X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Czesc;)

Bylam dzis na ostatnim USG- Lenka nadal jest Lenka;) Wazy 1802gr. Jest cała zdrowa,tylko nie obrocila sie glowka do dolu;/ Glowke ma miedzy moimi zebrami a nozki na dole. Dlatego ja ją tak dziwnie czuje;/ Eh...mam nadzieje ze sie obroci bo cesarki nie chce miec.

Spokojnie, ma jeszcze szmat czasu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek bede sie widziec z jakims ginem, ktorego wczesniej nie widzialam. Musze zapytac co robic z ta pachwina, bo oszaleje. Od 5. miesiaca mnie napieprza non-stop. I te teksty o rozciagajacych sie wiezadlach juz mnie nie przekonuja, bo dlaczego mialyby mi sie rozciagac tylko po jednej stronie? Chodze jak kaleka. W nocy przekrecic sie z boku na bok to tortura i podniesc sie z lozka tak samo. Czy siedze czy stoje, to boli. Bez sensu to jest.

To sobie ponarzekalam ;] Ide po jakas goraca czekolade, bo dzien jest strasznie senny.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja się pytałam o materacyk tylko Słoneczna ;)
    LadyMK wrote:
    Jejkuuu miałam przerwę w spaniu od 3:40 do 5:40!
    Byłam...najzupełniej w świecie wyspana:) więc wzięłam sobie stetoskop i zaczęłam podsłuchiwać małego...ale co z tego jak synuś od razu zaczął kopać tam gdzie przyłożyłam.

Oj ma charakterek :D

Fedra ja muszę nowy, bo mam wózek, który dostałam za darmoszkę. Ma on 4lata i materacyk jest troszkę zmechacony, wymęczony :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innym zapytaniem -myslicie o chrzcinach (te ktore bedza chrzcily dzieciaczki)?

Czy no bedziecie rezerwowac cis jeszcze przed narodzinami? Ja bym chciala w swieta i obawiam sie braku miejsc w lokalu, ale nie wiem czy to nie za wczesnie rezerwiwac.

Poza tym mam zaparcia bleee

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja we wtorek bede sie widziec z jakims ginem, ktorego wczesniej nie widzialam. Musze zapytac co robic z ta pachwina, bo oszaleje. Od 5. miesiaca mnie napieprza non-stop. I te teksty o rozciagajacych sie wiezadlach juz mnie nie przekonuja, bo dlaczego mialyby mi sie rozciagac tylko po jednej stronie? Chodze jak kaleka. W nocy przekrecic sie z boku na bok to tortura i podniesc sie z lozka tak samo. Czy siedze czy stoje, to boli. Bez sensu to jest.

To sobie ponarzekalam ;] Ide po jakas goraca czekolade, bo dzien jest strasznie senny.
    Miałam to samo od 5 mies, tylko teraz ból dodatkowo doszedł w kość łonową. Są dni lepsze, ale są też i takie że z łóżka nie mogę się zwlec do wc :/

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry melduje się z domu...

Niestety noc była mega fatalna praktycznie nie spałam myślałam ze urodzę... Mój wrócił z imprezy trochę podchmielony i jak zobaczył w jakim jestem stanie wytrzeźwiał w moment siedział ze mną cała noc... Dopiero nad ranem zasnęłam... Jeśli to się dzisiaj powtórzy jedziemy do szpitala ale o dziwo po dużych dawkach magnezu i nospy dzisiaj czuje się dobrze nawet popracowałam pare rzeczy... Młoda bryka w brzuchu wiec nie wiem co to było... Jeszcze tydzień i wizyta może dotrwamy...

Cath My rownież trzymamy kciuki za Konstancję :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu ja mam już listę gości i ogólny zarys jak to będzie wyglądać i w której restauracji zrobimy, ale nie będziemy wcześniej nic załatwiać ponieważ problem jest z kościołem chrzciny są tylko robione raz w miesiącu na mszy jeśli dobrze pamietam a po drugie oczywiście z Mała będzie wszystko ok ale gdyby coś nie było czyli była chora itp to wiadomo ze trzeba byłoby to przekładać wiec na razie wiem kto gdzie i jak ale bez konkretnej daty ;)

megg lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ja zauwazylam chyba przedwczoraj, ze tez mi zaczal ten bol promieniowac w kierunku no chyba kosci lonowej trzeba powiedziec. Ale nadal to pachwina jest najbardziej dokuczliwa. Znacznie lepiej znosze fakt, ze mi macica naciska na zebra i wszystko inne, co mi do oddychania potrzebne ;-P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis ja też gaz będę miała, poleciła mi go znajoma która miała przy porodzie :) ogłupia haha :D

Francuska jeszcze zdąży się obrócić, spokojnie :)

Asia ja nie mam pojęcia jak to u nas wygląda, ale wypytam położną :)

Megg też chciałam w święta bo moja mama akurat ma urodziny,ale czy się wyrobimy? :O

Fedra oszczędzaj się! :*

a do mnie właśnie moja położna dzwoniła środowiskowa :O Ale super babka, umówiłyśmy się na wizytę by pogadać na sylwestra i się śmiałyśmy że będziemy balować z Piccoloo :D ale fajnie :) mam pytania przygotować co bym chciała wiedzieć, dała swój numer i mam dzwonić jakbym się np. źle czuła :) ma być ze mną przed, w trakcie i po porodzie :) pytała jak się czuję teraz i wcześniej, o ciążę itp :) już się doczekać nie mogę :) miała już któraś coś takiego?

Fedra lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja o chrzcie pomyslalam juz chyba w drugim miesiacu. A pomyslalam sobie, ze masakra z tym bedzie. Dla mnie to wazne, a tu troche lipa. Ale w miniony weekend doszlam do wniosku, ze chyba zadzwonie po ksiedza, zeby mi w domu dziecko ochrzcil i tyle. Bo moja rodzina na innym kontynencie, a tu nikogo to nie bedzie obchodzilo. Nawet jednego rodzica chrzestnego nie mam skad wytrzasnac, a co dopiero dwoch! Przeciez nie bede brac przypadkowych ludzi z lapanki pod kosciolem ;-P

megg lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ale wiesz ze dzis sa zajecia o 17 lub 18.30? Dzis cwiczenia odd, jade zobaczyc. Szkoda ze nie moge pocwuczyc tego! ;(

Angelcia, leze, proba termometru bedzie jak maz wroci i mi zbada;)

Co do chrzcin to my bedziemy chrzcic ale jeszcze niczego nie rezerwuje! Po narodzinach dopiero bo uwazam ze to dziwnie rezerwowac jak dziecka jeszcze nie ma;) a u nas to pewnie i tak po Wielkanocy zrobimy. Bo chce pojecgac na swieta skoro teraz nie jade:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wypowiem nt lewatywy. Otóż jak tylko zaszłam w ciążę byłam na NIE. Nigdy w życiu nie dam sobie nic w tyłek wsadzić :P

Takie podejście miałam do momentu spotkania z koleżanką, która w lipcu urodziła córeczkę i lewatywe miała.

Byłam mega zdziwiona, że wkłada się (nie głęboko) gruszkę, a nie tak jak myślałam jakąś długą rurę, i wykonuje się 2 lub 3 wciśnięcia roztworu mydlin, a nie tak jak myślałam parę litrów :D Moja wyobraźnia nt lewatywy własnie taka była. Jakie było moje zdziwienie jak dowiedziałam się "prawdy" :)

Także zmieniłam zdanie i na dzień dzisiejszy brzmi ono tak: Jeżeli sam mój organizm się nie oczyści to chcę ją mieć. Bo nie wyobrażam sobie zrobić kupy podczas porodu- byłaby to dla mnie straszna trauma!

Co do chrzcin to my chcemy tak w kwietniu, ale nie na święta. Chcemy również cywilny, także pozostają nam tylko dni powszednie, ponieważ urząd nie pracuje w niedzielę. Myślę, że z terminami "w środku tygodnia" nie będzie problemu

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, ale dziś ładny dzień był u nas :-) słoneczny :-) co prawda mroźny ale fajny.
    3h robiłam zamówienie do apteki gemini szok, wybierałam i wybierałam :-)No niestety termometr Microlife NC150 zakupię za miesiąc bo już w tym nie dam rady, ale kupiłam sobie taki za 10 zło który koleżanka używa dla dzieci swoich od początku:-)

Co do chrzcin, to ja również nawet nie myślę, to za wcześnie :-)
    A ja nie chcę w święta lubię jak dzieci są większe na chrzcinach więc nasz synuś będzie miał chrzciny latem :-) jak będzie miło i ciepło jakoś czerwiec, lipiec, sierpień jeszcze nie wiem :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, może to głupie ale ja zawsze się bałam ,że zrobię kupkę przy porodzie (wybaczcie dosłowność) :O nie wiem jakoś taki miałam lęk a nie miałam pojęcia o lewatywie i dokładnie też takie zdanie mam jak Katiś hehe :)
    co do współżycia to możemy sobie też podać ręce :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dostałam wynik posiewu wymazu z pochwy - Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp. - wzrost (+++).
    To są te dobre bakterie, prawda?
    Ginka skomentowała, że wynik prawidłowy.
    Gosiu ja też odebrałam wyniki, u mnie niestety wynik dodatni.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis ja tez mam koszmarne wyobrazenia na temat lewatywy. I nie wiem co by mnie moglo do tego przekonac. Czy zrobisz czy nie zrobisz (kiedy wlasciwie?) to i tak nie znasz dnia ani godziny. Jedne wyladuja na porodowce w srodku nocy, 6-8 godzin po ostatnim posilku, a inne nazarte jak swinie po sutym obiedzie. Kupy sie zdarzaja i nie jest to nic, czego by polozna wczesniej nie widziala. Wytrze w 2 sekundy i po sprawie. Wiadomo, nie jest to nic pieknego, ale jak pomysle, ze juz od nastepnej doby bede wycierac dupke mojego dziecka i zmieniac pieluchy dzien w dzien po kilka razy dziennie przez rok czy wiecej, to ta mysl przestaje wydawac sie taka straszna ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja kupilam ten laktator Avent z gratisami:
    http://allegro.pl/laktator-avent-natural-kosmetyczka-gratis-hit-i4861765425.html
    w tej kosmetyczce powinny byc fajne gratisy- kremm do sutkow, pojemnik na mleko, smoczek, wkladki laktacyjne :) ale niektorzy sprzedawcy je wyjmuja i sprzedaja sama kosmetyczke spryciarze!

Angelique imie bardzo mi sie podoba, jak je sie wymawia Maxim?

LadyMK dlugo juz wykonujesz masaz banka? jak efekty?
    masaż bańką robiłam dopiero 3raz, więc do efektów jeszcze trochę :) ale na pewno lepiej się czuję psychicznie

asia888 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka właśnie o to chodzi, że kupka mojego dziecka czy psa jak się zesmoli na panele mnie nie przeraża. Wiem, że położna nie jedno widziała, ale mam taką blokadę w głowie właśnie i nic z tym nie zrobię :P

Przedszkolanka my to jakieś podobne, córeczki Pole, to samo wyobrażenie nt lewatywy i zero seksu do czerwca :D hahah

przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do fryzjera na poniedziałek, już się doczekać nie mogę :D a teraz spadam z psami i na jakieś zakupy :D

Fedra lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Laurka właśnie o to chodzi, że kupka mojego dziecka czy psa jak się zesmoli na panele mnie nie przeraża. Wiem, że położna nie jedno widziała, ale mam taką blokadę w głowie właśnie i nic z tym nie zrobię :P

Przedszkolanka my to jakieś podobne, córeczki Pole, to samo wyobrażenie nt lewatywy i zero seksu do czerwca :D hahah

i jeszcze jedno... mój mąż też Tomasz :D

Katiś lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ