WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, a w jakiej pozycji zamierzacie rodzic? bierzecie jakies juz pod uwage?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    czekajcie, czekajcie? ale ten plan porodu nei jest spisywany w sszpitalu? watpie ze ktos wezmie takie zachcianki ode mnie:)
    Nie, na to w szpitalu nie ma czasu, przygotowuje się wcześniej i można dać położnej, która powinna go respektować. Ale to jest mega długi dokument z tysiącem szczegółów i szczerze wątpię, żeby się wczytywała dokładnie w plan każdej rodzącej.... ja się zabrałam jakiś czas temu za przykładowy, spędziłam sporo czasu i nie doszłam do połowy :P
    Więc ja myślę, że wypiszę najbardziej istotne rzeczy - brak szczepienia, nie odcinać pępowiny od razu, nie wiem co jeszcze. Wiem, że tam chronią krocze jak mogą i będą robić wszystko, żebym karmiła piersią. I że dziecko jest od początku z mamą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 19:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    No wlasnie, a w jakiej pozycji zamierzacie rodzic? bierzecie jakies juz pod uwage?
    Ja się nie nastawiam jakoś specjalnie - wszystko wyjdzie w praniu - sala porodowa jest naprawdę dobrze wyposażona, więc zobaczę, będę pewnie próbować różnych pozycji.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytam sie poloznej na sr czy sie pisze taki plan do szpitala.

sala porodowa- jest jaka jest - idziesz tam gdzie jest miejsce.

jedna jest chyba dwuosobowa ale oddzielona!

krocze owszem, pepowina, golenie ,takie rzeczy mozna spisac, ale to czy bym chciala w 1 os sali?:)

zalezy od warunkow szpitala. u nas maja oddac nowy oddzial ale nie wiem czy sie juz zalapie. oby ale w sumie juz jak bedzie. aby szczesliwie urodzic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak,

Ja wychodzę z założenia, że skoro to jej praca, to ma obowiązek się zapoznać z planem mojego porodu. Nie przelecieć go pobieżnie, tylko przeczytać. Bo to jest jej praca - przyjmowanie porodów a tym samym respektowanie praw pacjentki! I my musimy tego wymagać, bo niestety nikt za nas tego nie zrobi :(

Moim zdaniem na planie porodu każdy punkt jest ważny. Ten, który ja dostałam w szkole rodzenia, to śmiech na sali! 5 punktów i tyle.

Ze mną będzie P. i już zapowiedział, że on już się o to postara, żeby wszystko było jak należy :)

Groszku, jak to jest z tym planem porodu? Może nam podpowiesz, jakie punkty są ważne i istotne, a jakie można pominąć?
    I jakie Ty masz zdanie na temat podawania oksytocyny czy nacinania krocza? Mamy położną na sali, to trzeba jej wiedzę wykorzystać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:02

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas polozna mowila ze dobrze rodzic na boku lub na kucaka.

pewnie bedziemy rodzic jak nam najwygodniej:)
    widzialam na PORODACH ze czesto rodzily tak na czworaka, to moze byc dla mnie dobra pozycja- tak mysle:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    zapytam sie poloznej na sr czy sie pisze taki plan do szpitala.

sala porodowa- jest jaka jest - idziesz tam gdzie jest miejsce.

jedna jest chyba dwuosobowa ale oddzielona!

krocze owszem, pepowina, golenie ,takie rzeczy mozna spisac, ale to czy bym chciala w 1 os sali?:)

zalezy od warunkow szpitala. u nas maja oddac nowy oddzial ale nie wiem czy sie juz zalapie. oby ale w sumie juz jak bedzie. aby szczesliwie urodzic.
    U nas jest tak, że są same pojedyncze sale. Poporodowe 2 i 3 osobowe. Jedna jedynka. Mówiła, że już przy samym przyjęciu na IP zgłasza się chęć otrzymania jedynki po porodzie. I bardzo często jest to możliwe, bo jest wolna. Tak samo od razu na IP się mówi, że się chce ZZO albo lewatywę - ale radziła zrobić w domu albo się nie przejmować, bo organizm sam się oczyszcza przed porodem - przeważnie ma się przedtem rozwolnienie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak,

Ja wychodzę z założenia, że skoro to jej praca, to ma obowiązek się zapoznać z planem mojego porodu. Nie przelecieć go pobieżnie, tylko przeczytać. Bo to jest jej praca - przyjmowanie porodów a tym samym respektowanie praw pacjentki! I my musimy tego wymagać, bo niestety nikt za nas tego nie zrobi :(

Moim zdaniem na planie porodu każdy punkt jest ważny. Ten, który ja dostałam w szkole rodzenia, to śmiech na sali! 5 punktów i tyle.
    To zobacz jaki ten jest rozbudowany:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To zobacz jaki ten jest rozbudowany:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Ale Gosia, jak sobie uzupełnisz to, co jest dla Ciebie ważne, to już nie jest taki długi. Naprawdę!! Przejrzenie go zajmie minutę, tym bardziej, że dla położnej to nie są żadne nowości, tylko widzi - nie nacinać, nie golić, przy szczepieniu ma być któreś z rodziców, itd :)
    Mamy czasu dużo, warto być zabezpieczonym ;) Mówiłam - ja się boję szpitali i wszystkiego, co jest z tym związane :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 zapytaj proszę we wtorek jak z tym nowym oddziałem.
    Moja przyjaciółka była w środę na wizycie i doktor powiedział jej, że jak dobrze pójdzie to ona się załapie na nowy. Termin ma na połowę kwietnia, więc z tego co usłyszała to my szans nie mamy. Już się podłamałam.....

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ale Gosia, jak sobie uzupełnisz to, co jest dla Ciebie ważne, to już nie jest taki długi. Naprawdę!!
    W sumie racja, plan przygotuję i na bieżąco będę informować co i jak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja włąśnie znalazłam informacje że gwiazda betlejemska jest trująca dla kotów. a włąsnie taką roślinę mama co roku mi przywozi i tak jest tym razem!!!! A moja kotka jak zwykle coś tam gryzła ale ją odgoniałam. Mam nadziej że nic jej nie będzie!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    słoneczna 85 zapytaj proszę we wtorek jak z tym nowym oddziałem.
    Moja przyjaciółka była w środę na wizycie i doktor powiedział jej, że jak dobrze pójdzie to ona się załapie na nowy. Termin ma na połowę kwietnia, więc z tego co usłyszała to my szans nie mamy. Już się podłamałam.....

mowila polozna na szkole rodzenia ze na pewno pierwszy kwartal.
    pytalam poloznych w spzitalu to tez nie wiedzialy bo mialo byc w grudniu.

nie zalamuj sie:) mozna wziac 1 os sale za 150 zl:)

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie nie nastawam.... tak szczerze mowiac. :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, to mam nadzieję, że za dużo nie podgryzła.
    Ja od lat nie mam gwiazdy betlejemskiej na święta właśnie z powodu kotów. Moje gryzą wszystko co się pojawia w domu - nawet pietruszkę potrafią podjeść.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj.

A my juz mamy choinke i wlasnie skonczylam ja ubierac :-) jupiii

Gosiu w mojej przychodni jest polozzna ktora pracowala w wojewodzkim a teraz zostala tylko w przychodni i ona jezdzi do porodu jako druga osoba do porodu rodzinnego i moze zawsze pomoc i ma nad wszystkim kontrole.

Angelcia jesli nie masz na cos wplywu to sie nie nakrecaj bo nic to nie da a tylko sie niepotrzebnie stresujesz.

Cath a twoje koty zaczepiaja ta roslinke? Ja mam co roku ale tylko patrza i ida dalej.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ale ja sie nie nastawam.... tak szczerze mowiac. :)

no chyba lepiej się nastawić na stary oddział i na 1 osobową salę, a najwyżej się miło rozczarujemy :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu w mojej przychodni jest polozzna ktora pracowala w wojewodzkim a teraz zostala tylko w przychodni i ona jezdzi do porodu jako druga osoba do porodu rodzinnego i moze zawsze pomoc i ma nad wszystkim kontrole.
    O, a dałabyś mi na nią namiary? To znaczy, że można ją sobie wynająć?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie.
    Mój synek będzie miał swój pokoik, tuż obok naszej sypialni.
    Ja planowałam od początku go tam położyć, zwłaszcza że mamy nianię z monitorem oddechu. Moja bratowa wychowała w ten sposób 2 dzieci i było spoko.
    Mój mąż się upiera, żeby Mały spał w naszej sypialni do 3 miesiąca (bo tak powiedziała położna na SR).
    Nie chcę wstawiać łóżeczka do sypialni, bo wolałabym żeby w ciągu dnia jednak spał w swoim pokoju (bliżej do kuchni/salonu).
    Są jakieś takie mini łóżeczka? I jak będzie u WAS?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosz mojżesza na pierwsze 5-6 miesięcy i będzie on stał w sypialni.
    A łóżeczka widziałam takie dostawiane do łóżka rodziców:
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-materac-posciel-6-elem-i4874765066.html

ash lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ