Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga poki nie masz temperatury ktora sie utrzymuje to maluszkowi nic nei bedzie tylko Ty sie meczysz niestety...wiec wspomagaj sie domowymi sposobami..mi jak cos mnie łapie to serwuje sobie kuracje: syrop z cebuli, napar z korzenia imbiru z sokiem malinowym, mleko z miodem i czosnkiem, duuuzo pije wody z miodem i cytryna (nie pij herbaty czarnej bo wysusza, dobre sa herbatki z lipy i kopru włoskiego) do tego ew na gardelko prenalen
i musisz dac rade :)do noska teraz bo mialam bole zatol 3 dni to purinasin i od wczoraj jak zaczelam stosowac to dzis duuuzo lepiej, aha no i inhalacje z rumianku
3 dni i bedziesz jak nowa
a ja zaszalałam w next..jeszcze trochę i jak mąż wróci to mi tą stronę zablokuje
kupiłam:
-czapeczkę dzianinową z kokardką na 0-3 m
-ogrodniczki sztruksowe+body na 62
-sukienkę jeansową na 62
-sweterek kremowy na 62
- i jeden komplet sukieneczka +rajstopki na 62-68:D masakra
ale zajarana jak gwizdek jestemagaaa28, Aagnieszkaa, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej Wam,
U mnie również niedziel leniwa, choć dużo na necie posiedziałam.
Łóżeczko zamówionei 2 kocyki
wzięłam te po 19 zł
.
Atakasobiejedna, nie wkurzaj się ale jakbyś miała gdzieś tego sprzedawcę od pieluch tetrowych z których jesteś zadowolona to podesłała byś linka
Miałam go a teraz to już sama nie wiem który jest który?
W ogóle muszę zamówić pieluchy, a boję się aby 3 świata przez nie nie zobaczyć, chciałabym aby były porządne. A mam zamiar zamówić białe i kolorowe tetrowe i trochę flanelowych najlepiej od jednego sprzedawcy i jeszcze w dobrej cenie
Może któraś z Was robiła takie większe zamówienie u jednego sprzedawcy i jest zadowolona oczywiście?
megg lubi tę wiadomość
-
Agaa to co napisała Bella na przeziębienie jak najbardziej OK.
Choć w twoim przypadku, a wiemy, że masz twardnienia brzucha uważała bym na imbir bo działa silnie rozgrzewająco i na koper włoski, który może powodować skurcze. Reszta jak najbardziej OKagaaa28 lubi tę wiadomość
-
Lara, takie kupowalam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4717783022
O takie cos bym sie miala wkurzac? Chcialabym miec tylko takie problemy w życiuLara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Agaa, a tak z ciekawości Ty cały czas przyjmujesz no-spę?
Tak, ciągle 3 x nospa forte, 3 x scopolan, 3 x 2 Magne B6 i 2 x luteina 100. Pewnie niebawem będziemy to odstawiać.
Raz już próbowaliśmy, ale po tygodniu bez scopolanu znów twardnienia się nasiliły -
nick nieaktualnyCath może Konstancja zrobi Ci mikołajkowy prezent i serduszko wróci do normy?
Właśnie, ja byłam na tym prenatalnym teraz u tej Doktorki, co robiła mi ECHO. Zobaczyła mnie i powiedziała, że przecież miałysmy się już nie widzieć!!!
Aga wracaj do zdrówka i wypoczywaj!! :*
Bietka ja też wyprałam pierwszą turę! Jasne ubranka. Jeszcze zostały ciemne, pościel, ręczniki, rożek, kombinezonik. Tylko te na 56 i 62 piorę, większych nie ma sensu i tak się przykurzą.
Bella ani nie mów o Nextcie, bo zaraz tam uderzę!!
Dziewczyny a macie jakieś fajne sklepy albo sprzedawców na allegro, którzy sprzedają fajne czapusie? Bo chciałabym jakieś takie wiosnne już sobie zamówić, a cena 45zł za czapkę bawełnianą mnie zabija -
Lara 82 wrote:No to Agaa wodę z miodem pij max do 17., a później już tylko z cytryną. Miód może też troszkę wykrztuśnie działać. I najlepiej rozpuszczać prawdziwy miód w prawie zimnej wodzie bo działa dobrze przeciwbakteryjnie
Na noc zrobię sobie jeszcze inhalacje z naparu rumiankowego.
Generalnie jak nie będę czuła się nic lepiej jutro to idę do lekarza, bo conajmniej raz w sezonie mam zapalenie krtani i obawiam się, że właśnie się zaczyna. Ach... -
Prawdziwy miód bardzo dobrze działa na przeziębienia (ja mam taki z prawdziwej pasieki, którą na oczy widziałam, nie ze sklepu), sok malinowy jest też dobry, ale nie taki jakiś herbapol czy coś ze sklepu to musi być taki jak najbardziej prawdziwy (na szczęście w tym roku udało mi się zrobić samej 15 buteleczek po bobofrutach takiego malinowego prawdziwego soku, więc teraz raz dziennie taki kubeczek profilaktycznie, woda, cytryna, miód i sok malinowy), jeszcze od teściowej mam prawdziwy sok z czarnej porzeczki, ma bardzo dużo wit. C więcej niż cytryna.
agaaa28 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:A masz w domu Islę, to chyba najlepsza tabletka do ssania na krtań,a myślę, że nie jest jakaś szkodliwa, bo ona doskonale nawilża. Ja też niestety lubię na krtań chorować, a wiem, że teraz się sezon zaczął
To prawda to najlepsza tabletka na krtań. Nie mam, ale jutro zamierzam zakupić. -
agaaa28 wrote:Dziewczyny, a jaka temperatura zaczyna być groźna? Myślicie, że tak do 37,5 jest OK?
Ja gdzieś czytałam że zbija się dopiero powyżej 38,5, ale jak byłam chora to już z 38 miałam dreszcze i okropne bóle mięśni, więc wzięłam paracetamol. -
Sue wrote:Cath, wlasnie podobne zdjecie chce, tylko musze mojego P. Zmobilizować
Chyba tez napisze do kolezanki, ktora jest fotografem i przed świętami zrobię sobie prezent:)
Bo ślicznie wygladasz!! I zazdraszczam:)ze 150 zdjęć 5 zdjeć jest udanych