Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:A ja chora jestem!! Ten okropny kaszel i katar mnie wykoncza
;(;(
To widzę, że nie jestem sama... Mam kaszel, chrypę, a z nosa mi po prostu cieknie. Wczoraj miałam wizytę u okulisty to aż mi wstyd było, że z takim katarem do ludzi wychodzę -
megg wrote:Asia1201 mam pytanie
Pisalas ze mialas gesty sluz i pytalas o to lekarza?co ci piwiedzial?bo tez tak miewam ostatnio
Zdrowiejcie dziewczyny!
Megg, ja miewam gęsty śluz. Lekarza już to widział, ale nie widział w tym nic nipokojącego.megg lubi tę wiadomość
-
A ja już wracam z banku, zajęło mi to 15 minut. Lovelli nie kupiłam, bo przecież nie bede sama 5kg do domu taszczyć!
W banku oczywiście afera wśród starych bab, bo jedna pani później przyszła, a szybciej została obsłużona i to takie straszne jest siedzieć na dupie w ciepełku, przecież one mają tyyyyyle do zrobieniaa co najsmieszniejsze, w banku są numerki i ona po prostu poszła do innej kasy, do której te nie chciały
Zrobię następnym razem test kolejkowy i zapytam jakiejś takiej czy mnie przepuści. Jak długo stoję to robi mi się słabo, a w sklepach tak gorąco, więc to nie tak, że wymuszam.
Jestem jednak ciekawa reakcji:)
Ostatnio stała nade mna w autobusie, tak gdzies 60+, autobus zawalony ludzmi, nie mozna było wsadzić szpilki, a ona patrzyła na mnie tak, jakby mnie siłą woli chciała z fotela zrzucić.
Co do kombinezonu i dyskusji, ja zrozumiałam o co chodziło i pomyslalam, że w takim puchowym kombinezonie dziecku moze byc niewygodnie:) ja nie jeżdzę w kurtce, bo nienawidzę, więc w sumie czemu mam to dziecku robic:)
Śpiworek fajny bajer, ktory zawsze mozna zastąpić kocem:)
Zawsze można podpytac grudniowe albo styczniowe mamy jal ubierały dzieci na wyjście:) to pierwsze spotkanie maluszka ze strasznym i zimnym światem, więc kwestia dosc istotna:)
Co do bujaczka, ja go dostałam w pakiecie z wózkiem, ale raczej na poczatku nie bede go uzywac z tego względu o ktorym pisała Lara - kręgosłup wygięty jest w literę C. Kupuje kosz Mojżesza i junior bedzie sobie w nim spał jak bede w kuchni tudzież salonie:) a jak bym nie znalazła, to moze leżeć w odpietej gondoli i też będzie ok:)
Zobaczymy, niektóre dzieci nienawidzą leżeć i trzeba je cały czas nosić i wtedy gondolę, kosze, lezaczki i inne bajery są tylko zbędnym meblem:)
Teraz mozemy gdybać, planować, a Dzieć to wszystko zweryfikuje:)
Mój biegacz pewnie będzie z tych nie leżących:)Fedra lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki Franio gotowy
http://wrzucaj.net/images/2014/12/11/franio.jpg
Muffinki upieczone:)
teraz prasowanie i pakowanie:)
Kurde Małego mam gdzieś na przeponie, nie moge siedzieć bo zaraz mroczki przed oczami i mi słaboehhhhhhhhhhhhh
słoneczna 85, Penelope, Lara 82, Bietka, megg, justta, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ja dzis zle spalam, ciagle wstaje siku.
co do bujaczkow- Angelcia - ja tak patrze ze te bujaczki sa do 9 kg! a np z Fisher price 3 w 1 do 18..
mojej kolezanki synek ma ponad 2 miesiace i juz wazy 6 kg wiec chyba trzeba taki, ktory dluzej posluzy.
ja tak mysle.
no ale ja to jestem praktyczna:D
Mojej przyjaciolki synek z kwietnia wazy 7 kg! To tylko pokazuje, ze dzieciaczki sa rozne, tak samo jak my. Nie ma co porownywac.
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
a ja zrobilam mama coffe bo juz dawno nie pilam:) i musze zapas wypic do konca roku:)
Agaaa odp Ci.
aaaa- jak macie karte rossnet albo i nie macie ale mozecie zalozyc to wyswietla sie promocja- przy kupnie bialych pampersow dwupak chusteczek pampers wez z polki.
tylko na zdjeciu sa pampersy 2 i nie wiem czy na wszystkie ( w tym new born) czy tylko na 2 , a chusteczki biale podobno sa dobre. inne nie ( wg srokao) wiec chyba warto.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.
Nie nadrobie was chociazbym chciała
Widze ze mialyscie tu niezla dyskusje o tym w czym przewozic dziecko w foteliku zima. No no. Ja mam kombinezon i ten spiworek do fotelika tez, ale wszystko zalezy od tego do kad bede jechala, bo jakos przy -10 nie wyobrazam sobie malego bez komninezony tylko w spiworku i kocem przykryty. No ja bym nie chchiala w spiworze i kocu siedziec na balkonie. Tak realnie. Ale szanuje wasze zdanie.
Jesli chodzi o nianie to nie zamierzalam miec nawet ale okazuje sie ze moja sis po swoich dziewczynach ma i nianie i podgrzewacz wiec moge od niej odebrac w kazdej chwili.
Jestem tak zabiegana ze az zla. Okres przedswiateczy to czas kiedy mam troche zajec, jeszcze puki daje rade to zawsze komus zrobie wlosy, do tego w sobote oboje idziemy na wigilie ja do pracy a moj kochany do kolegow z branży wiec dzis gotuje farsz do pasztecikow aby dac mu na droge bo ty to idziemy do knajpy
AAAAA dzis lub jutro bedzie moje lozeczko no szokkkkkmegg, Fedra lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
Aga trzymamy kciuki za wizytę
co do bujaczków-leżaczków, to my dostajemy z fisher prise od szwagierki, taki wibrujący z zabawkami kolorowymi i chyba czarno-białymi, coś takiego (jeszcze czekam na paczkę), ale mówiła że np. nie poleca włączać wibracji, bo mała jej się tak przyzwyczaiła że później nie dawała sobie wyłączyć, więc myślę że też tak zrobięzresztą wymyślają te jakieś wibracje nie wiem po co
moja tradycyjnie jak co czwartek śpi i śpi i straszy matkę- zawsze w czwarteksłoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Po przeczytaniu kilku ostatnich stron...
- Zgadzam sie z Lara co do sytuacji mieszkaniowej Patrycji, ale z drugiej strony wspolczuje, bo my sie bedziemy lada chwila przeprowadzac i jednoczesnie jestem podekscytowana i zdenerwowana. Mysle, ze u Patrycji (sama zreszta moze nam powie), to nie jest tylko kwestia mieszkania tylko ogolnego podenerwowania na koncowce ciazy. Nowe zbliza sie wielkimi krokami, wszystkie intensywnie myslimy o porodzie i calej reszcie, wiekszosc z nas zle sypia na tym etapie (z powodu wielkosci brzucha i nieustannych mysli o wydaniu dzidziusia na swiat) no i jej sie skumulowalo. A z tymi oknami, to osobiscie pojac nie moge. Coz prostszego nad zamontowanie eleganckich rolet, zaluzji lub uroczych firanek??? Jesli sama w tym oknie nie siedzisz, to nie powinnas widziec innych ludzi.
- Bujaczki sa fajne, ja jakis tam wybralam, ale to nie jest priorytet w tej chwili dla mnie. Nie kupuje przed porodem akcesoriow, ktore przydadza sie dopiero kilka miesiecy po narodzinach. Jak zacznie byc potrzebny, to sie kupi. No, ale u nas jest to tez podyktowane przeprowadzka - im mniej klamotow trzeba bedzie przewozic, tym lepiej.
Poza tym przyszla w koncu (po miesiacu!) paczka od moich rodzicow z m.in. rozkiem minky i kombinezonem dla naszego bobo. Jeszcze nie wyjelam z opakowan, ale juz sie doczekac nie moge!
A w nocy doswiadczylam dosc niesamowitego uczucia. Moj maz przyszedl gdzies ok. 2:00-2:30 i jak tylko sie odezwal, to dzidzius sie tak mocno poruszyl. Zupelnie jakby rozpoznal glos tatusia! Naprawde, to bylo calkiem jak reakcja na glos, tak jak np. ktos by cos co Was powiedzial za Waszymi plecami, wiec normalna reakcja jest obrocic sie/glowe w strone mowiacego. Moze sobie to ubzduralam, ale taka jest moja interpretacja, bo tak to wlasnie odczulam :]Fedra lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya