Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku promocje na bujaczki Tiny love- ktos tu taki chcial:

http://www.smyk.com/wyprzedaz/pokoj-dziecka

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a co to za pudeleczko Dada?

:)
    na chusteczki? bo ja nie widzialam w Biedrze takich

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka moja to już z daleka na męża reaguje, tatus poprosi o kopa-dostanie dwa a mamusia? może się w nos pocałować :)

ja z pakowaniem poczekam, bo podpytam położnej co potrzebuję :) bo nie wiem jak np. z podkładami :)
    jeju, to już coraz bliżej :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy spakowaną pierwszą torbę :) Ja zamierzam zrobić to zaraz po Świętach.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ooooo, ja taki bym chciała :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella akurat jak mąż wróci to będzie mógł "pokorzystać" :P

Cath zazwyczaj wypłacają za takie okresy jakie masz na L4, niestety.

Asiu to koniecznie musisz się pochwalić wszystkimi zdobyczami! :)

Atakasobiejedna no z tymi pasami to jest racja, zwłaszcza, że foteliki w kategorii 0+ mają tylko 3-punktowe pasy i to głównie ramionka przytrzymują ciałko. W tych większych zabezpieczenie jeszcze tkwi w bioderkach. Mysle, ze nas ten cięzki czas kombinezonowy ominie i bedziemy wozić nasze dzieciaki w samochodach już w tych kombinezonikach-misiach. No chyba, ze walnie zimą aż do maja, bo jak na grudzień to jest wyjątkowo ciepło i uroczo - przynajmniej u mnie. Swoją drogą to widzę, że dyskusja na ten temat poszła pełną parą może to i dobrze - każda z nas zwróci na to uwagę :) Nie denerwuj się, nikt na pewno nie chciał napisać czegoś przeciwko Tobie i Twojemu zdaniu :)

Lara też bym chciała tak manewrować po mieszkanku z kołyską! Zazdroszczę, u mnie to wszystko takie nieustawne, że ciężko cokolwiek zmieścić :( Ja np wychodzę z założenia, ze leżaczek bedzie dobra alternatywa jak bede czymś zajęta, a malec będzie miał "aktywny" czas. Pobryka troche z zabawkami, a nóż zaśnie (i wyląduje w łóżeczku rzecz jasna). Wiadomo takie sytuacje na zdarzają się nagminnie, ale pewnie nieraz tak się zdarzy. No i przede wszystkim - nie od pierwszych dni życia, gdzie Dzieciuch jedynie śpi, je, krzyczy i robi kupę. Tak jak pisałam, niech będzie bardziej kontaktowe - ok. 3 miesięcy myślę, że okej. Warto się rozglądnąć wcześniej za takimi rzeczami, bo ja wcześniej byłam przekonana do innego leżacza, a jak przyszło mi sfinalizowac zakup to doszłam do wniosku, że chce inny :) czyli jednak wszystko nie jest takie proste!

Ja nie kupuje elektronicznej niani, argumentem jest małe mieszkanie i zawsze ktoś doglądnie Malutkiej :)

AsiaSzw i jak wrażenia po leżaczku? Bo moj dopiero jutro się do mnie wyśle :D

Laurka dobrze, ze paczka doszła :) Pochwal się co tam masz ciekawego :)

Katiś fajne masz to pudełko na chusteczki z Dady! :) I ciastka <3 najbardziej rzuciło się w oczy!

Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę! ;)

Za wizytujące trzymam kciuki i gratuluję rozpoczętych tygodni!

Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca..

• Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna kochana tak, to te z promocji. Za 17.99 zł masz 4 paczku chusteczek + takie właśnie pudełko ( ale akurat jego i tych 3 paczek nie pakowałam do torby;p )

Ja spakowałam, ponieważ już wiem ile czego potrzebuje na oddział :)

słoneczna 85, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Katiś fajne masz to pudełko na chusteczki z Dady! :) I ciastka <3 najbardziej rzuciło się w oczy!
    .

Hahaha angelcia rozbawiłaś mnie :D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja chcę! Ale podobno mają nam kupić :D Więc nie skorzystam, a szkoda. Bo fajna cena!

Sos pomidorowy z tuńczykiem gotowy. Nigdy wcześniej nie jadłam takiego, ale jest smaczny :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Uff. Torba spakowana :D
    Niech czeka do stycznia przynajmniej ;)

Katiś gratuluję, ja jakieś pojedyncze rzeczy mam. Ale do spakowanej torby mi daleko!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzialam u nas tych pudelek z chustakmi!

to teraz sa?

Pytanie z innej beczki:

czy ktoras pije laktuloze?

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! witam Lutóweczki! ale u Was brzuszkowo - zakupowo - przedporodowo już praktycznie :)

ANGELCIA przywołała mnie do porządku i już Wam piszę co u mnie -
    no więc póki co zdycham i umieram - mam mega mdłości, nudności, często do toalety biegam, był moment, że każde nowe miejsce musiałam "oznaczyć" prawie jak pies tylko ja nie obsikiwałam...:P zaczyna być mi trochę lepiej bo przeprosiłam się z imbirem i choć nadal strasznie go nie lubię to zaczęłam traktować jak lek a leki nie są dobre - mają byc skuteczne....
    przedwczoraj był czas, w którym skończyła się moja "lutowa" ciąża a wczoraj byłam na wizycie i na szczęście jestem dużo spokojniejsze i mam nadzieję, że mogę odetchnąć pełną piersią bo mam pięknego żelka haribo z malusimi rąsiami, z malusią pupką (po mamusi) i wieelką głową i co najważniejsze z pięknie bijącym serduchem. Na każdej wizycie Groszewski jest idealnie spasowany co do wieku wg OM więc pięknie rośnie - wręcz książkowo. Mam nadzieję, że najgorszy czas już minął i skoro przekroczyłam próg poprzedniej ciąży to teraz już będzie tylko dobrze...

i jak już czuję się lepiej to obiecuję zaglądać częściej bo gorąco u Was zaczyna być :)
    widziałam, że KMSU już za niecały miesiąc się rozpakuje! trzymam strasznie mocno kciuki za dziewczyny!!!!

i jakie piękne imiona na suwaczkach!!! Tomuś, Staś, Pola, Janinka, Wituś, Maja.... pięęęęknie :)

Lara 82, przedszkolanka:), nick nieaktualny, Bietka, słoneczna 85, Gosiak, Sue, Penelope, Fedra, LadyDi, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę! ;)

Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca..

Angelcia dostanie bieliznę termoaktywną i książkę Zawitkowskiego Mamo tato co ty na to, bo to chciał :)
    Od siebie dorzucę koszulę i pasek do spodni:)

Co do spania, to ja nie wiem, w nocy spać nie mogę, w dzień spać nie mogę, tylko chodzę jak zombi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:38

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słoneczna u nas teraz są.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ale miło się czytało Twoją wiadomość :)
    strasznie Ci kibicuję, a co do mdłości to spokojnie, miałam tak samo :) poza tym podobno im większe mdłości tym silniejsza ciąża ;) Groszek - haribo niech rośnie i rośnie :) a na kiedy termin masz? :)

dora8201 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora to super wiadomość !!! Bardzo się cieszę, że ciąża przebiega prawidłowo :) Niech Groszewski rośnie w siłę :)
    Noo Ty pamiętaj, że też lutówka jesteś, więc nam się tutaj odzywaj :)

Podziwiam Cię i trzymam kciuki !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora tak jak ktoś wcześniej pisał, super czyta się takie pozytywne wiadomości. Oby tak dalej!!! Pogłaskaj od nas Grosia :*

Pia Gizela to ja wyglądam jak na halloween :D 4h snu w nocy i koniec.

dora8201, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora- weszlam dzis na lipcowki i juz chcialam Ci pisac zebys napsiala co u Ciebie:) ale jestes lekka na wspomnienie!:)

dobrze, ze wszystko dobrze! Twoj szaman czuwa:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja sie żegam, jak wróce to bede Was w pniedziałek nadrabiac, chybaze mi sie uda dorwać kompa to coś skrobne!
    Trzymajcie sie ciepło :):)
    buziaki :)

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w biedronce i widziałam te chusteczki Dady z pudełkiem, jednak nie kupiłam, póki co robię zapas tych z PAMPERSA. Pudełko fajne :)

Zmęczyłam się dzisiaj strasznie na zakupach. W drodze powrotnej marzyłam o tym, żeby się położyć. Byłam z mamą- powiedziała, że już nigdzie ze mną nie pojedzie :) Mam siedzieć w domu już :) - Yhy- na pewno! :)

Dzisiaj rano Natalia mało się ruszała, zjadłam śniadanie, zaczęłam ją zaczepiać i nic, już miałam łzy w oczach. Na szczęście za jakiś czas zaczęła o sobie dawać znać. W takich chwilach uświadamiam sobie, że kocham już to dziecko najbardziej na świecie <3

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ