X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja mam podobne wrażenie... Ciekawe dlaczego?
    Mnie też ostatnio zmalały a teraz znowu urosły. Ach te cycki...

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sa caly czas wielkie. Urosly o 2 rozmiary w pierwszym mies ciazy. A teraz znowu mam wrazenie ze znowu rosna. Juz sie boje.

Angélique89 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Zabieram się za prasowanie pieluszek, a mam pytanko czy prasujecie kocyki i rożki?
    Ha! uprasowałam wszystko ;-) Wszelkie rożki i kocyki. Żelazko na dwie kropki nastawiłam. Nie mogłam patrzeć na te gnieciuchy. Zostały mi tylko pieluszki do wyprasowania.

Fedra lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Moje sa caly czas wielkie. Urosly o 2 rozmiary w pierwszym mies ciazy. A teraz znowu mam wrazenie ze znowu rosna. Juz sie boje.
    Ja już wymieniałam biustonosze 4 razy, nie nadążam ;-)
    Teraz już tylko do karmienia kupuje bo chyba nie ma co innych. Podczas karmienia zwykły niekoniecznie się przyda a potem biust może zmaleć.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i na prowadzeniu ale kompletnie nie rozumiem czemu mój gin chce przesunąć mi Cc z 21 stycznia na 1 lutego przecież jak Młoda będzie dalej tak rosła to 1 lutego będzie miała 5 kg albo nie wytrzymam i urodzę naturalnie...
    Kolejna wizyta 5 stycznia jeśli Młoda będzie miała ok 3 kg to mu powiem ze nie ma siły bym donosiła ciąże do 1 lutego...
    Najlepsze ze On to tłumaczy ze to ze dziecko tyle wazy nie znaczy ze jego narządy są dobrze rozwinięte kurczę ale jak tak dalej pójdzie to mnie kręgosłup już całkiem strzeli...
    Ehhh jestem nie powieszona :/
    AsiaSzw wrote:
    Fedra widze ze jestes na prowadzeniu co do wielkosci dziecka :-)

Laski szok wlasnie kupilam OMEGAMED DHA za 25 zl w aptece :-O jakas promocja szarpnelam odrazu 2 opakowania. Czy to dobra cena ? Bo wy to kupujecie czesciej a ja pierwszy raz

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko dobrze. Dzidzia waży 1847 g. Szyjka ok, serduszko ładnie bije, ułożona główkowo. Pytałam ile może ważyć na koniec, pow., że 3400 to max, ale dopiero na nast. wizycie będziemy wiedzieć coś więcej.

Fedra, ale masz dużą swoją Natalkę- super, duża dziewczyna będzie :)

Katiś wyglądasz pięknie!!!

Sue mój kocyk Minky też trochę wydaje mi się marny (mam zimowy), mam jeszcze 2 inne.

Fedra, Angélique89, słoneczna 85, megg, Sue, Patrycja20, Bietka, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki, kocyki i rożki w ogóle wszystko co się da to prasuje przynajmniej na razie ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio sobie uświadomiłam, że przecież jeszcze trzeba biustonosz do karmienia mieć :D Polecacie coś na początek w rozsądnych pieniądzach, bo nie wiem czy mi jeszcze biust się powiększy czy nie :P A do szpitala chyba trzeba wziąć?

Nie mam siły na nic. Idę się kąpać, może jakieś siły na mnie spłyną :D

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta u anestezjologa mnie zawiodła. Doktor w brudnym fartuchu, gruby ledwie się toczył, dyszał a szyja wisiała mu do kolan. Bałabym się być znieczulana przez takiego lekarza. Zadał mi kilka pytań na które odpowiedź miał w formularzu, który wypełniałam a nawet na niego nie spojrzał. Jedyne co to spojrzał jak szerokie mam gardło i sprawdził kręgi kręgosłupa. Zmierzył ciśnienie i koniec. Czy ja w ogóle byłam tam potrzebna? Półtorej godziny jazdy w jedną stronę dla 15 minut, a odpowiedzi miał w formularzu. No cóż.
    Jestem nieprzytomna cały dzień, mały szaleje. Pomalowałam paznokcie dla poprawy humoru, pierwszy raz od dawna.
    Przyszedł mój podgrzewacz do butelek TT i smoczek Chicco.
    Jutro mam usg to chętniej wstanę pomimo wczesnej pory (mam na 8.30), dam Wam potem znać ile waży mój robaczek.
    Mnie nie śpieszy z jego wyjściem bo wszystko nie jest gotowe a do tego muszę zdążyć wziąć ślub najpierw;-) Niech siedzi do lutego ;-)

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to nie duża dziewczynka to jakiś kolos będzie a przecież ja się kokosem nie smarowałam :)

Super ze na wizycie i z Mała wszystko ok a Twoja gibka mówiła termin przewidywanego porodu?

Januszkowa, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ekg Ci zrobił?
    Bo ja jak miałam rozmowę z anestezjologiem to po pierwsze miałam cała listę pytań od niego plus ciśnienie plus właśnie kto...
    Angélique89 wrote:
    Dziś wizyta u anestezjologa mnie zawiodła. Doktor w brudnym fartuchu, gruby ledwie się toczył, dyszał a szyja wisiała mu do kolan. Bałabym się być znieczulana przez takiego lekarza. Zadał mi kilka pytań na które odpowiedź miał w formularzu, który wypełniałam a nawet na niego nie spojrzał. Jedyne co to spojrzał jak szerokie mam gardło i sprawdził kręgi kręgosłupa. Zmierzył ciśnienie i koniec. Czy ja w ogóle byłam tam potrzebna? Półtorej godziny jazdy w jedną stronę dla 15 minut, a odpowiedzi miał w formularzu. No cóż.
    Jestem nieprzytomna cały dzień, mały szaleje. Pomalowałam paznokcie dla poprawy humoru, pierwszy raz od dawna.
    Przyszedł mój podgrzewacz do butelek TT i smoczek Chicco.
    Jutro mam usg to chętniej wstanę pomimo wczesnej pory (mam na 8.30), dam Wam potem znać ile waży mój robaczek.
    Mnie nie śpieszy z jego wyjściem bo wszystko nie jest gotowe a do tego muszę zdążyć wziąć ślub najpierw;-) Niech siedzi do lutego ;-)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A ja ostatnio sobie uświadomiłam, że przecież jeszcze trzeba biustonosz do karmienia mieć :D Polecacie coś na początek w rozsądnych pieniądzach, bo nie wiem czy mi jeszcze biust się powiększy czy nie :P A do szpitala chyba trzeba wziąć?

Nie mam siły na nic. Idę się kąpać, może jakieś siły na mnie spłyną :D

http://allegro.pl/80e-biustonosz-do-karmienia-bialy-czarny-lub-bez-i4810941923.html
    Kupiłam taki, też nie chciałam przepłacać. Cena niska a bawełna dobrej jakości. Plusem, jak dla mnie jest drut bo biustonosz jest miękki i wygodny a jednak biust trzyma się na miejscu. Bez niego biust się rozpływa (mam dwa inne bez fiszbin i wygląda to tragicznie). Chcę, żeby było mi wygodnie ale też nie chcę mieć dwóch placków na przedzie ;-)
    Kupiłam u innego sprzedawcy ale nie polecam go. Sprzedawca od tego linka ma 100% pozytywów. Niestety nie mogłam u niego kupić bo nie wysyła za granicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:31

Januszkowa lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj u nas polozna mowila na sr- ze wbrew pozorom osoby z wklesnieta brodawka maja latwiej!

bo mleko "plynie" jak dziecko pobudza otoczke, a jak jest sutek wystajacy to czesto go sobie tylko ssa a nic nie leci!

i mowila ze nie moze bolec, jak boli i brodwaki sa poranione tzn ze zle przystawiammy, trzeba odchylic dzieciaczka palcem i pomoc sie przyssac:)

mowila ze trzeba badac piersi reka, jak gdzies wyczuwamy cos twardego tzn ze zastoj sie robi.

a Gosiak- ona mowila ze trzeba miec laktator, nawet zwykly najprostszy bo jak karmisz jedna piersia to czesto trzeba troche spuscic z drugiej bo boli
    ( a do nastepnego karmienia powiedzmy 3 h)

no i mowila ze mozna przed karmieniem troszeczke spuscic to sie pobudzi laktacje.

ja zamowilam philips avent reczny.

a i mowila ze biustonosz warto miec taki z otwierana klapka - bo jest duzo wygodniej

a co do wkladek to mwoila ze philips avent ma takie wielorazowe pakowane po 6 szt - do pralki

i jeszcze jedno: do brodawek poranionych; najlepsze jest nasze mleko a jak nie to masci z lanolina.

takie wkladki:
    http://allegro.pl/avent-wielorazowe-wkladki-laktacyjne-6szt-worek-i4892777400.html

zamowie sobie pozniej jak bede konczyc te ktore kupilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:40

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Super ze na wizycie i z Mała wszystko ok a Twoja gibka mówiła termin przewidywanego porodu?
    Nie mówiła. Powiedziała tylko, że na następnej wizycie 08.01. będziemy się przygotowywać do porodu :D Tak mnie to zaskoczyło co powiedziała, że już nie zapytałam w jaki sposób :) Nie wiem co miała na myśli :) To zabrzmiało bardzo poważnie :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja polecam alles - są ładne, duże rozmiary też są i nie są aż takie drogie jak w tym moim sklepie dla biuściastych.
    Ale na allegro można dostać takie do karmienia po 20zł a nawet taniej też. Tylko ja się boję, że to będzie kasa w błoto.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A ekg Ci zrobił?
    Bo ja jak miałam rozmowę z anestezjologiem to po pierwsze miałam cała listę pytań od niego plus ciśnienie plus właśnie kto...

Coś Ty, nic. Tylko kilka pytań i koniec. Kazał mi się zdeklarować czy chcę mieć ZZO. Skąd ja mam to wiedzieć? Przecież rodzę po raz pierwszy. Powiedziałam mu, ze nie chcę ale nie wiem jak sytuacja się rozwinie. I zapytałam czy nie mam prawa później zmienić zdania czy jak? Koniec końców zapisał, ze nie chcę ale gdybym nie była w stanie znieść bólu to mogę się zdecydować.
    Ludzie, no przecież nigdy nie wiadomo co się będzie działo, co ja jasnowidz?
    Patrzył na mnie jak na dziwoląga jak najpierw powiedziałam, ze nie chcę. Czy wszystkie Francuski się znieczulają czy jak? Jak tacy "fachowcy" mieliby mnie znieczulać to chyba wolę tam cierpieć do nieprzytomności.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja polecam alles - są ładne, duże rozmiary też są i nie są aż takie drogie jak w tym moim sklepie dla biuściastych.
    Ale na allegro można dostać takie do karmienia po 20zł a nawet taniej też. Tylko ja się boję, że to będzie kasa w błoto.

Te są naprawdę w porządku. Wybór rozmiarów też jest spory.
    http://allegro.pl/80e-biustonosz-do-karmienia-bialy-czarny-lub-bez-i4810941923.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:39

relgwn15ilhiioyg.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique ze ty juz mialas anstezjologa to ja w szoku;) Mnie jeszcze to czeka, bo dopierow piatek wizyta u poloznej i zapisanie sie do szpitala, wybranie sali itp...

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa........wklesle brodawki;/ Moja zmora!! Alex mial problem zeby złapac cyca ze tak powiem, co ja sie napłakalam razem z nim;( Dla mnie to najgorsze co moze byc w karmieniu. Nawet gryzienie mi nie przeszkadzalo;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Coś Ty, nic. Tylko kilka pytań i koniec. Kazał mi się zdeklarować czy chcę mieć ZZO. Skąd ja mam to wiedzieć? Przecież rodzę po raz pierwszy. Powiedziałam mu, ze nie chcę ale nie wiem jak sytuacja się rozwinie. I zapytałam czy nie mam prawa później zmienić zdania czy jak? Koniec końców zapisał, ze nie chcę ale gdybym nie była w stanie znieść bólu to mogę się zdecydować.
    Ludzie, no przecież nigdy nie wiadomo co się będzie działo, co ja jasnowidz?
    Patrzył na mnie jak na dziwoląga jak najpierw powiedziałam, ze nie chcę. Czy wszystkie Francuski się znieczulają czy jak? Jak tacy "fachowcy" mieliby mnie znieczulać to chyba wolę tam cierpieć do nieprzytomności.
    Tak, w książce "W Paryżu dzieci nie grymaszą" jest napisane, że większość Francuzek korzysta z ZZO ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:43

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ