Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok, widze ze Was nie przekonam, zresztą każdy z nas sam odpowiada za bezpieczeństwo swojego dziecka. Oczywiście większość z Was będzie tak jeździć i nic się nie stanie. Uważam że warto zadać sobie jednak pytanie, czy w razie wypadku w którym ucierpi Wasze dziecko będziecie umiały spojrzeć w lustro i nie żałować ze dziecko było źle ubrane i w zuzytym foteliku? Bo ja bym nie potrafiła spojrzeć sobie w twarz... I tyle w tym temacie
Zdrowia i życia nic nie wróci, a jest mnóstwo innych rzeczy na których można bezboleśnie oszczędzić.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Co do śpiworków to też wydej mi sie zbędne, no ale każdy kupuje co chce
z tego co widze po znajomych to dziecko jest w kombinezonie a i nie zawsze, bo tez sie spotkałam z spodniami i kurteczką i zapiete w fotelik, do tego przykryte lekkim kocykiem i tyle
ja tam nie zamierzam robić z dzieckiem setek kilometów, najdłuzsza podróz to pewnie bedzie max 40 km do dziadków, w tym okresie jeszcze zimowym!
tak samo do wózka, ubiore cieplej plus ten moj minky ktory jest jak kołderka i bedzie git, dziecka nie nalezy przegrzewać. Wczoraj polozna mowiła ze do -10 stopni mozna z dzickiem spacerować i nie ma dnia kiedy po porodzie, mowila ze mamy sie czuja na siłach i wychodza juz 5-6 doba po porodzie, na max 15 min
wiec ja zamierzam max po 10 dniach wyjechac na krotki spacer:)cath, Fedra lubią tę wiadomość
-
Czesc;)
Ja wogole to pierwszy raz slysze o jakis specjalnych kombinezonach do fotelika;) Tutaj tego nie ma i ja napewno tego nie kupie. Moj synek w foteliku od 0 do 12 kg czy 11 jezdzil tylko do 6 miesiaca zycia. Pozniej sie juz nie miescil bo nozki wystawały i trzeba bylo kupic nowy, a takiego kombinezonu na druga zime i tak mu nie zalozylabym;p
Co do bujaczka. Ja mam Fisher Price 3w1. Ale ja go kupilam jak Alex mial 3 miesiace. Uwazam ze jest to zbedny "gadzet" zaraz po narodzinach dziecka. Jak sie nie ma za duzo kasy to przeciez dzieciatko moze chwilke polezec np w foteliku samochodowym. Mozna tez zawiesic zabawki itd. A zreszta taki amluch tygodniowy to i tak lepiej zeby byl na plasko niz w bujaczkucath, Fedra lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Ok, widze ze Was nie przekonam, zresztą każdy z nas sam odpowiada za bezpieczeństwo swojego dziecka. Oczywiście większość z Was będzie tak jeździć i nic się nie stanie. Uważam że warto zadać sobie jednak pytanie, czy w razie wypadku w którym ucierpi Wasze dziecko będziecie umiały spojrzeć w lustro i nie żałować ze dziecko było źle ubrane i w zuzytym foteliku? Bo ja bym nie potrafiła spojrzeć sobie w twarz... I tyle w tym temacie
Zdrowia i życia nic nie wróci, a jest mnóstwo innych rzeczy na których można bezboleśnie oszczędzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:52
bella84, Januszkowa, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Co do śpiworków to też wydej mi sie zbędne, no ale każdy kupuje co chce
z tego co widze po znajomych to dziecko jest w kombinezonie a i nie zawsze, bo tez sie spotkałam z spodniami i kurteczką i zapiete w fotelik, do tego przykryte lekkim kocykiem i tyle
ja tam nie zamierzam robić z dzieckiem setek kilometów, najdłuzsza podróz to pewnie bedzie max 40 km do dziadków, w tym okresie jeszcze zimowym!
tak samo do wózka, ubiore cieplej plus ten moj minky ktory jest jak kołderka i bedzie git, dziecka nie nalezy przegrzewać. Wczoraj polozna mowiła ze do -10 stopni mozna z dzickiem spacerować i nie ma dnia kiedy po porodzie, mowila ze mamy sie czuja na siłach i wychodza juz 5-6 doba po porodzie, na max 15 min
wiec ja zamierzam max po 10 dniach wyjechac na krotki spacer:)u nas w szkole rodzenia tez Alina mowila ze niektóre mamy nie wychodzą miesiąc a zna takie które do chrzcin z dzieckiem nie wychodzą!!! Masakra jak dla mnie. Rozumiem pogoda beznadziejna ale aby do chrzcin nie wychodzić?
-
Dzień dobry:)
Moj mały wędrowca znow gdzieś pól nocy szedł, potem obudził mnie o 7:30, bo gdzies biegł, a teraz śpi
Nagralam wczoraj jak sie rusza, ale to pikuś przy tym co później zaczal wyprawiać
Dziś u mnie też aktywnie, bo jadę zaraz do banku i do rossmanna, później do kumpeli na kawę a potem jesCze na zakupy z P. Krzyczał wczoraj na mnie, że biegam jak perszing w tej ciąży. Potem się dziwić, że to dziecko tak biega - ma po kim:)
Będzie jak Forest Gump - "zawsze jak gdzieś szedłem, to biegłem"Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Skończyłam prasować te okropne firanki! Ale mam jeszcze moje bluzki i obrus, i dla Brzuszkowego ubranka co moja mama przywiozła do poprasowania.
Kombinezon-śpiworek pewnie kupię - ale to myślę, że razem z fotelikiem? Ja przyznaję, że z Brzuszkowym jak się urodzi mało będziemy jeździć. Stawiamy na odwiedziny w domu i zakupy przez internet
Ale spacery obowiązkowo! Im wcześniej tym lepiej. W pierwszej kolejności planuję werandowanie od 5 min i będę wydłużać. I liczę, że marzec będzie w miarę ciepły i żadnych minusowych temperatur
Choinkę ubierzemy tradycyjnie, jak to u nas - dzień przed Wigilią, ale klimat świąteczny i dekoracje wprowadzam do wystroju domu już od Mikołaja
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPia Gizela no pewnie, że każdy chce co innego!
Słoneczna one są do 9 kg bo mają funkcje bujania, a te do 18 samemu sie buja i dlategoPoniekad tez dlatego biore używane, żeby nie było mi szkoda.
Bella graco sweetpeace jest uroczy!
Co do kobinezonów do samochodu to ja mam taki "z nóżkami i rączkami" i jakoś się nie boję. Idąc ulicą też jakiś wariat może w nas uderzyć i też może się coś stać i nic nas nie uchroni nawet złoty kombinezon. Jednak nie powiem, bo ten śpiworek to ułatwienie (nie trzeba wciskać nóżek dziecka do nogawek chociażby).
Atakasobie jedna na pewno dałaś nam teraz do myślenia odnośnie tego śpiworkaWypadki chodzą po ludziach i nic z tym nie zrobimy - taka jest rzeczywistość i nie uciekniemy od tego nigdy. Jednak jeśli możemy zwiększyć bezpieczeństwo to, to zrobimy. A w ogóle, bo widzę, że jesteś bardzo w tym temacie spiworkowym - jest to udowodnione na jakiś testach, że ten śpiworek bardziej "pomaga" przy wypadku? Wiem, że wysyłałas linki, ale jestem teraz na tablecie i nie chcą mi się skopiować.
Ciężko mówić o spojrzeniu w lustro gdy stanie się coś naszemu dziecku (nie daj Boże nikomu!!!!!!!!) bo co jeśli np stanie mu sie coś przy porodzie? Tez bedziemy sie winić? Nie wiem, chyba nie mam jeszcze trzeźwego spojrzenia w tym temacie. Nie dopuszczam do siebie myśli, żeby było coś nie halo.Fedra lubi tę wiadomość
-
lezaczek zamowilam z fisher price
pojutrze przychodzi wiec wstawie foty:) nie moge sie doczekac paczek! to jak swiateczne prezenty!
Angelcia bardzo ladny ten lezaczek hipopotam, szkoda ze tylko do 9kg
Januszkowa przeczytalam Twoja wczorajszy post i nie pozostaje mi niestety nic innego jak ubrac sie i isc do sklepu po milke z orzechami.. :p
Ja specjalnych spiworkow do fotelika tez nie bede kupowacJanuszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angelcia graco jest super, ale no wlasnie nie powinno sie go uzywac dluzej jak 2 h dziennie i tez starcza tylko do ok 8 mscy.. A tiny love podobno nawet do 2 lat bo dlugosc gondolki ma 90 cm i tez moze jako turystyczne lozeczko sluzyc :p wiec no... Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil :p
Jejciu juz polowa grudnia...ostatnio odliczam tygodnie do powrotu meza tygodniami ciazy... I jak ten czas mi zapiernicza!! Ledwo bylam w 28 tyg a juz 32 teraz ....6 tygodni i ciaza juz donoszona! Szok :p -
Hej
Pospalismy 10 godzin:) oby Franek byl takim spiochem jak mama
Ostatnio musze wspomagac sie tez nospa i magnezem bo mi cos brzuch ciazy i ciagnie. Mam nadzieje ze to nic groznego.
Lara trzymam kciuki za wizyte
Co do specjalnych spiworkow to tez nie kupuje. Kocyk mysle starczy , u mnie tez nikt takiego nie uzywal
A fotelik mam os fisher price 3w1 uzywany za 50zl.uwazam ze uzywane rzeczy nie sa krzywdzace dla mojego dziecka
Choinke mysle ubrac w nast tyg musze ja kupic w ten weekend. 21.12 robie ur mezowi wiec chce juz w swiatecznym klimacie
Co do chrzcin moj chce juz rezerwowac lokal ktory jest bardzo fajny i blisko domu. Ja nie wiem czy to nie za wczesnie...
Po 2 mc zaczynam sie nudzic w domu wiec zaczynam czytac ksiazki
Patrycja ja tez poczatkowo zle sie czulam jak przenioslam sie do meza (mamy cale pietro, tescie sa na dole) ale po jakims czasiw i urzadzeniu sie mi minelo. Oby wam sie tez ulozylo mieszkaniowo
Milego dniaFedra lubi tę wiadomość
-
Hej
Wybór elektronicznej niani pozostawiam mojemu J. Jest elektronikiem, niech wybierze chociaż jedną rzecz dla Natalki (i to z jego branży)
Wczoraj cieszyłam się z super przespanej nocy, ale dzisiaj już nie było tak kolorowo
Nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad i na dzisiejszy dzień też nie. Chyba jestem dzisiaj na NIEmegg, Fedra lubią tę wiadomość