któraś z Was robiła takie większe zamówienie u jednego sprzedawcy i jest zadowolona oczywiście :-)?

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa to co napisała Bella na przeziębienie jak najbardziej OK.
    Choć w twoim przypadku, a wiemy, że masz twardnienia brzucha uważała bym na imbir bo działa silnie rozgrzewająco i na koper włoski, który może powodować skurcze. Reszta jak najbardziej OK

agaaa28 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, a tak z ciekawości Ty cały czas przyjmujesz no-spę?

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath supwr brzuchol. Ja dzis mierzylam sie w pasie i kochana 98 to ja nawet nie wiwm kiedy mialam. Dzis mam 104 cm :-)

A lekarza sie nie boj. Bedzie dobrze

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaserwowałam sobie też kanapki z czosnkiem. Na szczęście temperatura póki co nie przekracza 37. Nawet nie wiem, gdzie złapałam to paskudztwo :/

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, takie kupowalam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4717783022
    O takie cos bym sie miala wkurzac? Chcialabym miec tylko takie problemy w życiu :P

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Agaa, a tak z ciekawości Ty cały czas przyjmujesz no-spę?

Tak, ciągle 3 x nospa forte, 3 x scopolan, 3 x 2 Magne B6 i 2 x luteina 100. Pewnie niebawem będziemy to odstawiać.
    Raz już próbowaliśmy, ale po tygodniu bez scopolanu znów twardnienia się nasiliły

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się boję, że przez ten głupi kaszel twardnienia się nasilą. Mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath może Konstancja zrobi Ci mikołajkowy prezent i serduszko wróci do normy? :)

Właśnie, ja byłam na tym prenatalnym teraz u tej Doktorki, co robiła mi ECHO. Zobaczyła mnie i powiedziała, że przecież miałysmy się już nie widzieć!!!

Aga wracaj do zdrówka i wypoczywaj!! :*

Bietka ja też wyprałam pierwszą turę! Jasne ubranka. Jeszcze zostały ciemne, pościel, ręczniki, rożek, kombinezonik. Tylko te na 56 i 62 piorę, większych nie ma sensu i tak się przykurzą.

Bella ani nie mów o Nextcie, bo zaraz tam uderzę!! :D

Dziewczyny a macie jakieś fajne sklepy albo sprzedawców na allegro, którzy sprzedają fajne czapusie? Bo chciałabym jakieś takie wiosnne już sobie zamówić, a cena 45zł za czapkę bawełnianą mnie zabija :/

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też kupowałam w next, a teraz czekam tylko aż mi kartę kredytową przyślą, bo się skończyła i mam już kilka rzeczy upatrzonych :)

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Agaa wodę z miodem pij max do 17., a później już tylko z cytryną. Miód może też troszkę wykrztuśnie działać. I najlepiej rozpuszczać prawdziwy miód w prawie zimnej wodzie bo działa dobrze przeciwbakteryjnie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No to Agaa wodę z miodem pij max do 17., a później już tylko z cytryną. Miód może też troszkę wykrztuśnie działać. I najlepiej rozpuszczać prawdziwy miód w prawie zimnej wodzie bo działa dobrze przeciwbakteryjnie :-)

Na noc zrobię sobie jeszcze inhalacje z naparu rumiankowego.
    Generalnie jak nie będę czuła się nic lepiej jutro to idę do lekarza, bo conajmniej raz w sezonie mam zapalenie krtani i obawiam się, że właśnie się zaczyna. Ach...

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwy miód bardzo dobrze działa na przeziębienia (ja mam taki z prawdziwej pasieki, którą na oczy widziałam, nie ze sklepu), sok malinowy jest też dobry, ale nie taki jakiś herbapol czy coś ze sklepu to musi być taki jak najbardziej prawdziwy (na szczęście w tym roku udało mi się zrobić samej 15 buteleczek po bobofrutach takiego malinowego prawdziwego soku, więc teraz raz dziennie taki kubeczek profilaktycznie, woda, cytryna, miód i sok malinowy), jeszcze od teściowej mam prawdziwy sok z czarnej porzeczki, ma bardzo dużo wit. C więcej niż cytryna.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz w domu Islę, to chyba najlepsza tabletka do ssania na krtań,a myślę, że nie jest jakaś szkodliwa, bo ona doskonale nawilża. Ja też niestety lubię na krtań chorować, a wiem, że teraz się sezon zaczął :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaka temperatura zaczyna być groźna? Myślicie, że tak do 37,5 jest OK?

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A masz w domu Islę, to chyba najlepsza tabletka do ssania na krtań,a myślę, że nie jest jakaś szkodliwa, bo ona doskonale nawilża. Ja też niestety lubię na krtań chorować, a wiem, że teraz się sezon zaczął :-(

To prawda to najlepsza tabletka na krtań. Nie mam, ale jutro zamierzam zakupić.

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co no nie bardzo możesz wziąć cokolwiek na gorączkę, jedynie APAP. (paracetamol), nie wiem jaka jest niebezpieczna. Ale może jeśli masz to na noc weź sobie APAP. Ale myślę, że nie ma co przesadzać z faszerowaniem się, spokojnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny, a jaka temperatura zaczyna być groźna? Myślicie, że tak do 37,5 jest OK?

Ja gdzieś czytałam że zbija się dopiero powyżej 38,5, ale jak byłam chora to już z 38 miałam dreszcze i okropne bóle mięśni, więc wzięłam paracetamol.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, wlasnie podobne zdjecie chce, tylko musze mojego P. Zmobilizować:)
    Chyba tez napisze do kolezanki, ktora jest fotografem i przed świętami zrobię sobie prezent:)
    Bo ślicznie wygladasz!! I zazdraszczam:)
    Kochana ja sobie sama robię zdjęcia : Mój mąż nie ma oka totalnie do zdjęć. :) ze 150 zdjęć 5 zdjeć jest udanych :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ