X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle wszystkie ubranka, które dostałam to są z napisami "Synek tatusia" "Daddy's cooles boy" a z mamusią, ja się pytam?
    Jej, już widzę takiego małego Tomeczka, przy wigilijnym stole w koszuli i spodenkach, takiego elegancika, rozwalającego jedzenie po ścianach i brudzącego wszystko i wszystkich wokół :)

A właśnie, Asia888 pisała chyba wczoraj o tym, że aktywność dzieci w brzuchu, przekłada się na aktywność po porodzie - boże uchowaj! Mój syn najbardziej aktywny jest między 24 a 2 w nocy i potem o 7 rano!!
    Chociaż, na szczęście nie zawsze to się sprawdza - mój brat ponoć w brzuchu dostawał kociokwiku, a dzieckiem był spokojnym, spał i jadł. A ja w brzuchu delikatna, a po porodzie już byłam bardziej absorbująca ;)
    Oby mój mały się wyszalał w brzuchu i po porodzie spał grzecznie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kompot z suszu juz wrze..barszczyk czerowny tez :) owoce na choinke susza sie w piekarniku. Popoludniu ostatnie zakupy, ubieranie choinki i prezenty :)
    Na jutro mi zostanie barszcz grzybowy, ugotowanie uszek i zrobienie ryby..no i ja..musze szamponetke narzucić na włos :) hehehhe

no i to co najfajniejsze..bialy obrus, stroik i czekanie na rodziców i kolacjaaa :)

u nas ostatnia wigilia w piątke :) na drugi rok juz bedzie Maluszek no i moze w końcu moja Sis kogoś przyprowadzi :) heheeh

Sue, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście :)

U mnie grzybowa wrze,ptasie mleczko skończone,pieczeń w piekarniku,jeszcze tylko sałatkę mam dzisiaj do zrobienia.

Jak moi mężczyźni pójda ok 15 bałwana lepic skorzystam z tego i zapakuje prezenty,żeby Młody nie widział.

Powiem Wam,że ciężko jednak czyta się Wasze posty,jak piszecie Świeta u rodziców,Święta u teściów.....a my 2000km od bliskich :( no jedynie siostrunia męża z rodziną będzie z nami,ale jakoś mnie to nie cieszy :P

Rudasek przypomniałaś mi,że nie mam żadnego stroika na stół....a teraz wszystkie drzewa pokryte są puchem,będę musiała mężą poprosić,niech zerwie mi parę gałązek,żeby coś zielonego na stole było,bo wstyd :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 12:59

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    laureczka, dajesz radę na brzuchu? jestem w szoku :O nic Cię nie boli? dziecię się nie buntuje??

Ostatnio spróbowałam bo nie mogłam zasnąć..bobas juz spał wiec nie protestowal :) jest nam wygodnie.

Laureczka25
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy będziecie kupować matę piankową na podłogę ? mam wszędzie panele i się zastanawiam, a mam możliwość dostania na prezent i tak myślę czy to będzie fajnie i praktyczne ?

taką

http://allegro.pl/mata-piankowa-edukacyjna-playspot-zoo-skip-hop-i4880025456.html

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja w ogóle wszystkie ubranka, które dostałam to są z napisami "Synek tatusia" "Daddy's cooles boy" a z mamusią, ja się pytam?
    Jej, już widzę takiego małego Tomeczka, przy wigilijnym stole w koszuli i spodenkach, takiego elegancika, rozwalającego jedzenie po ścianach i brudzącego wszystko i wszystkich wokół :)

A właśnie, Asia888 pisała chyba wczoraj o tym, że aktywność dzieci w brzuchu, przekłada się na aktywność po porodzie - boże uchowaj! Mój syn najbardziej aktywny jest między 24 a 2 w nocy i potem o 7 rano!!
    Chociaż, na szczęście nie zawsze to się sprawdza - mój brat ponoć w brzuchu dostawał kociokwiku, a dzieckiem był spokojnym, spał i jadł. A ja w brzuchu delikatna, a po porodzie już byłam bardziej absorbująca ;)
    Oby mój mały się wyszalał w brzuchu i po porodzie spał grzecznie :)
    Ja mam coreczka tatusia, daddy's Girl. :D niech ci ojcowie tez cos maja hahah : D

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę się pakować, bo wyjeżdżamy zaraz po resztę świątecznych prezentów, na 17 mamy szkołę rodzenia i później jedziemy do moich rodziców ;)
    Nigdy nie kupowałam prezentów na ostatnią chwilę, kiedyś musi być ten pierwszy raz :P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja jade po choinke itd :)

ALe masz słodkie buciki w avatarku :)

Sue lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi kiedy bedzie następny kupon allegro? :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na pocieszenie powiem Ci ze ja mam brzuch cały w grubych rozstępach, juz po pierwszej ciąży mi wyskoczyły..i szczerze to wolałabym jedna Twoja bliznę niż cały brzuch jak u mnie..bo wygląda to fatalnie.

Wiedziałam że będę miała rozstępy bo moja mama ma taki sam brzuch jak ja..gdy byłam dzieckiem zawsze obrzydzał mnie jej brzuch myślałam że to blizny po operacji:p a teraz mam taki sam. Ale już się przyzwyczaiłam, za jakiś rok poloze sobie kwasy Jadwigi (podobno dobrze ścierają naskórek) bo jestem jeszcze mloda i tez przeraza mnie wizja życia z okropnym cialem bo od tego zależy nasze samopoczucie.

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też non stop sprawdzam kupony czy sie pojawiły i nie ma.. może przed sylwestrem coś dadzą :))

Ja zaraz się zabieram za śledzie, a wieczorkiem musze sie udać do moich dwóch chrześniaczek z prezentami ;)

Miłego dzionka :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Asia jak to dobrze,ze jesteś zadowolona po tej wizycie. Chłopczyk fajniutki :-*
    Niestety ja się nie dowiem,ile mój skarb waży,więc porównania nie będzie :-/

Jak powyzej. Ja Wam powiem ile moje dziecie wazy, jak sie urodzi.

Alez dzisiaj nieprzyjemna aura. Sennie okropnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak ja wam zazdroszcze ze macie czas pisac. U mnie z kuchni to nawet nie mam jak wyjsc. Salatke warzywna juz prawie skonczylam, czekam az ziemniaki wystygna bo sierota zapomnialam wczoraj ich nastawic :-/ zupa flaczki jest juz ugotowana. Zaraz zabiore sie z mlodym za sernik. Na koniec zostanie ryba po grecku. Farsz zrobilam juz wczoraj dzis tylko usmarzyc rybe i przelozyc farszem. No gdyby nie syn to bylabym w czarnej dupie. No jezzcze kompot z suszu musze nastawic ale to poczekam do wieczora.

Obecnie leze bo plecy chcialy juz odpoczac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się witam wróciliśmy z Katowic.
    Dziś skończony 33 tydzień zaczynamy 34 :-) miło.

No a co słychać, nie jest źle, więc płakać nie będę,ale dobrze też nie jest.
    Szyjka się skrócił o kolejne 0.5 cm. Teraz ma ok. 2.3 cm, na szczęście zamknięta i trzyma. Ale ten tydzień mam naprawdę dużo wypoczywać (nie wiem czy da się bardziej niż ja teraz), dostałam luteinę, nospę mam brać i aspargin aby wyciszyć ewentualne skurcze i za tydz. w poniedziałek wizyta i decyzja czy podawać sterydy na płucka młodego czy szyjka stanie w miejscu i doczekamy 36-37 tc

Jedyne pocieszające, że młody wyjątkowo dużo przybrał w tym tyg. i waży ok. 2100gr :-) co mnie ucieszyło, że się rozpędził troszkę, aż go p. dr 2x mierzyła :-)

Laurka, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath i Mistrzyni super informacje :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na święta w tym roku nie robię absolutnie nic bo nie mam jak, choć na szczęście wszystko dostanę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co do blizn, mam nadzieję, że nie trafił Ci się bliznowiec bo to wyjątkowe gówno i ciężko z tym walczyć, bo to po prostu ciągle żywa blizna.

Są podobno specjalne maści, które aplikuje się już podczas operacji, dosyć drogie, aby jemu zapobiec poczytaj o tym i się dowiedz, nie wiem zy przy cesarkach je mogą podać bo to nie refundowane tylko samemu się kupuje jak coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:14

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa znajome mają maty i są zadowolone, ja nie kupuję może później, ale jako prezent to ok mi się wydaje.

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomożcie
    Jestem załamana..
    Miałam właśnie usg
    Lekarka zobaczyła jakieś zwapnienie na serduszku u małej jak ją zapytałam co to znaczy to powiedziała, że ona nie jest kardiologiem
    I że i tak jakby cokolwiek miało się stać to nic już nie zmienimy. Tylko tyle nic więcej mówić nie chciała.
    Połówkowe prenatalne robiłam wtedy wszystko było ok. dzień przed tymi badaniami miałam usg u tej samej lekarki i wtedy też nic nie widziała. Dzisiaj powiedziała nam to. Płacze jak głupia nie wiem w ogóle już sama co mam myśleć. Czy wiecie coś więcej na ten temat? NA 17.30 jedziemy specjalnie aż do rudy śląskiej jesteśmy umówieni z bardzo dobrą kardiolog od płodów. Zgłupieje do tej godziny ..

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to oszczędzaj się a wytrwacie jak najdłużej, i super, że synuś tyle waży już, ja mam nadzieję że moja Kruszynka przez Święta coś nabierze ;-) i dzięki za opinię to się zdecyduję na matę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ