X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow już wiem o co zapytam giną na następnej wizycie czy będę mieć lewatywę przed Cc mojego giną już chyba żadne moje pytanie nie zdziwi ;)

Januszkowa udało Ci się położyć przed 24?

Gosia jak tak lektura coś ciekawego?

Mnie jeśli chodzi o czytanie znudziły się wszystkie dzieciowy pozycje chyba się nimi przejadlam powróciłam do moich ulubionych thrillerów i fantasy :)

I w sumie przypomnialyscie mi ze nie kupiłam termometru ehhh

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze ja z Januszkowa mamy się podobnie i teraz wychodzi ze Katis z Przedszkolanka tez :)

O i tez bym poszła do fryzjera może jutro pójdę się zapisać a co tez mi się coś od życia należy obym tylko na fotelu nie zasnęła :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mysle, ze lewatywa to nic strasznego. Zawsze można włożyć czopka, czy też trochę mydła (to chyba babciny sposób? a działa równie dobrze). Ja przy moich zaparciach stwierdzam, że "co mi tam jedna mała lewatywka". Z resztą... przed porodem zazwyczaj organizm sam się oczyszcza. Przez wydalanie, albo wymioty.

Ja już na szczęście kadencję z prasowaniem zakończyłam. Stwierdzam tylko, że pościel jest z bawełny o kant dupy rozbić i będę musiała to prasować przed założeniem na 100%.

Mistrzyni ja polecam Samsungi z serii galaxy 3 i note. U mnie w domu wszyscy je mają i są super, a teraz w orange są na nie duże promocje np Samsung S3 LTE + tablet w abonamencie 89-95zł (ale to opłacalne jeśli kończy Ci sie umowa z rózowym tmobile).

Megg ja pytalam wiele razy o chrzciny :). Jednak z moimi finansami (o wlasnie dzisiaj wyplata!!! wyplata = wojna :/ ) bede robila je w domu, mam nadzieje, ze u tesciow, bo oni maja wieksze mieszkanie... Tak to wyjdzie nas to ok 1000zł (13 osób) a nie 2500 jak w lokalu.

Fedra, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytam sie gina we wt czy moge gdzies wyjsc na zakupy czy cos! Dzis to juz i tak bedzie sporo zhevhac do auta i z parkingu na sr no i siedziec z 1,5 h. Taki moj wydatek energetyczny na dzis.
    Mam tylko nadzieje ze pessar spelnia swoje zadanie.

Ja lezac nie mam sil czytac! Nie chce mi sie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, mały mnie tak kopał, że wszystko mnie bolało! I położył się z prawej strony mojego brzucha, że miałam z jednej strony wklęsły, a z drugiej taką wypukłość (to chyba jego plecki). Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia, ale wyglądało to przestrasznie!!

Dziś byłam u dentysty, zęby mam naprawione, kamień i osad ściągnięty, więc git. Ale nie obyło się bez przygód, bo u Pani na fotelu zemdlałam. Masakra, tak mi się słabo zrobiło, musiał mnie Tomasz gdzieś ucisnąć.

Dziś nastawiłam tylko pralkę, zrobiłam obiad i nic więcej nie zrobię. Wczoraj chyba przegięłam z tymi porządkami i dziś za to płacę.

Co do lewatywy - to dla mnie zrobienie kupy w trakcie porodu też jest przerażające. Nie dałabym sobie nic w tyłek wsadzić nigdy, ale na to się zdecyduje. Ponoć to też przyspiesza akcję porodową. Koleżanka mi mówiła, że miała przed porodem zaraz i po 1. poczuła się lżejsza o 3 kg, po drugie rozwarcie zaczęło się szybciej robić.

Właśnie zasiadłam przy kompie i robię zamówienie w smyku - niezłe mają ceny w sklepie online, a jestem zdecydowana na kilka rzeczy (w tym przewijak na łóżeczko).
    Do tego zamówię kocyk Minky na allegro i pójdę do apteki po butelki - mają promolkę - 2 butelki TT za 21 zł.

Fedra lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gosia jak tak lektura coś ciekawego?

Mnie jeśli chodzi o czytanie znudziły się wszystkie dzieciowy pozycje chyba się nimi przejadlam powróciłam do moich ulubionych thrillerów i fantasy :)
    Ja w sumie dzieciowej pozycji nie przeczytałam od początku ani jednej.
    Teraz "W Paryżu dzieci nie grymaszą" - bardzo ciekawa, polecam.
    A z tych co przyszły dziś zaczęłam "dziecko bez kosztów" - zapowiada się bardzo ciekawie, chcę przeczytać zanim zacznę robić większe zakupy :P :) Fajnie napisana - autorka, matka trójki dzieci pokazuje, że większość gadżetów ma zastąpić bliskość mamy, która tak naprawdę jest najbardziej potrzebna niemowlakowi.
    Dodatkowo mam "w głębi kontinuum": http://www.mamania.pl/ksiazki/w-glebi-kontinuum,4
    "Księgę rodzicielstwa bliskości" i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"
    http://wrolimamy.pl/recenzja/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy-2/

Fedra, Mamaliye lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chciałam, a teraz się chyba zdecyduję na lewatywę. Dla mnie zrobienie kupy przy kimś byłoby chyba największą traumą w życiu. Mimo, że te osoby może spotykają się z tym na co dzień.

PatrycjaP, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) widze ze juz niektore z Was zrobily posiewy :) ja dzis bylam na wizycie u gina u ktorego chce rodzic, ma dyzury na zaspie i w razie czego tez mi polecil wizyte u jego kolegi u ktorego jego zona rodzila i jeden z nich przyjmie porod a moze 2 ch bedzie jak sie uda :) wiec sie dogadujemy powoli :) no a na wizycie wyszedl drozdzak... No nic ... Na szczecie mam w do mu pimafucin jeszcze :)
    Przyszlo mi dzis zamowienie z apteki gemini i oczywiscie musialam cos przedobrzyc, zamowilam 2 opakowania podkladow seni sof pakowanych po 30 szt!! Wiec mam 60 podkladow, nie wiem po miego grzyba... Starczy mi na 3 porody a nie 1... Dzwonilam by zwrocic ale wyrobow medycznych zwracac nie mozna wiec w sumie 60 zl wywalilam w bloto.. Choc termin waznosci do 2019 wiec moze jeszcze i ta 2 ke dzieci urodze :p jakas motywacja juz jest haha :p
    No i dostalam tel z mebelkow.. Kolejny tydzien opoznienia... Strzela mnie juz bo zamiast 3 tygodnie bedzie juz ponad 5!!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra- tak udało mi się zasnąć około 23, wstawałam tylko raz w nocy i spałam do 9 rano :) Czuje się dzisiaj w końcu wyspana i wypoczęta, tego mi trzeba było.
    Uważaj na siebie i gdyby dopadło Cię znowu to samo to nie zwlekaj z IP.

Co do ZZO to po prostu muszę go mieć. Moje najgorsze wyobrażenie o porodzie jest takie, że 1. Nie będą mi chcieli go dać 2. Nie zdążą mi go podać.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a takie podkłady nie przydadzą Ci się np.na przewijak w domu dla dziecka? Jeśli są duże to można je przeciąć na pół. One chyba niczym się nie różnią od takich podkładów robionych konkretnie dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 16:43

z789jaq.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja miałam już taką rozmowę z środowiskową i także byłam miło zaskoczona. Uspokoiła mnie bardzo. Poopowiadała o swoich porodach, poradziła gdzie rodzić, powiedziała co kupić co nie itp. Jak znów będę chciała z nią pogadać mam zadzwonić i się zapowiedzieć. No i dostałam pełno broszur, gazet próbek itp :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też nie chciałam, a teraz się chyba zdecyduję na lewatywę. Dla mnie zrobienie kupy przy kimś byłoby chyba największą traumą w życiu. Mimo, że te osoby może spotykają się z tym na co dzień.

Już mniejsza o personel, bo podejrzewam, że dla nich to jest normalne, ale dziewczyny przecież przy porodzie będą nasi mężowie to jest dla mnie najbardziej krępujące - że przy nim mogłabym coś zrobić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 16:50

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejciu! Dopiero teraz mam chwilę wolnego! Dziś mnie mama z tatą odwiedzili i mama zarządziła mycie okien, a mówiłam, że dam sobie radę :/ Powoli ale bym zrobiła. Potem poszłam spać, tak mnie zmęczyło to ich mycie okien :D Ale jak wstałam umyłam łazienkę, wymyłam tapicerkę na krzesłach, odkurzyłam, podłogi pomyłam, zjadłam obiad i wstawiłam dziś 3 prania (cie się pierze). I mam dość.

Co do lewatywy, ja się zdecyduję. Nie chcę traumy, nie chcę się wstydzić, wolę załatwić to w kibelku.

Co do forum - zapisałam się i wydaje mi się, że teraz to niech ono będzie dla zdjęć itp. a po porodzie najwyżej się tam na stałe przeniesiemy? Taki mi się pomysł nasunął.

Co do obecności mamy po porodzie w domu. Moja już zapowiedziała, że bierze urlop jak jej się wnuczek urodzi! Na razie nie poruszam tego drażliwego tematu. Ale mam nadzieję, że nie będzie spędzać u nas całych dni! Na szczęście mieszkamy od siebie samochodem 15-20 min drogi więc na noc na pewno wróci do siebie ;) Oczywiście obiadki będą mile widziane :D
    Niestety mąż mój ma taką pracę, że na jego 2 tygodnie wolnego po porodzie nie mam co liczyć. Ale damy radę!

Wiem tylko, że nie chcę wizyt w szpitalu, wytrzymają te dwa dni. Co do tego jesteśmy z mamą zgodne:) W ogóle moja mama, tak jak ja uważa, że pielgrzymki odwiedzających w szpitalach to złooo, szczególnie zimą.

Jutro planuję już udekorować dom na bardziej świąteczny. Ale bez choinki!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z książki: Statystycznie rzecz biorą istnieje większe prawdopodobieństwo, że wygramy kumulację w lotto niż że będziemy cierpieć na brak mleka :)

słoneczna 85, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mi się coś ubzdurało że pierwsze spotkanie SR jest 17:30, byśmy się zdziwili jakbyśmy zajechali w połowie zajęć;) w takim razie na 18:30 jedziemy. Mąż się trochę wkurzył, bo mi mówił, ze na 17 a ja nie chciałam go słuchać...

JA mam nadzieję, że sama się oczyszczę jak nie to zdecyduję się na lewatywę.

My na razie o chrzcinach nie rozmawiamy, bo jeszcze nie myśleliśmy. Moi rodzice tylko pytali kiedy ;)

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj w rossmanie proszek LOVELA za 17,99 zł.

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa a nie pomyslalam nawet bo w sumie nie rozpakowalam ich :) no ale pomysle nad ich uzyciem, jakby niepatrzec 2 dziecko do 2019 urodze chocbym na uszach miala stawac :p wiec coz :) co sie odwlecze ... :p
    Juz mam koszule do szpitala :) zamowilam sobie 3 :) moze duzo moze malo nie wiem, 1 to taka ze od razu wywalam a 2 w domu moze czasem do karmienia.. :) ugh jeszcze tylu tych kurierow :) najlepsze jest to ze pierw przyjdie mi wszyyyystko a dopiero potrm meble... Wiec mam smietnik teraz w pokoju dziecka :p

Fedra lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny chciałabym na święta Wielkanocne, mnie właśnie w święta wielkanocne chrzcili :) Ale nie wiem co na to proboszcz i nie wiem jak my się ogarniemy. A gdzie, też nie wiem, ja mówię, że w restauracji, mąż - że w domu. Na razie nie chcę się z nim sprzeczać, bo wpierw Brzuszkowy musi się urodzić ;)

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja i co z tym mieszkaniem w koncu postanowiliscie?

Gosiak, to chyba dobrze;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lewatywy nie dam sobie zrobić. :P nie krępuje mnie taka sytuacja ze dwojka wyskoczy przy porodzie i bedzie to widział mój mąż. :) tacy jestesmy i wiem ze to naturalne. :) podobno czesto mężczyźni wg tego nie zauważają :D

U nas śnieg popruszył ale juz przestał. A tak sie cieszylam na ten śnieg :D

A ZZO nie chce!! O nie wczoraj widzialam porody na Polsat cafe i wszystko bylo pokazane. Nie dziekuje. Wole sie męczyć.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ