X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Czyzbys miala srajfona? :>
    Czyżbyś była uprzedzona? ;> ;)
    Mam od wielu lat, zaczynałam od dwójki, teraz mam piątkę - nigdy mi się nie zepsuł.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zależy jak zaawansowana jesteś w szyciu, bardzo dobre są maszyny marki Singer, sama mam ją w posiadaniu i jest super. Moja mama ma z kolei Łucznika i już z 5 razy był w naprawie i nawet z niej nie korzystamy, bo to już obłęd.

Sloneczna i jak? Zadowolona jestes z termometra, test wykonany? :)

Mistrzyni tak to jest wlasnie z tymi wypasionymi telefonami, sama mam ciagle ze swoim problem :/ najgorsze jest to, ze juz zniknela zasada, ze za trzecim razem gdy psuje sie ta sama część urządzenie jest wymieniane na nowe - teraz jest tak, że oszt naprawy musi być wyższy niż nowe urządzenie żeby dali nowe :/ PORAZKA! Na pewno cos znajdziesz korzystnego, w koncu beda promocje...

W sumie ja też nie chce znieczulenia, kiedyś bez tego kobity dawaly rade wiec ja nie dam?!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam telefony wszystkich marek oprocz tego applowego dziadostwa. Ludzie sie tu w kolejkach pod sklepem po nowy model ustawiaja o polnocy, zeby zaplacic $600, a po dwoch tygodniach zwrocic! Wszyscy ludzie dookola, ktorzy maja iphona maja pekniety wyswietlacz. Wszyscy. Nigdy mi nie pekl wyswietlacz a jakos 9 na 10 uzytkownikow iphona ma pajeczyne na wyswietlaczu. Siostrzencowi mojego meza zepsuly sie dwa najnowsze ajfony w przeciagu bodajze 4 tygodni. No sorry, ale dla mnie to jest jakis zart.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Katiś a czemu nie chcesz ZZO? Co mówili?

Gosiak tylko i wyłącznie z mojego powodu :) Otóż bardziej przeraża mnie samo podanie zzo, zacewnikowanie, to, że nie czuje się nóg. Najgorsza moja myśl to ta, że nastawię się na zzo, a ono nie zadziała- bo tak też bywa.
    Także, wolę nie brać go pod uwagę. Wiem, że może być cholernie ciężko, w końcu to poród, ale chcę Polę urodzić bez zzo i zrobię to dla niej :)No a tak jak pisałam mają również gaz i tens także jest wyjście awaryjne ;)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja na Twoim miejscu brałabym potwierdzenie dostarczenie L4 na piśmie. Może wtedy zakład pracy bardziej się zmobilizuje...

Katiś j też nie chcę znieczulenia, przynajmniej na ten moment ;) ale mąż próbuje usilnie mnie do niego przekonać. Wyjdzie w trakcie. Mi położna mówiła, ze w ogóle przewiduję znieczulenie to trzeba o tym poinformować personel bo muszą pobrać krew do badań. W trakcie akcji porodowej może być za późno.

Ja tez powiedziałam K., ze jak pozbędę się pessara to go zbałamucę ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, spróbuj się skontaktować z rzecznikiem praw konsumentów, może da się im udowodnić że już ostatnim razem zadalas wymiany na nowy i ze nie mieli zgody na kolejna naprawe? Kompletnie się na tym nie znam, ale rzecznik powinien wiedzieć czy da się jeszcze coś zrobić :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Mialam telefony wszystkich marek oprocz tego applowego dziadostwa. Ludzie sie tu w kolejkach pod sklepem po nowy model ustawiaja o polnocy, zeby zaplacic $600, a po dwoch tygodniach zwrocic! Wszyscy ludzie dookola, ktorzy maja iphona maja pekniety wyswietlacz. Wszyscy. Nigdy mi nie pekl wyswietlacz a jakos 9 na 10 uzytkownikow iphona ma pajeczyne na wyswietlaczu. Siostrzencowi mojego meza zepsuly sie dwa najnowsze ajfony w przeciagu bodajze 4 tygodni. No sorry, ale dla mnie to jest jakis zart.
    No to może w Stanach inaczej ludzie traktują telefony albo na Polskę idą bardziej pancerne ;)
    Ja znam sporo osób z Iphonami i nikt nie ma pękniętego wyświetlacza ;)
    Mi kilka razy spadał - raz nawet w garażu na kafle i nic.

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtiś ale przy ZZO nie czujesz tylko bólu, masz kontrolę nad ciałem. Przy znieczuleniu podpajęczynówkowym nie czujesz nóg, ale to przy cc takie podają.

Gosiak, ash lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    KAtiś ale przy ZZO nie czujesz tylko bólu, masz kontrolę nad ciałem. Przy znieczuleniu podpajęczynówkowym nie czujesz nóg, ale to przy cc takie podają.

Czytałam na necie, że niektóre nie czuły nóg. No ale wiadomo, na każdego działa inaczej zzo.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Gosiak tylko i wyłącznie z mojego powodu :) Otóż bardziej przeraża mnie samo podanie zzo, zacewnikowanie, to, że nie czuje się nóg. Najgorsza moja myśl to ta, że nastawię się na zzo, a ono nie zadziała- bo tak też bywa.
    Także, wolę nie brać go pod uwagę. Wiem, że może być cholernie ciężko, w końcu to poród, ale chcę Polę urodzić bez zzo i zrobię to dla niej :)No a tak jak pisałam mają również gaz i tens także jest wyjście awaryjne ;)
    Rozumiem. Ja idę jutro na spotkanie z anestezjologiem właśnie na temat ZZO.
    Moja koleżanka mi kiedyś opowiadała o swoim porodzie. I powiedziała, że najpiękniejsza chwila w jej życiu była wtedy jak jej podali (nie, nie dziecko) ale ZZO ;)
    Nie wykluczam, że wezmę. No i słyszałam, że jak jest odpowiednio podany (dawka, itp) to czucie jest od początku do końca. Od kilku znajomych.
    W następną środę idę na wykład o TENSie. A gaz podobno nie uśmierza kompletnie bólu - z relacji kumpeli - boli dalej jak cholera tylko dostajesz głupawki i pleciesz 3 po 3 ;)
    Ona rodziła dużego chłopaka, wzięła ZZO i była wniebowzięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 14:42

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dziś położna powiedziała, że od wszystkich pacjentek słyszała, że gaz nie blokuje bólu, ale żadna z nich nie chciała go oddać :D hahaha . Mówiła, że jest on bardziej rozweselający i ogłupiający.

przedszkolanka:), Sue lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szla z nastawieniem, ze znieczulenia nie chce, ale biore pod uwage, ze moge zmienic zdanie w trakcie. Ja tez bardziej sie boje znieczulaczy i ich efektow niz samego bolu. Nigdy nie wiadomo jak to podziala. Mojej przyjaciolce akcja porodowa ustala LOL No i wole z porodu pamietac bol i wysilek, niz miec potem wspomnienia jak przez mgle lub zadnych jak to bylo w przypadku moich znajomych z pracy. No, ale to moga byc pobozne zyczenia. Wiadomo, ze rzeczy lubia sie toczyc swoim wlasnym torem.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!!!

Ja dopiero teraz mam chwile. Dzis od rana jestem zabiegana, teraz doppiero wpadlam do domu i jem obiad a zaraz robie wypad bo mam zebranie z rodzicami w szkole. A jak mi sie nie chce isc. Ja was dzis nie nadrobie na bank bo zanim ja wroce to wieczorem pewnie nie bede juz kontaktowac. :(

Do dziewczyn z TROJMIASTA pierogi ktore ulepila mi pani z cateringu w Przywidzu sa absolutnie obłęne, oczywiscie mowie o ciescie bo akurat farsz dalam swoj. Ciasto naprawde smaczne i profesjonalnie zrobione jak odbieralam to juz sa zamrozone. Wlasnie je konsumuje.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)

Bylam dzis na ostatnim USG- Lenka nadal jest Lenka;) Wazy 1802gr. Jest cała zdrowa,tylko nie obrocila sie glowka do dolu;/ Glowke ma miedzy moimi zebrami a nozki na dole. Dlatego ja ją tak dziwnie czuje;/ Eh...mam nadzieje ze sie obroci bo cesarki nie chce miec.

MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Bietka, Fedra, słoneczna 85, Lara 82, sebza, Januszkowa, Angélique89, Penelope, LadyDi lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam ten laktator Avent z gratisami:
    http://allegro.pl/laktator-avent-natural-kosmetyczka-gratis-hit-i4861765425.html
    w tej kosmetyczce powinny byc fajne gratisy- kremm do sutkow, pojemnik na mleko, smoczek, wkladki laktacyjne :) ale niektorzy sprzedawcy je wyjmuja i sprzedaja sama kosmetyczke spryciarze!

Angelique imie bardzo mi sie podoba, jak je sie wymawia Maxim?

LadyMK dlugo juz wykonujesz masaz banka? jak efekty?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na ten termin mam ustalony :) ja uwielbiam cyfrę 21 i zależy mi żeby Natka była koziorozcem jak Tatuś :)
    Gosiak wrote:
    Fedra, a Ty masz ustaloną cesarkę na ten termin? Bo ja trochę chyba niedoinformowana jestem... bo jak nie, to poczekaj jeden dzień i Natalka będzie miała urodziny z ciocią Małgosią ;)

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nikt jeszcze nie poruszyl tu tematu ktory mnie ostatnio nurtuje a jest niezbyt przyjemny czyli lewatywy przed porodem. Zamierzacie ja zrobic? W domu? W szpitalu? czy moze czopki

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie osobiście Ci te dwa kartony ubranek do prasowania przywiozę :P

A tak na poważnie niezłe mi idzie tetry podrasowane i nawet kilka bodziakow, jak to mój maz ujął spokojnie mamy jeszcze dużo czasu - ta jasne...
    Januszkowa wrote:
    Dziewczyny w tym stanie raczej nie będę jeździć po całej PL i prasować, ale mam rozwiązanie- wyślijcie mi ciuszki kurierem, wyprasuję pięknie i odeślę heh :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Czyzbys miala srajfona? :>
    Mam LG swift L9, teraz to już "szit" ale dwa lata temu jak kupowałam to niby cuda wianki na kiju.

Do rzecznika nie ma sensu,bo już po gwarancji. Jeśli złożyłabym ostatniego dnia gwarancji i by mi nie uznali to co innego, teraz to już po wszystkim... no nic, poszukam jakichś ciekawych ofert na necie.
    Ogólnie LG już nie kupię, wcześniej też miałam tej firmy i psuł się, ale przy obecnym sprzedawca zapewniał, że nowej generacji tel już tak się nie psują... phi akurat! Muszę poczytać opinie, wolę coś "gorszego" (z mniejszą ilością bajerów), ale żeby się nie psuł co kwartał.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam tony magnezu i no spe pomogło choć noc była mega ciężka...
    Brzucha nigdy nie głaskałam tylko rękę trzymałam i tyle ;)
    słoneczna 85 wrote:
    A to trzeba materacyk do wozka? Kurcze myslalam ze jajus kocyk sie kladzie czy cos.

Fedra wez sobie tez magnez i nie glaszcz brzucha

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ