Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka moja to już z daleka na męża reaguje, tatus poprosi o kopa-dostanie dwa a mamusia? może się w nos pocałować
ja z pakowaniem poczekam, bo podpytam położnej co potrzebujębo nie wiem jak np. z podkładami
jeju, to już coraz bliżej -
nick nieaktualnyBella akurat jak mąż wróci to będzie mógł "pokorzystać"
Cath zazwyczaj wypłacają za takie okresy jakie masz na L4, niestety.
Asiu to koniecznie musisz się pochwalić wszystkimi zdobyczami!
Atakasobiejedna no z tymi pasami to jest racja, zwłaszcza, że foteliki w kategorii 0+ mają tylko 3-punktowe pasy i to głównie ramionka przytrzymują ciałko. W tych większych zabezpieczenie jeszcze tkwi w bioderkach. Mysle, ze nas ten cięzki czas kombinezonowy ominie i bedziemy wozić nasze dzieciaki w samochodach już w tych kombinezonikach-misiach. No chyba, ze walnie zimą aż do maja, bo jak na grudzień to jest wyjątkowo ciepło i uroczo - przynajmniej u mnie. Swoją drogą to widzę, że dyskusja na ten temat poszła pełną parą może to i dobrze - każda z nas zwróci na to uwagęNie denerwuj się, nikt na pewno nie chciał napisać czegoś przeciwko Tobie i Twojemu zdaniu
Lara też bym chciała tak manewrować po mieszkanku z kołyską! Zazdroszczę, u mnie to wszystko takie nieustawne, że ciężko cokolwiek zmieścićJa np wychodzę z założenia, ze leżaczek bedzie dobra alternatywa jak bede czymś zajęta, a malec będzie miał "aktywny" czas. Pobryka troche z zabawkami, a nóż zaśnie (i wyląduje w łóżeczku rzecz jasna). Wiadomo takie sytuacje na zdarzają się nagminnie, ale pewnie nieraz tak się zdarzy. No i przede wszystkim - nie od pierwszych dni życia, gdzie Dzieciuch jedynie śpi, je, krzyczy i robi kupę. Tak jak pisałam, niech będzie bardziej kontaktowe - ok. 3 miesięcy myślę, że okej. Warto się rozglądnąć wcześniej za takimi rzeczami, bo ja wcześniej byłam przekonana do innego leżacza, a jak przyszło mi sfinalizowac zakup to doszłam do wniosku, że chce inny
czyli jednak wszystko nie jest takie proste!
Ja nie kupuje elektronicznej niani, argumentem jest małe mieszkanie i zawsze ktoś doglądnie Malutkiej
AsiaSzw i jak wrażenia po leżaczku? Bo moj dopiero jutro się do mnie wyśle
Laurka dobrze, ze paczka doszłaPochwal się co tam masz ciekawego
Katiś fajne masz to pudełko na chusteczki z Dady!I ciastka
najbardziej rzuciło się w oczy!
Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę!
Za wizytujące trzymam kciuki i gratuluję rozpoczętych tygodni!
Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca.. -
Słoneczna kochana tak, to te z promocji. Za 17.99 zł masz 4 paczku chusteczek + takie właśnie pudełko ( ale akurat jego i tych 3 paczek nie pakowałam do torby;p )
Ja spakowałam, ponieważ już wiem ile czego potrzebuje na oddziałsłoneczna 85, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
słoneczna 85 wrote:w smyku promocje na bujaczki Tiny love- ktos tu taki chcial:
http://www.smyk.com/wyprzedaz/pokoj-dziecka
Ja chcę! Ale podobno mają nam kupićWięc nie skorzystam, a szkoda. Bo fajna cena!
Sos pomidorowy z tuńczykiem gotowy. Nigdy wcześniej nie jadłam takiego, ale jest smaczny
-
hej hej! witam Lutóweczki! ale u Was brzuszkowo - zakupowo - przedporodowo już praktycznie
ANGELCIA przywołała mnie do porządku i już Wam piszę co u mnie -
no więc póki co zdycham i umieram - mam mega mdłości, nudności, często do toalety biegam, był moment, że każde nowe miejsce musiałam "oznaczyć" prawie jak pies tylko ja nie obsikiwałam...zaczyna być mi trochę lepiej bo przeprosiłam się z imbirem i choć nadal strasznie go nie lubię to zaczęłam traktować jak lek a leki nie są dobre - mają byc skuteczne....
przedwczoraj był czas, w którym skończyła się moja "lutowa" ciąża a wczoraj byłam na wizycie i na szczęście jestem dużo spokojniejsze i mam nadzieję, że mogę odetchnąć pełną piersią bo mam pięknego żelka haribo z malusimi rąsiami, z malusią pupką (po mamusi) i wieelką głową i co najważniejsze z pięknie bijącym serduchem. Na każdej wizycie Groszewski jest idealnie spasowany co do wieku wg OM więc pięknie rośnie - wręcz książkowo. Mam nadzieję, że najgorszy czas już minął i skoro przekroczyłam próg poprzedniej ciąży to teraz już będzie tylko dobrze...
i jak już czuję się lepiej to obiecuję zaglądać częściej bo gorąco u Was zaczyna być
widziałam, że KMSU już za niecały miesiąc się rozpakuje! trzymam strasznie mocno kciuki za dziewczyny!!!!
i jakie piękne imiona na suwaczkach!!! Tomuś, Staś, Pola, Janinka, Wituś, Maja.... pięęęęknie
Lara 82, przedszkolanka:), angelcia, Bietka, słoneczna 85, Gosiak, Sue, Penelope, Fedra, LadyDi, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
angelcia wrote:
Pia Gizela zdradź nam co kupiłaś mężowi pod choinkę!
Wrr, wstałam o 5 i jestem mega śpiąca..
Angelcia dostanie bieliznę termoaktywną i książkę Zawitkowskiego Mamo tato co ty na to, bo to chciał
Od siebie dorzucę koszulę i pasek do spodni:)
Co do spania, to ja nie wiem, w nocy spać nie mogę, w dzień spać nie mogę, tylko chodzę jak zombi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:38
-
Dora, ale miło się czytało Twoją wiadomość
strasznie Ci kibicuję, a co do mdłości to spokojnie, miałam tak samopoza tym podobno im większe mdłości tym silniejsza ciąża
Groszek - haribo niech rośnie i rośnie
a na kiedy termin masz?
dora8201 lubi tę wiadomość
-
Dora to super wiadomość !!! Bardzo się cieszę, że ciąża przebiega prawidłowo
Niech Groszewski rośnie w siłę
Noo Ty pamiętaj, że też lutówka jesteś, więc nam się tutaj odzywaj
Podziwiam Cię i trzymam kciuki !!!dora8201 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki ja sie żegam, jak wróce to bede Was w pniedziałek nadrabiac, chybaze mi sie uda dorwać kompa to coś skrobne!
Trzymajcie sie ciepło
buziakiJanuszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj w biedronce i widziałam te chusteczki Dady z pudełkiem, jednak nie kupiłam, póki co robię zapas tych z PAMPERSA. Pudełko fajne
Zmęczyłam się dzisiaj strasznie na zakupach. W drodze powrotnej marzyłam o tym, żeby się położyć. Byłam z mamą- powiedziała, że już nigdzie ze mną nie pojedzieMam siedzieć w domu już
- Yhy- na pewno!
Dzisiaj rano Natalia mało się ruszała, zjadłam śniadanie, zaczęłam ją zaczepiać i nic, już miałam łzy w oczach. Na szczęście za jakiś czas zaczęła o sobie dawać znać. W takich chwilach uświadamiam sobie, że kocham już to dziecko najbardziej na świecie
Fedra lubi tę wiadomość