X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna podpytaj zebys wiedziala wszystko bo ja afere sialam 2 dni przed terminem myslalam ze mame zabije a miala racje.

Aga ja czuje co jakis czas. Czaem mam wrazenie ze pol dnia sie wierci :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie popołudniową porą:)

Ależ naprodukowałyście stron, szok!!

Katis, pieknie wygladasz!! I ten kolor bardzo do Ciebie pasuje. A brzuszek przepiękny, chudzinko <3

Cath, Twoj brzuch rzeczywiscie jest niżej!! Teraz to widze!! Pieknie wygladasz!!

Słoneczna, trzymałam kciuki, ale zapomnialam napisac :) Cieszę się, że wszystko ok:) i że Maciek rośnie:)

Co do body, to ja zamierzam ich uzywac cały czas, bo to jak majtki i podkoszulka u nas:) i nic sie nie zwija, wiec extra:)

Dzis znow święty Mikołaj:) przyszły moje zamówienia wszystkie, przewijak ze smyka jest świetny! Za 49,90 sztywny, z dobrego materiału! Extra!

Pomylilam tylko kocyk minky i zamówiłam inny wzór, ale tez ładny:)

Dziewczyny jak Wasze kocyki minky, sa z jakimś wypełnieniem? Bo te moje takie hmm, niby ocieplane, a mam wrazenie, że liche troche:/
    Macie jakiś taki grubszy koc?

Jade na szkole rodzenia, spóźniona...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ruchow caly czas. Czasem cisza a pozniej znow cos puka;) w nocy jak wstaje to tez cisza, pewnie spi ;)
    Najbardziej jak sie klade spac to sie rozpycha jak szalony;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, bo te minky moga byc zimowe lub letnie. Moze akurat zlapalas ten lzejszy?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie kurier przyjechal ale bylam u lekarza, wiec potrm maz przyniesie z recepcji paczke.
    Ja w koncu nie zamowilam minky, zamowilam z Hubiwirld kocyk, a mam jeszcze taki z mikrofibry tylko ze roziwy w jakues misie( mama kupila jak miala byc Alicja;))
    I mam taki akrylowy co mozna go zapiac na suwak do wozka.
    Jutro zrobie fote ale jak nie zamawialas jeszcze klina a bedziesz tam zamawiac to on ma kocyki. Ja kupilam za 25 zl

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów cały czas, są przerwy.
    Co do kocyków, to ja wklejałam jakie zamówię ;) Jestem cały czas pod ich wrażeniem. Jeden z organicznej bawełny a drugi z wełny merynosów - zimą grzeje, latem chłodzi. Janeczka też ma dresik z tej wełenki :) http://wrzucaj.net/images/2014/12/16/kocyk1dPjza.jpg

słoneczna 85, Laurka, Fedra, justta, Patrycja20, Lara 82, Angélique89, dorocia2324, agaaa28, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sue, bo te minky moga byc zimowe lub letnie. Moze akurat zlapalas ten lzejszy?

Właśnie kupiłam ocieplany, nie wiem, w sumie, Dzieć bedzie w otulaczu, plus kocyk, nie bede go przegrzewać przecież.
    Najwyżej poszukam jeszcze jakiegos cieplejszego jednego.

• cath Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zrobiłam domowe fryteczki i do tego fasolke zieloną konserwową <3 Smaki dzieciństwa jak tata zostawał ze mną i moją siostrą to dzieciaki trzeba było czymś nakarmić :D moja mama zawsze dbała o to abyśmy się dobrze odżywiali a jak zostałyśmy z tatą to były placki ziemniaczane, frytki i pizza :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i co do ruchów to ja czuję młodą prawie cały dzień. Nie mówię są przerwy ale teraz już wypycha się nawet gdy śpi bo czuję czasem tylko dwa pchnięcia gdzieś :) i cisza wtedy :D a czasem jest tak że dosłownie liczyła mi żebra albo pod linią żeber przesuwała nóżką :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry nadrobiłam :)

U Nas po wizycie wszystko ok Mała już ma 2500 gramów kopie po żebrach prawie cały czas nawet się zastanawiam czy Ona w ogóle śpi... Gin powiedział ze teraz już się szyjki nie mierzy a twardnienie brzucha będzie coraz częstsze bo macica ćwiczy...

Cath i Katis jakie Wy zgrabne nadal jesteście cudne brzuszki...

Słoneczna super ze wizyta przyniosła pozytywne wieści...

Ja na wyjście będę miała body z dł rękawkiem plus ciepły pajac czapeczka i kombinezon...

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i idę w końcu coś zjeść i nadal trzymam kciuki za pozostałe wizyty :)

megg, Gosiak, angelcia, sebza, Patrycja20, Lara 82, Sue, słoneczna 85, Januszkowa, ash, Bietka, kafabi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra widze ze jestes na prowadzeniu co do wielkosci dziecka :-)

Laski szok wlasnie kupilam OMEGAMED DHA za 25 zl w aptece :-O jakas promocja szarpnelam odrazu 2 opakowania. Czy to dobra cena ? Bo wy to kupujecie czesciej a ja pierwszy raz

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dajcie znac to kupie jeszcze ze 2 jak juz tu jestem

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Noo dajcie znac to kupie jeszcze ze 2 jak juz tu jestem
    Wysłałam smsa, w gemini 25,99

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Gosiu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja w rosmannie kupowałam za 35zł za opakowanie

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle wlasnie czy kupic jeszcze. Ale skoro w aptece gemini jest w podobnej cenie to chyba sie wstrzymam. Pewnie bede musiala jeszcze zrobic jakies zakupy w niej to wtedy domowie na okres karmienia.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę się za wystawienie moich kuchennych Dukowskich przyrządów - doszłam do wniosku, że skoro dwa fondue poszły jak bułki to i reszta może poleci! :D

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Czy tatusiowie Waszych bobasow tez zauwazyli w Was zmiany, o ktorych nie mialyscie pojecia? :> Bo ja wczoraj uslyszalam od meza, ze moja skora zmienila sie w dotyku.
    No ja wczoraj usłyszałam, że moje sutki wizualnie zrobiły się takie... do karmienia. Hmm... ;-)
    Fakt, ze nie zwracałam na to uwagi ale zrobiły się większe, twardsze, i ta otoczka taka mięsista. Też tak macie?

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam. Do tego mam wrazenie ze ta otoczka jest wieksza niz byla. Moj za kazdym razem mowi jak sie przy nim rozbieram ze sie zmieniam z dnia na dzien.

Angélique89 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja już co prawda jestem prawie w 90% spakowana ale tutaj znalazłam fajnie krótko i na temat co może się przydać :)
    http://www.zapytajpolozna.pl/porod/przygotowanie-do-porodu/lista-rzeczy-dla-mamy-i-dziecka-do-szpitala.html
    Ja poprosiłam w szpitalu o listę tego co mam mieć, akurat tutaj dają taką rozpiskę.Wiecie bo w szpitalach różnie, każdy co innego zapewnia i co innego jest takie "oczywiste", że trzeba przynieść własne.

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ