X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam i żegnam, bo lecę na wizytę do rodzinnego. Dziś mój W. chce iść ze mną jak nigdy, chociaż tam tylko mierzenie brzucha, ciśnienia, waga i słuchanie serduszka. Ale skoro chce, to bardzo mnie to cieszy :)

Także miłego dnia!

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja!

Fedra i jak Twoj brzuch?
    mi tez wczoraj jakos sie spinal wieczorem, i chyba maly kopal mi pecherz bo wstawalam co 5 minut.

szczerze to sie balam, ze bede wracac do szpitala.

wiec dzis leze i nie piore, powyjmowalam czesc bialych rzeczy i jeszcze reszte bialych naszykuje i bede prac po wizycie jak bedzie wszystko ok.

Maz mi nie pozwolil:)

ja sie troche boje i bede lezec zeby pozniej nie zalowac..

Snilo mi sie ze wstawilam ciuszki i wypralam w normalnym proszku ! i nie wlozylam Loveli:) i tak przezywalam:D

no i snilo mi sie ze kupilam laktator z ta pompka niebiska i nie pompowala!:D

chyba kupie avent:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mówisz o tym Avencie? Bo ja już się zgubiłam...

http://www.agito.pl/philips-avent-laktator-reczny-33020-kosmetyczka-z-prezentami-3600-958088.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=958088

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath kciuki zaciśnięte, aby Konstancjowa arytmia sobie poszła!
    Widzę, że na nas wszystkie pozytywnie działa wizyta u fryzjera :D Ja zaplanowałam dziś albo jutro wizytę dość radykalną :D

Chwilkę posiedzę i lecę się szykować do SR, kurde jakoś mi się dziś wyjątkowo nie chce tam jechać ;) Niby słoneczko na dworze, a ja najchętniej siedziałabym na kanapie pod kocem z herbatką.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i ja :D
    kurcze czytam was codziennie i ciesze sie ze wyszlyscie juz ze szpitala i jest dobrze lezcie i odpoczywajcie kobietki :D
    U mnie jest drugi tydzien szpital w domku najpierw dwojka dzieci chora corcia niby wyzdrowiala a od poniedzialku znowu po 39 stopni temperature ma :/ bylam u lekarza ale mowi ze poki co dawaj syropki te co mam w domu i tyle bo nic nie slychac rzadnych zmian:/ Moj maz w poniedzialek mial gastroskopie i wyszla nie za ciekawie wiec tez dodatkowy stres mam nadzieje ze po lekach bedzie juz dobrze :D
    Ja sie czuje coraz gorzej plecy daja mi sie tak we znaki ze szok ,ale chyba nie ma co sie dziwic jak jestem od 7 do 22 na nogach to jak by mialo nie bolec :/
    Jutro mam wizyte zobaczymy co dalej bedzie z ta cukrzyca niby gp powiedzial ze jest lepiej niz bylo z moim cukrem wiec jestem spokojniejsza ale wiadomo wszystko zalezy od lekarza 29 grudnia mam kolejne usg ciekawe ile moj maluszek bedzie wazyl i czy wszystko bedzie dobrze ,czy nadal jest Adasiem i bede mogla zaczac kupowac ciuszki niebieskie :D zamowilam sobie zestawik kocyk podusie i przytulanke minkey :D kobietka u nas szyje az sie nie moge doczekac jak odbiore :D Zycze milego dnia kobietki :D

megg, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath
    kciukasy zacisniete bardzo mocno zeby Konstacji arytmia poszla sobie :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Gosiak, tylko zobacz:

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

znalazalm tu tylko bez tej kosmetyczki ( ma dokupienia osobno za 7 zl)

bralam juz rzeczy od tego sprzedawcy wiec polecam, i jak cos to tu zamowie bo duzo taniej,

a Ty co myslisz?

LadyMK lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath, trzymam kciuki za mala.

miejmy nadzieje ze bedzie dobrze, jak Ci mowilam u mojego bratanka tez mowili ze po porodzie wada serca, arytmia, bedzie potrzebna operacja.
    urodzil sie i wszystko bylo dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ( ta kosmetyczka dolaczona to inna, taka przezroczysta saszetka, wiec fajnie dokupic fioletowa, ale to i tak wyjdzie taniej niz na pozostalych aukcjach,

u niego bralam tez pieluchy wszystkie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak Gosiak, tylko zobacz:

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

znalazalm tu tylko bez tej kosmetyczki ( ma dokupienia osobno za 7 zl)

bralam juz rzeczy od tego sprzedawcy wiec polecam, i jak cos to tu zamowie bo duzo taniej,

a Ty co myslisz?
    Ok, zapisałam go sobie w ulubionych i pod koniec grudnia robię zamówienie. Duże zamówienie :)
    Tak, myślę, że ten laktator też kupię - wygląda sensownie.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma tez ten krem do brodawek avent za 9,9 wiec jakby nie bylo to i tak taniej niz u innych.
    myslalam jeszcze nad Tommym ale mam butelke juz TT i moze warto miec tez inna w razie czego.

ja chyba dzis zamowie bo mam jeszcze jeden kupon za 20 zl- klin tez u niego kupie.

a pewnie od 12 bedzie nowy kupon.
    ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ma tez ten krem do brodawek avent za 9,9 wiec jakby nie bylo to i tak taniej niz u innych.
    ;)
    Ja będę smarować olejem kokosowym ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do oleju!
    wlasnie nsmarowalam wlosy i skore glowy:) podobno efekty widac niemal od razu:)

i powiem Ci jeszcze ze moj maz mial taka plamke na twarzy z boku, wygaldalo to dla mnie jak taki grzybek od kota- microsporum canis i kazalam smarowac mu mascia ale nie znikalo i wyczytalam ze olej dziala przeciwgrzybiczo.

posmarowalam mu ( nie chcial) no i wczoraj sprawdzam a tego nie widac!
    mowie Kurcze !!!!!!! nie widac nic!!!!!
    a on : Wiem ale nie chcialem Ci mowic, ze dziala:D i znowu posmarowal:)

teraz bedziemy smarowac wlosy:D

Gosiak, LadyMK, agaaa28, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i zegnam :)

a ja lece do przedszkola, pozniej mam doktorka Papa....musze spradzić co u mojego Wiercipietka, Dziewczyny jestem tak obita od srdoka ze ciezko mi siedzieć, lezeć, chodzić...normalnie mam zakwasy w brzuchu, jakbym na siłke chodziła, tak mnie kopie ten moj Mały,,,ciekawe ile wazy! :)
    Pozniej zakupy i pakowanie paczek do wysłania a wieczorem szkoła rodzenia..wiec dziś aktywny dzien :)

megg, Januszkowa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olejem teraz smaruje brzuch, twarz na noc, stopy i rece tez przed zaaplikowaniem luteiny.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUdasku mnie tez kopie! niby mam lozysko z przodu a czasem czuje jakby mi piastka koleczka krecil! :)

ale nisko czuje tez ruchy, wiec nadal jest bardzo nisko.

mam nadzieje ze wytrwamy w dwupaku, mimo wszystko.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu miałam przerwę w spaniu od 3:40 do 5:40!
    Byłam...najzupełniej w świecie wyspana:) więc wzięłam sobie stetoskop i zaczęłam podsłuchiwać małego...ale co z tego jak synuś od razu zaczął kopać tam gdzie przyłożyłam.

Oj ma charakterek :D
    słoneczna 85 wrote:
    A to trzeba materacyk do wozka? Kurcze myslalam ze jajus kocyk sie kladzie czy cos.

Fedra wez sobie tez magnez i nie glaszcz brzucha
    Fedra ja muszę nowy, bo mam wózek, który dostałam za darmoszkę. Ma on 4lata i materacyk jest troszkę zmechacony, wymęczony :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    co do oleju!
    wlasnie nsmarowalam wlosy i skore glowy:) podobno efekty widac niemal od razu:)

i powiem Ci jeszcze ze moj maz mial taka plamke na twarzy z boku, wygaldalo to dla mnie jak taki grzybek od kota- microsporum canis i kazalam smarowac mu mascia ale nie znikalo i wyczytalam ze olej dziala przeciwgrzybiczo.

posmarowalam mu ( nie chcial) no i wczoraj sprawdzam a tego nie widac!
    mowie Kurcze !!!!!!! nie widac nic!!!!!
    a on : Wiem ale nie chcialem Ci mowic, ze dziala:D i znowu posmarowal:)

teraz bedziemy smarowac wlosy:D
    Ha! Czyli jednak - uważaj, bo też urodzisz kokosa :D :D :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zastanaw3iam sie czy u psow i kotow by tez tak dzialalo?:) moze opatentuje sobie jakas masc:D i bede najlepszym doktorkiem;)

ha:D

Januszkowa, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak zastanaw3iam sie czy u psow i kotow by tez tak dzialalo?:) moze opatentuje sobie jakas masc:D i bede najlepszym doktorkiem;)

ha:D
    Myślę, że na 100% będzie działało u zwierząt, na jakiejś stronce nawet czytałam i był cały dział jak to u zwierząt stosować. Generalnie jak kiedyś moja Laviśka była strasznie chora, to podawałam jej doustnie strzykaweczką convalescence na zmiane z olejem - nie wiem co w końcu pomogło, ale wyszła z tego :)

Edit:
    10. Dla psów i kotów – posmaruj „poduszki” w łapkach swoich zwierząt olejem kokosowym, a zapobiegniesz pękaniu ich delikatnej skóry. W przypadku kotów, dzięki temu, że często wylizują swoje „paputki” ;) ich sierść zacznie ładniej błyszczeć, a zbierające się w żołądku kule włosowe będą szybciej usuwane.

Dawany systematycznie do jedzenia domowym zwierzakom zapobiega zapaleniom stawów, problemom z więzadłami, problemom z trawieniem, problemem z nadwagą i wypróżnianiem się (koty, psy i śwniki morskie bardzo chętnie jedzą zarówno rafinowany jaki i nierafinowany tłuszcz kokosowy).
    Poprawia psi oddech.
    Jest dobrym specyfikiem do wypędzenia wszy ze zwierzątka.
    Można z jego dodatkiem zrobić sprej ochronny na pchły i kleszcze (np. taki).
    Pomaga wyleczyć zmiany skórne, rany, łupież, ślady po ugryzieniach i ukąszeniach.
    Działa odkażająco i zmniejsza ryzyko zakażenia.
    Smarowane od czasu do czasu zwierzątko ma zdrowszą i błyszczącą - zdrową sierść.
    Pomaga w wyczyszczeniu zaschniętej kupy na sierści i przy wyczesywaniu kłaków.
    Można stosować jako balsam do wymion/sutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:55

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ