Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara bede pracowac az urodze. Mozna isc na zwolnienie 2 tygodnie przed terminem, ale malo ktora pracujaca kobieta idzie, bo skoro pracuje to znaczy, ze musi i jak wezmiesz te dwa tygodnie, to odejmuja Ci sie one od puli, ktora masz na spedzenie z dzieckiem w domu po porodzie. A w tej puli jest maks 20 tygodni.

Zdefiniuj zle samopoczucie. Jesli nie masz czegos, co absolutnie zagraza zyciu, to nie ma zwolnienia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tylko się cieszyć z takich wyników ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, moje wyniki też się poprawiły :) Mam nadzieję, że to nie przed porodem, bo badania robiłam 30.01 :P

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem z czerwcówek mam do Was pytanie czy Zmieniła się wam płeć dziecka od pierwszego rozpoznania? Np.: z dziewczynki na chłopca bo odwrotnie to słyszałam że rzadko się zdarza:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to ja w ogole zerowek nie mam;)

To kupie jeszcze jedynki:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem z czerwcówek mam do Was pytanie czy Zmieniła się wam płeć dziecka od pierwszego rozpoznania? Np.: z dziewczynki na chłopca bo odwrotnie to słyszałam że rzadko się zdarza:)

U mnie w 22 tc ginka stwierdziła, że synuś, mieliśmy potwierdzić na wizycie za miesiąc i potem wyglądało bardziej na córeczkę i tak od tego czasu nie można potwierdzić, tak się układa, że trudno cokolwiek zobaczyć, nóżki ściśnięte i domyślaj się kim jestem ;-) mały żartowniś

Asia też wogóle nie mam zerówek, mam jedynki te z wycięciem na pępuszek 2 paki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:18

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram wyniki, pewnie znowu będę nad nimi płakać - żelaza nie przyjmuję, bo nie dam rady, witamin nie biorę, bo bym miała bliskie kontakty z muszlą lub miską. Jakby na to nie patrzeć, że idę przez ciążę "na sucho" tzn nie biorę żadnych witamin to i tak organizm jest dobrze uzbrojony - tak mi się wydaje. A nóż coś się polepszy, jednak nie przewiduję żadnych rewelacji.

Cath no oby miał mój Gin, bo jak nie to postawię tą przychodnie do góry nogami :) najwyższy czas w przyszłym tygodniu zrobić GBS! Zwłaszcza, że czeka się na to bodajże tydzień?

Co do przechowywania materiału - w opakowaniu transportowym (tzn w tej probóweczce) do 48h w temperaturze pokojowej - wyczytałam na stronie LuxMed Lublin.

Truskaweczko ja miałam USG w 15tc i jak była dziewczynka to tak pozostała :). Jednak np u Mistrzyni się to diametralnie zmieniało, może dlatego, że bliźniaki? I don't know.

Słoneczna, a może kup sobie te jedyni ale Dady? Ok 14zł kosztują, bo co jesli Ci sie nie przydadzą? :) Tzn moga okazać się wygodniejsze 2jki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:20

Truskaweczka250, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna no ja mowie ze wsadze do lodowki, a ona ze jak bedzie na tej transpotrowej wymazowce to nawet nie trzeba. No ja to nie wiem jaka roznica w tych wymazowkach, kurcze ja podjade jutro do apteki aby kupic i mam nadzieje ze beda. Tak nawszelki wypadek jakby gin nie miala. A mysle ze wymazowka to wymazowka kazda taka sama czy do pochwy, czy do gardla czy do ucha w koncu do hodowli bakteri sluzy. No zalezy mi zeby to zrobic bo juz nie chce aby ktos mi tam grzebal oprocz mojej gin.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    U mnie w 22 tc ginka stwierdziła, że synuś, mieliśmy potwierdzić na wizycie za miesiąc i potem wyglądało bardziej na córeczkę i tak od tego czasu nie można potwierdzić, tak się układa, że trudno cokolwiek zobaczyć, nóżki ściśnięte i domyślaj się kim jestem ;-) mały żartowniś

Ja sie dowiedziałam w 17 tc że dziewczynka już na 100% mówił gin ale teraz tak się zaczynam zastanawiać czy coś może sie zmienić za tydzień mam badania połówkowe i ju sie nastawiłam ze to bezie córeczka i kurcze było by mi dziwnie sie teraz przestawić :)Jeśli chodzi o chłopców to ich najłatwiej rozpoznać wiec u Ciebie pewnie tak zostanie:)

justta lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 13 tyg. był chłopakna 80%, w 19 tc zmienił się w dziewczynkę :P więc rożnie bywa.

Truskaweczka250, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 13 tc bylo ze na 70% dziewuszka i potem juz sie potwierdzalo :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka my dowiedzielismy sie dosyc pozno bo w 20tyg. Ze bedzie chlopiec,wczesniej nie chcial pokazac, ale moja gin ma bardzo dobre usg wiec od razu wykluczyla ze np to jest pepowina .iedzy nozkami, od tamtej pory juz inni np w szpitalu czy na prenatalnych tylko potwierdzali, a teraz na ostatnich prenatalnych nawet nam pokazywala lekarka jak jaderka zstapily,wiec ja sie juz pomylki nie spodziewam.

Truskaweczka250, justta lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mysle ze to roznie moze byc,z tego co pamietam na grudniowkach lub styczniowkach pomylili sie lasce i dopiero jakos w 30 ktoryms tyg. zmienilo sienz dziewczynki na chlopca i urodzil sie chlopiec.

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój kolega z pracy cieszył sie synem do 9-tego miesiąca. I przed samym porodem się okazało, że to dziewczynka ;)

Laurka, justta, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się dowiedziałam ze będzie córka to aż mi łzy ze szczęścia leciały:) bo dziwnie mąż ciągle mówił ze to będzie on i chyba w to uwierzyłam ze syn ale teraz to by było gorzkie rozczarowanie..

25.png
    Mili <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cipuszka od 11 tygodnia.

justta, Truskaweczka250, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale teraz siedzi mi to w głowie...jak bym mogła to zaraz bym pojechała na usg żeby mi potwierdzili to bym się nie przejmowała hehe :)

25.png
    Mili <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłki sie zdarzają moja ciotka do 36 tygodnia byla przekonana i zapewniają przez lekarzy ze urodzi chłopca. Miał byc Leon i koniec. Ostatnie usg a tam mowis jej ze dziewczynka. :) gdy urodzila i powiedzieli ze dziewczynka to sie rozplakala bo byla przekonana ze chlopiec

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się teraz trochę wkurzyła jakby mi powiedziano, że Adrianna okazała się Adrianem :o W sumie nie ma na co mieć wkurwy, ale jakieś takie rozczarowanie... I cóż bym poczęła z tymi słodkimi różowymi szmatkami? :)

Truskaweczka250, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze ja mam dużo unisexów i mało różowych ;) ciekawe czy u nas się zdarzy u kogoś taka niespodzianka :)

Truskaweczka250, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ