Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobilam poki co jedno pranko dla maluszka
jeszcze zostaly mi ze dwa prania.Zastanawiam sie kiedy lozeczko rozlozyc zeby moich dzieci nie korcilo i nie siadaly czasem ta
zamowilam sobie komplecik do wozekcza plus kobietka szyje mi posciel tutaj w ie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c0dca20534f.jpgsłoneczna 85, Fedra, Januszkowa, agaaa28, megg, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Lara a jakieś leki są na te jelita. ?
boję się że mnie też to dopadło
Jak to odczuwalas? Taki ostry skurcz?
Jak mam prawe biodro to nad nim jest ból no i to jest takie uczucie jakbyś igły połkła, to jest inne niż ból to kłuje po prostu. I jak złapie to każdy ruch sprawia ból.
Na to tylko no-spa i dieta i nie wolno dopuścić do zagazowania, więc ja jak np zjadłam jabłko to od razu wzdęcia i hej. Jeszcze espumisan mi kazali brać jak coś bym zaczynała odczuwać.
To się pojawia gdy jest ucisk na jelita, teraz jest troszkę lepiej u mnie no ale cały czas dieta, ja nie jem prawie wcale owoców, czasami banan, brzoskwinia z puszki lub np. 1-2 mandarynki raz na 2dni. Jabłko tylko gotowane i też raz na kilka dni. Jem np. dżemy truskawkowe ale mam dużo bo sama robiłam
Jak miałaś wczoraj taki dzień to zrób sobie dietę. teraz 2 dni same serki, białe bułki, jakiś delikatny rosołek.
Lekarz mi powierzał jak byłam w szpitalu aby tak zrobić.
Ja nie jem żadnych orzechów choć uwielbiam, czasami kilka z czekoladą laskowych, z bakali to takie nie ostre, morele suszone, śliwki, sezamki. Ale z umiarem.megg lubi tę wiadomość
-
ja wyprasowalam dzis pare pieluch tetrowych- moze za dokladnie po z dwoch stron:) ale brzuch mi sie jakos napinal i przestalam, moze potem dokoncze jeszcze tetry i wezme sie za malutkie body:)
jutro moze wstawie rozek, kocyki, mate ?
jem paczka- zaspokoilam potrzebe:) maz mi kupil.
dzis nigdzie nie wyszlam,
jutro ide na koniec szkoly rodzenia- w koncu:) -
Agaa no właśnie u mnie duża ilość błonnika źle działa, ja jem płatki owsiane ale je gotuję aby były miękkie i ja np. po jabłkach się źle czuję. A pić piję tylko wodę całą ciążę i to przegotowaną z czajnika bo butelkowa mi nie smakuje. Codziennie rano 2 szklanki na czczo. Jak mam problem z 2 to śliwki suszone wieczorem zalewam i na czczo rano piję, mnie to pomaga. No i małe porcje jem, czasem obiad na 2 razy.
-
agaaa28 wrote:Ma na pewno rodzinę, bo kiedyś mi mówił, że dzieci musi zawieźć nad morze i kiedyś pytał jak mój mały będzie miał na imię i jak powiedziałam, że Kuba to powiedział, że jego syn też ma tak na imię.
A wizytę mam 9 stycznia
bo on taki typ jak kawaler troche:) tak odczuwam przy wizytach!
nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:)
agaaa28 lubi tę wiadomość
-
Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluje udanych wizyt!
Wczoraj zrobiłam sobie krówki domowe i już praktycznie wszystkie zjadłam, teraz mam wyrzuty sumienia.
Ja na szczęście często spotykam się z uprzejmością ludzi w kolejkach czy komunikacji miejskiej, zazwyczaj są to młodzi ludzie:)
Jutro mam wizytę i zobaczymy ile waży mój chłopak. Ostatnio przeciąga się solidnie i boleśnie, np teraz muszę być wyprostowana jak struna bo wkłada mi jakąś kończynę pod żebro
W ogóle zapomniałam odebrać wyniki z laboratorium, na szczęście mieści się w budynku przychodni, ale mogę mieć problem, bo wydawanie wyników jest popołudniami a ja mam wizytę rano.
Ja od wczoraj mam słaby humor... Mieliśmy jechać z mężem na SR, ale samochód nam się zepsuł, najgorsze jest to, że pierwszy lepszy mechanik tego nie zrobi, bo tę część musi zaprawić specjalista, a teraz jest na tyle gorący okres, że nikt się nie podejmie...Na szczęście dojedziemy do domu na święta i tam go pewnie zostawimy, bo w Warszawie boimy się zostawiać u pierwszego lepszego mechanika. Pewnie zrobimy tak, ze na czas naprawy weźmiemy samochód ojca K. bo do Wawy musimy wrócić po świętach. Wczoraj też się dowiedzieliśmy, ze kasa, którą na 100% mieliśmy dostać będzie "kiedyś" czyt. nie nastawiać się w ogóle... Wkurzyliśmy się bo mieliśmy już wszystko zorganizowane, a teraz musimy kombinować.
Słoneczna na SR położna mówiła coś ciekawego? o jutrzejszym dniu wspominała coś? Ja jutro będę sama i na dodatek jadę autobusem. na samą myśl nie chce mi sięale to ostatnie zajęcia, więc muszę być
-
nick nieaktualnyA ja zrobiłam sobie WZtkę. Jak któraś ma ochotę to zapraszam!
Jeśli któraś z Was chce to zaglądnijcie sobie na fejsie na profil "Małe Cuda". Kobieta szyje cuda - czapki, szaliki, kominy, opaski, maskotki, pościele, kocyki. Minky i rózne inneCoś w stylu Makaszki.
megg lubi tę wiadomość
-
Z tego co wiem to nie boli to trochę jak wymaz przy cytologi a przy odbycie to tylko smyka przy wiec nic nie boli
Daj znać gdzie będziesz robić bo tez nie wiem czy zrobię u mojego gina...
Januszkowa wrote:Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Bietka, wczoraj bylo na grupy. Faceci ubierali i przewijali lalki a my oddychalysmy na workach sako i siedzialysmy na pilkach. Cos tam gadala o oddychaniu zeby cwiczyc i ze w Praskim nie odsylaja bo mozna urodzic na zwyklej sali albo na worku sako:)
-
Wlasnie podeszla do mnie jakas typiara cala nabuzowana, ze pani w okienku platnosci nie dala jej zaplacic rachunku, bo nie miala karty. Jej maz zostal przyjety na oddzial we wtorek o godzinie X i jesli ona nie zrobi oplaty teraz, to o 16:00 odetna mu TV!!!!! No zesz kurna koniec swiata! Najwazniejszy w szpitalu jest telewizor! Ja pitole ludzie maja narabane we lbach! Po pierwsze jest glupia, a po drugie, jak ja mam jej niby w tej kwestii pomoc?! Boze jak dobrze, ze za godzine do domu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Fedra na Sławkowskiej na pewno, robiłam tam
A ja tez wstawiłam pierwsza partie prania, białe ciuszkiwiec pewnie jutro prasowanie....ehhhh tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie
no nic...w sumie w szafie nic im sie nie staniea lepiej zeby byly gotowe
Fedra lubi tę wiadomość