X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku promocje na bujaczki Tiny love- ktos tu taki chcial:

http://www.smyk.com/wyprzedaz/pokoj-dziecka

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a co to za pudeleczko Dada?

:)
    na chusteczki? bo ja nie widzialam w Biedrze takich

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka moja to już z daleka na męża reaguje, tatus poprosi o kopa-dostanie dwa a mamusia? może się w nos pocałować :)

ja z pakowaniem poczekam, bo podpytam położnej co potrzebuję :) bo nie wiem jak np. z podkładami :)
    jeju, to już coraz bliżej :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy spakowaną pierwszą torbę :) Ja zamierzam zrobić to zaraz po Świętach.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ooooo, ja taki bym chciała :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella akurat jak mąż wróci to będzie mógł "pokorzystać" :P

Cath zazwyczaj wypłacają za takie okresy jakie masz na L4, niestety.

Asiu to koniecznie musisz się pochwalić wszystkimi zdobyczami! :)

Atakasobiejedna no z tymi pasami to jest racja, zwłaszcza, że foteliki w kategorii 0+ mają tylko 3-punktowe pasy i to głównie ramionka przytrzymują ciałko. W tych większych zabezpieczenie jeszcze tkwi w bioderkach. Mysle, ze nas ten cięzki czas kombinezonowy ominie i bedziemy wozić nasze dzieciaki w samochodach już w tych kombinezonikach-misiach. No chyba, ze walnie zimą aż do maja, bo jak na grudzień to jest wyjątkowo ciepło i uroczo - przynajmniej u mnie. Swoją drogą to widzę, że dyskusja na ten temat poszła pełną parą może to i dobrze - każda z nas zwróci na to uwagę :) Nie denerwuj się, nikt na pewno nie chciał napisać czegoś przeciwko Tobie i Twojemu zdaniu :)

Lara też bym chciała tak manewrować po mieszkanku z kołyską! Zazdroszczę, u mnie to wszystko takie nieustawne, że ciężko cokolwiek zmieścić :( Ja np wychodzę z założenia, ze leżaczek bedzie dobra alternatywa jak bede czymś zajęta, a malec będzie miał "aktywny" czas. Pobryka troche z zabawkami, a nóż zaśnie (i wyląduje w łóżeczku rzecz jasna). Wiadomo takie sytuacje na zdarzają się nagminnie, ale pewnie nieraz tak się zdarzy. No i przede wszystkim - nie od pierwszych dni życia, gdzie Dzieciuch jedynie śpi, je, krzyczy i robi kupę. Tak jak pisałam, niech będzie bardziej kontaktowe - ok. 3 miesięcy myślę, że okej. Warto się rozglądnąć wcześniej za takimi rzeczami, bo ja wcześniej byłam przekonana do innego leżacza, a jak przyszło mi sfinalizowac zakup to doszłam do wniosku, że chce inny :) czyli jednak wszystko nie jest takie proste!

Ja nie kupuje elektronicznej niani, argumentem jest małe mieszkanie i zawsze ktoś doglądnie Malutkiej :)

AsiaSzw i jak wrażenia po leżaczku? Bo moj dopiero jutro się do mnie wyśle :D

Laurka dobrze, ze paczka doszła :) Pochwal się co tam masz ciekawego :)

Katiś fajne masz to pudełko na chusteczki z Dady! :) I ciastka <3 najbardziej rzuciło się w oczy!

Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę! ;)

Za wizytujące trzymam kciuki i gratuluję rozpoczętych tygodni!

Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca..

• Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna kochana tak, to te z promocji. Za 17.99 zł masz 4 paczku chusteczek + takie właśnie pudełko ( ale akurat jego i tych 3 paczek nie pakowałam do torby;p )

Ja spakowałam, ponieważ już wiem ile czego potrzebuje na oddział :)

słoneczna 85, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Katiś fajne masz to pudełko na chusteczki z Dady! :) I ciastka <3 najbardziej rzuciło się w oczy!
    .

Hahaha angelcia rozbawiłaś mnie :D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja chcę! Ale podobno mają nam kupić :D Więc nie skorzystam, a szkoda. Bo fajna cena!

Sos pomidorowy z tuńczykiem gotowy. Nigdy wcześniej nie jadłam takiego, ale jest smaczny :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Uff. Torba spakowana :D
    Niech czeka do stycznia przynajmniej ;)

Katiś gratuluję, ja jakieś pojedyncze rzeczy mam. Ale do spakowanej torby mi daleko!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzialam u nas tych pudelek z chustakmi!

to teraz sa?

Pytanie z innej beczki:

czy ktoras pije laktuloze?

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! witam Lutóweczki! ale u Was brzuszkowo - zakupowo - przedporodowo już praktycznie :)

ANGELCIA przywołała mnie do porządku i już Wam piszę co u mnie -
    no więc póki co zdycham i umieram - mam mega mdłości, nudności, często do toalety biegam, był moment, że każde nowe miejsce musiałam "oznaczyć" prawie jak pies tylko ja nie obsikiwałam...:P zaczyna być mi trochę lepiej bo przeprosiłam się z imbirem i choć nadal strasznie go nie lubię to zaczęłam traktować jak lek a leki nie są dobre - mają byc skuteczne....
    przedwczoraj był czas, w którym skończyła się moja "lutowa" ciąża a wczoraj byłam na wizycie i na szczęście jestem dużo spokojniejsze i mam nadzieję, że mogę odetchnąć pełną piersią bo mam pięknego żelka haribo z malusimi rąsiami, z malusią pupką (po mamusi) i wieelką głową i co najważniejsze z pięknie bijącym serduchem. Na każdej wizycie Groszewski jest idealnie spasowany co do wieku wg OM więc pięknie rośnie - wręcz książkowo. Mam nadzieję, że najgorszy czas już minął i skoro przekroczyłam próg poprzedniej ciąży to teraz już będzie tylko dobrze...

i jak już czuję się lepiej to obiecuję zaglądać częściej bo gorąco u Was zaczyna być :)
    widziałam, że KMSU już za niecały miesiąc się rozpakuje! trzymam strasznie mocno kciuki za dziewczyny!!!!

i jakie piękne imiona na suwaczkach!!! Tomuś, Staś, Pola, Janinka, Wituś, Maja.... pięęęęknie :)

Lara 82, przedszkolanka:), angelcia, Bietka, słoneczna 85, Gosiak, Sue, Penelope, Fedra, LadyDi, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę! ;)

Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca..

Angelcia dostanie bieliznę termoaktywną i książkę Zawitkowskiego Mamo tato co ty na to, bo to chciał :)
    Od siebie dorzucę koszulę i pasek do spodni:)

Co do spania, to ja nie wiem, w nocy spać nie mogę, w dzień spać nie mogę, tylko chodzę jak zombi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:38

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słoneczna u nas teraz są.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ale miło się czytało Twoją wiadomość :)
    strasznie Ci kibicuję, a co do mdłości to spokojnie, miałam tak samo :) poza tym podobno im większe mdłości tym silniejsza ciąża ;) Groszek - haribo niech rośnie i rośnie :) a na kiedy termin masz? :)

dora8201 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora to super wiadomość !!! Bardzo się cieszę, że ciąża przebiega prawidłowo :) Niech Groszewski rośnie w siłę :)
    Noo Ty pamiętaj, że też lutówka jesteś, więc nam się tutaj odzywaj :)

Podziwiam Cię i trzymam kciuki !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora tak jak ktoś wcześniej pisał, super czyta się takie pozytywne wiadomości. Oby tak dalej!!! Pogłaskaj od nas Grosia :*

Pia Gizela to ja wyglądam jak na halloween :D 4h snu w nocy i koniec.

dora8201, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora- weszlam dzis na lipcowki i juz chcialam Ci pisac zebys napsiala co u Ciebie:) ale jestes lekka na wspomnienie!:)

dobrze, ze wszystko dobrze! Twoj szaman czuwa:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja sie żegam, jak wróce to bede Was w pniedziałek nadrabiac, chybaze mi sie uda dorwać kompa to coś skrobne!
    Trzymajcie sie ciepło :):)
    buziaki :)

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w biedronce i widziałam te chusteczki Dady z pudełkiem, jednak nie kupiłam, póki co robię zapas tych z PAMPERSA. Pudełko fajne :)

Zmęczyłam się dzisiaj strasznie na zakupach. W drodze powrotnej marzyłam o tym, żeby się położyć. Byłam z mamą- powiedziała, że już nigdzie ze mną nie pojedzie :) Mam siedzieć w domu już :) - Yhy- na pewno! :)

Dzisiaj rano Natalia mało się ruszała, zjadłam śniadanie, zaczęłam ją zaczepiać i nic, już miałam łzy w oczach. Na szczęście za jakiś czas zaczęła o sobie dawać znać. W takich chwilach uświadamiam sobie, że kocham już to dziecko najbardziej na świecie <3

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ