WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalilam go do wanny bo bym nie zniosla. Grzeczny byl poszedl bez dyskusji ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się że się ciebie słucha :D Mój by na chwilę się położył i już by nie wstał :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest... Im blizej konca tym zaczynaja glupoty przychodzic do glowy... Powiedzialam mu ze w razie czarnego scenariusza stracimy ta kase ktora wpompowalismy ale w takich sytuacjach raczej o kasie sie juz nie mysli...chyba tez go stresuje fakt ze jednak od prawie 5 tygodni mnie nie widzial i nie slyszal ani nie czul dziecka, a to jeszcze 3 tygodnie do powrotu ma... Wiec to tez swoje w glowie robi...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i na dobry humor załączam śmieszny filmik:
    https://www.youtube.com/watch?v=CBO1m4Hr-xA&list=PL2pzgHdrZzwZqCffBHr-UbaXIxHhAZ_5g

:D :D :D

Chyba najbardziej dla Mistrzyni :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Wiecie jak to jest... Im blizej konca tym zaczynaja glupoty przychodzic do glowy... Powiedzialam mu ze w razie czarnego scenariusza stracimy ta kase ktora wpompowalismy ale w takich sytuacjach raczej o kasie sie juz nie mysli...chyba tez go stresuje fakt ze jednak od prawie 5 tygodni mnie nie widzial i nie slyszal ani nie czul dziecka, a to jeszcze 3 tygodnie do powrotu ma... Wiec to tez swoje w glowie robi...
    Bella, ja myślę, że ktoś starej daty mu coś nagadał. Bo to są taakie stare przesądy, których przestrzegały nasze babcie i może mamy... mówiło się, żeby kompletnie nic nie kupować póki dziecko się nie urodzi.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle bo nawet mi chyba ktos tam na poczatku cos podobnego mowil ale juz nie kojarze kto... Dzisiaj jak wstanie tylko to go podpytam bo nie chce mi sie wierzyc ze moj maz-optymista nagle pisze czarne scenariusze sam z siebie, zawsze to ja bylam ta pesymistka:) nawet moj ginek wolal jak przychodzilam z mom mezem bo ja sie doszukiwalam zlych rzeczy a maz zawsze pozytywne wiesci tylko wylapywal...glupie przesady :/

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak slub bralismy w maju a potem ktos tam mowil ze ojeju w maju nawet uslyszelismy powiedzenie- w maju slub szybki grob!!! Bo nie ma literki r!! Ja nie wiem jak ludzie takie rzeczy moga rozglaszac :/

Gosiak, Sue, LadyMK lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    To tak jak slub bralismy w maju a potem ktos tam mowil ze ojeju w maju nawet uslyszelismy powiedzenie- w maju slub szybki grob!!! Bo nie ma literki r!! Ja nie wiem jak ludzie takie rzeczy moga rozglaszac :/
    No lubią sobie ludzie gadać takie rzeczy - też słyszałam, że w miesiącu ślubu musi być "r" a obrączki powinny być koniecznie zaokrąglone a świadkowie to najlepiej dwóch facetów a już na pewno nie dwie kobiety ani para - bo para się rozpadnie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby takie przesady ale denerwuje jak ktos gada... Np nam po slubie chrzestna powiedziala ze po ceremoni powinnismy podejsc do obrazu Matki Boskiej i poprosic o potomstwo... A ze nie zrobilismy tego to mozemy miec problemy- wkurzylam sie bo choc ona nie wiedziala to problemy mielismy i bez tego.. A takie slowa dodatkowo mnie zdenerwowalg tylko.. Ale wyszlo tak ze wlasnie ten cykl- slubny majowy bez R, bez podchodzenia do obrazu byl cyklem ciazowym :) na przekor zabobonom !

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

Bella, a ja się schizuje ze nie mam jeszcze wszystkich rzeczy. Dzisiaj mi się śniło, że kupowalam podpaski bella, ale żadne nie miały skrzydelek. Ależ to był dramat!

W ogóle to dziś jakoś słabo się czuje. Jest mi niedobrze, myślałam że to z głodu ale po śniadaniu bez zmian. Nogi jakieś takie miękkie i głowa ciężka. Dobrze ze jest niedziela to spędzę ja na kanapie.

W ogóle to koleżanka mnie uświadomiła, że źle łóżeczko ustawilam, bo dziecko będę nosiła na lewej ręce a nie na prawej. No i mam zagwozdkę jak to teraz wszystko poprzestawiac

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że ludzie więcej są w stanie stworzyć w swojej głowie niż to warte... Bez sensu te zabobony! Tylko niepotrzebnie ludzi stresują, wierzysz czy nie to i tak jak się słyszy taką głupotę to dreszczyk przepływa..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czasem jak pomysle zastanawiam sie jak ja dam rady i co mnie czeka

ale przeciez na to wlasnie czekalam

rozne zabobony krąza nie ma sie co przejmowac, podono łancuszka sie nie nosi...blagam...

poza tym coraz mi ciezej i zaczynam sie denerwowac ze jestem nie w pelni sprawna :)
    ale mysle ze teraz nam szybko zleci

choinki kupione? ja dopiero w tyg zakupie

milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 09:57

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi to chyba ciśnienie na dworzu tak na nas działa, ja wstałam taka niedorobiona, głową ciężka, lekkie zawroty nogi i ręce z waty eh

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg o lancuszku nie słyszałam, a co niby ma się stać?
    Ja np słyszałam o nie przewiazywanie brzucha paskami, sznurkami, bo dziecko pepowina się okrec!!! Szczyt głupoty

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Malec owinie się pępowiną i udusi, jeśli przyszła mama nosi na szyi łańcuszek, korale czy apaszkę"

kto wymysla te glupoty
    no niestety dziewczyny w zimie szalika nie mozemy ubrac hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:04

Sue lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, możliwe że to przez pogodę. Ja akurat jestem wrażliwa na nagle zmiany ciśnieniowe.

Ja słyszałam że nie można przechodzić np. pod sznurkami na pranie, bo wtedy dziecko się owinie pepowina. Także co region to inny zabobon, wiec to samo wskazuje na to, że nie ma co wierzyć :p

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Bella, myślę, że ktoś Twojemu mężowi jakichś głupot nagadał po prostu i biedaka zestresował :/
    A ja nie wiem skąd ludziom takie głupoty do głowy przychodzą.
    Moja mama robiła nam ubranka na drutach jak była w ciąży, to też jej stare baby mówiły, że się dziecko pępowiną owinie.
    Dziecko nie wie gdzie ma nos, ale wie co i jak robi jego mama:)

Ja schizuje, że jeszcze wszystkiego nie mam, że nie zdążę.

Ale miałam sen - śniło mi się, że całą noc uprawiałam seks z P. To chyba dobrze o mnie świadczy :)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

dziewczyny dajcie spokój z zabobonami, jakbym mamę moją słyszała (swoją drogą już oberwała :P) . Gdyby się tym sugerować to moja córa będzie miała krzywe nogi- bo krzyżowałam, będzie miała zeza - bo zaglądałam przez wizjer, szalik i chustkę też noszę i mnóstwo innych ;)

Gosiak, Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mnie te zabobony denerwują, dlatego z co niektórymi wolę na temat przygotowania do narodzin nie gadać. Ja rozumiem mogę nie mieć wszystkiego dla maluszka na start, ale pewne rzeczy trzeba mieć kupione wcześniej. Przecież trzeba mieć w co ubrać dziecko (nie mówię o zawrotnych ilościach), w czym przewieźć, czym przykryć. Ja ani mój mąż po porodzie nie będziemy latać po sklepach za ciuszkami, prać i prasować, bo nie ma w co dziecka ubrać. Będę wystarczająco przejęta i zmęczona opieką nad maluchem.

Sue - my też niewiele mamy, ale nie mieliśmy wcześniej do tego głowy. Teraz zaczynamy się powoli ogarniać, na szczęście nasza sytuacja rodzinna się poprawiła, więc już się nie martwimy innymi rzeczami, tylko na Brzuszkowym skupiamy :)

My dziś pospaliśmy, zjedli śniadanko, byliśmy w kościele. Teraz pijemy ciepłą herbatkę i zabieram się za szykowanie obiadu. Potem robienie kartek do wysłania. Więc mam co robić dziś :)

Dobrego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:53

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka - moja mama ma podobnie. Tylko nic nie kupujcie, wózka nie, łóżeczka nie, ciuszki tylko na wyjście. Jedynie do pomalowania pokoju i zrobienia garderoby dla Brzuszkowego się nie przyczepiła. Jedynie na nasze mówienie, że musimy fotelik i bazę kupić nie kręciła nosem (powiedzmy). I tylko mówi ciągle mi po co będziecie coś kupować, babcie kupią. A ja chcę sama! Dlatego o większości jej nie mówimy :D

Sue, przedszkolanka:), Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ