X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się zarejestrowałam i czekam na przyjęcie przez administratora:)

Mój malutki tańcuje w brzuszku aż czasami zaboli :) nie wiem co on tam wyprawia, a tu trzeba iść spać :)

Dobranoc:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam kciuki!
    Dzisiaj informowałam mojego męża i mamę, że w poniedziałek rodzi pierwsza lutówka :)
    Powodzenia kochana!
    Czekamy na wiadomość :*

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam kciuki i nie zapomnij zdać relacji i wstawić fotek ;);**

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam do północy żeby przeczytać na Belly w zakładce "Ciąża tydzień po tygodniu" co się będzie działo w tym tyg. :) I chciałam zobaczyć upragnione- "Jesteś w 9 miesiącu ciąży" :)
    Z tym pozytywnym akcentem mówię Wam- dobranoc :)

Fedra, Sue, Penelope, asia888, bella84, Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Patrycja20, megg, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;) Januszkowa spryciarzu Ty ;)
    u mnie zaczął się 37 tc ;)
    wizyta na 20 ;)

Penelope, megg, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Januszkowa czyli obie mamy termin na 9- tego lutego :D Mi też właśnie pokazał się 9miesiac ;D

Patrycja20, Januszkowa lubią tę wiadomość

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Co do kuponow niechce Was martwic ale nie liczylabym na to ze sie pojawia po pierwsze zmienily sie prawa konsumenta co do reklamacji towaru ale co jest najistotniejsze alegro posiada juz nip polski co za tym idzie jesli dobrze zrozumialam chodzi o podatek i ze transakcje z rabatem sa zglaszane do skarbowki...

Ja szczepie normalnie szczepionkami szpitalnymi a potem skojarzonymi...

Laktator mam reczny TT i nie nastawiam sie na sposob karmienia zeby nie wpedzic sie w depreche... jesli uda sie Kp super jesli nie Mloda dostanie butle z mm od tego jeszcze nikt nie umarl...

W moim szpitalu czyli na Kopernika w Krk zapewniaja wszystko dla dziecka trzeba jedynie miec rzeczy na wyjscie jesli chodzi o kobiete to trzeba zabrac wiadomo koszule, kapcie, kosmetyki, polecane sa majtki wielorazowe sa wygodniejsze i bardziej przewiewne, podklady tez daja jesli nie ma sie swoich wiec pod tym wzgledem ok...
    Przy cc kobieta na sali pooperacyjnej spedza okolo 6-8 godz potem przenoszona jest na sale poporodowa gdzie jest pionizowana i moze wziasc kompiel wtedy tez przynosza dzidzie...

Co do planu porodu chyba sie go przy cc nie robi ale wiem ze o wszystkim informuja na bierzaco badanie dzidzi ten robia przy mamie...

Dziewczyny super macie brzuszki takie dorodne widac ze to koncowka... pokoiki dzieciaczkow tez slodkie :)

Trzymam kciuki by kazda donosila do terminu wybranego przez siebie...
    Aha Gosiak jak przeczytalam info ze masz skierowanie na IP tez sprawdzalam nick dwa razy bo kopara mi opadla ale ciesze sie ze wszystko ok...

Wczorajszym solenizanka wszystkiego najlepszego z okazji imienin...

Mistrzyni za Ciebie i dziewczynki mocno trzymamy kciuki aby wszystko poszlo gladko :)

No i dobranoc ah i ja tez zaczynam nowy tydzien i nowy 9 miesiac jupi :)

Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni kciuki za jutro!!!!! Oby wszystko poszlo jak z platka!!!
    Angelcia na spokojnie, to moze nic nie oznaczac teraz jest jakis szal dziwnych objawow u nas na forum, no ale w koncu to juz koncowka, kiedy jak nie teraz! :)

ja nie moge spac maly tak dokazuje ze niewiem o ktorej sie dzisiaj poloze a z rana pobudka eh :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szałaput też nie daje mi spać! ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Czy tylko ja mam problem ze snem? Wstalam do wc potem mala mnie pokopala i tak juz od 430 sobie leze i zasnac nie moge :/
    No to dzisiaj przelom u nas :) pierwszy porod.. Dalej juz samo poleci :) byle dotrzymac do terminu :)
    Wczoraj wciagnelam pol ksiazki najszczesliwsze niemowle w okolicy i kurcze teraz sobie mysle ze nie chcialabym jakos za szybko miec tej cc - z uwagi na ten brakujacy 4 trymestr :)

Gosiak, Lara 82, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za książkę. Ja też już nie śpię, wstałam siku i mój kot zwariował - chce się miziać i przytulać ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wstalam ale przebudzilam sie ze względu na pelny pęcherz i mlodą szalejącą w brzuchu! Pewnie gdybym sie przytuliła do podusi to bym dalej spała :)

Fedra tez mam laktator ręczny tommee tippee i tez jestem tego zdania ze mleko modyfikowane jak bedzie karmiona tym to swiat sie nie zawali. Wiecie ze nie odczuwam presji karmienia. Chciałabym pokarmic max 3 miesiące ale jak nie wyjdzie trudno. :) nie bede na sile przeciez tego robic. :)

Ja nie wiem za to co sie z moimi kotami dzieje. Chyba pojadę dzis sie weterynarza zapytac o co chodzi. Jedna kotka wymiotuje codziennie ale normalnie sie zachowuje nie jest ani osowiala nic z tych rzeczy. Tylko mijscs cos zbalezc nie moze a drugi kot ma rozowlnienir straszne!! Kurde drugi raz w zyciu kupilam whiskasa bo nie bylo u nas w sklepie innej suchej karmy qiec poderzewam ze to od tego. Tak zawsze royal albo purina.

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni! Trzymam kciuki za pomyślne cc!! Odezwij się na styczniówkach już po!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Ja dzis pierwszy raz ani razu nie wstalam do wc w nocy.

Lara zjadlam ziemniaki i kotleta. Ale to u mnie nie ma znaczenia co zjem zaczyna bolec. Teraz jestem juz po sniadaniu zjadlam 2 kromki chleba i boli :-(
    Zostane przy mleku z platkami do rozwiazania. Przynajmniej nie utyje wiecej. :-/
    Ugotuje dzis zupe krem z cukini zobaczymy jak bedzie po tym.

Mistrzyni czekamy niecierpliwie na wiesci od ciebie :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na nogach - zaraz śniadanie, mycie, poczta, praca...
    Mistrzyni, zaciskamy kciuki i czekamy na informacje!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni jeszcze raz powodzenia!

A wszystkim dzień dobry!

U mnie zapowiada się pracowicie :D Muszę iść po zakupy, coś upiec, coś ugotować, coś posprzątać. I może uda mi się do kosmetyczki skoczyć ;)

Dobrego dnia wszystkim!

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas 25 dni do porodu <3 jak ten czas leci!!

megg, słoneczna 85, Asiaa1201, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciezka noc. Zanim zasne to sie krece, ruszam nogami. Wstaje do wc co ok 2h. Jestem jak zombi. Teraz sniadanko i moze przysne.
    Asiaszw, a nie masz rennie? Jak mnie tak zaczyna piec/bolec/zarzucac pokarm to biore pol tabl rennie i sse.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, mysle, ze koty tak zareagowaly na zmiane karmy. Jak masz w domu jakis probiotyk np biotyk/ trilac to daj im po kapsulce na glowe;) albo wysyp im na jakis jogurt naturalny albo rozrob i daj do pyszczka. Powinno pomoc. Mozesz im dac tez po pol tabl wegla jak jest zle a temu co na srake jak to sraka silna pol tabl nospy;) pomaga na sranie:) bo hamuje ruchy jelit.

Nie moge spac;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 08:42

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ