X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Sue ma mniejszy brzuch ode mnie tylko tego nie widać, bo ona jest o wieeele szczuplejsza ode mnie :)

Cath chyba jak Ty myślę, że piłeczka Ci trochę spadła, ale już ten tydzień - to do czegoś zobowiązuje!

LadyDi a jak masz ustawione łóżeczko? I w ogóle skąd takie głupie podejście, że bedziesz brala dziecko na tą rekę, a nie na drugą? Przecież dowolnie je sobie obrócisz w trakcie podnoszenia :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest!!

A najgorsze są te starsze kobity!!
    Nie mają co robić tylko wymyślają!
    Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia u nas tak z wózkiem jest, bo "kupuje się po porodzie" , a ja kurczę na porodówce się będę martwić kto mi kupi... w styczniu kupujemy i nie ma gadania, później kto będzie za wszystkim latać?

LadyDi właśnie mi "pomogłaś"zdecydować w którą stronę łóżeczko ustawić :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie noc była kiepska, ciągle się budziłam. Dziwnie czułam małą- w swoim prawym boku jakby nóżki, a w lewym rączki. Wczoraj leżąc na prawym boku czułam jakby wbijała się w materac wręcz. Dzisiaj już inaczej, w okolicach pępka się rusza. Już nic z tego nie rozumiem, wizyta we wtorek.

A z tymi zabobonami to już mam dosyć, moja babcia ma 80 lat i wierzcie mi chyba żadna z Was się tyle nie nasłuchała co ja teraz :/
    Jak do mnie przychodzi to chowam rzeczy dla małej, wole nie słychać tego wszystkiego. Z jej najlepszych hitów to taki, że dziecko będzie miało znamie, bo złapałam się za twarz jak mój kot niósł mysz. Mówi- "Zobaczysz czy nie mam racji" :) Kocham ją bardzo, ale czasami przesadza :)

J. pojechał odebrać pralkę z moim tatą, a ja będę robić de volaille. Ostatnio stwierdziłam, że póki co muszę wykorzystać to, że można jeszcze jeść takie rzeczy, później może być wszystko gotowane.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawiłam pranie, zmywarkę i siadam z mama coffee - zawsze jak ją robię, to myślę o Słonecznej :)
    Co tam u Ciebie? Dajesz radę leżeć? :)

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczupła to jest Katiś!! Pamiętam jak zdjęcia jakieś wrzucała, to drobina taka, że szok!!
    Angelcia, tak jak pisałam - moj brzuch czasami jest wielki, bo Tomasz sie jakoś tak ulozy inaczej. Wczoraj się skulił chyba i dlatego tak.

Ja zabieram się za robienie rosołu na obiad :)
    Może póžniej jakiś spacer, choć pogoda psia :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, po co Ci ludzie nas tak straszą!! Ja na szczęście żadnych zabobonów nie słyszałam, moja mama ciągle mi powtarza, żebym miała przygotowane wszystko w grudniu, bo potem mi będzie ciężko, a dzieci lubią zaskakiwać z terminem porodu:)
    Ja bym wymyśliła jakiś przesąd w drugą stronę "kto przestraszy ciężarną lub zmartwi to mu sie zrobią wrzody na języku od gadania głupot" :D

bella84, Lara 82, asia888, Januszkowa lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabobonom mowimy stop ! :) nie wytrzymalam i zadzwonilam do malza ( budzac go po nocnej wachcie) i chcialam wiedziec kto mu nagadal ale mowi ze nikt albo sie poprostu nie chce przyznac... I jeszcze opieprz dostalam ze go obudzilam... No nic..
    Tak piszecie o tej mama coffe ze az sama sie zastanawiam czy takiej nie kupic :p ale. Sumie rzadko pije kawke, wiec jak raz na tydzien/ dwa albo i jeszcze rzadziej wypije kubek latte to chyba nic mi od tego nie bedzie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja zabieram się za robienie rosołu na obiad :)
    Może póžniej jakiś spacer, choć pogoda psia :(
    A ja przyprawiłam właśnie mięsko na pieczeń. Koło 12:00 wstawię do piekarnika.
    U nas w Gdańsku słonko piękne :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Tak jest!!

A najgorsze są te starsze kobity!!
    Nie mają co robić tylko wymyślają!
    Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..

Asia, ja pisałam jakiś czas temu, że wlasnie taka stara próbowała mnie chyba siłą woli/spojrzenia zrzucić z fotelika w autobusie:D
    Zawsze mam ochotę zapytać "przepraszam, coś się stało? Ubudziłam się?"
    A jak nie jestem pomalowana, to jest look na brzuch, potem twarz i prychniecie. Jeny, jak mnie to drażni!!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ciesze się ze pomogłam :)

Angelcia, ale ona ma ta racje. :p Łóżeczko ustawiłam tak ze musiałabym dziecko na prawej ręce nosić, a jak zrobiłam przymiarke z poduszką to wiem, że będę nosić na lewej. Na prawej jakoś mi to niezdarnie wychodzi i jeszcze lewą ręką nie zrobię nic przy dziecku, bo mam tą rękę taką jakby "mniej sprawną" niż prawą. Wszystko z nią w porządku, ale jestem praworeczna i to chyba dlatego tak. A łóżeczko mam z baldachimem i jeśli miałoby stać jak teraz to baldachim zasłanialby dziecku widok na pokój a i ja bym musiała zachodzić tak jakby od tyłu żeby dziecko zobaczyć. Ciężko mi to wytłumaczyć. W każdym bądź razie stoi źle i musze przemyśleć jak zrobić przemeblowanie. :p Ale to w tyg chyba, albo po świętach.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosial tak, daje rade.
    Dzis pojechalismy do smyka po zabawki dla bratankow(20% dzis na zabawki)
    Zyrafki nie bylo

Kupilam zestaw do paznokci i szczoteczke do wloskow dla Maciusia z wlosem kozim;) fajnie;)
    I dzis leze juz do konca;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Mi na szczęście nikt nie mówi o zabobonach, mama tylko raz wspomniała o tym, żeby pod sznurkami czy jakoś tak nie przechodziła ;)

Ja już wyprasowałam już wszystkie pieluszki, zostały mi jeszcze białe ubranka, ale chyba trochę poczekają.
    Mąż wysprzątał łazienki, wstawił pranie. Nie chciałam, żeby to robił, bo w koszu były rzeczy malucha,a on do mnie, że przecież wie, że młodego rzeczy pierzemy w jego proszku i je zostawił :D

Dzisiaj odwiedza mnie siostra z chłopakiem i chyba odpuszczę sobie obiad i zamówimy pizzę ;) nie to, ze mi się nie chce robić, ale wymuszają na mnie żebym się nie przemęczała ;p rafaello już się chłodzi, już tylko uformować i będzie można szamać :)

My dla malucha mamy już prawie wszystko, zostały jeszcze detale np linomag. Za to ja nie mam jeszcze koszul i staników do karmienia. W tygodniu będę musiała się tym zainteresować.

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    co do łóżeczka to ja dzieciaczki noszę na lewej ręce, więc po prawej stronie łóżeczka będzie przewijak, a na lewo dzidzia będzie leżała :)

Która pisała, że ma zimno? bo ja też się z takim dziadostwem od 2dni męczę, ale nie wiem czy to zimno czy co...

Wczoraj mężu przywiózł choinkę żywą, juhuuu :)) nakupiłam bombek i łańcuchy i jutro może już ubiorę. A w biedronce kupiłam świecącego bałwanka i jestem zauroczona, taki malutki, a taaaak słodko świeci. ŚWIĘTA!!
    (ps tylko zamiast śniegu to deszcz pada:()

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś piękna słoneczna pogoda! Obiad już naszykowałam, odkurzyłam i szykuje ciasto na kolejną porcję pierników :D Mąż twierdzi, że zwariowałam, a co mi tam ;P

Uciekam prasować mężowskie jeansy i jakieś obrusiki :) Dzieciowych nie chce mi się dziś prasować ;P Zresztą muszę zabrać się za zrobienie kartek świątecznych, bo jutro chcę wysłać.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :-)

U nas też deszcz pada, choć mnie to nie przeszkadza bo siedzę w domku :-)

Chyba rzeczywiście jesteśmy na podobnych etapach ciąży :-)
    Wczoraj i w piątek miałam taki straszny dzień; najpierw takie myśli ja Bella Twój mąż, a potem z kolei w drugą stronę, że ja taka nieprzygotowana, a tak mi ciężko.

Ja mam brzuch nisko od początku tak myślę, i są dni coraz częściej, że bardzo mi ciągnie w dół i mi bardzo ciężko chodzić czym jestem przerażona i się boję, dlatego więcej leżę niż chodzę :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mam podobnie - w sensie brzuch jakby nisko i to uczucie ciàgnięcia, mega nieprzyjemne! Zawsze mówię do brzucha "syn, proszę położyć się wyżej":)

Ja właśnie jem drugie śniadanie:) późno trochę, ale tak to jest, ja sie wstaje o 10:)

Co co planów niedzielnych, to mam zamiar dziś poprasować, bo góra rośnie w zastraszającym tempie :)
    No i muszę iść do biedry po płyn do mycia szyb, bo zobaczyłam dziś moje lustro w sypialni i się przeraziłam!!

Jutro na 13 mam usg, nie mogę się doczekać już!!
    Wczoraj nagrałam filmik 3minutowy, jak mi po brzuchu pływał, galgan jeden:)

Miłej niedzieli!! :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi na moje oko to dziecko i tak napierw unosi się pionowo więc w pionie możesz je "zarzucić" na każdą stronę, ale wiadomo kwestia wprawy trzeba pamiętać też o główce. Moze faktycznie masz racje, ja tez mam lewą rękę od czegoś innego, prawą to już w ogóle do innych zadań :)

Własnie wróciłam z Jyska, kupiłam biały wiklinowy pojemnik z wyściółką materiałową na kosmetyki Adrianny. W sumie to jeszcze 3 tygodnie i rozwijam jej mandżur w pokoju :)

Dzisiaj na obiadek rosołek, kotlety mielone, ziemniaczki i kapusta czerwona z papryką :)

Patrycja20, Januszkowa, LadyDi lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem leworęczna i prawą rękę to mam chyba do ozdoby albo zeby głupio nie wyglądać z jedną :D no ale przy dziecku będę się musiała nauczyć więcej robić prawą:)
    Opcję ustawienia łóżeczka mam tylko jedną, więc będę musiała jakoś sobie radzić :P

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że niedziela ale jak mojego męża zebrało to mu nie zabronię. Kochany jest właśnie myje okna :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ