X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja w ogóle wszystkie ubranka, które dostałam to są z napisami "Synek tatusia" "Daddy's cooles boy" a z mamusią, ja się pytam?
    Jej, już widzę takiego małego Tomeczka, przy wigilijnym stole w koszuli i spodenkach, takiego elegancika, rozwalającego jedzenie po ścianach i brudzącego wszystko i wszystkich wokół :)

A właśnie, Asia888 pisała chyba wczoraj o tym, że aktywność dzieci w brzuchu, przekłada się na aktywność po porodzie - boże uchowaj! Mój syn najbardziej aktywny jest między 24 a 2 w nocy i potem o 7 rano!!
    Chociaż, na szczęście nie zawsze to się sprawdza - mój brat ponoć w brzuchu dostawał kociokwiku, a dzieckiem był spokojnym, spał i jadł. A ja w brzuchu delikatna, a po porodzie już byłam bardziej absorbująca ;)
    Oby mój mały się wyszalał w brzuchu i po porodzie spał grzecznie :)

a u Hubiworld kupilam czapeczke I <3 MAMUSIE:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, już niewiele zostało, oszczędzaj się ile możesz w te święta! Jeszcze troszkę i dzidzia będzie bezpieczna i spokojnie się bedziesz mogła rozpakować:)
    Zdrówka! No i przybrał klusek, ciekawe ile moj juz wazy:)
    Ja od 10.12 przytyłam 0,5kg, wiec jest szansa, że on też:)

Patrycja, nie martw się jeszcze na zapas! Pamietam, że u Katis na usg pokazała sie jakas plamka na serduszku, ale lekarka mowila jej chyba, ze to nic poważnego. I u niej plamka zniknęła.
    Moze to nic strasznego i wchłonie sie jeszcze przed porodem. Staraj się być dobrej mysli.
    Trzymam za Was mocno kciuki :*

Ja już spakowana jestem, czekam aż zmywarka konczy prac i ruszamy na łowy. Aż sie boje:)
    A dzis jeszcze sr i kapiel noworodka:)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nie martw sie prosze na zapas. Jesli poprzednio nic nie widziala to moze teraz cos sie przewidziala. Skoro macie wizyte u kardiologa plodu to poczekaj z zamartwianiem sie do tej wizyty. Pamietaj ze dzidzius czuje teraz to co ty.
    Nawet jesli jest jakoes zwapnienie tp moze nie jest niegrozne a skoro nie jest kardiologiem to nie moze wrozyc.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath super news! Wiedzialam od poczatku, ze wszystko bedzie dobrze!

LadyMK ja ze spaniem mam dokladnie tak jak opisalas :[

Lara masz lajk za nowy tydzien :) A co do szyjki - przeciez 2,3 cm to daleko do tragedii. Jest dobrze!

PatrycjaP wkurzajace jest jak Ci lekarze tak palna i umywaja rece. Ale nie rozpaczaj i nie panikuj. Zobacz ile Cath sie namartwila a teraz zadnej arytmii u Konstancji nie ma.

Dziewczyny zazdroszcze Wam tych przygotowan swiatecznych i slinka mi leci na sama mysl. Nie ma to jednak jak polskie swieta i tradyja! Zawsze bedzie mi tego brakowac. Ja glupiej salatki warzywnej nie mam KIEDY ani JAK zrobic. No, ale moze uda sie to sobie odbic za rok! Albo zrobie polska Wigilie u nas, albo zapakujemy berbecia i polecimy do Warszawy!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie wiedziałam co ona do mnie mówi, pytałam ją co to oznacza ona nic. W domu weszłam na internet i jak przeeczytałam, że to oznacza zespół downa to się załamałam..

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Ja w ogóle nie wiedziałam co ona do mnie mówi, pytałam ją co to oznacza ona nic. W domu weszłam na internet i jak przeeczytałam, że to oznacza zespół downa to się załamałam..
    Kochana, znalazłam coś takiego:

"mi lekarz powiedział jak byłam na echo płodu, że zwapnienie owszem jest markerem genetycznym, który wskazuje na wady genetyczne ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE jak tych wad jest więcej, samo zwapnienie jest od jakiejś infekcji matki, nawet przeziębienia. Potwierdziło to trzech lekarzy, że jak nie ma innych cech choroby genetycznej to samo zwapnienie jest niegroźne na 100 procent. Wpisz sobie bright spot w wyszukiwarce wyświetlą Ci się fajne artykuły. Jeżeli nie byłaś na dokładnym usg to idź, potwierdzą to co mówię. Zobaczysz wszystko będzie dobrze"

Więc nie martw się na zapas - dobrze, że macie dzisiaj tą wizytę u kardiologa - na pewno wszystko się wyjaśni

Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, najgorsze co możesz zrobic to czytać rzeczy wypisane w necie!!
    W internecie każdy objaw to rak cxy inne gorsze rzeczy, więc tak jak pisała Asia- nie martw sie na zapas, bo maleńka to czuje!

Laurka lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja polóż się spać i niech mąż Cie obudzi przed wizytą, nie czytaj nic przed konsultacja..sen jest najlepszy na zapomnienie o zmartwieniach :) napewno będzie dobrze

Laureczka25
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jaki ZD?

przeciez gdyby tak bylo to bys miala po usg 12tyd podejrzenia!!!!!! po faldzie karkowym, przeziernosci, skierowaliby Cie na test Pappa.

jestes Mloda i zdrowa

nie mysl nawet tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:45

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak będę musiała skoczyć do Saturna i oglądnąć tego Iphone. Myślałam nad 5 jeżeli już mam brać, bo 6... Cena z kosmosu! A szkoda.

Penelope czyli Maluszek powoli pcha się na świat? Ja się boję, że nie poznam, że skurcz to skurcz :/

Cath i Sue ja omijam szerokim łukiem ubranka 'daddy's girl!' It will be my baby girl! ONLY :) ! <3 Samolubem być :D

PatrycjaP a może ta Pani doktor się myli? Ocena anatomii serduszka jest najlepiej oceniana podczas drugiego badania prenatalnego wiec jak wtedy to nie zostalo wykryte... I ja, i Katiś, i Cath słyszałyśmy rózne rzeczy na temat serc naszych dzieci, o ich chorobach i Bóg wie jakich przypuszczeniach i co? Nic :/ Lekarze niekiedy mogliby sie zastanowic nad tym co mówią. Nosek do góry, daj znać koniecznie po wizycie.

Trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję rozpoczętych tygodni (o, ja tez zaczęłam :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jeśli jedziesz do Rudy Śląskiej do Genomu to już jest ok o oni się znają na dzidziusiowych sprawach bardzo dobrze. Ja na śląsku mogę Ci polecić p. dr Agatę Włoch to jeden z najlepszych kardiologów płodu w Polsce. Jeśli ona by Ci powiedziała o czymś takim to można wierzyć, ale jeśli mówi to lekarz, który dalej nie potrafi sprecyzować co widzi to spokojnie.

Poza tym do odkrycia ZD potrzeba kilku markerów wady genetycznej nie jednego.

Przykro mi, że przeżywasz ten stres teraz na końcówce, ale zobaczysz będzie dobrze :-)

Trzymam kciuki za pozytywne wieści.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no niestety u mnie to moze byc wlasnie bliznowiec... Kicha jest na maxa... Jesli bedzie to wygladalo paskudnie i zadne zabiegi kosmetycZne nie dadza rady to pewnie do plastyka nawet pojde.. Eh nie chce o tym myslec :/
    Laureczka rozstepy podobno mozna laserem usuwac.. Nie wiem czy znikna calkowicie ale podobno mozna ich widocznosc bardzo zreduukowac, po nowym roku mam wizyte u mojich obu ginow wiec zapytam o te masci i czy mozna juz cos podczas cc zaaplikowac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura właśnie do niej jesteśmy umówieni. Miała już na dzisiaj komplet ale na wielkie szczęście przyjmie nas

Gosiak, Lara 82, AsiaSzw lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i będąc w szpitalu dziś zrobiłam sobie konsultację anestezjologiczną już. Także papier do znieczulenia zoo już mam. :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Laura właśnie do niej jesteśmy umówieni. Miała już na dzisiaj komplet ale na wielkie szczęście przyjmie nas
    I bardzo dobrze to bardzo dobry i mądry lekarz, robiliśmy u niej 2 badania prenatalne. Nas również ostatnio uspokoiła z nerkami i miedniczkami młodego. Także trzymam kciuki i daj znać co powie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Lara no niestety u mnie to moze byc wlasnie bliznowiec... Kicha jest na maxa... Jesli bedzie to wygladalo paskudnie i zadne zabiegi kosmetycZne nie dadza rady to pewnie do plastyka nawet pojde.. Eh nie chce o tym myslec :/
    Laureczka rozstepy podobno mozna laserem usuwac.. Nie wiem czy znikna calkowicie ale podobno mozna ich widocznosc bardzo zreduukowac, po nowym roku mam wizyte u mojich obu ginow wiec zapytam o te masci i czy mozna juz cos podczas cc zaaplikowac :)
    Zapytaj Bella zapytaj i zadziałaj wcześniej, podobno bliznowca nie da się tak po prostu wyciąć, można go ewentualnie ostrzykiwać sterydami aby był mniejszy. Ale może nie będzie tak źle może rzeczywiście ten kaszak tak wygląda przez duży brzuszek.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musze byc dobrej mysli bo nic innego mi nie zostaje :) mysle ze tez wprawa lekarza robiacego cc ma swoj wplyw na blizne :) wiec zobaczymy :) musi byc dobrze.. Swoja droga gin mnie pytal ile dzieci planuje mowilam ze 2-3 .. Mowil ze 2 ka cesarka to ok.. Ale o 3ce juz nie radzil myslec ....
    Co do swiatecznych przygotowan ja wlasnie krokieciki robie :p
    Pierogi kupilam w moim ulubionym garmazu... Wiem wiem.. Wstyd .. Ale nigdy nie robilam a u mnie nawet nikt za pierogami nie przepada specjalnie wiec dla siebie samej nie opyla sie lepic :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ilość cc zależy tak naprawdę od uwarunkowań organizmu więc nic na wyrost nikt Ci nie jest wstanie powiedzieć. Więc myślę, że najpierw 1 dzidzi potem badanie i 2 dzidzi, no i potem badanie i się zobaczy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przeciez jak sie robi kolejna cesarke to stara blizna zostaje wycieta i masz tylko 1. Wiec spokojnie mozesz i siedmioro dzieci urodzic ;-) nadal blizna bedzie jedna.

Patrycja trzymam kciuki kochana.

Sernik w piekarniku...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP nie boj sie trzeba byc dobrej myśli. Zobacz u nas byla arytmia serduszka ktora utrzymywała sie aż 5 tygodni. I to prawdopodobnie od infekcji ktora musialam przejść. A wczoraj nie bylo juz nic. Jesli nawet to zwapnienie bedzie to nie przejmuj się na zapas tak jak Gosiak napisala wiele takich serduszkowych problemów u dzieci jest od przeziebien ktore mama przechodzila i najczęściej do porodu znikają :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ