X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na 16 ;-) kciuki zaciśnięte za wszystkie

Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a kiedy dokladnie ten pessar maja sciagac?Ty masz zarazx donoszona;) za pare dni to moze rodzic;)
    Nie panikuj;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash tez ma jutro wizyte;) Dzien wizyt;))

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja w srodku tygodnia z kolejnym skonczonym tygodniem ciazowym za nami.

Na dworze - 10'C (w nocy bedzie -19'C) a ja zaiwaniam w balerinkach. Zyc nie umierac! Co rano zaciskam zeby i spinam poslady, zeby nie zalamac sie nerwowo w drodze do pracy. Nawet sobie sprawy nie zdajecie jaki to przywilej, ze mozecie siedziec w domu na zwolnieniu, wic gniazdo i czekac na szczesliwe rozwiazanie.

Wizyte mam pojutrze, ale wolalabym nie miec wcale, bo nic one do mojego zycia nie wnosza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:26

Fedra lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jutro mam miec sciagany, ale jakby od razu ruszyło, to bedzie uznany za wczesniaka... wiec wolalabym pare dni poczekac...

moze uszyc od razu, a moze ruszyc pozniej o wiele....

nie panikuje. martwie sie stanem zapalnym, zeby w razie czego jesli to od pessara- nie przeszlo na dziecko...

wizyta o godz. 16.00 jutro :)

jutro wizytowy dzień :) :)

Laurka, a Ty nie mozesz miec L4 ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:29

justta lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście jutro wizytowy dzień :)
    Ja odkurzyłam całe mieszkanie i padłam. Jem zupkę, odpoczywam i zabieram się za mycie podłóg. Idzie mi to dziś wszystko jak po grudzie, ale się zawzięłam i to zrobię!!

Dzwoniłam do fryzjerki, ale nie odbiera, więc się przejdę, zakład mam na osiedlu :) W ogóle powiem Wam, że to osiedle to raj dla młodych mam - fryzjer, kosmetyczka, nawet jakiś salon odnowy (typu schudnij 20cm siedząc na jakiś dziwnych rolkach :P), apteka, biedronka. Jedyne czego mi do szczęścia brakuje to rossmann i jakieś małe centrum handlowe ze spożywczakiem :)
    No i jest dużo innych mam, z którymi można uskutecznić kawkę tudzież rozmowę na ławeczce na placu zabaw :)

Mały mi się rozpycha tak, że czuje go bardzo nisko, dobrze, niech sobie toruje drogę do wyjścia, bo doba hotelowa kończy się 14.02.2015 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:44

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wizyta jutro o 16 ale jeszcze pozniej 2 godzinne prywatne spotkanie z polozna z porodowki z mojego szpitala.
    Ja moge dostarczyc wymaz do naszego laboratorium dzien poxniej, wazne by byl na wymazowce transportowej i nic sie nie stanie. Dzis dzwonilam.

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja kupie 80F o rozmiar woekszy. Bawelniany nawet jak bedzie ciut za ciasny to przezyje.
    Ja mam z kolei ogromny bol bioder. Szczegolnie lewe bo to mialam zwichniete podczas porodu :(

Przedszkolanka ja przy wyborze fotelika sugerowalam sie naprawde jakoscia. Pewnie nie zdecydowalabym sie na taki. Ale to tylko moje zdanie. My duzo jezdzimy wiec ja musze miec pewniaka.

Ash a czym twoja kosmetyczka argumentowala to odradzanie?? Ja w swoim zawodzie pracuje juz 16 lat i tym samym z kosmetyczkami i pierwsze slysze zeby nie mozna bylo oczyszczania i mikro robic. Mialam juz robione w ciazy 2 razy i uwazam ze super sprawa bo cera pod wplywem hormonow sie zmienia.

Katis kurde a zdazylam klepnac na allegro ten smietnik na pampersy no jasny gwint.....

Słoneczna to pampersy 0 sa do 2,5 kg, mojej kolezanki synek urodzil sie 3700 teraz ma prawie 5kg i jeszcze na 1 jada ostatnio 1 sie skonczyly i w 2 ciagle byl zasikany wiec przemysl jeszcze.

Ja dzis kupilam paczke pampkow 1 78szt w Tesco za niecale 50 zł

Cath jakas glupota, pierwsze slysze zeby trzeba bylo razem podawac 2 rozne szczepionki. Bzdura. Skoro chcesz szczepic mala to niech ja zaszczepia na gruzlice w weju a reszte sama sobie zaszczepisz. Nawet lepiej dla malej.

Przedszkolanka szczepionki w szpitalach sa najtansze i maja wiecej konserwantow m.in rteci. Ja bym jeszcze Cath poczytala wiecej o szczepieniu na gruzlice. I tez sie wstrzymala. A do sanepidu nawet nie podpisuj zadnych papierow bo beda cie nekac potem a nie maja prawa.

Gosia ma racje, ale kazdy pediatra ma zasrany obowiazek podac ci karteczke na ktorej prosi abys sie podpisala ze nie szczepisz bo cos tam cos tam i teraz najwazniejsze jest to zeby tego nie podpisywac. Wtedy sanepid nic nie zrobi i zadnej kary sie nie dostanie. Natomiast jesli podpiszemy ten swistek to niestety i kara finansowa moze byc i milion korespondencji. Wiec dziewczyny NIC NIE PODPISYWAC!

Słoneczna co do szczepionki na gruzlice to ta ktora szczepia u nas jest na inni szczep tego wirusa ktory nie wystepuje w naszej szerokosci geograficznej, dlatego ludzie choruja mimo szczepionki.
    Po co na to szczepic skoro to nie daje gwarancji nie zachorowania??~!!!

Nadrobilam. Kurcze moze ja z piatku przepisze sie jednak na jutro na wizyte zeby bylo tak solidarnie :) ja jutro mam badania krwi do zrobienia i KTG

Plan na dzis wykonany :) Komody beda w piatek i Ignasiowy kacik bedzie zrobiony :)

Bietka lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek tu L4 nie istnieje. Tu nic nie ma.

Sue moje tez sie strasznie rozpycha. Chyba ciasno ma.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, to chyba bym poczekala tydzien.. Myslisz ze to tak moze byc, ze urodzimy po scuagnieciu pessara?
    A ztym Crp to srednio. A wydzieline/sluz masz ok?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam 1 pampki a nie 0. Kurcze to juz nie wiem czy dokupic 1 mala paczke czy dwojki;) ale mam dylemat;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurka to do kiedy musisz pracowac? A co jakbys sie naprawde zle czula?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że teraz za brak szczepienia nic nam nie mogą zrobić, bo niby nie ma obowiązku ustawowego szczepić dzieci.
    Mówiła też, że szczepienie nie gwarantuje nie zachorowania, a po prostu zmniejsza objawy i dziecko łagodniej przechodzi taką chorobę.
    Ja mam wizytę 20.01 i wtedy popytam ginekologa o te szczepionki. Jeśli on mi nie da recepty, to umówię się do pediatry i z nim omówię kwestię szczepienia - planowałam szczepić dopiero po 2-3 miesiącach życia dziecka.

Słoneczna - nie pamiętam która z dziewczyn pisała o tym, ale pamiętam, że opowiadała historię, że jak leżała w szpitalu, to leżała z nią babeczka po zdjęciu pessara, u której nic się nie ruszało i w końcu poród miała wywoływany chyba.
    Myślę, że dzieci wyjdą jak będą gotowe. Ja nie chcę nic przyspieszać, wiadomo, że będę się ruszać itd, ale im dłużej dzieć posiedzi tym lepiej.

W ogóle wczoraj się zastanawiałam - dlaczego cc robi się przed planowanym terminem porodu?

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a jak masz przez noc przechowac wymazowke?

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie pomoge chyba. Ja mam tak:
    2 paczki 0 do szpitala
    2 paczki 1 po 78 szt do domu
    Reszte bede kupowac na biezaco.
    Patrzac na ta kumpele to maly ma miesiac i dalej na 1 jedzie

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw chodzi o to ze jak podana zostanie jedna szczepionka tutaj na gruźlicę to 6 tygodni później mozna podać jakąkolwiek następna. I byloby ok ale to w rzeczywistości tak nie da rady. Napisalam to co dzis się dowiedziałam u rodzinnego i w sanepidzie. Wiec to nie jest moje widzi mi sie.
    Moj rodzinny nigdy problemów nie robi! Jest cudownym człowiekiem. Pomoże, doradzi bez kolejki przyjmie jak pilne, receptę wystawi i zwolnienie tez da. Tylko niestety sanepid nie wyda szczepionki bo na druga bede miala receptę bez problemu.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dopięłam zakupy na ostatni guzik. Rumianek, melisa, koper włoski, sól fizjologiczna, maść majerankowa, tantum rosa, biszkopty, woda z dziubkiem - już wszystko jest..

Dziewczyny u mnie GBS kosztuje 36zł, ale nigdzie nie mogę kupić wymazówek?! Chciałam ją mieć na następną wizytę jakby Gin mi tego nie zlecił i bym go zaskoczyła, że mam i niech pobiera i idę, zapłace i heja.

W aptekach patrzyli na mnie jak na idiotkę i mylili to z wymazówką do jamy ustnej (nie wiem czy to ta sama) więc pytanie - Gdzie to mogę dostać?

• cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja już dopięłam zakupy na ostatni guzik. Rumianek, melisa, koper włoski, sól fizjologiczna, maść majerankowa, tantum rosa, biszkopty, woda z dziubkiem - już wszystko jest..

Dziewczyny u mnie GBS kosztuje 36zł, ale nigdzie nie mogę kupić wymazówek?! Chciałam ją mieć na następną wizytę jakby Gin mi tego nie zlecił i bym go zaskoczyła, że mam i niech pobiera i idę, zapłace i heja.

W aptekach patrzyli na mnie jak na idiotkę i mylili to z wymazówką do jamy ustnej (nie wiem czy to ta sama) więc pytanie - Gdzie to mogę dostać?
    Ginekolodzy maja.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie az przerazily moje wyniki wlasnie sprawdzilam, nic nie zmienilam w diecie caly czas to samo nawet dosc monotematycznie, a wszystko mi sie podnioslo. Widzialam juz w szpitalu wyniki i nie moglam uwierzyc,no ale dzisiejsze tez super np HGB 12,6 a bylo 11,6. no nic ktos pisal ze tqk przed porodem, no ale ja jeszcze kurde nie zamierzam rodzic.!

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, Laurka współczuje :(
    a na macierzyńskim mozesz chociaz jakis fajny czas byc??

Sue, to full wypas osiedle, zyc nie umierac :)

super, ze kupon bedzie :D

mi jak moj walnie w szyjke, to az wargi mnie kłują :O to normalne??
    a teraz ma czkawke ;p

nie wiem Słoneczna.. ciekawe jak to bedzie, zalezy jakie beda warunki po sciagnieciu... moze duze rozwarcie juz?? a moze sie "zastało" wszystko i trzeba bedzie czekac :) ?

sluz mam kremowy, crp tłumacze sobie tym, ze gardlo mam zaczerwienione :)

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ