X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mierzenia miednicy, to położna na sr mowila nam o tym. Mierzą niby takim "cyrklem", ale nie wiem kiedy, pewnie na IP, jak przychodzimy rodzić:)

Mistrzyni czuje nasze kciuki, napisze pewnie jak bedzie mogła. Po cc człowiek pewnie słaby, a jej mysli skupione bedą na dziewczynkach. Co nie zmienia faktu, że się doczekać nie mogę.
    Jak ja tak będę przeżywać poród każdej z Was, to osiwieję!! :)

agaaa28, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niesamowite - zaczynają się u nas porody... Ciekawe, która będzie następna :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dobry poniedziałek:) zamówiłam u kumpeli komin taki na szyje, ktory mozna założyć na głowę jak kaptur:)
    Uszyje model specjalnie dla mnie, wiec czaaaad:)

Skończyłam zamowienie w gemini, czekam tylko na wypłatę i zamawiam, do tego musze zamówić torbę na zalando i kupic jeszcze koszulę nocną:)

No i powoli zacząć prać i układać, bo czasu coraz mniej!
    Mam dziś dobry humor, wyspalam się w końcu.

Fedra lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=YyzmLJVYtqk

:P :P :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po USG jestem. Ostatnie miałam dokładnie 4 tygodnie temu i Zdziebąd dziś 36,6 tc) waży 2973.0g. Więc tył ksiazkowo 250 g na tydzień. Waga całkowicie w normie, na średniej. Mam nadzieję że nie będzie przy porodzie miał więcej jak 4 kilogramy :) wszystko inne też w porządku, ułożenie, wątroba, serce itd. O 14 mam wizytę u ginekologa ale to tylko formalność, szyjki ani żadnych badań dopochwowych nie robią.

megg, Gosiak, Sue, Patrycja20, słoneczna 85, angelcia, Fedra, Lara 82, Bietka, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a macie imie juz?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, no Twój to jak widzę spory bąbel :)

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ponownie przy paczku (nie moglam przejsc obojetnie kolo cukierni) i kawce

ja dzis poszlam powolutku na zakupy i do rossmana zakpic reszte rzeczy do szpitala, kupilam od razu biszkopty i male wody
    powoli zaczne sie pakowac.....jeju to dla mnie takie nie do uwiezenia ze niedlugo maly bedzie z nami
    dzis tez chyba przygotuje cale łożeczko

gratuluje udanych wizyt i powodzenia Asia na wizycie

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, no właśnie nie mamy. Nawet nie ma się o co kłócić bo nie ma nawet pomysłu. Mój mąż zaakceptuje każde w sumie imię i ja sama szukam tego jednego, i nie znajduję, ale przestalam o tym myśleć, po porodzie jak się znajdzie to też się nic nie stanie. Nie będę się napinac ani stresować :)
    megg wrote:
    Penelope a macie imie juz?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy materacyk i przewijak :)
    Mebelki zapłacone, przywiozą w piątek :)
    W końcu będę mogła poukładać rzeczy Misia i zobaczę czego ew. brakuje :)

megg, Penelope, Sue, słoneczna 85, Fedra, AsiaSzw lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• megg Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczycie maluszka i moze wtedy samo przyjdzie:)

Penelope lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętacie jak się jarałyśmy, że mamy 1 usg przez brzuch, a Dzieci maja po 6-10 cm? :)
    A teraz każda z nas nosi w brzuszku praktycznie donoszone dzieciaki, które mają już słuszną wagę:)
    Czas mam wrażenie w pewnym momencie przyspieszył!

Penelope, jutro Twoja ciąża będzie donoszona, ale czad!!

Penelope, Gosiak, angelcia, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja się już jaram jutrem, jak zwykle do północy będę na zegarek patrzeć żeby po 12 zobaczyć ten napis, opis, numer nowego tygodnia i to że CIĄŻA DONOSZONA :) tyle na to czekałam, teraz już tylko będę porodu wypatrywać :)
    Sue wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie jak się jarałyśmy, że mamy 1 usg przez brzuch, a Dzieci maja po 6-10 cm? :)
    A teraz każda z nas nosi w brzuszku praktycznie donoszone dzieciaki, które mają już słuszną wagę:)
    Czas mam wrażenie w pewnym momencie przyspieszył!

Penelope, jutro Twoja ciąża będzie donoszona, ale czad!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:32

megg, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zobaczyłam w karcie ze poprzednie Usg miałam w 31.6 tc i miał 1939g, czyli 5 tygodni temu, mamy 36,6 tc i 2973g czyli po 200 na tydzień, i tak w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:33

Fedra, derii84 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przysnelam:) dobre i to bo cos pospaam- jakies 1,5 godiznki.

Agaa a czemu nasz Ci nie pobiera wymazu? ja nie chce chodzic do innego gina zeby pobrac wymaz. Ash mowila ze moze pobrac tylko trzeba zawiezc wymazowke do labu.

a ktoras kupila moze staniki z hm? chyba pojade i takie kupie.
    http://www.hm.com/pl/product/79477?article=79477-A

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak- wspolczuje zwrocenia:) nienawidze tego ale odpukac teraz sie nie zdarza.

Sue? my mamy taki sam termin praktycznie- kiedy zamierzasz spakowac torbe? ja mysle do 15 stycznia. powinno byc ok:) potem tylko kosmetyczke dopakuje

derii84 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak- wspolczuje zwrocenia:) nienawidze tego ale odpukac teraz sie nie zdarza.

Sue? my mamy taki sam termin praktycznie- kiedy zamierzasz spakowac torbe? ja mysle do 15 stycznia. powinno byc ok:) potem tylko kosmetyczke dopakuje

Jeszcze ja, jeszcze ja...tez Walentynkowa :)

u mnie torba prawie spakowana, tzn do jednego szpitala juz w sumie komplet, a ze nie wiem gdzie bede rodzić no to musze do drugiego zadzwonić i zapytać co oni chca do torby :)

Dziewczyny, poród zbliza sie wielkimi krokami :)

ide do sklepu po chlebek i coś słodkiego :)

słoneczna 85, Fedra, derii84, Sue lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dwa skurcze od krzyża. Długość każdego jakieś 30 sek jeden po drugim. Szczerze -BOLAŁO!!! No a na domiar złego byłam na tescowym parkingu :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja przysnelam:) dobre i to bo cos pospaam- jakies 1,5 godiznki.

Agaa a czemu nasz Ci nie pobiera wymazu? ja nie chce chodzic do innego gina zeby pobrac wymaz. Ash mowila ze moze pobrac tylko trzeba zawiezc wymazowke do labu.

to nie ja mówiłam. Miałam właśnie pytać czy w naszym gabinecie doktor może pobrać. Wiem że w tej drugiej klinice w Wilanowie to na bank pobiera, ale czy na Gocławiu?!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z porodówki w Wejherowie <3 cudowne wrażenie!! Kurde jak Lębork mnie przeraził sale jak z horroru tzn boksy tak tutaj tak ludzko ciepło :) no i co najwazniejsze nie ma boksów tylko sale porodowowe jednoosobowe <3 mega wrażenie naprawde! :D jestem zajarana jak gwizdek :)
    No i jak mi wody odejdą od razu mam jechac do nich bo przy GBS moze byc niebezpieczne. Rozmawialy ze mna dwie polozne i normalnie sobie żartowałyśmy. Mówią ze dawno nie widziały dziewczyny która miałaby pierwszy poród i bylaby tak spokojna jak ja. :D ja im tlumacze ze ja po prostu nie mysle o bólu i o porodzie. Co bedzie to bedzie :) super babki!! W kazdej sali jest wanna z prysznicem i te wszystkie drabinki, worki i krzeselka do aktywnego porodu. :) co prawda byl caly oddział zajęty ale jedna sale widzialam porodowa i naprawde super :) śmiało mogę powiedziec ze wygląda jak na tych programach o porodach :) no i jest TENS :) i nie trzeba miec swoich tych elektrod czy jak to sie zwie oni wszystko dają :)

Gosiak, Katiś, truskawkax25, Patrycja20, derii84, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ