X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła przesyłka z gemini, zamiast gazików niejałowych 10x10 dostałam krem ziaji przeiwzmarszczkowy 30+ miałyście tak kiedyś?

Nie wiem czy to pomyłka czy zadość uczynienie :-)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:07

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Katiś pieknie masz zrobione wlosy!!! Piekny brzuszek!
    Cath twoj sie zrobił taki szpiczasty czy tylko mi sie wydaje <3

Dziewczyny bodziaki sa super. A co najwazniejsze plecki sa zakryte i nic sie nie podwija. Ja je uwielbialam. Teraz bede tez je ubierac i mam ich full <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synciu dostał czkawki podczas jedzenia przeze mnie zupki, hehehe często podczas posiłków sobie czka :)

ja bodziaki będę zakładała już jak będę w domku, też mam ich sporo
    :P

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was ma skierowanie na cc ze względu na wadę wzroku?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta Ja mam z powodow kardiologiczny, ale mam 2 kolezanki ktore mialy skier na cc wlasnie ze wzgledu na wzrok. A ty tez bedziesz miala cc??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po:)

pessar dobrze sie trzyma, brzuch sie nie spina, szyjka z pessarem sie wydluzyla i teraz ma ok 28 mm

maly wazy ok 1750 gr.

lozysko 1 st- dzis mi lekarz pomierzyl i nie ide na usg 3d. * chyba ze bardzo chce)

i nie dostalam zadnej karty ruchow.
    witaminy nadal mam brac.

jakby ktos chcial to na zaparcia laktuloza- 2 razy dziennie 1 lyzka stolowa

ASH, Agaaaa - nie zamkneli wczoraj szpitala i nie zamykaja jednak - jakby cos sie dzialo mozna jechac bo on pracuje:) i mwoi ze inni na urlopach.

pytalam o jego narty:) usmiechal sie:) mowie ze wiesci sie szybko roznosza;D hehe

powiedzial ze ma taki plan ale wroci 24 stycznia.

Ash,- 8 stycznia mam wizyte o 18.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:14

Lara 82, przedszkolanka:), nick nieaktualny, megg, Gosiak, agaaa28, Fedra, justta, Bietka, Patrycja20, Januszkowa, Angélique89, bella84, ash, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu wolę skorzystać podczas pobytu z ich ubrań w obawie przed tym, że nie wrócą do mnie moje ciuchy. Na wyjście biorę komplet - body z krótkim, bluzka z długim, półśpiochy, czapka bawełniana, niedrapki i panfotelki (choć pewnie się nie przydadzą, ale komplet to komplet :P), w razie "w" misiowy pajac, kombinezon i czapka. Przy takim stroju kocyk chyba będzie zbędny, jedynie pieluszka i okrycie na nózki, a w samochodzie rozepnę kombinezon, i ściągnę okrycie.

Patrząc na to, że dziecko powinno mieć o jedną warstwę więcej niż my to by się zgadzało przynajmniej z moim ubiorem bo zakładam np koszulkę z krótkim, sweterek i kurtkę więc Ada miała by o pajaca więcej.

W ogóle to przeglądam sobie papiery z T-mobile, bo w 2012r brałam u nich laptopa i internet w tej popularnej ofercie z ratami. I kurde nie wiem, raty wypadają do maja, a internet niby do października przy czym panienka w Tmobile mówiła mi kiedyś, że zgodnie z tym co ona widzi to mam płacić do maja? No cholera, wiem, że mają tam burdel, ale i tak gówno wiem po ich świstkach...

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i wracajac wstapilam do rossmana!!!!!! jupi!!!!:D

kupilam pieluszki pampers new born:) i wrocilam zadowolona:D
    mini szampon i odzywke do torby do szpitala tez:)

dziewczyny a sa takie pieluszki 0 new born- ale to chyba dla wczesniakow? bo do 2,5 kg

a 1 pampers new born 2,5- 5 kg to kupilam te.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Nasta Ja mam z powodow kardiologiczny, ale mam 2 kolezanki ktore mialy skier na cc wlasnie ze wzgledu na wzrok. A ty tez bedziesz miala cc??

Ja póki co nie mam skierowania na cc, ale umówiłam się na wizytę u okulisty. jestem ciekawa, czy kwalifikuje się, aby dostać takie skierowanie. Okaże się w piątek... Boję się, że wada mi się pogłębi po porodzie.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Jestem :)

Katiś pieknie masz zrobione wlosy!!! Piekny brzuszek!
    Cath twoj sie zrobił taki szpiczasty czy tylko mi sie wydaje <3

Dziewczyny bodziaki sa super. A co najwazniejsze plecki sa zakryte i nic sie nie podwija. Ja je uwielbialam. Teraz bede tez je ubierac i mam ich full <3
    No mój się troszkę obniżył i teraz większość mojego brzucha znajduje się pod pępkiem !! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super wiadomosci!!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta ja tez bym z checia sie wybrala do okulisty.

wydaje mi sie ze gorzej widze ostatnio,

mam nadzieje ze w razie porodu naturalnego nie oslepne:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie mi przepis na jakas super zapiekanke,
    ja lubie takie ostrzejsze smaki np lazanie , z sosami bolonskimi i z serem,

jak cos macie to mi podsuncie pomysl :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, zrobilas juz korekte na ta 4 skaldke? udalo sie odzyskac pieniadze?

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nie musialam placic tej skladki takiej duzej. Zaplacilam ok 1200 zł i to bylo dobrze zrobione.

Ja wlasnie dzis ide do okulisty bo mam wrazenie ze jestem slepa :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak bedzie u mnie. Ja mam zwolnienie od 1 grudnia wiec teoretycznie nie powinnam placic ale jak nie bedzie decyzji powiedzmy do 9 stycznia to bede musiala

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz nawet na zwolnieniu placic co miesiac zdrowotne albo chorobowe nie pamietam co to ale 270,40
    Najlepiej dowiedz sie w zusie ale uprzedzic musisz ze te pierwsze skladki placilas te wysokie bo ja tego nie powiedzialam dlatego wprowadzono mnie w blad. Ale tej duzej kwoty nie musisz placic

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, w koncu nadrobilam 10 ostatnich stron ;-P

Ja w nocy juz nie chodze siku, bo o 4:15 wstaje szykowac sie do pracy. Za to w ciagu dnia dosc czesto musze siusiu.

Ruchow nie licze (dla gadzeciar - sa do tego aplikacje na tel.), bo czuje dziecko non-stop!

Moje piersi cale zycie takie same. Nigdy nie urosly, wiec wcale mnie nie zaskoczylo, ze i w ciazy nic sie w ich rozmiarze nie zmienilo. Tylko sutki wieksze i ciemniejsze.

Jestem dzisiaj w bojowym nastroju, bo mialam kiepski poranek. Wkurza mnie, ze kazdego rana musze wychodzic z domu w ciemna noc i bac sie o swoje zycie i mojego dziecka. Nasz podjazd jest skuty lodem, nie mam napedu na 4 kola, a bolce w oponach sa nieznaczna pomoca, no ale... Utknely mi w czyms tylne kola i nie chcialy ruszyc. Sprobowalam kilku sztuczek, ale nic - tylko sie kola w miejscu krecily. Musialam wrocic do domu, wyciagnac meza z lozka, zeby mi pomogl sie wydostac i cala nabuzowana jechalam do pracy.

Wczoraj skonczylam szkolenie z grupa instruktorow i dzisiaj zaczela mnie szkolic bezposrednia przelozona. Brniemy przez jakies regulaminy i procedury, a ja wierce sie w fotelu jak bym owsiki w tylku miala. No i co ja jej moge powiedziec? Nie istnieje dla mnie cos takiego jak wygodna pozycja :[

Lekarzowi (ktorego nie znam) pokaze dzisiaj na wizycie Plan porodu i mu powiem, ze jak wyladuje na porodowce i ktos bedzie probowal forsowac mi cos niezgodnie z moimi zyczeniami, to pozwe do sadu ich dupska! Wszystkich! Kazda peielgniarke, kazdego lekarza, ktory akurat bedzie na zmianie! ;-P

O taka jestem dzis bojowa!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie wiedzialam i nic mi ksiegowa jeszcze nie mowila. 270,4 to zdrowotne. Oni mnie wykoncza zanim sie wszystko wyjasni;)
    Tylko czekac na tel od nich ze chca kontrole przeprowadzic..

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, fajnie, że wszystko w porządku :)

Dziewczyny, czy ciągle czujecie swoje maluchy, czy np. odzywają się do Was co kilka godzin?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ