X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo Ci współczuje sytuacji w jakiej się znalazłaś. Nastąpiła u Ciebie kumulacja,a to znaczy, że już będzie tylko lepiej i tego Ci życzę z całego serca w Nowym Roku :)

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, trzymaj się kochana, współczuję sytuacji, ale ona się niedługo skończy i teraz masz kryzys, ale on minie.
    Ja od 18 lat mieszkam na swoim i chociaż kocham bardzo swoich rodziców i są naprawdę świetni, to w życiu nie chciałabym z nimi mieszkać a co dopiero z teściami. Dlatego potrafię sobie wyobrazić jak musisz się czuć.
    Ale to już tylko chwila.
    P.S. u moich teściów jest chyba ze 28 stopni co najmniej, masakra :(

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, przeczytałam Twojego posta i szczerze mówiąc nie wiem co Ci powiedzieć.
    To, co piszesz rzeczywiscie wydaje się trudne, bo problemy się piętrzą.
    Porozmawiaj z mężem, powiedz mu, żeby zajął się Waszym mieszkaniem, bo Wam jest to potrzebne wcześniej. Ja zrobilabym mężowi awanturę gdyby zamiast u nas robił gdzie indziej.
    Co do mieszkania u kogos, to współczuje, ja po 5 dniach poza swoim domem mam dość i cieszę się, że leżę już na swojej kanapie.
    Jedyne co moge Ci napisać, to to, że już niedługo, że już niedługo bedziesz tulić córeczkę, a wszystkich innych możesz mieć wiadomo gdzie:)
    Docinek staraj się nie słuchać, uwag na temat wielkości brzucha też. Może mieć mały brzuch, a dziecko duże.
    A z mężem porozmawiaj, powiedz mu co czujesz. Ludzie nie umieją czytać w myślach, on musi wiedzieć, co jest nie tak

• cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czy ktoras z was ma te biale blyszczace meble kompaktowe z Ikei? besta?
    Ja mam z Ikea białe i błyszczące meble :) ale nie wiem czy akurat ta serie :) jutro bym ci mogla powiedziec :) mam w garderobie białą duza szafę i komodę i w Konstancji pokoju :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie otulaczy chciałam - kupujecie?
    Ja mam jeden motherhood ale jeszcze myślę o woombie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Moja teściowa dzisiaj, jak ścielilam łóżko powiedziała mi "nie ruszaj rękami". Na drogę dała nam termos, mimo, że prosiłam, żeby go nie dawała.
    Temat zepsutego samochodu wychodzi mi bokiem, bo ona chciała już filtr paliwa ścierką czyścić. Jest kochana, ale wręcz przytłacza tą miłością.
    I cieszę się, że jadę tam raz na jakiś czas, na parę dni. Mieszkać gdzieś bliżej bym nie mogła, bo chyba bym oszalała.

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore zamawialy w gemini powiedzcie mi ile minelo czadu aż zmienili status z zafakturowanie na jakiś inny? :) ja co prawda odbieram osobiście w aptece w Lęborku ale zastanawiam sie czy tak jak bylo napisane ze odbiór we wtorek czy to bedzie gotowe :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny ktore zamawialy w gemini powiedzcie mi ile minelo czadu aż zmienili status z zafakturowanie na jakiś inny? :) ja co prawda odbieram osobiście w aptece w Lęborku ale zastanawiam sie czy tak jak bylo napisane ze odbiór we wtorek czy to bedzie gotowe :)
    Powinno być gotowe. Ja do tej pory zamawiałam zawsze z odbiorem osobistym - witaminy, kosmetyki itp... i zawsze termin, który podali przy zamówieniu się pokrywał z tym realnym. Teraz zamawiam kurierem, bo tam są zawsze wielkie kolejki do odbioru osobistego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam otulacz z motherhood i rożek. Nad woombie sie zastanawialam, ale troche mnie przeraza, bo dziecko jak parówka wygląda :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kupujecie monitory oddechu na materacyk wybierajcie te 2 płytkowe aby były od jednej strony łóżeczka do drugiej, aby uniknąć przesuwania dziecka na boki. Tak nam doradzał gość na warsztatach.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, ja mam otulacz z motherhood i rożek. Nad woombie sie zastanawialam, ale troche mnie przeraza, bo dziecko jak parówka wygląda :)
    Otulacze z motherhood mam dwa. Rożek też zamówiłam - zwykły i usztywniany z wkładką kokosową. Ale właśnie woombie słyszałam, że super się sprawdza i się zastanawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:48

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Gosiak chciałam zapytac od kiedy planujesz pic herbate z liści malin i w jakich proporcjach !? Wiem,że kiedyś o tym pisałas, ale niestety moja skleroza w ciąży się nasila :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam jeden otulacz i jeden wombie, więcej nie kupuję :)

Patrycja współczuję. Z. Mężem może porozmawiaj i powiedz co czujesz, może wtedy zrozumie. Ja tez dłużej niż kilka dni poza domem u kogoś w gościach nie lubię być.

A teraz sobie leżę a mąż robi mi masaż stóp i lydek, jest mega przyjemnie :)

Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytam bo chce kupic. Jestescie zadowolone? Myslalam ze moze macie jakos fajnie zawieszone/ulozone na scianie i bym sciagnela:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Witam :)

Gosiak chciałam zapytac od kiedy planujesz pic herbate z liści malin i w jakich proporcjach !? Wiem,że kiedyś o tym pisałas, ale niestety moja skleroza w ciąży się nasila :)
    Chyba będę parzyć jedną łyżkę liści na szklankę.
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie
    oba specyfiki mają za zadanie przyspieszyć proces skracania się szyjki macicy już podczas porodu, nie wywołują porodu, ich działanie przed porodem wywołuje lekkie bóle, podobne do tych przed miesiączką

kafabi, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Chyba będę parzyć jedną łyżkę liści na szklankę.
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie
    oba specyfiki mają za zadanie przyspieszyć proces skracania się szyjki macicy już podczas porodu, nie wywołują porodu, ich działanie przed porodem wywołuje lekkie bóle, podobne do tych przed miesiączką

dziekuje ślicznie, to już niedługo czas zacząć :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja jutro mam wizytę u endokrynolog a we wtorek u ginka :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie nianię? i czy od razu z monitorem oddechu?
    Bo ja mam dom który ma 300m2 i od razu chcemy młodą do osobnego pokoiku dać i u nas niania to jest zakup obowiązkowy. I mój mąż zainteresował się tematem i znalazł jakąś nianię niby dobra, ludzie chwalą ale z monitorem oddechu. W sumie pomyślałam moja siostra jak była malutka w łóżeczku zaczęła się dusić i mama przez przypadek dosłownie do pokoiku weszła. I wtedy u niej zdiagnozowano astmę oskrzelową. Więc stwierdziłam, że chyba będę spokojniejsza psychicznie inaczej będę podchodzić do tego.

My chcemy kupić nianię z monitorem oddechu i kupimy ANGELCARE. Znajomi mają i polecają

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, napisałam do Ciebie wiadomość :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo Ci współczuję, czytając Twojego posta sama bym chyba zglupiala w takiej sytuacji! U mnie też remont jest zmieniane podłogi płytki wszędzie kurz brud !! Ale muszę przeżyć... Do lutego napewno zejdzie!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja Ci kiedyś napisałam o mieszkaniu, że będzie dobrze, no ale jak teraz piszesz, że mąż się nie spieszy z remontem to bym go chyba opierniczyła równo.
    No w takiej sytuacji masz prawo płakać i być zdenerwowana, bo masz zaburzony podstawowy u kobiety na koniec syndrom wicia gniazda. I to już nie jest fajne i Ci współczuję bo rzeczywiście też już bym chciała mieć większość zrobione i jakiś własny cichy kącik, szczególnie teraz na koniec ciąży, gdy czujemy się coraz gorzej.
    Trzymaj się i pogadaj ostro z mężem, że ma robić u Was, a potem u innych.
    Pranie powolutku rób sobie u teściowej, czas chociaż szybciej zleci.

A tej ciepłoty w domach nie zazdroszczę, my mamy 19 stopni i mnie jest teraz gorąco i mam zaschnięty nos, ale ja jestem przyzwyczajona do takiej temp. i w blokach mi zawsze gorąco, a teraz w ciąży to płonę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 21:45

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ