X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was zamawiala takie koszule? chcialabym wiedziec jak gatunkowo?
    mam jedna ta zyrafka tansza to strasznie sie pocilam w niej w spzitalu w porownaniu do drugiej..

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i4860699593.html

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4874129768.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mąż przywiózł od szwagierki, fotelik samochodowy, kołyskę dużą, leżaczko-kołyskę, maty edukacyjne, śpiworki, rożki i torbę ubrań. Powiem Wam, że już miejsca w naszym wolnym pokoju brakuje. Ale się cieszę.

Gosiak, derii84, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tych co pokazałaś nie mam, ale ja u siebie w sklepie za 30 zł kupiłam taką. Tu na zdjęciach średnia, a w rzeczywistości fajna i kupiłam właśnie S/M i się fajnie rozciąga na brzuszek, że nie wisi taki wór. (ja mam koralową)
    I w dotyku bawełna.

http://allegro.pl/koszula-nocna-muzzy-ciazowa-do-karmienia-s-m-i4911755704.html

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam chyba schizy, jak szłam do toalety to tak mnie w środku tam na dole zakuło jakby mnie normalnie młody tam drapnął. Masakra.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle teraz już śpię w takiej koszuli co od mamy dostałam i powiem Wam, ze mi teraz wygodnie bo nic mnie nie ciśnie.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja już mam chyba schizy, jak szłam do toalety to tak mnie w środku tam na dole zakuło jakby mnie normalnie młody tam drapnął. Masakra.

Znam to uczucie ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie ostatnie zamówienie złożyłam na pieluszki, przewijak, laktator, prześcieradła do łóżeczka i koniec tego dobrego reszta już po porodzie. Co najpotrzebniejsze będziemy już mieć teraz tylko się ogarnąć i dotrwać do 37 tyg.
    Miłej nocki mamuśki.
    No i trzymajcie za mnie kciuki jutro, aby ta moja szyjka trzymała :-) i młody był bezpieczny do 37 tygodnia w brzuszku.

To już takie realne jest dla mnie coraz bardziej i taki strach się pojawia o naszego brzuszkowego, że szok. Ten mój strach o niego jest większy niż strach przed samym porodem. :-)

Kolorowych snów mamuśki :-):-)

Patrycja20, megg, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile bierzecie tych koszul do szpitala? Kupilam jedna za 25zl w Auchan i po praniu wygląda jak ścierka a druga w bagatelle za 100zł i jest super. Myślę że jeszcze jedna by się przydała ale jakaś niedroga bo co ja z nimi pozniej zrobię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:01

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna jaki olej stosujesz na hemoroidy? Ja wczoraj z mężem rozmawiałam ze fajnie ze w tej ciazy mi nie wyszły a dziś wieczorem patrze a tu guzek z krwią..te wszystkie maści brudzą bieliznę i pościel i później się nie odpiera bo ten wyciąg z kasztanowca jest okropny
    .macie jakieś inne sprawdzone sposoby na hemoroidy?

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, olej kokosowy.

laureczka25 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Sloneczna jaki olej stosujesz na hemoroidy? Ja wczoraj z mężem rozmawiałam ze fajnie ze w tej ciazy mi nie wyszły a dziś wieczorem patrze a tu guzek z krwią..te wszystkie maści brudzą bieliznę i pościel i później się nie odpiera bo ten wyciąg z kasztanowca jest okropny
    .macie jakieś inne sprawdzone sposoby na hemoroidy?

Ja też się musze zainteresować tematem bo problem "wyszedł " 2 dni temu... Grrr....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie sa te krowki z biedry kruche czy ciagnace? Ja uwielbiam te z Solidarnosci mega ciagnace ;)

a monte wiadrami moglabym jesc :)

Patrycja nie przejmuj sie docinkami innych, takie glupie gadanie ludzi nie znaja sie a gadaja... A z remontem to trzymaj sie jakos mam nadzieje ze maz szybko dosc sie uwinie bo to ciezka sytuacja dla Ciebie tak czekac, jeszcze jest troche czasu napewno ze wszystkim zdazycie! Zakupy dla malucha to naprawde szybko da sie pozamawiac, najwiecej roboty to te pranie i prasowanie ale moze wlasnie u tesciowej troszke zacznij i nie denerwuj sie zycze zeby sie wsazystko szybko poukladalo w nowym roku!!! ja tez z przygotowaniami jestem w lesie, wozka nie mam, lozeczka nie mam, nic nie poprane i nie poprasowane, nic nie porozkladane, ale mamy jeszcze czas, na spokojnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:40

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po świętach +2kg :/ od jutra znow jem normalnie a nie jak odkurzacz, bo jak tak dalej pójdzie, to się zamienię w słonia!!
    Co do głupich tekstów mnie najbardziej wnerwia tekst mojej teściowej "jak sie czuje Tomek" albo wita się ze mną i mówi "czesc tomeczku" - tak jakbym ja przestała istnieć, jakbym była inkubatorem.
    P. jej zwrócił uwagę "jaki Tomek, przecież to Zuzia", to stwierdziła, że to jedno i to samo. Dosłownie.
    Ona zwariuje na punkcie tego małego jak się urodzi, aż się boję.

Zmeczona jestem taka miłością na siłę, dobrze, że już w domu.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy. U mnie problem ucichl. Wiec moze sie uda to wyciszyc.
    Krowki sa takue i takie. Trzeba ponacuskac;) ja polecam te Muu to sie ciagnie duzo masy;)
    Nie moge spac. Maly sie rozpycha. Ogladam koszule na telefonie

asia888, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to te Muu musze sprobowac :)

moj tez sie rozpycha na wszystkie strony to jego godzina w sumie... 24:00 i nad ranem a w dzien spokojny ostatnio tylko po nocach szaleje ;)

Sue mysle ze tesciowe oszaleja kompletnie troche sie obawiam tego i czestych nalotow z tym zwiazanych hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:52

megg lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę spać i też mam po świętach +2kg na plusie, ale chyba co roku tak miałam a potem to jakoś szybko udawało się zgubić. A propos, zgłodniałam, idę sobie zrobić kanapkę :P

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi twardnieje ciagle brzuch i wtedy ciezej zlapac mi powietrze eh :/ juz mam powoli dosyc.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia juz niedlugo urodzimy! i moze nawet bedziemy tesknic za chwilami spokoju ktore teraz mamy! ;) koncowka niestety najgorsza :(

angelcia lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to sprawdzaj na zegarku co ile minut masz skurcze. Ja mam takie same - oddychać nie mogę i brzuch jak kamień. Jak nie są regularne - to nie ma się czym martwić :-)

Patrycja - przykro, że masz taką sytuację. Myślę podobnie jak dziewczyny, złap męża i o ile da się z nim normalnie porozmawiać (bo np z moim się nie da) to powiedz co czujesz, zgon trochę na hormony ciążowe i zarzadaj szybkiego wprowadzenia na swoje. Niech się chlopina ogarnie, niebawem zostanie ojcem! Musi zacząć dbać o rodzinę (i chodzi mi tu o Was, a nie o szwagierke). No i czas na pranie i prasowanie ubranek dzieciecych, tym bardziej że czas Ci się dluzy to wykorzystaj go teraz u tesciow. Jak się wprowadzicie do nowego mieszkania będzie co robić. A może jak Twój mąż zobaczy te uprasowane ubranka, wyprawkę, to dotrze coś do niego?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej Wam, gratuluję kolejnych rozpoczętych tyg., a Ty Mistrzyni jesteś prawdziwym Mistrzem :-) Bliźniacza ciąża i już ten tydzień i tak naprawdę bez większych komplikacji i jeszcze w ruchu. Jesteś stworzona do bycia w ciąży :-)
    Hehe :-) czy ja wiem... W pierwszej ciąży miałam tyle komplikacji ze szok! W drugiej jest o niebo lepiej :-) ale teraz staraliśmy się o ciążę ponad rok i gdyby nie leki to nic by z tego nie bylo, więc raczej stworzona do tego nie jestem. Ale jak patrzę na moją szwagierke to ona dopiero ma farta - każda ciąża za pierwszym podejściem, donoszone do terminu, żadnych komplikacji, nigdy nie była w szpitalu (oprócz porodów ale zawsze tylko 3 dni). Cieszę się natomiast, że teraz nie mam większych problemów, tydzień jak na bliźniaki bardzo ładny, a szyjka jak to określili lekarze w szpitalu "jak u żyrafy" (nie mogąc się nadziwić, że ktoś przy blizniakach, powyżej 30 tc może mieć 5 cm szyjki).
    Ale dziękuję za komplement!! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 00:33

Fedra, Sue, Asiaa1201, Gosha, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ