X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Groszku, co to za szpital? Zamiast Cie uspokajać, to denerwują jeszcze bardziej!
    Już wiesz gdzie nie rodzic, chyba, że to jedyny szpital w okolicy (a nie pamietam skąd pochodzisz).
    Niestety tak jest w szpitalach, że pacjent traktowany jest jak natręt, zło najgorsze. Ludzie się nie skarżą, a może powinni?

Atakasobiejedna, jest karta pacjenta, pacjentka powinna miec zagwarantowaną intymność w trakcie badania, ja był złożyła skargę. Im więcej buntujących się pacjentów, tym większe prawdopodobieństwo, że coś się w końcu zmieni!!

Co do wagi, to moja zwolniła juz miesiac temu, tylko kg na plusie. Maluchy mogą brać "z nas", w końcu na cos ten zapas tłuszczu jest:)

Asiu, nam położna mowila, ze te nakłady na toaletę to jest podstawa, bo oprócz pacjentek są też goście, a ja nie wiem jak to wyglada w szpitalach z toaletami, ale na krocze trzeba po porodzie uwazac, bo wtedy łatwo o jakies zakażenia, itd.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnieje Ci brzuch? Cos sie dzis dzieje?
    Ja to jestem ciekaws czy to pozniej na usg sprawdzaja szyjke? Czy juz reka tylko czy sie trzyma .
    Szpital to nic milego, nie ma co.
    Ale gdybym nie miala pessara to bym chyba umarla ze strachu.

Nawet po tych sterydach to jestem spokojniejsza

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu spokojnie, nic się nie stanie, czytałam gdzieś w internetach, że w pewnym momencie się zatrzymujemy na wadze na trochę. Może miałaś w sobie nadmiar wody i organizm go wydalił. Dzidziuś na pewno ma się dobrze! :*

Groszku pamiętaj, że już jesteś bliżej niż dalej. Co do ich śmiechów na temat Twojego stażu pracy to powiedziałabym im, że oni tez kur** mięli 26 lat i 3 lata stażu więc nie wiem co w tym niedorzecznego?! Pamiętaj bądź opanowana, choć to trudne. A takie pytanie z innej beczki - nie możesz zmienić szpitala? Nie masz innego w okolicy? Magnez to chyba nic strasznego.

Sue a nie można sobie kłaść zamiast tych podkładów toaletowych ręczników papierowych? Z resztą nie wiem czy po takim wyzwaniu (czyt. poród) nie będziemy sikać "na małysza" więc kontakt pupa-kibel będzie ograniczony w jakimś stopniu.

Kochane, kupowałyście swoim pociechom jakieś zabawki? Oprócz tej żyrafki. Jeśli tak to dajcie jakiś namiar, chciałabym coś kupić Adulcowi.

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dziś u Ciebie na suwaczku 3 z przodu:))
    Teraz odliczamy w dół :)

A jak Twoje samopoczucie?

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, na szczęście to była tylko jedna lekarka, która robiła usg, jak tylko zobaczyłam jej nazwisko na plakietce to wiedziałam że miło nie będzie. Miła to ona jest w prywatnym gabinecie gdzie wizyta kosztuje 300 zł, a w szpitalu jak jej pacjentka urodziła martwe dziecko, bo prawdopodobnie coś przegapila to nawet nie przyszła powiedzieć ze jej przykro :/
    Teraz wiem że powinnam od razu się odezwać jak zaczęła mi mówić na ty, ale w tamtym momencie było mi wszystko jedno, byle ktoś w końcu mi zrobił usg... Zresztą na IP młoda lekarka i polozna która mnie przyjmowały i byly mile tez wieszaly na niej psy, więc jak tylko usłyszałam ze po ktg będę mogła wyjść do domu jak nie wyjdą skurcze, to nic już więcej się nie liczyło...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie jedt zle. Aby do jutra. Jeszcze zab mnie zaczyna bolec.

Tak 3 z przodu;)

Angelcia ja kupie tylko zyrafke narazie, mowia ze te karuzelki itd to i tak dopiero po miesiacu wiec pewnie dostanie w odwiedzinach cos albo pozniej cos kupie, ale nue chce zeby Macius mial duzo zabawek. Mam mate po bratanku i tam sa jakies 2 zabawki.
    Wiec tylko zyrafka- dobra ale jedna;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Kochane, kupowałyście swoim pociechom jakieś zabawki? Oprócz tej żyrafki. Jeśli tak to dajcie jakiś namiar, chciałabym coś kupić Adulcowi.
    Ja kupiłam oprócz żyrafki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4857733637
    i zakupię w styczniu jeszcze przytulankę o zapachu mamy: http://mamazen.pl/peppa-przytulanka-dla-niemowlat-krolik-tino-turkusowy.html

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czytalam, ze lepiej dziecku powiesic balonik np czerwony na poczatku niz te wszystkie zabawki bo i tak rozpoznaje tylko kontrasty

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szpital od 34 hbd przyjmuja...

Na upartego moglabym byc tam, ale potem beda dziecko transportowac w razie W

Wiec poszlam do konkurencji ze tak powiem,dziecko ma zabezpieczenie bo to 3 stopien referencyjnosci.

Leze w Bielsku Bialej, jeszcze w Katowicach jest 3 stopien, ale to kawal drogi... kto mnie tam odwiedzi???

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    I czytalam, ze lepiej dziecku powiesic balonik np czerwony na poczatku niz te wszystkie zabawki bo i tak rozpoznaje tylko kontrasty
    Tak, ponoć najlepsze czarno-czerwono-białe rzeczy:
    http://sklep.whiteandblack.pl/pl/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabawek nie kupuję, bo Dzieć i tak dostanie pewnie od rodziny czy znajomych:)

A nad łóżeczkiem powiesimy mu łabędzie origami- białe, czarne, beżowe i fioletowe, ktore sami zrobimy. Białe i czarne, bo na początek wlasnie to najlepiej dziecko widzi, a beżowe i fioletowe, bo taka mamy sypialnie, wiec choć troche musi sie zgrać:)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja zabawek nie kupuję, bo Dzieć i tak dostanie pewnie od rodziny czy znajomych:)
    No ja właśnie się obawiam, że zabawki będą znajomi i rodzina kupować wcale nie takie jakie byśmy chcieli. Dlatego te kilka "must have" kupuję sama a resztę będę weryfikować - z jakich materiałów są itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja nie kupuję żadnych zabawek na razie. Może później coś zakupię.

Groszku trzymaj się!

Słoneczna ja mam tylko ręczne badanie odkąd mam pessar. Tzn mam usg, ale przed brzuch i tam już szyjki nie ogląda. Ostatnio gin mówiła, ze moja szyja jest mięciutka, więc pewnie po jego zdjęciu szybko się rozpakuję :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja z własnej inicjatywy nie będę kupować ani projektora, ani karuzelki. Dla mnie to zbędne, nie potrafię powiedzieć dlaczego. Za to bardzo cenię sobie misie usypiacze, które śpiewają kołysanki itp koszt w smyku to +/- 130zł, ale wiadomo.. nie każde dziecko będzie to uznawać :)

Również jestem za tym, żeby kupić jedną zabawkę za np 100zł niż trzy po 30zł każda.

Co do czerwonego koloru to też słyszałam, że biały i czarny dziecku się "podoba".

Gosiak a jak dziecko będzie "mamlać" tą zabawkę z minky to nie będą mu zostawać w buzi takie włoski z tego?

Groszku jaki to szpital w Katowicach (mieszkam obok) Bonifratrów, Łubinowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 12:38

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hm w 2015 otiera sklep online, przy zapisieteraz otrzymacie 25% rabatu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, Sloneczna nie zazdroszcze wam tego szpitala. Trzymajcie sie dzielnie.

Oto nasz bujaczek :-) http://www.iv.pl/images/06839041334213579004_thumb.jpg

Fedra, megg, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na Ligocie jest trojka, angelcia...

Ale bez sensu..wypisywac sie i jechac do innego szpitala. A czy wiesz jak tam bedzie? Jak mnie potraktuja znowu?
    Szczegolnie, ze bedzie wiadomo ze sie stad wypisalam... i beda pytac po co i jak

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzidzia ok, tylko zdawalo mi sie ze tetno na ktg dziwne, ale jest ok jednak.....

Ale wyszedl jeden skurcz i magnez juz podlaczony..:-/ nie wyjde stad nigdy....
    To nic zlego magnez, ale nie maja juz fenoterolu na hamowanie bo wycofali rok temu.
    Dostalam lek za 4 tys na poczatku, Traktocile... na chwile pomogl, ale mowia tu ze brakuje takiego leku na podtrzymanie jego efektu, czyli wlasnie fenoterolu.
    Wycofany zostal ze wzgledu na to, ze daje efekt kolatania serca u matki-no trudno, przezylabym to...ale...no tu nie maja.

W moim szpitalu jest, ale to w moim.
    Juz pytalam, czy moglabym tutaj go sprowadzic.... no ale niestety nie moge, bo juz nie stosuja, nie praktykuja czegos takiego.
    Wielka szkoda. Wiele mam przez to szybciej rodzi;-/ niestety.
    Taki to koszt.

A jak on mimo wszystko pomaga????? (Fenoterol)

Wiec zostaje gowniany magnez, bez efektu.
    Troche tego nie rozumiem.

Ile mozna walczyc?????

Pokluta, posiniaczona jestem po rekach... no po prostu szok.
    Zyly mi sie zapadaja..

I dzis kolejny wenflon nowy zalozony

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku u mnie w razie porodu bedzie transport do innego szpitala.
    Nie myslmy o najgorszym

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ