X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    A gdzie Asia kupujecie? Tez gdansk? Pamietam jak kupowalismy nasze... Od 1 wejrzenia bylam w nim zakochana pod kazdym wzgledem: lokalizacji, urzadzenia ( rynek wtorny, aczkolwiek babsko wszystkie meble zabrala nawet wszystkie sprzety agd z zabudowy!) teraz w koncu jest wykonczone, zostaly pierdoly i uwielbiam w nim przebywac :) ale moj m juz mysli o zmianie na wieksze buuu :(
    Ja to samo, też zakochałam się od razu w naszym, też rynek wtórny, ale super przemyślane i urządzone. Poprzedni właściciele sporo pozmieniali, z kuchni zrobili pokój, z pokoju kuchnię - niby otwarta na salon, ale nie do końca.
    My na razie nie myślimy o zmianie - nasze ma 65 metrów a jak ktoś nas odwiedza to myśli, że co najmniej 80 takie jest przestronne. Plus garaż 34 metry - zawsze się śmieję, że od biedy można tam drugie mieszkanie urządzić :P :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lata trzymamy kciuki, a zastrzyki dobrze że dadzą, lepiej mieć pewność że wszystko będzie ok jakby dzidziusiowi zachciało się wyjść przed czasem.

Lula - nie ma jak w domu. Tylko teraz lez, lez i jeszcze raz lez. No ewentualnie lykaj nospe i lez ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    troche to zapobiegawczo mysle ale juz za tydzien mlody bedzie bezpieczny i to najwazniejsze
    wiec sie zdecydowalam, je nie wiem jak ja urodze bo ten zastrzyk w dupe tak bolal ze
    cholera a zaraz drugi i juz sie boje.
    No właśnie czytałam o tym, dlatego bardzo się ucieszyłam ze mój szpital praktykuje te zastrzyki dozylnie przez wenflon, nic nie czułam. Ale czego się nie zniesie dla naszych dzieci. Poród się zniesie, to i takie zastrzyki. Myśl, że to dla synka i wszystko przetrzymasz!

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem natomiast ze musze dojechac do tego szpitala i koniec, nie rodze w czwie tylko
    w katowicach,po pierwsze znam ten ten szpital po 2 wszyscy ok i mili, jedzenie na
    wypasie,wczoraj zupka warzywna i pyzy z miesem mniam,a dzis zupka z manny
    z warzywami ziemniaczki duszony scham i salata ze smietana. Szok bo to naprawde dobre.
    Na sniadanie dzis buleczka poznanska z szynka i pomidorkiem i zupa mleczna do
    tego pyszne kompoty.
    Tetno maluszka sprawdzaja co 2godziny, juz wczoraj i dzis bylo po jednym KTG
    tylko jak na zlosc brzuch mi sie nie chcial spiac wtedy ani raz,a chcialam aby pokazac
    o co mo chodzi. Lazienka w kazdym pokoju,papier reczniki papierowe i mydlo na
    wyposazeniu tez szok w porownaniu do czewy.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko Gdansk i tylko Poludniowe osiedla. Jest nam tam dobrze. Teraz ogladalismy mieszkanie na osiedlu Nowy Horyzont. 84m 4pok 1 pietro z winda. Wielki plus jest tego taki ze mieszkanie stoi juz 5 lat poniewaz bylo mieszkaniem pokazowym zrobione pod klucz na wysokim standardzie. Winda, miejsce postojowe w hali garazowej i komorka lokatorska. No rewela. 2 balkony. Ach i oh :-)
    Ciekawe czy moj ukochany tez jest tak zajarany. Chociaz podejzewam ze nie bo on dlugo dojzewa i wogole. Ale mi podoba sie mega. Tylko meble wsadzic i mozna mieszkac. Kwestia 1 weekendu. Czad <3

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dobrze, że wszystko pod kontrolą i to tylko taka profilaktyka!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co u Laurki, dawno się nie odzywała...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw - może szybko się przekona. Ba! Ty go przekonasz skoro tak Ci się podoba! ;)

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety mamy niewielkie mieszkanko - 42m2. Ale jak dobrez pójdzie tzn ogarniemy kredyty gotówkowe to zamierzamy kupic działke i sie budowąć. Nie chcemy kupowac większego mieszkania. Dajemy sobie czas max 7lat od narodzin - tyle jestesmy w stanie wytrzymać w tym mieszkanku w trójkę - na zakup działki i budowę domu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No imieszkamy w gdyni w redłowie. Lokalizacja super, chociaz budynek jest z lat 70tych i niestety nie ma windy. A mieszkamy na ostatnim - 4 - pietrze!!
    Lekko nie jest

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to ladny metraz!:)

my mieszkamy w nowym mieszkanku ale marzy mi sie blizniak niedaleko:)) i mowie ze za pare lat sie wyniesiemy:D

jak juz bede super zarabiac :))

ktoras robila juz krowki??

moze ja zrobie na sylwestra?:)

poprasowalam troche ciuszkow dzis, dzis sie lepiej czuje, mniej ospale.

LAra mnie pierwszy zastrzyk nie bolal dopiero drugi- zalezy pewnie kto robi:) i jak mu sie chce:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Tylko Laurka sie nie odzywa. mnie zastanawia Topola!!!!!

Truskawka tez dawno nie pisala, Atakasobiejedna i wiele innych.
    dziwnie.

dzis skocze do rossmana jeszcze bo jest przy aptece i kupie kosmetyki dla bobasa.

a nie wiem czy pytalam: ktoras z was pije tran mollersa dla kobiet w ciazy?
    bo nie wiem czy zamiast kapsulek nie kupic?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, to dobrze, że działają tak zapobiegawczo! Leż i staraj się nie stresować!
    Jeszcze troche i możesz rodzić, ale lepiej, żeby młody siedział jak najdłużej!

Powiem Wam, że teraz się wkur... lekarz na mnie 5 minut poczekać nie chciał, ale ja na wizytę muszę czekać!! Nosz &@€/!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a placz tych maluszkow to miod na moje uszy. I jak tak patrze to one sa takie malusie
    wiec chyba damy rade wypchnac no musimy. A moj mis wazyl wczoraj 2300 takze rosnie
    i to najwazniejsze.dziewczyne z sali zabrali na porodowke bo 41tydz i nic. Zobaczymy
    czy ja rozkreca i do jutra bedzie Kubus czy nie. Druga37tydz wczoraj zdjeli szew szyjki
    juz brak rozwarcie na palec ale chodzi po babaniach i nic chyba pojdzie do domu
    jutro.

Gosiak, Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krowki. Przepyszne. Moja kuzynka urodziła !!!!!

Gosiak, słoneczna 85, Januszkowa, Bietka, Lara 82, derii84, juska19, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja robiłam krowki. Przepyszne. Moja kuzynka urodziła !!!!!
    To szybko jej poszło chyba, co? :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam krówek i nie piję tranu.
    Prasować dziś chyba też już nie będę, ale rosołek zrobiony, wstawiłam ziemniaki i kapustę z grzybami z zamrażalki wyjęłam i podgrzewam do obiadu.
    Po obiedzie się kładę i nic dziś już nie robię. No, może pojedziemy wieczorkiem po plafon :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja się rozczulam jak widzę takie maleńkie dzieci, ktore przychodzą do lekarzy:) i w wózkach i wszędzie :)

Pani z gabinetu wyszła z płaczem, więc wybaczam doktorowi :(
    U mnie wszystko ok, na plusie 10kg, moje założenie +12 jest możliwe:)

Dostałam zwolnienie i hivy i kily do zrobienia. Zapomnialam doktorka zapytać o ten gbs, ale następna wizyte mam 20.01, to bedzie 37 tydz chyba, wiec moze wtedy zrobi:)

Gosiak, Lara 82, Kasia_10.02, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na drugie danie ;) Potem wizyta. I jedziemy kupić bulionówki do naszego świątecznego serwisu obiadowego (w ramach prezentu od rodziców moich )
    I do bibliotek książki pooddawać muszę. Potem tylko odpoczywam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 14:06

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś właśnie robiłam cały pakiet - HIVy, kiły, antygen HBs itp. i to z morfologią i moczem było przedostatnim badaniem w labie.
    Zostaje mi właściwie tylko mocz i morfologia w 38-39 TC

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ