X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ten dzisiaj sprawdzal papierkiem jakims i mowil ze maly drozdzakowaty sluz...wiec nie wiem czy jest szansa by byly bakterie..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A na kiedy macie termin?
    Pani konsul stwierdziła, ze każdy termin jest wolny;-) Śluby u nich są chyba rzadkością ;-)
    Na pewno jednak nie szybciej niż miesiąc do przodu bo oświadczenia trzeba składać tyle wcześniej.
    Rodzina podeśle nam akty urodzenia i idziemy. Będzie to na pewno styczeń.

relgwn15ilhiioyg.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam o tym dodatnim GBS i jestem przerażona, normalnie to badanie się robi między 33 a 37 tygodniem, ja robiłam w 28tyg i już wtedy wyszedł mi dodatni....
    :(((

twardnienia brzucha powróciły pomimo stosowania luteiny...
    teraz czytam, że ten paciorkowiec jeśli przedostanie się do małego to może grozić sepsą! :(

ehh idę z mężem na spacer :(

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Pani konsul stwierdziła, ze każdy termin jest wolny;-) Śluby u nich są chyba rzadkością ;-)
    Na pewno jednak nie szybciej niż miesiąc do przodu bo oświadczenia trzeba składać tyle wcześniej.
    Rodzina podeśle nam akty urodzenia i idziemy. Będzie to na pewno styczeń.
    To tak jak u nas, miesiąc wcześniej trzeba złożyć wszystkie dokumenty. Cieszę się, że Cię zmotywowałam :D

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam po zakupach! Dosłownie mnie to wykończyło, ale tym oto sposobem jeszcze jutro kupię skarpetki i parę bawełnianych majtek i mogę pakować torbę :) Mam wszystko :)

justta, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jakby ktoś chciał to położna dziś radziła zakupić sobie do szpitala czopki glicerynowe. Ważne jest wypróżnienie po porodzie, a mówiła, że nie jest to łatwe (chodzi mi o parcie kupy) dlatego poleca czopki, które dają "poślizg". Aplikuje się 2 szt i za 10-15 min można iść. Idzie łatwiej podobno :) To taka rada :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

A wiecie nad czym ostatnio się głowię :D -
    W co ubrać dziecko wychodząc ze szpitala do domu!?
    Biorę pod uwagę taki wariant:
    body długi rękaw, śpiochy, pajac ciepły welurowy lub taki "misiowy" i na to kombinezon.
    A Wy zastanawiałyście się już nad tym? Niedługo trzeba będzie pakować torby, chciałabym mieć przygotowany taki zestaw już.

Ubieranie dziecka w zimowy kombinezon, a później wkładanie go do fotelika to bardzo zły pomysł, w razie wypadku pasy nie zadzialaja tak jak powinny. Są specjalne śpiworki do fotelików z dziurami na pasy, które nie zaburzaja ich działania, albo można dziecko przykryć kocem.
    http://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To tak jak u nas, miesiąc wcześniej trzeba złożyć wszystkie dokumenty. Cieszę się, że Cię zmotywowałam :D
    Szukam obrączek i sukienki, myślałam, że to najmniejszy problem...
    Moja wymarzona sukienka się znalazła ale jak dla mnie, jak na tak skromną ceremonię, to cena za wysoka. Nie mam pewności, że uda mi się ją potem sprzedać.

http://www.tiffanyrose.com/fr/maternite/articles/AMLIL/Robe-de-grossesse-en-dentelle-Amelia-longue-%28Ivoire%29.html

http://www.tiffanyrose.com/fr/maternite/articles/AMLI/Robe-de-grossesse-en-dentelle-Amelia-%28Ivoire%29.html

relgwn15ilhiioyg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie jak temat kupy się pojawił jeszcze, to ja ostatnio do męża mówię: A kto by mi tyłek wytarł ? haha :D głupie,ale człowiek myśli o takich rzeczach :P

Co do wycieczek w szpitalu, to ja się boję że zaczną przychodzić szwagier z dzieciakami, a to zima, zarazki itp;/ wkurza mnie to już teraz a co dopiero później...

Lady może masz twardnienia bo zaczęłaś się stresować? Spokojnie...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    czytam o tym dodatnim GBS i jestem przerażona, normalnie to badanie się robi między 33 a 37 tygodniem, ja robiłam w 28tyg i już wtedy wyszedł mi dodatni....
    :(((

twardnienia brzucha powróciły pomimo stosowania luteiny...
    teraz czytam, że ten paciorkowiec jeśli przedostanie się do małego to może grozić sepsą! :(

ehh idę z mężem na spacer :(

lepiej nie czytaj nic w necie na ten temat. Ja tez mam paciorkowca. Przed porodem dadzą ci antybiotyk. Tylko jak trafisz do szpitala to od progu trzeba krzyczeć że masz paciorkowca......

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, brzuszek mi twardnieje już od dawna, ale od 3 tygodni biorę luteinę i trochę twardnienia się wyciszyły, jednak od paru dni znowu są :/ oszaleć można.. z takimi tendencjami to ja urodzę wcześniej i wyjdzie, że z bratową wylądujemy w tym samym czasie na porodówce. Ona ma termin na 13.01 a ja na 18.02, ale nie ma ona ani twardnień, ani żadnych skurczy. Całą ciążę bezobjawowo, bezproblemowo. Ona przenosi, a ja urodzę wcześniej

Sylwia, właśnie chyba odstawiam ten internet, bo oszaleć można... Jednak to co się dowiedziałam to mnie trochę uspokoiło - dostanę antybiotyk do porodu i maluch dostanie po porodzie. Tylko nie rozumiem kwestii jak mi wody odejdą wcześniej, że mały może się wtedy zarazić? i do kiedy liczy się poród przedwczesny?

3523x2t.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no musisz odpoczywać i leżeć... akurat Ci się te twardnienia przytrafiły, zawsze coś kogoś musi łapać.. spokojnie donosisz ciąże i urodzisz w terminie , musisz w to wierzyć :)

LadyMK lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję przedszkolanko za pozytywne nastawienie :*
    uciekam się myć i pooglądać mecz z mężulem i kopiącym synulem.

Dobrej nocy dziewczyny :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrania Poli na wyjście ze szpitala to tak : ja wybrałlam zestaw kaftanik z długim rękawem do tego spodenki a'la półśpiochy, skarpetki, cienka czapeczka. Na to ubiorę taki polarowy misiowy kombinezon z łapkami i stópkami i kapturkiem no i tak do fotelika. Przykryję ją kocykiem minky a twarz przykryję pieluszką tetrową w razie gdyby powietrze było takie "ostre". Tyle :)
    Zamówiłam przewijak i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie :D

derii84, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam zamówienie w smyku + dodałam do koszyka kocyki minky :) Zgubiłam kartę z kodami jednorazowymi, więc zapłacę jutro rano.. Sierota ze mnie obrzygana po prostu.
    Jeśli myślałyście, że w domu nie można nic zgubić, to odpowiadam - można!! :/

Ale już będzie w sumie większość, zostaną te takie kosmetyczne pierdoły + rzeczy dla mnie :)

Co do ubrania dziecka po wyjściu ze szpitala to ja chciałam ubrać tak: body z długim rękawkiem, pajacyk, skarpetki + kombinezonik taki "na dwór" + kocyk minky i pieluszka tetrowa - jeśli będzie bardzo zimno.
    jeśli będzie cieplej to kombinezon zamienię na taki pluszowy, czyli ubiorę podobnie jak Katiś :P
    Właśnie też słyszałam, że dziecko w kimbinezonie nie jest tak chronione w przypadku jakiejś stłuczki, a raczej nie uśmiecha mi się młodego w samochodzie rozbierać, tym bardziej, że do przejechania mamy jakieś 5 km :P

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK - jak ci odejda wody to szybko do szpitalai od razu dadzą ci antybiotyk. Natomiast jak będa tylko skurcze to też dadzą :-)
    Słyszałam że dziecku juz isę nie podaje - nie ma potrzeby

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki padam na pysk, cały dzien na nogach!
    Melduję ze z Małym wszystko oki, ze mna też :) ruchliwy strasznie, Pan Doktor nie mógł GO pomierzyc bo cały czas sie wiercił :) zreszta do tej pory!
    Waży 1506gr :):)

Sue, Bietka, megg, Fedra, Januszkowa, Penelope, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Właśnie też słyszałam, że dziecko w kimbinezonie nie jest tak chronione w przypadku jakiejś stłuczki, a raczej nie uśmiecha mi się młodego w samochodzie rozbierać, tym bardziej, że do przejechania mamy jakieś 5 km :P
    Dlatego są specjalne śpiworki do fotelików właśnie. Tak jak pisała Atakasobiejedna. Ja będę miała taki właśnie śpiworek na wyjście ze szpitala i generalnie na wyjazdy autem. http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki_do_fotelika_i_nosidelka/uniwersalny_rozek_spiworek_do_fotelika_wozka_i_nosidelka_-_ecru_bezowy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 21:31

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam do mnie na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dlatego są specjalne śpiworki do fotelików właśnie. Tak jak pisała Atakasobiejedna. Ja będę miała taki właśnie śpiworek na wyjście ze szpitala i generalnie na wyjazdy autem. http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki_do_fotelika_i_nosidelka/uniwersalny_rozek_spiworek_do_fotelika_wozka_i_nosidelka_-_ecru_bezowy.html

Aaa, ten niebieski fajowy! Pewnie go kupię, ale po porodzie, bo myślę, że w takim polarkowym kombinezonie będzie ok + kocyk. A przez pierwszy miesiąc się dokupi. Strona zawędrowała do zakładek.
    Ja też padnięta jestem przestrasznie!
    Chyba pójdę spać, bo rano muszę wstać i ogarnąć ten bank, kupić Lovelę i jeszcze kilka pierdółek w rossmanie :)

Rudasku, pięknie, że z Maluszkiem wszystko ok. I wagę ma przyjemną, bo do porodu nie będzie jakiś wielki :P
    Ja mam w poniedziałek to usg, już nie mogę się doczekać!!

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ