X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mam wyniki, wszystko super.
    Hemoglobina i płytki krwi mi nawet wzrosły - płytki 228tys, hemoglobina 13,9, mocz czysty pH od początku ciąży niezmienne: 5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:27

Penelope, słoneczna 85, Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyslalam ze Sewerynka tez o nas zapomniala. ash tez dawno nie pisala.

atdcqtkf2affvuei.png
  • beatka85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś się odzywałam potem zaprzestałam i tylko Was podczytywałam, teraz postanowiłam napisać, czas mi sie dłuzy gdyż już 5 tydzień lezę z powodu skracającej się szyjki i małowodzia

3jgxkrntnpqywc5y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, ze sie wyprowadzil to czuje jakis wewnetrzny niepokoj, roztargnienie... Kurde nie wiem o co mi chodzi. Nie boje sie bycia samej. W ogole w domu mam jakas napieta atmosfere od wczoraj - Ojciec jest na mnie wręcz zasapany, ze D sie wyprowadzil, Mama sie nie odzywa... Kuzwa to o co im chodzi? Ja pierdole. I gdzie ta obiecywana wczesniej pomoc? Teraz wychodzi na to, ze wszyscy wypinaja na mnie dupsko/

Brzuch ciagle twardy, ja juz chyba normalnie dostaje swira.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gratuluje super wynikiw ;) ja mam plytek polowe tego co Ty :p
    Ale taka moja uroda...
    Maz mieszkal od dziecka w domku, mieli ogromny kawal ziemi i pozniej jego mama prowadzila agroturystyke ale po rozwodzie i wyprowadzce dzieciakow to sprzedala i kase z tego dala jego siostrze.. Ktora sobie wziela mega kredyt i kupila dom w warszawie...i tona w dlugach ogolnie wiec bez komentarza... Ale za to jak jedziemy do nich to moj maz ciagle marudzi ze oni maja tyle pokoi ze maja wielki ogrod i dzieciaki moga w nim biegac grac w pile ze znajomi moga wpadac na grilla i nocowa.. My nie mamy warunkow by przekimac znajomych zwlascza gdy dziecko sie urodzi.. No i tak wysluchuje... Tylko co mnie ci znajomi obchodza.. Nikt nie kupuje domu by znajomych spraszac... No i tak mamy zgrzyty o to bo ja uwielbiam mieszkac tu gdzie mieszkamy, mamy 2 tarasy 1 na las wychodzi, 3 kroki od budynku juz park krajobrazowy.. Zyc nie umierac... A brzydnie mi to wszystko ilekroc slucham jego narzekan jakie to mieszkanie male.. Ja sie wychowalam z rodzicami w bloku na 2 pokojach na 45 m i bylo ok ... No ale pozostaje mi to znosic :p

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze angelcia wspolczuje.. Moze ten brzuch to tak z nerwow?
    A moze dalabys rade sobie cos wynajac? Jakas kawalerke? I miec na nich wszystkich wylane? Czy niebardzo?
    No tu niestety finanse odgrywaja role...:/ albo moze jakas kolezanka by Cie przygarnela na troche ?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no tak, to wszystko jasne, skoro się wychował w domku, to w bloku zawsze będzie mu ciasno...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, może jednak liczyli, że dojdziecie do porozumienia i muszą przetrawić całą sytuację...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać, co sobie narobiłam to teraz mam.

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka85 wrote:
    [...] lezę z powodu skracającej się szyjki i małowodzia

A na jakim poziomie masz AFI, że zdiagnozowali małowodzie?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka moja kokezanka miala ten wozek. Narzekala ze jest ciezki i ze niestety spacerowka nie praktyczna. Musisz poczytac jeszcze.

Angelciu bedzie tak teraz przez jakis czas. To normalne ze masz pustke itp. Rodzicow nie znam wiec nie wypowiadam sie.
    Moge ci tylko doradzic ze w malzenstwie czasem lepiej pomilczec chwile i nie powiedziec wielu rzeczy niz powiedziec o jedna za duzo. Prawda jest taka ze znamy Twoja historie tylko z jednej strony, gdyby cos jeszcze chcial powiedziec twoj maz mogloby sie okazac ze perspektywa jest z deczko inna. Wina klopotow w zwiazkach zazwyczaj lezy po srodku. Ja bym na twoim miejscu kupil kasiazke " 7 zasad udanego malzenstwa" prof. GOTTHAM i przeczytala ja kilka razy. Jestescie bardzo mlodzi i zapewne sytuacja troszke was przerasta. Kazde ma jakies obawy i jakies wymagania ktore najczesciej sa za wysokie do okolicznosci. Musicie pewnie nie jeden kg soli jeszcze wspolnie zjesc. Ja bym wyciagnela reke. I obnizyla troszke poprzeczke mezowi. Ktos musi byc madrzejszy. Proponuje moze pomyslec nad psychologiem jakims macie jeszcze chwike czasu przed rozwiazaniem. Mysle ze Adusia potrzebuje rowniez taty.

P.S. O tej ksiazce to pomysl na powaznie. To moje goru zwiazku. A w niejednym bylam. Ta ksiazka duzo daje. Pokazuje na co zwrocic wieksza uwage a co mozna sobie darowac. I uczy rozwiazywac konflikty. Moja sie juz rozpada. Tyle razy czytana :-)

Gosia zazdroszcze ci wynikow. Moja morfo lezy i kwiczy :-(

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • beatka85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afi mam na poziomie 6, to jest moja druga ciaza ostatnio urodziałam w 35 tygodniu tez było małowodzie miałam dolewane wody, poki co pije po 4 litry wody i nie spada ale bez rewelacji

3jgxkrntnpqywc5y.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wyniki bardzo dobre, podobnie wygląd i samopoczucie - ciąża Ci służy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Gosia, wyniki bardzo dobre, podobnie wygląd i samopoczucie - ciąża Ci służy :)
    Tak, wszyscy mi to mówią :) Teściowie oczywiście z myślą, że od razu powinnam zajść w drugą :P
    Śmiejemy się z moim M. bo taki w sumie mamy plan (w sensie, że za rok byśmy chcieli zacząć się starać o rodzeństwo dla Janeczki), ale im nic nie mówiliśmy na ten temat, niech sobie gadają ;)

NASTA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I coś dla Mistrzyni: http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Kapica-Duze-Rodziny-szybciej-uzyskaja-zwrot-podatku,wid,17142359,wiadomosc.html

MistrzyniWKochamCieMisiu, MoniaP lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Caly czas Was podczytuje, ale nie mam sily pisac.

Byłam dziś na wizycie u poloznej. Mała waży 2700-2800g. Położna powiedziala, że na pewno nie będzie mala jak się urodzi. Pytała się czy mam już torbę spakowana, bo podczas gdy dotykala mi brzuch miałam skurcze. Powiem Wam, że słabo je czulam, bardziej jako takie wypychanie się dziecka, ale ona kazała się przygotować juz w razie Wu. jakoś się tak zdolowalam tym,że będę miała ciężki poród i ze to juz niedlugo.
    W nocy prawie nie spie. Wstaje co pol godz, godzine do toalety. Moj rekord to 12 pobudek w ciagu nocy.A na dodatek mam jeszcze zespol niespokojnych nog.
    Nie pamietam juz jak to jest nie miec zgagi, meczy mnie ona od 5 miesiaca ciazy. Przez nia czasem wymiotuje. Jestem juz zwyczajnie zmeczona ta ciaza. Ciezko sie ruszac, oddychac, siedziec, lezec. Przy chodzeniu tak mnie boli krocze, ze az lzy do oczu naplywaja. Moze faktycznie juz niedlugo bede rodzic.
    Przepraszam, ze tak narzekam, ale musialam sie wygadac - to jest tez powod przez ktory sie nie udzielam, bo nie mam nic pozytywnego do powiedzenia.

Trzymam kciuki za Was wszystkie! I zeby sie Wam poukladaly sprawy mieszkaniowe, zwiazkowe i w ogole. No i oby 2015 byl lepszy niz obecny rok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:20

megg, kasia_1988 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, trzymaj się w takim razie - i pisz częściej, przecież piszemy tu nie tylko o pozytywnych rzeczach. A po to tu jesteśmy, żeby wesprzeć.
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie poród wcale nie był ciężki - pomyśl, że już niedługo wszystkie te dolegliwości miną!

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam rogaliki :D wyszly super :D teraz mam tylko problem... Kto to zje!!! :p wyszlo mi z 60 a meza nie ma, na sylwestra nigdzie nie ide dopiero w nowy rok do rodzicow to im wezme...a reszta to nie wiem :p kurcze :D
    Sama tez tyle nie zjem bo pekne:p

słoneczna 85, Gosiak, NASTA, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade na wizyte
    prosze o kciuki

Lula obrze ze cie wypuscili, odpoczywaj
    Lara trzymaj sie
    Mistrzyni brzuszek śliczny!

słoneczna 85, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, beatka85, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella mozesz zamrozic:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ