X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Sue ma mniejszy brzuch ode mnie tylko tego nie widać, bo ona jest o wieeele szczuplejsza ode mnie :)

Cath chyba jak Ty myślę, że piłeczka Ci trochę spadła, ale już ten tydzień - to do czegoś zobowiązuje!

LadyDi a jak masz ustawione łóżeczko? I w ogóle skąd takie głupie podejście, że bedziesz brala dziecko na tą rekę, a nie na drugą? Przecież dowolnie je sobie obrócisz w trakcie podnoszenia :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest!!

A najgorsze są te starsze kobity!!
    Nie mają co robić tylko wymyślają!
    Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia u nas tak z wózkiem jest, bo "kupuje się po porodzie" , a ja kurczę na porodówce się będę martwić kto mi kupi... w styczniu kupujemy i nie ma gadania, później kto będzie za wszystkim latać?

LadyDi właśnie mi "pomogłaś"zdecydować w którą stronę łóżeczko ustawić :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie noc była kiepska, ciągle się budziłam. Dziwnie czułam małą- w swoim prawym boku jakby nóżki, a w lewym rączki. Wczoraj leżąc na prawym boku czułam jakby wbijała się w materac wręcz. Dzisiaj już inaczej, w okolicach pępka się rusza. Już nic z tego nie rozumiem, wizyta we wtorek.

A z tymi zabobonami to już mam dosyć, moja babcia ma 80 lat i wierzcie mi chyba żadna z Was się tyle nie nasłuchała co ja teraz :/
    Jak do mnie przychodzi to chowam rzeczy dla małej, wole nie słychać tego wszystkiego. Z jej najlepszych hitów to taki, że dziecko będzie miało znamie, bo złapałam się za twarz jak mój kot niósł mysz. Mówi- "Zobaczysz czy nie mam racji" :) Kocham ją bardzo, ale czasami przesadza :)

J. pojechał odebrać pralkę z moim tatą, a ja będę robić de volaille. Ostatnio stwierdziłam, że póki co muszę wykorzystać to, że można jeszcze jeść takie rzeczy, później może być wszystko gotowane.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawiłam pranie, zmywarkę i siadam z mama coffee - zawsze jak ją robię, to myślę o Słonecznej :)
    Co tam u Ciebie? Dajesz radę leżeć? :)

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczupła to jest Katiś!! Pamiętam jak zdjęcia jakieś wrzucała, to drobina taka, że szok!!
    Angelcia, tak jak pisałam - moj brzuch czasami jest wielki, bo Tomasz sie jakoś tak ulozy inaczej. Wczoraj się skulił chyba i dlatego tak.

Ja zabieram się za robienie rosołu na obiad :)
    Może póžniej jakiś spacer, choć pogoda psia :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, po co Ci ludzie nas tak straszą!! Ja na szczęście żadnych zabobonów nie słyszałam, moja mama ciągle mi powtarza, żebym miała przygotowane wszystko w grudniu, bo potem mi będzie ciężko, a dzieci lubią zaskakiwać z terminem porodu:)
    Ja bym wymyśliła jakiś przesąd w drugą stronę "kto przestraszy ciężarną lub zmartwi to mu sie zrobią wrzody na języku od gadania głupot" :D

bella84, Lara 82, asia888, Januszkowa lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabobonom mowimy stop ! :) nie wytrzymalam i zadzwonilam do malza ( budzac go po nocnej wachcie) i chcialam wiedziec kto mu nagadal ale mowi ze nikt albo sie poprostu nie chce przyznac... I jeszcze opieprz dostalam ze go obudzilam... No nic..
    Tak piszecie o tej mama coffe ze az sama sie zastanawiam czy takiej nie kupic :p ale. Sumie rzadko pije kawke, wiec jak raz na tydzien/ dwa albo i jeszcze rzadziej wypije kubek latte to chyba nic mi od tego nie bedzie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja zabieram się za robienie rosołu na obiad :)
    Może póžniej jakiś spacer, choć pogoda psia :(
    A ja przyprawiłam właśnie mięsko na pieczeń. Koło 12:00 wstawię do piekarnika.
    U nas w Gdańsku słonko piękne :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Tak jest!!

A najgorsze są te starsze kobity!!
    Nie mają co robić tylko wymyślają!
    Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..

Asia, ja pisałam jakiś czas temu, że wlasnie taka stara próbowała mnie chyba siłą woli/spojrzenia zrzucić z fotelika w autobusie:D
    Zawsze mam ochotę zapytać "przepraszam, coś się stało? Ubudziłam się?"
    A jak nie jestem pomalowana, to jest look na brzuch, potem twarz i prychniecie. Jeny, jak mnie to drażni!!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ciesze się ze pomogłam :)

Angelcia, ale ona ma ta racje. :p Łóżeczko ustawiłam tak ze musiałabym dziecko na prawej ręce nosić, a jak zrobiłam przymiarke z poduszką to wiem, że będę nosić na lewej. Na prawej jakoś mi to niezdarnie wychodzi i jeszcze lewą ręką nie zrobię nic przy dziecku, bo mam tą rękę taką jakby "mniej sprawną" niż prawą. Wszystko z nią w porządku, ale jestem praworeczna i to chyba dlatego tak. A łóżeczko mam z baldachimem i jeśli miałoby stać jak teraz to baldachim zasłanialby dziecku widok na pokój a i ja bym musiała zachodzić tak jakby od tyłu żeby dziecko zobaczyć. Ciężko mi to wytłumaczyć. W każdym bądź razie stoi źle i musze przemyśleć jak zrobić przemeblowanie. :p Ale to w tyg chyba, albo po świętach.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosial tak, daje rade.
    Dzis pojechalismy do smyka po zabawki dla bratankow(20% dzis na zabawki)
    Zyrafki nie bylo

Kupilam zestaw do paznokci i szczoteczke do wloskow dla Maciusia z wlosem kozim;) fajnie;)
    I dzis leze juz do konca;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Mi na szczęście nikt nie mówi o zabobonach, mama tylko raz wspomniała o tym, żeby pod sznurkami czy jakoś tak nie przechodziła ;)

Ja już wyprasowałam już wszystkie pieluszki, zostały mi jeszcze białe ubranka, ale chyba trochę poczekają.
    Mąż wysprzątał łazienki, wstawił pranie. Nie chciałam, żeby to robił, bo w koszu były rzeczy malucha,a on do mnie, że przecież wie, że młodego rzeczy pierzemy w jego proszku i je zostawił :D

Dzisiaj odwiedza mnie siostra z chłopakiem i chyba odpuszczę sobie obiad i zamówimy pizzę ;) nie to, ze mi się nie chce robić, ale wymuszają na mnie żebym się nie przemęczała ;p rafaello już się chłodzi, już tylko uformować i będzie można szamać :)

My dla malucha mamy już prawie wszystko, zostały jeszcze detale np linomag. Za to ja nie mam jeszcze koszul i staników do karmienia. W tygodniu będę musiała się tym zainteresować.

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    co do łóżeczka to ja dzieciaczki noszę na lewej ręce, więc po prawej stronie łóżeczka będzie przewijak, a na lewo dzidzia będzie leżała :)

Która pisała, że ma zimno? bo ja też się z takim dziadostwem od 2dni męczę, ale nie wiem czy to zimno czy co...

Wczoraj mężu przywiózł choinkę żywą, juhuuu :)) nakupiłam bombek i łańcuchy i jutro może już ubiorę. A w biedronce kupiłam świecącego bałwanka i jestem zauroczona, taki malutki, a taaaak słodko świeci. ŚWIĘTA!!
    (ps tylko zamiast śniegu to deszcz pada:()

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś piękna słoneczna pogoda! Obiad już naszykowałam, odkurzyłam i szykuje ciasto na kolejną porcję pierników :D Mąż twierdzi, że zwariowałam, a co mi tam ;P

Uciekam prasować mężowskie jeansy i jakieś obrusiki :) Dzieciowych nie chce mi się dziś prasować ;P Zresztą muszę zabrać się za zrobienie kartek świątecznych, bo jutro chcę wysłać.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :-)

U nas też deszcz pada, choć mnie to nie przeszkadza bo siedzę w domku :-)

Chyba rzeczywiście jesteśmy na podobnych etapach ciąży :-)
    Wczoraj i w piątek miałam taki straszny dzień; najpierw takie myśli ja Bella Twój mąż, a potem z kolei w drugą stronę, że ja taka nieprzygotowana, a tak mi ciężko.

Ja mam brzuch nisko od początku tak myślę, i są dni coraz częściej, że bardzo mi ciągnie w dół i mi bardzo ciężko chodzić czym jestem przerażona i się boję, dlatego więcej leżę niż chodzę :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mam podobnie - w sensie brzuch jakby nisko i to uczucie ciàgnięcia, mega nieprzyjemne! Zawsze mówię do brzucha "syn, proszę położyć się wyżej":)

Ja właśnie jem drugie śniadanie:) późno trochę, ale tak to jest, ja sie wstaje o 10:)

Co co planów niedzielnych, to mam zamiar dziś poprasować, bo góra rośnie w zastraszającym tempie :)
    No i muszę iść do biedry po płyn do mycia szyb, bo zobaczyłam dziś moje lustro w sypialni i się przeraziłam!!

Jutro na 13 mam usg, nie mogę się doczekać już!!
    Wczoraj nagrałam filmik 3minutowy, jak mi po brzuchu pływał, galgan jeden:)

Miłej niedzieli!! :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi na moje oko to dziecko i tak napierw unosi się pionowo więc w pionie możesz je "zarzucić" na każdą stronę, ale wiadomo kwestia wprawy trzeba pamiętać też o główce. Moze faktycznie masz racje, ja tez mam lewą rękę od czegoś innego, prawą to już w ogóle do innych zadań :)

Własnie wróciłam z Jyska, kupiłam biały wiklinowy pojemnik z wyściółką materiałową na kosmetyki Adrianny. W sumie to jeszcze 3 tygodnie i rozwijam jej mandżur w pokoju :)

Dzisiaj na obiadek rosołek, kotlety mielone, ziemniaczki i kapusta czerwona z papryką :)

Patrycja20, Januszkowa, LadyDi lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem leworęczna i prawą rękę to mam chyba do ozdoby albo zeby głupio nie wyglądać z jedną :D no ale przy dziecku będę się musiała nauczyć więcej robić prawą:)
    Opcję ustawienia łóżeczka mam tylko jedną, więc będę musiała jakoś sobie radzić :P

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że niedziela ale jak mojego męża zebrało to mu nie zabronię. Kochany jest właśnie myje okna :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ