Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMysle, ze Sue ma mniejszy brzuch ode mnie tylko tego nie widać, bo ona jest o wieeele szczuplejsza ode mnie
Cath chyba jak Ty myślę, że piłeczka Ci trochę spadła, ale już ten tydzień - to do czegoś zobowiązuje!
LadyDi a jak masz ustawione łóżeczko? I w ogóle skąd takie głupie podejście, że bedziesz brala dziecko na tą rekę, a nie na drugą? Przecież dowolnie je sobie obrócisz w trakcie podnoszenia -
Tak jest!!
A najgorsze są te starsze kobity!!
Nie mają co robić tylko wymyślają!
Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..
-
Pia u nas tak z wózkiem jest, bo "kupuje się po porodzie" , a ja kurczę na porodówce się będę martwić kto mi kupi... w styczniu kupujemy i nie ma gadania, później kto będzie za wszystkim latać?
LadyDi właśnie mi "pomogłaś"zdecydować w którą stronę łóżeczko ustawić -
Hej
U mnie noc była kiepska, ciągle się budziłam. Dziwnie czułam małą- w swoim prawym boku jakby nóżki, a w lewym rączki. Wczoraj leżąc na prawym boku czułam jakby wbijała się w materac wręcz. Dzisiaj już inaczej, w okolicach pępka się rusza. Już nic z tego nie rozumiem, wizyta we wtorek.
A z tymi zabobonami to już mam dosyć, moja babcia ma 80 lat i wierzcie mi chyba żadna z Was się tyle nie nasłuchała co ja teraz
Jak do mnie przychodzi to chowam rzeczy dla małej, wole nie słychać tego wszystkiego. Z jej najlepszych hitów to taki, że dziecko będzie miało znamie, bo złapałam się za twarz jak mój kot niósł mysz. Mówi- "Zobaczysz czy nie mam racji"Kocham ją bardzo, ale czasami przesadza
J. pojechał odebrać pralkę z moim tatą, a ja będę robić de volaille. Ostatnio stwierdziłam, że póki co muszę wykorzystać to, że można jeszcze jeść takie rzeczy, później może być wszystko gotowane. -
Szczupła to jest Katiś!! Pamiętam jak zdjęcia jakieś wrzucała, to drobina taka, że szok!!
Angelcia, tak jak pisałam - moj brzuch czasami jest wielki, bo Tomasz sie jakoś tak ulozy inaczej. Wczoraj się skulił chyba i dlatego tak.
Ja zabieram się za robienie rosołu na obiad
Może póžniej jakiś spacer, choć pogoda psia
-
Januszkowa, po co Ci ludzie nas tak straszą!! Ja na szczęście żadnych zabobonów nie słyszałam, moja mama ciągle mi powtarza, żebym miała przygotowane wszystko w grudniu, bo potem mi będzie ciężko, a dzieci lubią zaskakiwać z terminem porodu:)
Ja bym wymyśliła jakiś przesąd w drugą stronę "kto przestraszy ciężarną lub zmartwi to mu sie zrobią wrzody na języku od gadania głupot"bella84, Lara 82, asia888, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Zabobonom mowimy stop !
nie wytrzymalam i zadzwonilam do malza ( budzac go po nocnej wachcie) i chcialam wiedziec kto mu nagadal ale mowi ze nikt albo sie poprostu nie chce przyznac... I jeszcze opieprz dostalam ze go obudzilam... No nic..
Tak piszecie o tej mama coffe ze az sama sie zastanawiam czy takiej nie kupic :p ale. Sumie rzadko pije kawke, wiec jak raz na tydzien/ dwa albo i jeszcze rzadziej wypije kubek latte to chyba nic mi od tego nie bedzie :p -
Asiaa1201 wrote:Tak jest!!
A najgorsze są te starsze kobity!!
Nie mają co robić tylko wymyślają!
Wogole są nastawione anty do ciężarnych, tak zauważyłam, ostatnio byłam w hipermarkecie to tak mi się na brzuch lampiła z taką miną, że aż poczułam się nie smacznie, miałam wrażenie że myslala o mnie jak o jakiejś pierwszej lepszej panience co to się puściła i dziecko sobie zrobiła!! Jezuu ludzie są okropni, kilka razy mijalam ja jeszcze w tym sklepie i non stop to samo!! Chyba zapomniała czasów kiedy sama była w ciąży i rodziła dzieci..
Asia, ja pisałam jakiś czas temu, że wlasnie taka stara próbowała mnie chyba siłą woli/spojrzenia zrzucić z fotelika w autobusie:D
Zawsze mam ochotę zapytać "przepraszam, coś się stało? Ubudziłam się?"
A jak nie jestem pomalowana, to jest look na brzuch, potem twarz i prychniecie. Jeny, jak mnie to drażni!!
-
Przedszkolanko, ciesze się ze pomogłam
Angelcia, ale ona ma ta racje. :p Łóżeczko ustawiłam tak ze musiałabym dziecko na prawej ręce nosić, a jak zrobiłam przymiarke z poduszką to wiem, że będę nosić na lewej. Na prawej jakoś mi to niezdarnie wychodzi i jeszcze lewą ręką nie zrobię nic przy dziecku, bo mam tą rękę taką jakby "mniej sprawną" niż prawą. Wszystko z nią w porządku, ale jestem praworeczna i to chyba dlatego tak. A łóżeczko mam z baldachimem i jeśli miałoby stać jak teraz to baldachim zasłanialby dziecku widok na pokój a i ja bym musiała zachodzić tak jakby od tyłu żeby dziecko zobaczyć. Ciężko mi to wytłumaczyć. W każdym bądź razie stoi źle i musze przemyśleć jak zrobić przemeblowanie. :p Ale to w tyg chyba, albo po świętach.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Gosial tak, daje rade.
Dzis pojechalismy do smyka po zabawki dla bratankow(20% dzis na zabawki)
Zyrafki nie bylo
Kupilam zestaw do paznokci i szczoteczke do wloskow dla Maciusia z wlosem kozim;) fajnie;)
I dzis leze juz do konca;)Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Hejka!
Mi na szczęście nikt nie mówi o zabobonach, mama tylko raz wspomniała o tym, żeby pod sznurkami czy jakoś tak nie przechodziła
Ja już wyprasowałam już wszystkie pieluszki, zostały mi jeszcze białe ubranka, ale chyba trochę poczekają.
Mąż wysprzątał łazienki, wstawił pranie. Nie chciałam, żeby to robił, bo w koszu były rzeczy malucha,a on do mnie, że przecież wie, że młodego rzeczy pierzemy w jego proszku i je zostawił
Dzisiaj odwiedza mnie siostra z chłopakiem i chyba odpuszczę sobie obiad i zamówimy pizzęnie to, ze mi się nie chce robić, ale wymuszają na mnie żebym się nie przemęczała ;p rafaello już się chłodzi, już tylko uformować i będzie można szamać
My dla malucha mamy już prawie wszystko, zostały jeszcze detale np linomag. Za to ja nie mam jeszcze koszul i staników do karmienia. W tygodniu będę musiała się tym zainteresować. -
dzien dobry
co do łóżeczka to ja dzieciaczki noszę na lewej ręce, więc po prawej stronie łóżeczka będzie przewijak, a na lewo dzidzia będzie leżała
Która pisała, że ma zimno? bo ja też się z takim dziadostwem od 2dni męczę, ale nie wiem czy to zimno czy co...
Wczoraj mężu przywiózł choinkę żywą, juhuuu) nakupiłam bombek i łańcuchy i jutro może już ubiorę. A w biedronce kupiłam świecącego bałwanka i jestem zauroczona, taki malutki, a taaaak słodko świeci. ŚWIĘTA!!
(ps tylko zamiast śniegu to deszcz pada:()Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
U mnie dziś piękna słoneczna pogoda! Obiad już naszykowałam, odkurzyłam i szykuje ciasto na kolejną porcję pierników
Mąż twierdzi, że zwariowałam, a co mi tam ;P
Uciekam prasować mężowskie jeansy i jakieś obrusikiDzieciowych nie chce mi się dziś prasować ;P Zresztą muszę zabrać się za zrobienie kartek świątecznych, bo jutro chcę wysłać.
-
Hej Wam
U nas też deszcz pada, choć mnie to nie przeszkadza bo siedzę w domku
Chyba rzeczywiście jesteśmy na podobnych etapach ciąży
Wczoraj i w piątek miałam taki straszny dzień; najpierw takie myśli ja Bella Twój mąż, a potem z kolei w drugą stronę, że ja taka nieprzygotowana, a tak mi ciężko.
Ja mam brzuch nisko od początku tak myślę, i są dni coraz częściej, że bardzo mi ciągnie w dół i mi bardzo ciężko chodzić czym jestem przerażona i się boję, dlatego więcej leżę niż chodzę -
Lara, mam podobnie - w sensie brzuch jakby nisko i to uczucie ciàgnięcia, mega nieprzyjemne! Zawsze mówię do brzucha "syn, proszę położyć się wyżej"
Ja właśnie jem drugie śniadanie:) późno trochę, ale tak to jest, ja sie wstaje o 10:)
Co co planów niedzielnych, to mam zamiar dziś poprasować, bo góra rośnie w zastraszającym tempie
No i muszę iść do biedry po płyn do mycia szyb, bo zobaczyłam dziś moje lustro w sypialni i się przeraziłam!!
Jutro na 13 mam usg, nie mogę się doczekać już!!
Wczoraj nagrałam filmik 3minutowy, jak mi po brzuchu pływał, galgan jeden:)
Miłej niedzieli!! :*Januszkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyDi na moje oko to dziecko i tak napierw unosi się pionowo więc w pionie możesz je "zarzucić" na każdą stronę, ale wiadomo kwestia wprawy trzeba pamiętać też o główce. Moze faktycznie masz racje, ja tez mam lewą rękę od czegoś innego, prawą to już w ogóle do innych zadań
Własnie wróciłam z Jyska, kupiłam biały wiklinowy pojemnik z wyściółką materiałową na kosmetyki Adrianny. W sumie to jeszcze 3 tygodnie i rozwijam jej mandżur w pokoju
Dzisiaj na obiadek rosołek, kotlety mielone, ziemniaczki i kapusta czerwona z paprykąPatrycja20, Januszkowa, LadyDi lubią tę wiadomość