X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara bede pracowac az urodze. Mozna isc na zwolnienie 2 tygodnie przed terminem, ale malo ktora pracujaca kobieta idzie, bo skoro pracuje to znaczy, ze musi i jak wezmiesz te dwa tygodnie, to odejmuja Ci sie one od puli, ktora masz na spedzenie z dzieckiem w domu po porodzie. A w tej puli jest maks 20 tygodni.

Zdefiniuj zle samopoczucie. Jesli nie masz czegos, co absolutnie zagraza zyciu, to nie ma zwolnienia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tylko się cieszyć z takich wyników ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, moje wyniki też się poprawiły :) Mam nadzieję, że to nie przed porodem, bo badania robiłam 30.01 :P

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem z czerwcówek mam do Was pytanie czy Zmieniła się wam płeć dziecka od pierwszego rozpoznania? Np.: z dziewczynki na chłopca bo odwrotnie to słyszałam że rzadko się zdarza:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to ja w ogole zerowek nie mam;)

To kupie jeszcze jedynki:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem z czerwcówek mam do Was pytanie czy Zmieniła się wam płeć dziecka od pierwszego rozpoznania? Np.: z dziewczynki na chłopca bo odwrotnie to słyszałam że rzadko się zdarza:)

U mnie w 22 tc ginka stwierdziła, że synuś, mieliśmy potwierdzić na wizycie za miesiąc i potem wyglądało bardziej na córeczkę i tak od tego czasu nie można potwierdzić, tak się układa, że trudno cokolwiek zobaczyć, nóżki ściśnięte i domyślaj się kim jestem ;-) mały żartowniś

Asia też wogóle nie mam zerówek, mam jedynki te z wycięciem na pępuszek 2 paki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:18

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram wyniki, pewnie znowu będę nad nimi płakać - żelaza nie przyjmuję, bo nie dam rady, witamin nie biorę, bo bym miała bliskie kontakty z muszlą lub miską. Jakby na to nie patrzeć, że idę przez ciążę "na sucho" tzn nie biorę żadnych witamin to i tak organizm jest dobrze uzbrojony - tak mi się wydaje. A nóż coś się polepszy, jednak nie przewiduję żadnych rewelacji.

Cath no oby miał mój Gin, bo jak nie to postawię tą przychodnie do góry nogami :) najwyższy czas w przyszłym tygodniu zrobić GBS! Zwłaszcza, że czeka się na to bodajże tydzień?

Co do przechowywania materiału - w opakowaniu transportowym (tzn w tej probóweczce) do 48h w temperaturze pokojowej - wyczytałam na stronie LuxMed Lublin.

Truskaweczko ja miałam USG w 15tc i jak była dziewczynka to tak pozostała :). Jednak np u Mistrzyni się to diametralnie zmieniało, może dlatego, że bliźniaki? I don't know.

Słoneczna, a może kup sobie te jedyni ale Dady? Ok 14zł kosztują, bo co jesli Ci sie nie przydadzą? :) Tzn moga okazać się wygodniejsze 2jki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:20

Truskaweczka250, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna no ja mowie ze wsadze do lodowki, a ona ze jak bedzie na tej transpotrowej wymazowce to nawet nie trzeba. No ja to nie wiem jaka roznica w tych wymazowkach, kurcze ja podjade jutro do apteki aby kupic i mam nadzieje ze beda. Tak nawszelki wypadek jakby gin nie miala. A mysle ze wymazowka to wymazowka kazda taka sama czy do pochwy, czy do gardla czy do ucha w koncu do hodowli bakteri sluzy. No zalezy mi zeby to zrobic bo juz nie chce aby ktos mi tam grzebal oprocz mojej gin.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    U mnie w 22 tc ginka stwierdziła, że synuś, mieliśmy potwierdzić na wizycie za miesiąc i potem wyglądało bardziej na córeczkę i tak od tego czasu nie można potwierdzić, tak się układa, że trudno cokolwiek zobaczyć, nóżki ściśnięte i domyślaj się kim jestem ;-) mały żartowniś

Ja sie dowiedziałam w 17 tc że dziewczynka już na 100% mówił gin ale teraz tak się zaczynam zastanawiać czy coś może sie zmienić za tydzień mam badania połówkowe i ju sie nastawiłam ze to bezie córeczka i kurcze było by mi dziwnie sie teraz przestawić :)Jeśli chodzi o chłopców to ich najłatwiej rozpoznać wiec u Ciebie pewnie tak zostanie:)

justta lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 13 tyg. był chłopakna 80%, w 19 tc zmienił się w dziewczynkę :P więc rożnie bywa.

Truskaweczka250, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 13 tc bylo ze na 70% dziewuszka i potem juz sie potwierdzalo :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka my dowiedzielismy sie dosyc pozno bo w 20tyg. Ze bedzie chlopiec,wczesniej nie chcial pokazac, ale moja gin ma bardzo dobre usg wiec od razu wykluczyla ze np to jest pepowina .iedzy nozkami, od tamtej pory juz inni np w szpitalu czy na prenatalnych tylko potwierdzali, a teraz na ostatnich prenatalnych nawet nam pokazywala lekarka jak jaderka zstapily,wiec ja sie juz pomylki nie spodziewam.

Truskaweczka250, justta lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mysle ze to roznie moze byc,z tego co pamietam na grudniowkach lub styczniowkach pomylili sie lasce i dopiero jakos w 30 ktoryms tyg. zmienilo sienz dziewczynki na chlopca i urodzil sie chlopiec.

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój kolega z pracy cieszył sie synem do 9-tego miesiąca. I przed samym porodem się okazało, że to dziewczynka ;)

Laurka, justta, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się dowiedziałam ze będzie córka to aż mi łzy ze szczęścia leciały:) bo dziwnie mąż ciągle mówił ze to będzie on i chyba w to uwierzyłam ze syn ale teraz to by było gorzkie rozczarowanie..

25.png
    Mili <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cipuszka od 11 tygodnia.

justta, Truskaweczka250, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale teraz siedzi mi to w głowie...jak bym mogła to zaraz bym pojechała na usg żeby mi potwierdzili to bym się nie przejmowała hehe :)

25.png
    Mili <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłki sie zdarzają moja ciotka do 36 tygodnia byla przekonana i zapewniają przez lekarzy ze urodzi chłopca. Miał byc Leon i koniec. Ostatnie usg a tam mowis jej ze dziewczynka. :) gdy urodzila i powiedzieli ze dziewczynka to sie rozplakala bo byla przekonana ze chlopiec

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się teraz trochę wkurzyła jakby mi powiedziano, że Adrianna okazała się Adrianem :o W sumie nie ma na co mieć wkurwy, ale jakieś takie rozczarowanie... I cóż bym poczęła z tymi słodkimi różowymi szmatkami? :)

Truskaweczka250, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze ja mam dużo unisexów i mało różowych ;) ciekawe czy u nas się zdarzy u kogoś taka niespodzianka :)

Truskaweczka250, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ