Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie ja w srodku tygodnia z kolejnym skonczonym tygodniem ciazowym za nami.
Na dworze - 10'C (w nocy bedzie -19'C) a ja zaiwaniam w balerinkach. Zyc nie umierac! Co rano zaciskam zeby i spinam poslady, zeby nie zalamac sie nerwowo w drodze do pracy. Nawet sobie sprawy nie zdajecie jaki to przywilej, ze mozecie siedziec w domu na zwolnieniu, wic gniazdo i czekac na szczesliwe rozwiazanie.
Wizyte mam pojutrze, ale wolalabym nie miec wcale, bo nic one do mojego zycia nie wnosza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:26
Fedra lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
no jutro mam miec sciagany, ale jakby od razu ruszyło, to bedzie uznany za wczesniaka... wiec wolalabym pare dni poczekac...
moze uszyc od razu, a moze ruszyc pozniej o wiele....
nie panikuje. martwie sie stanem zapalnym, zeby w razie czego jesli to od pessara- nie przeszlo na dziecko...
wizyta o godz. 16.00 jutro
jutro wizytowy dzień
Laurka, a Ty nie mozesz miec L4 ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:29
justta lubi tę wiadomość
-
Rzeczywiście jutro wizytowy dzień
Ja odkurzyłam całe mieszkanie i padłam. Jem zupkę, odpoczywam i zabieram się za mycie podłóg. Idzie mi to dziś wszystko jak po grudzie, ale się zawzięłam i to zrobię!!
Dzwoniłam do fryzjerki, ale nie odbiera, więc się przejdę, zakład mam na osiedluW ogóle powiem Wam, że to osiedle to raj dla młodych mam - fryzjer, kosmetyczka, nawet jakiś salon odnowy (typu schudnij 20cm siedząc na jakiś dziwnych rolkach
), apteka, biedronka. Jedyne czego mi do szczęścia brakuje to rossmann i jakieś małe centrum handlowe ze spożywczakiem
No i jest dużo innych mam, z którymi można uskutecznić kawkę tudzież rozmowę na ławeczce na placu zabaw
Mały mi się rozpycha tak, że czuje go bardzo nisko, dobrze, niech sobie toruje drogę do wyjścia, bo doba hotelowa kończy się 14.02.2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:44
-
ja tez wizyta jutro o 16 ale jeszcze pozniej 2 godzinne prywatne spotkanie z polozna z porodowki z mojego szpitala.
Ja moge dostarczyc wymaz do naszego laboratorium dzien poxniej, wazne by byl na wymazowce transportowej i nic sie nie stanie. Dzis dzwonilam.megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bietka ja kupie 80F o rozmiar woekszy. Bawelniany nawet jak bedzie ciut za ciasny to przezyje.
Ja mam z kolei ogromny bol bioder. Szczegolnie lewe bo to mialam zwichniete podczas porodu
Przedszkolanka ja przy wyborze fotelika sugerowalam sie naprawde jakoscia. Pewnie nie zdecydowalabym sie na taki. Ale to tylko moje zdanie. My duzo jezdzimy wiec ja musze miec pewniaka.
Ash a czym twoja kosmetyczka argumentowala to odradzanie?? Ja w swoim zawodzie pracuje juz 16 lat i tym samym z kosmetyczkami i pierwsze slysze zeby nie mozna bylo oczyszczania i mikro robic. Mialam juz robione w ciazy 2 razy i uwazam ze super sprawa bo cera pod wplywem hormonow sie zmienia.
Katis kurde a zdazylam klepnac na allegro ten smietnik na pampersy no jasny gwint.....
Słoneczna to pampersy 0 sa do 2,5 kg, mojej kolezanki synek urodzil sie 3700 teraz ma prawie 5kg i jeszcze na 1 jada ostatnio 1 sie skonczyly i w 2 ciagle byl zasikany wiec przemysl jeszcze.
Ja dzis kupilam paczke pampkow 1 78szt w Tesco za niecale 50 zł
Cath jakas glupota, pierwsze slysze zeby trzeba bylo razem podawac 2 rozne szczepionki. Bzdura. Skoro chcesz szczepic mala to niech ja zaszczepia na gruzlice w weju a reszte sama sobie zaszczepisz. Nawet lepiej dla malej.
Przedszkolanka szczepionki w szpitalach sa najtansze i maja wiecej konserwantow m.in rteci. Ja bym jeszcze Cath poczytala wiecej o szczepieniu na gruzlice. I tez sie wstrzymala. A do sanepidu nawet nie podpisuj zadnych papierow bo beda cie nekac potem a nie maja prawa.
Gosia ma racje, ale kazdy pediatra ma zasrany obowiazek podac ci karteczke na ktorej prosi abys sie podpisala ze nie szczepisz bo cos tam cos tam i teraz najwazniejsze jest to zeby tego nie podpisywac. Wtedy sanepid nic nie zrobi i zadnej kary sie nie dostanie. Natomiast jesli podpiszemy ten swistek to niestety i kara finansowa moze byc i milion korespondencji. Wiec dziewczyny NIC NIE PODPISYWAC!
Słoneczna co do szczepionki na gruzlice to ta ktora szczepia u nas jest na inni szczep tego wirusa ktory nie wystepuje w naszej szerokosci geograficznej, dlatego ludzie choruja mimo szczepionki.
Po co na to szczepic skoro to nie daje gwarancji nie zachorowania??~!!!
Nadrobilam. Kurcze moze ja z piatku przepisze sie jednak na jutro na wizyte zeby bylo tak solidarnieja jutro mam badania krwi do zrobienia i KTG
Plan na dzis wykonanyKomody beda w piatek i Ignasiowy kacik bedzie zrobiony
Bietka lubi tę wiadomość
-
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że teraz za brak szczepienia nic nam nie mogą zrobić, bo niby nie ma obowiązku ustawowego szczepić dzieci.
Mówiła też, że szczepienie nie gwarantuje nie zachorowania, a po prostu zmniejsza objawy i dziecko łagodniej przechodzi taką chorobę.
Ja mam wizytę 20.01 i wtedy popytam ginekologa o te szczepionki. Jeśli on mi nie da recepty, to umówię się do pediatry i z nim omówię kwestię szczepienia - planowałam szczepić dopiero po 2-3 miesiącach życia dziecka.
Słoneczna - nie pamiętam która z dziewczyn pisała o tym, ale pamiętam, że opowiadała historię, że jak leżała w szpitalu, to leżała z nią babeczka po zdjęciu pessara, u której nic się nie ruszało i w końcu poród miała wywoływany chyba.
Myślę, że dzieci wyjdą jak będą gotowe. Ja nie chcę nic przyspieszać, wiadomo, że będę się ruszać itd, ale im dłużej dzieć posiedzi tym lepiej.
W ogóle wczoraj się zastanawiałam - dlaczego cc robi się przed planowanym terminem porodu?słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw chodzi o to ze jak podana zostanie jedna szczepionka tutaj na gruźlicę to 6 tygodni później mozna podać jakąkolwiek następna. I byloby ok ale to w rzeczywistości tak nie da rady. Napisalam to co dzis się dowiedziałam u rodzinnego i w sanepidzie. Wiec to nie jest moje widzi mi sie.
Moj rodzinny nigdy problemów nie robi! Jest cudownym człowiekiem. Pomoże, doradzi bez kolejki przyjmie jak pilne, receptę wystawi i zwolnienie tez da. Tylko niestety sanepid nie wyda szczepionki bo na druga bede miala receptę bez problemu. -
nick nieaktualnyJa już dopięłam zakupy na ostatni guzik. Rumianek, melisa, koper włoski, sól fizjologiczna, maść majerankowa, tantum rosa, biszkopty, woda z dziubkiem - już wszystko jest..
Dziewczyny u mnie GBS kosztuje 36zł, ale nigdzie nie mogę kupić wymazówek?! Chciałam ją mieć na następną wizytę jakby Gin mi tego nie zlecił i bym go zaskoczyła, że mam i niech pobiera i idę, zapłace i heja.
W aptekach patrzyli na mnie jak na idiotkę i mylili to z wymazówką do jamy ustnej (nie wiem czy to ta sama) więc pytanie - Gdzie to mogę dostać? -
angelcia wrote:Ja już dopięłam zakupy na ostatni guzik. Rumianek, melisa, koper włoski, sól fizjologiczna, maść majerankowa, tantum rosa, biszkopty, woda z dziubkiem - już wszystko jest..
Dziewczyny u mnie GBS kosztuje 36zł, ale nigdzie nie mogę kupić wymazówek?! Chciałam ją mieć na następną wizytę jakby Gin mi tego nie zlecił i bym go zaskoczyła, że mam i niech pobiera i idę, zapłace i heja.
W aptekach patrzyli na mnie jak na idiotkę i mylili to z wymazówką do jamy ustnej (nie wiem czy to ta sama) więc pytanie - Gdzie to mogę dostać? -
to mnie az przerazily moje wyniki wlasnie sprawdzilam, nic nie zmienilam w diecie caly czas to samo nawet dosc monotematycznie, a wszystko mi sie podnioslo. Widzialam juz w szpitalu wyniki i nie moglam uwierzyc,no ale dzisiejsze tez super np HGB 12,6 a bylo 11,6. no nic ktos pisal ze tqk przed porodem, no ale ja jeszcze kurde nie zamierzam rodzic.!
Fedra lubi tę wiadomość
-
kurcze, Laurka współczuje
a na macierzyńskim mozesz chociaz jakis fajny czas byc??
Sue, to full wypas osiedle, zyc nie umierac
super, ze kupon bedzie
mi jak moj walnie w szyjke, to az wargi mnie kłująto normalne??
a teraz ma czkawke ;p
nie wiem Słoneczna.. ciekawe jak to bedzie, zalezy jakie beda warunki po sciagnieciu... moze duze rozwarcie juz?? a moze sie "zastało" wszystko i trzeba bedzie czekac?
sluz mam kremowy, crp tłumacze sobie tym, ze gardlo mam zaczerwienione