X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm mrozic rogaliki drozdzowe? Nieee:p jakos tak hm... Nie wiem co by potem bylo :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw aż sobie ją kupię, pożyjemy, poczytamy. Ręki nie wystawię, na pewno. Poprzeczki w sumie żadnej nie miał, żadnych obowiązków, zakazów...

Czy ktokolwiek wiele od niego wymagał? Żeby wynieść raz na czas śmieci, kiedy ja nie miałam siły? Czy poproszenie o umycie naczyń to ciężka sprawa i nie można odejśc od filmu, który zna się na pamięć? Czy ktoś kazał mu dawać na mieszkanie i jedzenie? Wszyscy chcieli żyć polubownie, nie wymagać. Moi rodzice dali nam wiele pieniędzy, pomagali, wspierali... Ze strony jego rodziny zero. Nasze rodziny się nienawidzą. Jego rodzice traktują go jak śmiecia, nic mu w życiu nie dali w porównaniu do jego rodzeństwa.

On mówił, że potrzebuje wsparcia - no okej, ale jak mam wspierać kogoś, kto ciągle siedzi nosem w telefonie i odpowiada mi pół słówkami? To nie jest normalna sytuacja. Tłumaczenia, ze cięzko pracuje i jest zestresowany przechodziły przez moje myśli dopóki faktycznie tak robił. A co przemawiało za jego zachowaniem jak już od 13 grudnia nie chodził do pracy?

Czemu kłamał na każdym kroku? Kłamał nawet, że był u lekarza, a nawet do niego nie poszedł. Gdy go pytałam czemu kłamie to powiedział, że tak mu wygodnie. To co, przepraszam bardzo.. Dziecko też nigdy z nim nie zostanie, bo będę musiała mysleć czy dał mu faktycznie jeść czy kłamał? Jestem już tak wyczulona na punkcie jego kłamstw, że nawet pytając go czy zaniósł skarpety do pralki nie wierzę. Kłamstwo jest wygodne? Super, może fajnie mu sie kłamie, ale ja nie chce słyszeć rzeczy mu pasujących tylko prawdę, nawet jeśli miałabym tą prawdą dostać brzydko mówiąc po pysku.

On udaje, gra, udaje i nie wiem co jeszcze. Robi z siebie kogos, kim nie jest. Kolegom opowiada ile to on nie zarabia, kim on to nie jest... A kim jest? No człowiekiem, zwykłym szaraczkiem, który robi z siebie prezesa. A ja? Wychodze na idiotke. Ludzie pytaja mnie o rozne dziwne rzeczy o ktorych slysze pierwszy raz w zyciu i pale buraka na każdym kroku, bo D robi z siebie jakiegoś cholera biznesmena! A ja później sie musze wstydzić... bo co innego.

Co sobie obiecywaliśmy w sierpniu? Miłośc, wiernosc... UCZCIWOSC MALZENSKA... i gdzie, gdzie ona jest? Kuzwa czy to tak ciezko jest powiedziec komus co mu nie pasuje? No jak widac lepiej od razu rzucać fochy, wyzywać, wychodzić z domu. A co, jakby jego szanowni rodzice mieszkali ze 100km od nas to też po każdej jego jeździe by tam leciał? Co mu to dało, że wydarł na mnie za każdym razem morde?

Ja walcząc o swoje - czyli o to, ze mam prawo znać prawdę, być szanowana i nieokłamywana w jego oczach wyszłam dosłownie na popierdoloną, on mi pokaże, on mi urządzi święta, on mi przypierdoli.. FAJNIE... i co, dziecko miałoby czegoś takiego słuchać, oglądać? Dużo wymagałam, bo wymagałam spokoju?

Ciąża to nie jest cudowny stan, to nie jest ciągłe leżenie i pachnienie. Ja męcze sie ze swoim ciałem, emocjami i innymi dolegliwościami już jakieś 7-8 miesięcy, a on nawet nie potrafi nie wiem pokazac jakiegokolwiek wspolczucia.. Wrecz wyrzuty - a czemu mięso bez sosu, a czemu nie poscielilas lozka, a czemu nie wyjdziesz z psem o 7 rano? Fajnie tak? Ma tak któras z Was? CHYBA NIE ;(

I tak o to w zamian za to, ze chcialam byc fer wobec niego i chcialam tez zeby on byl fer wobec mnie dowiedzialam sie, ze traktuje go jak śmiecia.

DObra juz dosc tych moich żali, skonczmy najlepiej temat tego wybitnie wspanialego malzenstwa, bo na dzien dzisiejszy nic juz nie jest w stanie byc takie jak bylo, albo zeby wskazywalo na poprawe, albo jakiekolwiek ulepszenie.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszedł właśnie materacyk i klin i już leży w łóżeczku.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co kupilam dzis :-)

http://www.iv.pl/images/03504053872673991990_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/20434045257496871055_thumb.jpg

angelcia, megg, derii84, Gosiak, Lara 82, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia fotka fotka!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    120 cm :)
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczynki ile macie cm w brzuchu?;)

słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia Twoj maz mi wyglada na takiego co jeszcze nie dojrzal... Z tego co mowisz... Nie potrafi stawic czola temu co sie dzieje, nie potrafi mowic jak jest tylko woli zyc w klamstwie i swiecic oczami wsrod znajomych... Tacy ludzie sa poprostu niedojrzali i nie radza sobie z trudnosciami ktore zycie za soba niesie wiele...szkoda tylko ze ciagle w Tobie te nerwy sie pietrza i pietrza... Byloby dobrze gdybys miala taki dzien dla siebie.. Spotkala z kolezankami przy kawce czy herbatce , wyszla do kina - moze na jakas komedie? Poszlabys do fryzjera albo kosmetyczki.. Taki mily dzien tylko dla Ciebie bys mogla zapomniec o wszystkim innym...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co mogę podpowiedzieć to jeśli niechęć opuścić Twojego domu powiedz mu ze jak tego nie zrobi wezwiesz policję bo z tego co pamietam On niejest u Ciebie zameldowany wiec możesz go wyrzucić z pomocą właśnie policji... ;)
    angelcia wrote:
    Asiu to prawda, pewnie będziemy tęsknić za spokojem, ale spoko! Mamy co chciałyśmy :)

Mistrzyni no właśnie te moje skurcze potrwają godzinę tak nieregularnie i się wyciszają i po jakimś czasie znowu się uaktywniają, no ale byle jeszcze ze 2 tygodnie i jazda!

Co do męża Patrycji to ja nie będę namawiać do żadnych rozmów, bo logicznie myślący człowiek (a w tym facet) powinien zdać sobie sprawę, że praktycznie miesiąc i będzie bobas = poukładanie spraw, ogarnięcie mieszkania etc. Ja tak jak Mistrzyni, ze swoim nie porozmawiam, bo nie mam nawet o czym.

Jakby mało było atrakcji to mój mądry mąż schował sobie Router z internetem, bo on za niego płaci, na domiar wszystkiego (skoro już tak wszystko dzieli na "moje twoje") to rozwalił MOJEGO pilota i jest obrażony, że go schowałam = nie ma oglądania telewizji. Szkoda tylko, że ciągnie MÓJ prąd na ten JEGO router i laptop ;). Wczoraj dosłownie powiedział mi, że on nie będzie się ze mną pierdolił i mi umili zycie i, że mam posprzątać mieszkanie to się w końcu na coś przydam - wszystko słyszała moja Mama ;) Ona po prostu nie może się doczekać godziny 16 jak jego "Stara" (bo tak ją nazywa u mnie w domu, a jak do niej idzie to jest MAMUŚ) wróci do domu i jej nawtyka. Żeby było śmiesznie to on mieszka u nas dosłownie za free - nie daje na czynsz, wodę, na nic, nawet na jedzenie - to mu wygłosiłam wczoraj, że w lodóweczce ma wydzieloną swoją półkę i niech sobie sam jedzenie kupuje, bo wydarł się do mojej mamy, że jego na wszystko stać, bo on sobie pracuje, NIE TO CO JA...

Teraz tylko myślę czy on był zawsze jaki jebnięty, a zgrywał normalnego czy w łebie mu się poprzewracało :) Wyrzuciłam wszystkie szmaty (bo po prostu kazałam mu wypierd...) to on nigdzie nie wychodzi i mi mówi, że mam mu to wyprać i wyprasować - lecę! W podskokach. Oj dziewczyny, u mnie takie gorące dni są ostatnio, że jakby któraś z Was żyła w obawie, że się przeterminuje ciązowo to zapraszam!

Ja na szczęście w nocy śpię normalnie (tzn nie sikam), ale budzę się, wiercę... Niby się wysypiam, ale jednak to nie to :)

Dorusia życzę dobrych wieści na wizycie!! :) Ja detektora osobiście nie miałam, ale to urządzenie moim zdaniem może niepotrzebnie stresować - nie zawsze uda się złapać tętno itp.

Byłam na targu i powiem Wam, że u mnie też pustki. Na obiad tak jak u Was - pomidorowa z makaronem, ha :) Lutówki to mają podobne menu i gusta chyba.

W ogóle coś dzwinego ostatnio się ze mną dzieje rano. Wstaję, jem np cornflakes z mlekiem i chce mi się mega pić, muszę się dopoić, bo normalnie bym wykitowała. Nigdy tak nie miałam!

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wierzę, że dasz rade. Jeszcze kilkanaście takich nocek i będziesz chodzić jak prawdziwe zombie (jak to często opowiadają inne mamy) i tulić tego niby kluska! :)

Bella jak nie masz co z tymi rogalikami zrobić to ja jestem tutaj... :D Z chęcią zjem :D

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiedziałam Twoja sytuacje mojemu mężowi i zapytałam co On by zrobił w takiej sytuacji pomijam ze tez ma siostrę powiedział ze w życiu mie zrobiłby tak jak Twój maz bo On wszystko rozumie ze kasę pożyczyli i w ogóle ale On by na spokojnie powiedział ze musi najpierw choć trochę ogarnąć Nasze mieszkanie bo jednak jego żona rodzi wcześniej i to Wy nie macie swojego kata a dopiero pózniej zrobiłby coś u siostry... I jak to ująć Twój maz to nie maz tylko dupa wołowa bo jego rodzina na pierwszym miejscu powinnaś być Ty i dzidzia...
    PatrycjaP wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane .. Wy jedne mnie rozumiecie..
    Tutaj nie ma kto, jestem otoczona JEGO rodziną.. I wychodzę na zwykłą zołzę.
    Próbowałam z nim pogadać. Tłumaczę "Nie interesuje mnie Kogoś mieszkanie, tylko nasze to ja rodze za niedługo " Na co usłyszałam "Nie kogoś tylko mojej siostry, to jest MOJA rodzina i pomogę zawsze jak mnie poproszą" Wiecie jak mi przykro Myślałam, że to ja i Maja jesteśmy jego najbliższą rodziną.. Chyba się grubo pomyliłam. Mam wrażenie jakby on sobie w ogóle nie zdawał sprawy z tego wszystkiego co się dzieje., Bo generalnnie sprawa wygląda tak, że jego siostra ostatnio pomogła nam z załatwieniem kredytu poprzez pożyczkę pieniędzy. Pieniądze już oddaliśmy ale w zamian za to zażyczyli sobie z jej facetem, że mój zrobi im ten remont. Jak mogą być tak ślepi i nie widzieć naszej sytuacji. I teraz mój mąż mnie wyzywa, że oni nam pożyczyli pieniadze, a ja taka hamska jestem, bo mam pretensje, że on im pomaga z tym remontem. Tłumaczę mu, że nie mam nic przeciw temu aby im zrobił ten remont ale czemu pierw nie pomyślał o nas ? Przecież jakby skończył u nas, to spokojnie oni mogli by się przeprowadzić do tesciow na pare dni (przeciez my tez tu teraz musimy mieszkać, to i oni by przeżyli) i wtedy mógłby im to wyremontować. To nie, bo przecież oni są wygodni im się idealnie złożyło, że akurat wyjechali na świeta do rodziny od faceta szwagierki i to jest przecież IDEALNY moment na remont ich mieszkania, tym bardziej że przecież na połowę stycznia mają nowe meble zamówione no to musi być do tego czasu wszystko skończone. NIe mogę tego słuchać ! Cholernie jej zazdroszczę, że będzie miała ten remont i te meble i wszystko gotowe a rodzi dopiero pod koniec marca. ah.. Najgorsze w tym jest to, że okropnie obydwoje z mężem jesteśmy nerwowi i kłócimy się jak nigdy. Mam wrażenie, że miedzy nami wygasa wszystko, a jeszcze pare tygodni temu mówiłam mu, że w życiu nie zamieniłabym go na innego faceta. Eh.. I mam teraz tak jak Ty Angelcia, że zastanawiam się co się dzieje z moim mężem, że przecież wcześniej go nie znałam z tej strony. Zawsze mogłam na nim polegać,a teraz.. ah szkoda gadać..

W tym momencie on jest u nich mieszkaniu i im robi je
    Ja siedze sama w domu u jego rodziców i do głowy dostaje
    a nasze mieszkanie stoi puste w opłakanym stanie
    ..................................

Lara 82 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia fotka fotka!!!
    Łóżeczko nie ma jednego boku, bo będzie dostawką do naszego łóżka w sypialni na razie. Wydaje mi się, że ten klin jest strasznie wysoki jednak...
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/lozeczko1H7psK.jpg http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/lozeczko2M7Ntb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:49

AsiaSzw, Lara 82, Fedra, Sue, NASTA, Bietka, angelcia, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, odebrałaś już zamówienie z Gemini? ;)
    Moje ma być jutro u mnie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szlam i tak mnie zlapal skurcz. Matko to bylo straszne, maly sie strasznie rusza. Mam nadzieje ze to tylko pojedynczy skurcz..
    Matko, nigdy tak nie mialam

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ten klin faktycznie wygląda jakby wysoki był,ale myślę,ze to takie złudzenie :-) także głowa do góry i niech Janeczce służy :-)

Ja coś apatyczna jestem,nawet mąż pyta,gdzie jego żeński wulkan energii zniknął :-/

Angelcia Twoi rodzice muszą przetrawić tą sytuację,dla nich to zapewne też cios i myślą tteraz o wnuczce,jak to będzie...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra 120 to juz duzo;) ja poki co mam 105.
    O kurcze jakos dziwnie sie czuje, pala mnie policzku, poce sie, kreci mi sie w brzuchu cos. Mam nadzieje ze nie zostane grudniowka! Tylko lezenie moze mnie uratowac;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, połóż się, zrelaksuj i zaciskaj nogi!
    Trzymam kciuki, żeby to było chwilowe!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 leż i się relaksuj!!!!

Nie wiesz może, czy szpital zapewnia pacjentkom podkłady poporodowe itp.?
    Czy trzeba mieć swoje?

Spakowana jesteś?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze. Nigdzie sie nie ruszam. To dopiero by bylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni boski brzuch aż pokazałam mężowi i powiedział ze jest pełny podziwu ze jeszcze dajesz radę stać o własnych siłach :D
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Gdzie mieszczę panny ?? w tych moich 124 cm :D specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś rano zdjęcie z profila, twarz zasłonięta bo jeszcze nie zdążyłam się doprowadzić do porządku, wstaliśmy dopiero godzinę temu i szykuję śniadanie :P
    Bebzol niedługo mi pęknie :D

21ltqic.jpg

Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super ten klin. Mysle ze bedzie git.

Kurde ide sie zmierzyc!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ