X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- tak to jest, ja kiedys czekalam godzine bo jakas babka sie spoznila ( stala w korku ) trzeba ja bylo wpuscic no i lekki poslizg i tak byl.

wiadomo, jedna siedzi 30 min , druga 15.

Katis zdaj relacje;) miala znieczulenie?>

a krowki robilas ciagnace czy kruche?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna pomocy :(
    Mój kot zachorował, wymiotuje od 6 rano, wchodzi do kuwety, chce zrobić "2" i nie może. Ogon ma zwieszony w dół, nic chce jeść, nawet wody się nie napije. Mój mąż dopiero wróci o 18 i pojedziemy z nim. Jak mu mogę pomóc do tej pory? Dałam mu zwykle krople żołądkowe, ale od razu je zwrócił.
    Jestem załamana.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krówki robiłam ciągnące. Póki co wiem tyle że o 1 w nocy odeszły jej wody a o 13 urodziła. Jak się czegoś dowiem to napiszę :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz laktuloze?

albo olej parafinowy?
    zatwierdz moje zaprosz na prv

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zatwierdziłam.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę spać, dobranoc :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jakos niedobrze. nie wiem czy nie zwymiotuje.......

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa jak moj tak mial to niestety dostawala antybiotyk domiesniowy czy dozylny nie pamietam... :/
    Narazie mu zabierz jedzenie i tylko woda...
    My mamy 74 m , sypialnia, pokoj i salon z aneksem, mieszkanie pieknie zaprojektowane miezzk mi sie tu cudownie zwlaszza jak juz mamy rzeczy tu pokupowane i wogole... Ale moj maz jak wraca ze statku to ciagle narzeka ze ma malo miejsca ze nie ma swojego pokoju ze chcialby dom ze to tamto... wogole wszytko zle... Juz wiele razy sie o to klocilismy bo mieszkamy tu raptem 1,5 roku... Wynika to z tego ze jego koledzy ze statku wszycy w domkach jednorodzinnych, ale tutaj ziemia w centrum droga a z kolei na zadupie sie nie wyniose bo do pracy bede wieki dojezdzac a on zreszta teraz jak jade do gdanska z gdyni 30 min i wracam to juz sie piekli czemu tak dlugo mnie w domu nie ma, poza tym nie hce domu bo sama pol roku mieszkam i wole mieszkanie po 1000 kroc...wiec w planie mamy zmiane na wieksze no ale musimy troche kasiiry odlozyc bo nie chce miec wiekszego kredytu nic mam :)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna, ja wymiotuję w 3 trymestrze gdzie wcześniej ani razu. Ciągle mi niedobrze i kwasem tak wymiotuję jak fontanna.
    słoneczna 85 wrote:
    a mi jakos niedobrze. nie wiem czy nie zwymiotuje.......

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to dziwnie jak ciagle tak masz. Mi mowil gin ze nie powinno sie juz wymiotowac. Leze, moze przejdzue. Wypilam herbate z pigwa i nie wiem czy nie od tego

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dzień dobry :)

widzę, że wiele z was spędzi sylwestra ze mną na polsacie :D to co, do zobaczenia? :P

miłego dnia kochane!

My podobnie jak Katis. Przychodzą do nas moi rodzice.... A i sylwester z Polsatem

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba sylwester z dwojka:) lubie Lemon;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy słyszałyście o wózku Navington Cadet?

c7hyim7.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, to od zagagi te wymioty, same że tak bezpośrednio napiszę do ust napływają jak mi się odbija, w większości to kwas żołądkowy. Dziś położna przepisała mi Gaviscon , jutro odbiore, daj Boże, pomoże bo zwariować idzie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to masz takie regurgitacje, zarzucanie pokarmu? Tez mi tak czasem sie cofa i kwasne, wtedy biore rennie. Oj co my sie mamy;)
    Jednak i tak dla mnie poczatek byl najgorszy, ciagle wymioty wszystkim i mdlosci.. Pamietam jak duzo z nas szukala opasek sea bands:) ja je pozno zdjelam. Pewnie ok 20 tyg;)
    A tu zaraz koniec mek;)

Dzis prasowalam ubranka to az sie poplakalam! Tak sie ciesze! I przypomnialam sobie jak lezalam w szpitalu w 6 tyg... Ze moglo nie byc mojego synka a teraz jest taki duzy i kopie mamusie;)

Penelope, Sue, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wyobrazcie sobie ze mialam jechac po moja babke do cioci na nowy rok i zabrac ja do rodzicow... Dzisiaj tata gada z ciotka i sie okazuje ze ona wczoraj byla w szpitalu bo miala obrys... I kuzwa ona nie chce powiedziec czy miala tylko obrys czy dostala radioterapie czy ten czynnik wstrzymiwany... Kuzwa po zlosci bo wie ze mialam babke wziasc i zlosliwie nie chce powiedziec.. A wie ze w ciazy trzeba na to uwazac !! To chore do cholery :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja tak samo - wolę mieszkanie. A Twój mąż może z rodzicami mieszkał w domku?
    Bo taka często jest jak ktoś mieszkał w dużym domu a potem się wprowadza do mieszkania.
    Na szczęście u nas oboje mieszkaliśmy w blokach - ja też bym nie chciała na zadupiu, a dom w centrum Gdańska to są takie kwoty, że zapomnij. Koleżanka z pracy strasznie marzyła o domku, wyprowadzili się za Gdańsk poważny kawałek i od 2 lat narzeka i jest wściekła o dojazdy a jak śnieg posypie to ponoć regularne awantury ma z mężem, bo chce sprzedawać dom i kupować mieszkanie na Jaśkowej Dolinie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymajcie się tam jeszcze trochę :)

Angelcia, wbrew wszystkiemu, cieszę się że póki co tak się rozwiązało z mężem że się wyprowadził i oddał klucze.

Ja właśnie zamówiłam ostatnią rzecz do wyprawki, nianię elektroniczną Angelcare AC401 z płytką monitorującą oddech.

A tak poza tym to nic mi się nie chce od ponad tygodnia. Dobrze że chociaż spakowałam torby do szpitala. Czytam, lajkuję ale poza tym ciężko mi się zebrać do czegokolwiek

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Kurde wyobrazcie sobie ze mialam jechac po moja babke do cioci na nowy rok i zabrac ja do rodzicow... Dzisiaj tata gada z ciotka i sie okazuje ze ona wczoraj byla w szpitalu bo miala obrys... I kuzwa ona nie chce powiedziec czy miala tylko obrys czy dostala radioterapie czy ten czynnik wstrzymiwany... Kuzwa po zlosci bo wie ze mialam babke wziasc i zlosliwie nie chce powiedziec.. A wie ze w ciazy trzeba na to uwazac !! To chore do cholery :/
    Masakra... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze te koszule zamowic ale jakos nie mam weny i glownie pisze z tel na forum. Dobrze jakby od jednego sprzedawcy koszule i staniki.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ