Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka!
Ufff... Przespalam cala noc, ale nie poszlam na badania- tak mi sie dobrze spalohihihi
pojde w srode, a w czwartek wizyta
Na zgage pomocna jest woda z soda oczyszczona- wiem,ze obrzydliwe ale pomaga...
I preparat Gaviscon
Wyspalam sie i inaczej swiat wygladanie jestem taka spieta i nerwowa jak wczoraj
Mistrzyni, powodzenia! Zdrowych Maluszkow!obys szybko doszla do siebie...
-
Hejka!
Ufff... Przespalam cala noc, ale nie poszlam na badania- tak mi sie dobrze spalohihihi
pojde w srode, a w czwartek wizyta
Na zgage pomocna jest woda z soda oczyszczona- wiem,ze obrzydliwe ale pomaga...
I preparat Gaviscon
Wyspalam sie i inaczej swiat wygladanie jestem taka spieta i nerwowa jak wczoraj
Mistrzyni, powodzenia! Zdrowych Maluszkow!obys szybko doszla do siebie...
-
słoneczna 85 wrote:Cath, mysle, ze koty tak zareagowaly na zmiane karmy. Jak masz w domu jakis probiotyk np biotyk/ trilac to daj im po kapsulce na glowe;) albo wysyp im na jakis jogurt naturalny albo rozrob i daj do pyszczka. Powinno pomoc. Mozesz im dac tez po pol tabl wegla jak jest zle a temu co na srake jak to sraka silna pol tabl nospy;) pomaga na sranie:) bo hamuje ruchy jelit.
Nie moge spac;(słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z innej beczki jak juz Cath napisala o karmie... Kociary jaka dajecie? Ja generalnie daje hillsa i royala w stosunki 2/3 ( hills) 1/3 royal... No moja to wysterylizowana... Wolalabym dawac jej acane lub orijen bo wiem ze sa o niebo lepsze tylko czy mozna wysterylizowanej kotce taka dawac ? One nie maja wersji specjalnej tj hills czy royal
mysle by mieszac z 3 i z kazdej po 1/3... Royala daje choc wiem ze sklad slaby bo tylko wtedy ona je tez druga karme a samego hillsa to idzie jak po gruzie..
-
Mój kot też oszalał. Jak nigdy się nie tulila do brzucha tak teraz druga noc wlazi pod kołdrę i zwija się w klebuszek przy brzuchu. W dzień tuli sie do niego i liże mi dłoń. Nigdy tak nie robiła. Może coś przeczuwa? Dziś mi się śniło ze byłam na usg i lekarz stwierdził że za 10 dni urodzie. No zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 09:17
słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Bella bardzo dobre sa karmy 1st choice! Z organicznych skladnikow.
Ja mieszam kotce z dluga sierscia ( wysterylizowana 13 lat) rozne karmy. Teraz glownie na nerki/odklaczajace/dla sterylizowanych/ calm;))
Nie musi byc napisane ze dla sterylizowanych, chodzi o to by pilnowac wagi kotki. Te dla sterylizowanych wlasnie sa troche o obnizonej kalorycznosci. Moja takiej typowej nie ma i jest zgrabna;)
Z tych 1st choice moja lubi taka long hair;) generalnie lubi rybne bardzo. I te karmy maja duzo kwasow omega.
bella84 lubi tę wiadomość
-
Sprobuje to rennie.
Moje koty niestety jedza Hillsa S/D bo wiecznie cos sie dzialo z pecherzem. Jak nie jedno to drugie na zmiane sikalo krwia i wiecznie w kuwecie. Teraz nie ma tego problemu.
U mnie tez dzis pracowicie. Zaraz mam klientkepotem jade do banku pogadac o kredycie, potem po torbe do kumpeli potem po mlodego do szkoly i z nim do gdanska bo chce cos zalatwic. Wiec pewnie padne na koniec
-
Dziewczyny, a tak z innej beczki... Co sie stalo z Vel ??
Jeslj chodzi o kociaka to daje royala i porta21, paszteciki z animondy...
Bedziemy zmieniac na pokarm dla kota po sterylce. Ale nie tyje poki co... Chudzina.
Czasem mi wyzera ciasteczka "cookies monster"
Wspolczuje Wam tego spania, bo sama nie spalam przez kilka nocek
Ale dzis juz musialam pasc!
Aaa! Gabrys wali w moja szyjke! Aaaa!!! -
Helo
ja juz po wizycie :p wszystko suuuper!!! Mala wazy 2480
a szyjka dluuuga 4,90 cm i zamknieta
wszystko jest idealnie
kolejna wizyta za 3 tygodnie
tarczyca mi troche zwariowala bo tsh mam 2,77 wiec zwiekszyl mi dawke euthyrox 25 z 1x1 do 1x1,5
angelcia, Lara 82, przedszkolanka:), megg, słoneczna 85, Penelope, Bietka, Gosiak, Fedra, ash, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się gorąco
Ciągle będę dzisiaj odświeżać forum, aby znaleźć jakąś wiadomość od Mistrzyni!
Spało mi się nadzwyczaj dobrze, w sumie od kilku dni tak mam - chyba jestem odmieńcemZaraz zjem płatki z mlekiem (Słoneczna Ty pewnie też?)
Nie mam na dziś jakiś wybitnych planów, bo już poodkurzałam mieszkanie przy czym mój Pies dostaje białej gorączki z własnej głupoty - staje za nim, a powietrze mu dmucha prosto do pyszczka i szczeka jak oszalały i warczy, nie wiem w kogo on się wdałJuż nie wspomnę o tym, że jak wracamy ze spaceru, a jest za oknem sporo śniegu to ma bałwanki na łapach i nim mu to odmarznie trochę czasu mija, biedak niskopodłogowy.
Dzisiaj muszę jeszcze iść do sklepu po jakieś soki, bo już wszystkie się skończyły, a taki towar idzie w dosłownie 5 minut, powinny mi z kranu lecieć.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
U mojej kotki nic sie nie dzieje generalnie po tych karmach ale wiem ze poprostu sa slabej jakosci
hills troche lepszy jak royal ale mimo to i tak slaby
poczytam o tym 1st choice
z wetami ciezko sie gada o katmie bo oni polecaja to co maja i za co dostaja kase czyli royal glownie...
-
Bella
np:
http://www.1stchoice.com.pl/pl/produkty-dla-kotow/karma-dla-kotow-doroslych/indoor-short-hair
powinny byc jeszcze inne rodzaje ale akurat tu nie widnieja.
a i one wszystkie maja odklaczac
i te wybne sa super:
http://fish4dogspolska.pl/koty-c-27.html
ale nie kazdy kot lubi rybne:)