Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam poki co jedno pranko dla maluszka :D jeszcze zostaly mi ze dwa prania.Zastanawiam sie kiedy lozeczko rozlozyc zeby moich dzieci nie korcilo i nie siadaly czasem ta :D zamowilam sobie komplecik do wozekcza plus kobietka szyje mi posciel tutaj w ie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c0dca20534f.jpg

słoneczna 85, Fedra, Januszkowa, agaaa28, megg, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Lara a jakieś leki są na te jelita. ?
    boję się że mnie też to dopadło
    Jak to odczuwalas? Taki ostry skurcz?

Jak mam prawe biodro to nad nim jest ból no i to jest takie uczucie jakbyś igły połkła, to jest inne niż ból to kłuje po prostu. I jak złapie to każdy ruch sprawia ból.
    Na to tylko no-spa i dieta i nie wolno dopuścić do zagazowania, więc ja jak np zjadłam jabłko to od razu wzdęcia i hej. Jeszcze espumisan mi kazali brać jak coś bym zaczynała odczuwać.

To się pojawia gdy jest ucisk na jelita, teraz jest troszkę lepiej u mnie no ale cały czas dieta, ja nie jem prawie wcale owoców, czasami banan, brzoskwinia z puszki lub np. 1-2 mandarynki raz na 2dni. Jabłko tylko gotowane i też raz na kilka dni. Jem np. dżemy truskawkowe ale mam dużo bo sama robiłam ;-)

Jak miałaś wczoraj taki dzień to zrób sobie dietę. teraz 2 dni same serki, białe bułki, jakiś delikatny rosołek.

Lekarz mi powierzał jak byłam w szpitalu aby tak zrobić.

Ja nie jem żadnych orzechów choć uwielbiam, czasami kilka z czekoladą laskowych, z bakali to takie nie ostre, morele suszone, śliwki, sezamki. Ale z umiarem.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprasowalam dzis pare pieluch tetrowych- moze za dokladnie po z dwoch stron:) ale brzuch mi sie jakos napinal i przestalam, moze potem dokoncze jeszcze tetry i wezme sie za malutkie body:)

jutro moze wstawie rozek, kocyki, mate ?

jem paczka- zaspokoilam potrzebe:) maz mi kupil.

dzis nigdzie nie wyszlam,

jutro ide na koniec szkoly rodzenia- w koncu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa no właśnie u mnie duża ilość błonnika źle działa, ja jem płatki owsiane ale je gotuję aby były miękkie i ja np. po jabłkach się źle czuję. A pić piję tylko wodę całą ciążę i to przegotowaną z czajnika bo butelkowa mi nie smakuje. Codziennie rano 2 szklanki na czczo. Jak mam problem z 2 to śliwki suszone wieczorem zalewam i na czczo rano piję, mnie to pomaga. No i małe porcje jem, czasem obiad na 2 razy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ma na pewno rodzinę, bo kiedyś mi mówił, że dzieci musi zawieźć nad morze i kiedyś pytał jak mój mały będzie miał na imię i jak powiedziałam, że Kuba to powiedział, że jego syn też ma tak na imię.

A wizytę mam 9 stycznia

bo on taki typ jak kawaler troche:) tak odczuwam przy wizytach!

;) nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:)

agaaa28 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymam kciuki za wizyte! daj znac!

pewnie dostaniesz zelazo. Mi juz kazal odstawic bo mam dobre wyniki a powiedzialam ze mam zaparcia

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluje udanych wizyt!

Wczoraj zrobiłam sobie krówki domowe i już praktycznie wszystkie zjadłam, teraz mam wyrzuty sumienia.

Ja na szczęście często spotykam się z uprzejmością ludzi w kolejkach czy komunikacji miejskiej, zazwyczaj są to młodzi ludzie:)

Jutro mam wizytę i zobaczymy ile waży mój chłopak. Ostatnio przeciąga się solidnie i boleśnie, np teraz muszę być wyprostowana jak struna bo wkłada mi jakąś kończynę pod żebro ;)
    W ogóle zapomniałam odebrać wyniki z laboratorium, na szczęście mieści się w budynku przychodni, ale mogę mieć problem, bo wydawanie wyników jest popołudniami a ja mam wizytę rano.

Ja od wczoraj mam słaby humor... Mieliśmy jechać z mężem na SR, ale samochód nam się zepsuł, najgorsze jest to, że pierwszy lepszy mechanik tego nie zrobi, bo tę część musi zaprawić specjalista, a teraz jest na tyle gorący okres, że nikt się nie podejmie...Na szczęście dojedziemy do domu na święta i tam go pewnie zostawimy, bo w Warszawie boimy się zostawiać u pierwszego lepszego mechanika. Pewnie zrobimy tak, ze na czas naprawy weźmiemy samochód ojca K. bo do Wawy musimy wrócić po świętach. Wczoraj też się dowiedzieliśmy, ze kasa, którą na 100% mieliśmy dostać będzie "kiedyś" czyt. nie nastawiać się w ogóle... Wkurzyliśmy się bo mieliśmy już wszystko zorganizowane, a teraz musimy kombinować.

Słoneczna na SR położna mówiła coś ciekawego? o jutrzejszym dniu wspominała coś? Ja jutro będę sama i na dodatek jadę autobusem. na samą myśl nie chce mi się ;) ale to ostatnie zajęcia, więc muszę być :)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie WZtkę. Jak któraś ma ochotę to zapraszam! :)

Jeśli któraś z Was chce to zaglądnijcie sobie na fejsie na profil "Małe Cuda". Kobieta szyje cuda - czapki, szaliki, kominy, opaski, maskotki, pościele, kocyki. Minky i rózne inne :) Coś w stylu Makaszki.

megg lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie boli to trochę jak wymaz przy cytologi a przy odbycie to tylko smyka przy wiec nic nie boli :)
    Daj znać gdzie będziesz robić bo tez nie wiem czy zrobię u mojego gina...
    Januszkowa wrote:
    Za 2 tygodnie mam zrobić wymaz z pochwy i odbytnicy w kierunku paciorkowców. Moja lekarka nie robi tego u siebie w gabinecie, muszę szukać jakiegoś laboratorium. Pisałyście kiedyś o tym badaniu, któraś z Was już je miała. Możecie mi napisać jak wygląda to pobranie?? Czy jest bolesne?

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wczoraj bylo na grupy. Faceci ubierali i przewijali lalki a my oddychalysmy na workach sako i siedzialysmy na pilkach. Cos tam gadala o oddychaniu zeby cwiczyc i ze w Praskim nie odsylaja bo mozna urodzic na zwyklej sali albo na worku sako:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam tez zaznaczone ze na grupy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra chyba na Sławkowskiej. Wiem, że na Ujastku robią, na Galla.

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie podeszla do mnie jakas typiara cala nabuzowana, ze pani w okienku platnosci nie dala jej zaplacic rachunku, bo nie miala karty. Jej maz zostal przyjety na oddzial we wtorek o godzinie X i jesli ona nie zrobi oplaty teraz, to o 16:00 odetna mu TV!!!!! No zesz kurna koniec swiata! Najwazniejszy w szpitalu jest telewizor! Ja pitole ludzie maja narabane we lbach! Po pierwsze jest glupia, a po drugie, jak ja mam jej niby w tej kwestii pomoc?! Boze jak dobrze, ze za godzine do domu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra na Sławkowskiej na pewno, robiłam tam :)

A ja tez wstawiłam pierwsza partie prania, białe ciuszki :) wiec pewnie jutro prasowanie....ehhhh tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie :)
    no nic...w sumie w szafie nic im sie nie stanie :) a lepiej zeby byly gotowe :)

Fedra lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Groszek sie nie odzywa!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek dziś wyszła do domku :)
    Miejmy nadzieje, ze juz wytrzyma do rozwiazania bez przygód na IP itd :):)

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku proszę napisz jak to wyglądało na Sławkowskiej. Pani czy Pan był ? :) I ile zapłaciłaś? Nie ma cennika na stronie.

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cały czas Atakasobiejedna milczy....
    Ktoś ma do niej numer? Może by się zapytać czy wszystko ok. Ja nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:43

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na Ktg w szpitalu
    trzymatrzymajcie kciuki żebym tu nie została

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ