X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam i żegnam, bo lecę na wizytę do rodzinnego. Dziś mój W. chce iść ze mną jak nigdy, chociaż tam tylko mierzenie brzucha, ciśnienia, waga i słuchanie serduszka. Ale skoro chce, to bardzo mnie to cieszy :)

Także miłego dnia!

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja!

Fedra i jak Twoj brzuch?
    mi tez wczoraj jakos sie spinal wieczorem, i chyba maly kopal mi pecherz bo wstawalam co 5 minut.

szczerze to sie balam, ze bede wracac do szpitala.

wiec dzis leze i nie piore, powyjmowalam czesc bialych rzeczy i jeszcze reszte bialych naszykuje i bede prac po wizycie jak bedzie wszystko ok.

Maz mi nie pozwolil:)

ja sie troche boje i bede lezec zeby pozniej nie zalowac..

Snilo mi sie ze wstawilam ciuszki i wypralam w normalnym proszku ! i nie wlozylam Loveli:) i tak przezywalam:D

no i snilo mi sie ze kupilam laktator z ta pompka niebiska i nie pompowala!:D

chyba kupie avent:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mówisz o tym Avencie? Bo ja już się zgubiłam...

http://www.agito.pl/philips-avent-laktator-reczny-33020-kosmetyczka-z-prezentami-3600-958088.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=958088

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath kciuki zaciśnięte, aby Konstancjowa arytmia sobie poszła!
    Widzę, że na nas wszystkie pozytywnie działa wizyta u fryzjera :D Ja zaplanowałam dziś albo jutro wizytę dość radykalną :D

Chwilkę posiedzę i lecę się szykować do SR, kurde jakoś mi się dziś wyjątkowo nie chce tam jechać ;) Niby słoneczko na dworze, a ja najchętniej siedziałabym na kanapie pod kocem z herbatką.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i ja :D
    kurcze czytam was codziennie i ciesze sie ze wyszlyscie juz ze szpitala i jest dobrze lezcie i odpoczywajcie kobietki :D
    U mnie jest drugi tydzien szpital w domku najpierw dwojka dzieci chora corcia niby wyzdrowiala a od poniedzialku znowu po 39 stopni temperature ma :/ bylam u lekarza ale mowi ze poki co dawaj syropki te co mam w domu i tyle bo nic nie slychac rzadnych zmian:/ Moj maz w poniedzialek mial gastroskopie i wyszla nie za ciekawie wiec tez dodatkowy stres mam nadzieje ze po lekach bedzie juz dobrze :D
    Ja sie czuje coraz gorzej plecy daja mi sie tak we znaki ze szok ,ale chyba nie ma co sie dziwic jak jestem od 7 do 22 na nogach to jak by mialo nie bolec :/
    Jutro mam wizyte zobaczymy co dalej bedzie z ta cukrzyca niby gp powiedzial ze jest lepiej niz bylo z moim cukrem wiec jestem spokojniejsza ale wiadomo wszystko zalezy od lekarza 29 grudnia mam kolejne usg ciekawe ile moj maluszek bedzie wazyl i czy wszystko bedzie dobrze ,czy nadal jest Adasiem i bede mogla zaczac kupowac ciuszki niebieskie :D zamowilam sobie zestawik kocyk podusie i przytulanke minkey :D kobietka u nas szyje az sie nie moge doczekac jak odbiore :D Zycze milego dnia kobietki :D

megg, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath
    kciukasy zacisniete bardzo mocno zeby Konstacji arytmia poszla sobie :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Gosiak, tylko zobacz:

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

znalazalm tu tylko bez tej kosmetyczki ( ma dokupienia osobno za 7 zl)

bralam juz rzeczy od tego sprzedawcy wiec polecam, i jak cos to tu zamowie bo duzo taniej,

a Ty co myslisz?

LadyMK lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath, trzymam kciuki za mala.

miejmy nadzieje ze bedzie dobrze, jak Ci mowilam u mojego bratanka tez mowili ze po porodzie wada serca, arytmia, bedzie potrzebna operacja.
    urodzil sie i wszystko bylo dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ( ta kosmetyczka dolaczona to inna, taka przezroczysta saszetka, wiec fajnie dokupic fioletowa, ale to i tak wyjdzie taniej niz na pozostalych aukcjach,

u niego bralam tez pieluchy wszystkie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak Gosiak, tylko zobacz:

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

znalazalm tu tylko bez tej kosmetyczki ( ma dokupienia osobno za 7 zl)

bralam juz rzeczy od tego sprzedawcy wiec polecam, i jak cos to tu zamowie bo duzo taniej,

a Ty co myslisz?
    Ok, zapisałam go sobie w ulubionych i pod koniec grudnia robię zamówienie. Duże zamówienie :)
    Tak, myślę, że ten laktator też kupię - wygląda sensownie.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma tez ten krem do brodawek avent za 9,9 wiec jakby nie bylo to i tak taniej niz u innych.
    myslalam jeszcze nad Tommym ale mam butelke juz TT i moze warto miec tez inna w razie czego.

ja chyba dzis zamowie bo mam jeszcze jeden kupon za 20 zl- klin tez u niego kupie.

a pewnie od 12 bedzie nowy kupon.
    ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ma tez ten krem do brodawek avent za 9,9 wiec jakby nie bylo to i tak taniej niz u innych.
    ;)
    Ja będę smarować olejem kokosowym ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do oleju!
    wlasnie nsmarowalam wlosy i skore glowy:) podobno efekty widac niemal od razu:)

i powiem Ci jeszcze ze moj maz mial taka plamke na twarzy z boku, wygaldalo to dla mnie jak taki grzybek od kota- microsporum canis i kazalam smarowac mu mascia ale nie znikalo i wyczytalam ze olej dziala przeciwgrzybiczo.

posmarowalam mu ( nie chcial) no i wczoraj sprawdzam a tego nie widac!
    mowie Kurcze !!!!!!! nie widac nic!!!!!
    a on : Wiem ale nie chcialem Ci mowic, ze dziala:D i znowu posmarowal:)

teraz bedziemy smarowac wlosy:D

Gosiak, LadyMK, agaaa28, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i zegnam :)

a ja lece do przedszkola, pozniej mam doktorka Papa....musze spradzić co u mojego Wiercipietka, Dziewczyny jestem tak obita od srdoka ze ciezko mi siedzieć, lezeć, chodzić...normalnie mam zakwasy w brzuchu, jakbym na siłke chodziła, tak mnie kopie ten moj Mały,,,ciekawe ile wazy! :)
    Pozniej zakupy i pakowanie paczek do wysłania a wieczorem szkoła rodzenia..wiec dziś aktywny dzien :)

megg, Januszkowa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olejem teraz smaruje brzuch, twarz na noc, stopy i rece tez przed zaaplikowaniem luteiny.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUdasku mnie tez kopie! niby mam lozysko z przodu a czasem czuje jakby mi piastka koleczka krecil! :)

ale nisko czuje tez ruchy, wiec nadal jest bardzo nisko.

mam nadzieje ze wytrwamy w dwupaku, mimo wszystko.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu miałam przerwę w spaniu od 3:40 do 5:40!
    Byłam...najzupełniej w świecie wyspana:) więc wzięłam sobie stetoskop i zaczęłam podsłuchiwać małego...ale co z tego jak synuś od razu zaczął kopać tam gdzie przyłożyłam.

Oj ma charakterek :D
    słoneczna 85 wrote:
    A to trzeba materacyk do wozka? Kurcze myslalam ze jajus kocyk sie kladzie czy cos.

Fedra wez sobie tez magnez i nie glaszcz brzucha
    Fedra ja muszę nowy, bo mam wózek, który dostałam za darmoszkę. Ma on 4lata i materacyk jest troszkę zmechacony, wymęczony :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    co do oleju!
    wlasnie nsmarowalam wlosy i skore glowy:) podobno efekty widac niemal od razu:)

i powiem Ci jeszcze ze moj maz mial taka plamke na twarzy z boku, wygaldalo to dla mnie jak taki grzybek od kota- microsporum canis i kazalam smarowac mu mascia ale nie znikalo i wyczytalam ze olej dziala przeciwgrzybiczo.

posmarowalam mu ( nie chcial) no i wczoraj sprawdzam a tego nie widac!
    mowie Kurcze !!!!!!! nie widac nic!!!!!
    a on : Wiem ale nie chcialem Ci mowic, ze dziala:D i znowu posmarowal:)

teraz bedziemy smarowac wlosy:D
    Ha! Czyli jednak - uważaj, bo też urodzisz kokosa :D :D :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zastanaw3iam sie czy u psow i kotow by tez tak dzialalo?:) moze opatentuje sobie jakas masc:D i bede najlepszym doktorkiem;)

ha:D

Januszkowa, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak zastanaw3iam sie czy u psow i kotow by tez tak dzialalo?:) moze opatentuje sobie jakas masc:D i bede najlepszym doktorkiem;)

ha:D
    Myślę, że na 100% będzie działało u zwierząt, na jakiejś stronce nawet czytałam i był cały dział jak to u zwierząt stosować. Generalnie jak kiedyś moja Laviśka była strasznie chora, to podawałam jej doustnie strzykaweczką convalescence na zmiane z olejem - nie wiem co w końcu pomogło, ale wyszła z tego :)

Edit:
    10. Dla psów i kotów – posmaruj „poduszki” w łapkach swoich zwierząt olejem kokosowym, a zapobiegniesz pękaniu ich delikatnej skóry. W przypadku kotów, dzięki temu, że często wylizują swoje „paputki” ;) ich sierść zacznie ładniej błyszczeć, a zbierające się w żołądku kule włosowe będą szybciej usuwane.

Dawany systematycznie do jedzenia domowym zwierzakom zapobiega zapaleniom stawów, problemom z więzadłami, problemom z trawieniem, problemem z nadwagą i wypróżnianiem się (koty, psy i śwniki morskie bardzo chętnie jedzą zarówno rafinowany jaki i nierafinowany tłuszcz kokosowy).
    Poprawia psi oddech.
    Jest dobrym specyfikiem do wypędzenia wszy ze zwierzątka.
    Można z jego dodatkiem zrobić sprej ochronny na pchły i kleszcze (np. taki).
    Pomaga wyleczyć zmiany skórne, rany, łupież, ślady po ugryzieniach i ukąszeniach.
    Działa odkażająco i zmniejsza ryzyko zakażenia.
    Smarowane od czasu do czasu zwierzątko ma zdrowszą i błyszczącą - zdrową sierść.
    Pomaga w wyczyszczeniu zaschniętej kupy na sierści i przy wyczesywaniu kłaków.
    Można stosować jako balsam do wymion/sutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:55

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ