X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam poki co jedno pranko dla maluszka :D jeszcze zostaly mi ze dwa prania.Zastanawiam sie kiedy lozeczko rozlozyc zeby moich dzieci nie korcilo i nie siadaly czasem ta :D zamowilam sobie komplecik do wozekcza plus kobietka szyje mi posciel tutaj w ie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c0dca20534f.jpg

słoneczna 85, Fedra, Januszkowa, agaaa28, megg, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Lara a jakieś leki są na te jelita. ?
    boję się że mnie też to dopadło
    Jak to odczuwalas? Taki ostry skurcz?

Jak mam prawe biodro to nad nim jest ból no i to jest takie uczucie jakbyś igły połkła, to jest inne niż ból to kłuje po prostu. I jak złapie to każdy ruch sprawia ból.
    Na to tylko no-spa i dieta i nie wolno dopuścić do zagazowania, więc ja jak np zjadłam jabłko to od razu wzdęcia i hej. Jeszcze espumisan mi kazali brać jak coś bym zaczynała odczuwać.

To się pojawia gdy jest ucisk na jelita, teraz jest troszkę lepiej u mnie no ale cały czas dieta, ja nie jem prawie wcale owoców, czasami banan, brzoskwinia z puszki lub np. 1-2 mandarynki raz na 2dni. Jabłko tylko gotowane i też raz na kilka dni. Jem np. dżemy truskawkowe ale mam dużo bo sama robiłam ;-)

Jak miałaś wczoraj taki dzień to zrób sobie dietę. teraz 2 dni same serki, białe bułki, jakiś delikatny rosołek.

Lekarz mi powierzał jak byłam w szpitalu aby tak zrobić.

Ja nie jem żadnych orzechów choć uwielbiam, czasami kilka z czekoladą laskowych, z bakali to takie nie ostre, morele suszone, śliwki, sezamki. Ale z umiarem.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprasowalam dzis pare pieluch tetrowych- moze za dokladnie po z dwoch stron:) ale brzuch mi sie jakos napinal i przestalam, moze potem dokoncze jeszcze tetry i wezme sie za malutkie body:)

jutro moze wstawie rozek, kocyki, mate ?

jem paczka- zaspokoilam potrzebe:) maz mi kupil.

dzis nigdzie nie wyszlam,

jutro ide na koniec szkoly rodzenia- w koncu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa no właśnie u mnie duża ilość błonnika źle działa, ja jem płatki owsiane ale je gotuję aby były miękkie i ja np. po jabłkach się źle czuję. A pić piję tylko wodę całą ciążę i to przegotowaną z czajnika bo butelkowa mi nie smakuje. Codziennie rano 2 szklanki na czczo. Jak mam problem z 2 to śliwki suszone wieczorem zalewam i na czczo rano piję, mnie to pomaga. No i małe porcje jem, czasem obiad na 2 razy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ma na pewno rodzinę, bo kiedyś mi mówił, że dzieci musi zawieźć nad morze i kiedyś pytał jak mój mały będzie miał na imię i jak powiedziałam, że Kuba to powiedział, że jego syn też ma tak na imię.

A wizytę mam 9 stycznia

bo on taki typ jak kawaler troche:) tak odczuwam przy wizytach!

;) nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:)

agaaa28 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymam kciuki za wizyte! daj znac!

pewnie dostaniesz zelazo. Mi juz kazal odstawic bo mam dobre wyniki a powiedzialam ze mam zaparcia

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluje udanych wizyt!

Wczoraj zrobiłam sobie krówki domowe i już praktycznie wszystkie zjadłam, teraz mam wyrzuty sumienia.

Ja na szczęście często spotykam się z uprzejmością ludzi w kolejkach czy komunikacji miejskiej, zazwyczaj są to młodzi ludzie:)

Jutro mam wizytę i zobaczymy ile waży mój chłopak. Ostatnio przeciąga się solidnie i boleśnie, np teraz muszę być wyprostowana jak struna bo wkłada mi jakąś kończynę pod żebro ;)
    W ogóle zapomniałam odebrać wyniki z laboratorium, na szczęście mieści się w budynku przychodni, ale mogę mieć problem, bo wydawanie wyników jest popołudniami a ja mam wizytę rano.

Ja od wczoraj mam słaby humor... Mieliśmy jechać z mężem na SR, ale samochód nam się zepsuł, najgorsze jest to, że pierwszy lepszy mechanik tego nie zrobi, bo tę część musi zaprawić specjalista, a teraz jest na tyle gorący okres, że nikt się nie podejmie...Na szczęście dojedziemy do domu na święta i tam go pewnie zostawimy, bo w Warszawie boimy się zostawiać u pierwszego lepszego mechanika. Pewnie zrobimy tak, ze na czas naprawy weźmiemy samochód ojca K. bo do Wawy musimy wrócić po świętach. Wczoraj też się dowiedzieliśmy, ze kasa, którą na 100% mieliśmy dostać będzie "kiedyś" czyt. nie nastawiać się w ogóle... Wkurzyliśmy się bo mieliśmy już wszystko zorganizowane, a teraz musimy kombinować.

Słoneczna na SR położna mówiła coś ciekawego? o jutrzejszym dniu wspominała coś? Ja jutro będę sama i na dodatek jadę autobusem. na samą myśl nie chce mi się ;) ale to ostatnie zajęcia, więc muszę być :)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie WZtkę. Jak któraś ma ochotę to zapraszam! :)

Jeśli któraś z Was chce to zaglądnijcie sobie na fejsie na profil "Małe Cuda". Kobieta szyje cuda - czapki, szaliki, kominy, opaski, maskotki, pościele, kocyki. Minky i rózne inne :) Coś w stylu Makaszki.

megg lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie boli to trochę jak wymaz przy cytologi a przy odbycie to tylko smyka przy wiec nic nie boli :)
    Daj znać gdzie będziesz robić bo tez nie wiem czy zrobię u mojego gina...
    Januszkowa wrote:
    Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wczoraj bylo na grupy. Faceci ubierali i przewijali lalki a my oddychalysmy na workach sako i siedzialysmy na pilkach. Cos tam gadala o oddychaniu zeby cwiczyc i ze w Praskim nie odsylaja bo mozna urodzic na zwyklej sali albo na worku sako:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam tez zaznaczone ze na grupy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra chyba na Sławkowskiej. Wiem, że na Ujastku robią, na Galla.

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie podeszla do mnie jakas typiara cala nabuzowana, ze pani w okienku platnosci nie dala jej zaplacic rachunku, bo nie miala karty. Jej maz zostal przyjety na oddzial we wtorek o godzinie X i jesli ona nie zrobi oplaty teraz, to o 16:00 odetna mu TV!!!!! No zesz kurna koniec swiata! Najwazniejszy w szpitalu jest telewizor! Ja pitole ludzie maja narabane we lbach! Po pierwsze jest glupia, a po drugie, jak ja mam jej niby w tej kwestii pomoc?! Boze jak dobrze, ze za godzine do domu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra na Sławkowskiej na pewno, robiłam tam :)

A ja tez wstawiłam pierwsza partie prania, białe ciuszki :) wiec pewnie jutro prasowanie....ehhhh tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie :)
    no nic...w sumie w szafie nic im sie nie stanie :) a lepiej zeby byly gotowe :)

Fedra lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Groszek sie nie odzywa!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek dziś wyszła do domku :)
    Miejmy nadzieje, ze juz wytrzyma do rozwiazania bez przygód na IP itd :):)

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku proszę napisz jak to wyglądało na Sławkowskiej. Pani czy Pan był ? :) I ile zapłaciłaś? Nie ma cennika na stronie.

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cały czas Atakasobiejedna milczy....
    Ktoś ma do niej numer? Może by się zapytać czy wszystko ok. Ja nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:43

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na Ktg w szpitalu
    trzymatrzymajcie kciuki żebym tu nie została

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ