X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    Vel - jak smaki zdradzają rzeczywiście płeć dziecka to gratuluję córci :D
    W sensie, że słodycze na dziewczynkę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to co wspomniała Vel to właściwie wszystko węglowodany ;)
    A tak z innej beczki... zakochałam się!!!
    Ma 2cm i 5mm jest uparty po mamie i tacie i pokazał tylko plecki.
    Lekarz włączył jeszcze trójwymiar, ale tylko zobaczylismy jeszcze boczki. Mąż narazie nie jest zazdrosny, ale to tylko dlatego, że jeszcze nie wie co go czeka za 7 miesięcy!? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 21:10

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaliśmy też serduszka - popłakałam się i właściwie jak teraz to wspominam to też mi ciekną łzy. A w drodze powrotnej jak w schowku przesuwał się długopis to miałam wrażenie, że dudni zupełnie jak serduszko naszego bąbla. A co do wieku ciąży to dzisiejsze USG też podobnie jak u Fedry, dodało mojemu dziecku 5 dni. Pewna jestem, że powinien być 7t3d a USG podało 8t1d. To chyba standard. Wzrost 2 cm też pasuje do 8 jak i 9 tygodnia, więc chyba wszystko jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 21:11

Carola55, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    Sue, gratuluje podwyżki - przyda się :)
    Olcia - do środy jeszcze tylko 2 dni, to już mniej niż 48h ;)
    Dziękuje:)

Czyli jesli chce sie bomb weglowodanowych to znaczy, ze bedzie dziewczynka?
    Bo ja wciaz mam ochotę na słodkie, na pierogi itd:)

• cath Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj z tymi zachciankami które maja wskazywać płeć to ja w to nie wierze :) moja mama mówiła ze miala ochote na piwo w ciąży i zero słodyczy. I co jestem ja :) moja ciotka ba slodycze nie mogła patrzeć. Same słone rzeczy. I co była dziewczynka :) wiec to jest indywidualna sprawa każdej ciąży. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, gratuluje tego USG i ze wszystko ok. Ja tez na moim pierwszym USG moglam uslyszec juz bicie surduszka, super wrazenie.

Dla tych, ktore cierpia wciaz na mdlosci kolezanka polecila mi by pic wode z sama cytryna, czy to przegotowana i goroca czy na zimno. Sama probowalam ale na szczescie mi mdlosci bardzo szybko przeszly.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Madlene lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dodaje kawaleczek imbiru do herbaty.
    W pierwszej ciazy dieta wysokowegowodanowa i byl chlopak, teraz podobnie i zobaczymy jakie plcie =) slodycze to ja wciagam nosem ;) niestety zdarza sie tez mac czy kebab, ostatnio zupka chinska, ale przeciez nie codziennie tylko od "swieta", wiec sie nie martwie.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zrobiła jedna z Was smaka na pierogi z jagodami! :D Oj!! Ale bym zjadła. Muszę zrobić chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:23

Gosiak, Madlene lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Ale mi zrobiła jedna z Was smaka na pierogi z jagodami! :D Oj!! Ale bym zjadła. Muszę zrobić chyba.
    To ja :) Zjadłam dzisiaj i były pyszne :)

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od paru dni jeżdżę po świeże bułki i zjadam z masłem, serem i pomidorem, też mi się włączyło na to :)
    Fedra wrote:
    Tez najbardziej smakuje mi bulka pszenna najlepiej z przedzialkiem ;) no i oczywiscie ser i pomidor do tego ;)

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie mamy podobne smaki;-)
    Ja na mięso nie mogę patrzeć zaraz chce mi się wymiotować.
    Wciągam teraz pieczywo z białym albo żółtym serem a do tego pomidoR, ogórek małoSolny albo szczypiororek..

U mnie jeszcze tydz do wizyty normalnie zwariuje..

Fedra lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam herbate imbiorwa w sklepie zielarskim, ale tak mocno pachnie juz z opakowania, ze jeszcze ani razu nie zrobilam ...:)

Madlene, Fedra lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mdłościami przechodzę ostatnio istny armagedon. Jak sok pomarańczowy nie schłodzi się w lodówce to umieram... A odgazowana cola po 5 minutach powoduje u mnie tylko pogorszenie tego stanu. Wracam do dodawania imbiru do wszystkich napojów, bo im cieplej tym trudniej. Ale staram się odliczać dni do końca trymestru: 16 dni do następnej wizyty + 14 do Wniebowzięcia i skończy się 13 tydzień i jedziemy na wakacje!
    Mąż powiedział, że w aktualnym stanie "słabo mi-niedobrze" nigdzie nie jedziemy :/

Co do smaków - w mojej rodzinie się sprawdzały i podobno coś w tym jest, ale mówi się też, że wyjątki potwierdzają regułę ;)
    Ja mam chęci i na słodkie i na ostre, ale chociaż płeć dziecka nie jest dla mnie ważna, to już tyle razy od początku ciąży, śnił mi się synek i to w różnym wieku, że nie wiem czemu mam jeszcze wątpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 02:41

Fedra lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć witam was z rana :) Kurcze ale fajnie jest na tym L4 :D
    co do zachcianek, to mnie w dalszym ciągu odrzuca od pieczonego mięsa- pierś z kury/schabowy mogę już zjeść, ale pieczeń.... bleeee ;/

od słodyczy mnie odciągnęło, czasem zjem jakieś kuleczki w czekoladzie, ale nic poza tym.

Bardziej mnie ciągnie do kwaśnych ogórków, grzybków, chipsów o smaku salsy z biedronki mmmm i kapusty kiszonej. Ciekawa jestem czy to dziewuszka czy chłopczyk :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak na zmianę - raz pierogi na słodko, za chwilę ogórki kiszone - właśnie wciągam na śniadanie zupę ogórkową ;)
    Mięso mogę jeść, byle go nie przyrządzać. Z obiadu i tak najbardziej smakują mi ziemniaki :P
    Słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć - zawsze unikałam cukru i dla figury i dla zdrowia.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wrote:
    Sue, gratuluje podwyżki - przyda się :)
    Olcia - do środy jeszcze tylko 2 dni, to już mniej niż 48h ;)

nie kracz! bardzo chcemy synka ;)

Madlene co do roznicy wieku ciazy z USG to mnie też sie przesunelo, na poprzednim USG byl dzien roznicy no a teraz ostatnio juz USG pokazalo 6 dni róznicy

mowi sie żeby wspolzyc na poczatku owulacji jak sie chce miec dziewczynke, a na koncu jak sie chce miec chlopca

a nam sie tak zdazylo, ze wspolzylismy w pierwszy dzien owulacji i w ostatni i poza tymi dwoma razami w sumie w ogole nie, dopiero po 20 dniu cyklu takze szanse są chyba 50 na 50

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:23

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. A ja dziś po wizycie u lekarz rodzinnej. Zważyła, zmierzył, pobrała krew, poopowiadała o kolejnych wizytach i o szpitalu i już. Tutaj jest tak dziwnie że jeśli jest wszystko ok to robią tylko jedno usg na całą ciążę. Nie bardzo jestem z tego zadowolona.

• Borgnesse Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedłużony weekend nad morzem - było cudownie, choć nie obyło się bez deszczu. Przeczytałam wszystko, co napisałyście o jedzeniu, mc donaldach, kfc, kebabach i wszelakich zachciankach.
    Mi smakuje to, czego odmawiałam sobie na diecie, czyli bułeczki, kluseczki, pierożki, naleśniki. Nie mogę patrzeć na warzywa!!! Za to chętnie wciągam owoce ;-)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• lula88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też odrzuca od mięsa. Na początku myślałam że tylko od skażonego ale i ns parze i gotowaniegotowane nie podchodzi. Jedynie do zupki jak sobie podrobie gotowane to zjem. A tak to tylko jajka wszelki nabiał owoce i warzywa . Wędliny też nie bardzo nawet kiełbasa z grupa ;/ a tak lubialam. Słodycze również prawie odrzuciłam jedynie jakiś pierniklub ciasto drozdzowe.
    Ja usg mam 24.07 zobaczymy jak krwiaczek i czy z dzidziusiem dobrze bo boli bardzo często brzuch ale może będzie dobrze.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, zazdrosze wam, ze mozecie jesc!

co do bulek z serem- wczoraj tez kupilam i zjadlam z serem ale niestety sie nie przyjela

dzis juz wymioty mnie nawiedzily- nie mam juz sil

my narazie nigdzie nie jedziemy- bo co to za wakacje jak nie zjem i nie wyjde..

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ