X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś również ogarnelam golenie. W ogóle czułam potrzebę spakowania rzeczy dla T do porodu( spodnie dresowe, t-s, klapki, skarpetki) i naszykowalam jeszcze dwa zestawy ciuszkow na wyjście dla Poli (różne rozmiary). Potem wskoczylam pod prysznic . Ogolilam wszystko co mogłam, nabalsamowana leżę.
    W ogóle mój T dziś stwierdził: kurczę tak czuję że urodzisz tego 15.01. Po czym dodał : o Kurwa!to już za tydzień. To nie, nie. Czuję że urodzisz 22.01 hahaha uśmiałam się

justta, Fedra, Lara 82, Sue, Gosiak, cath, Pia Gizela, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to mam nadzieje ze bede miala tj Twoje kolezanki :) oj bardzo bym chciala do samego konca byc zapakowana :) ale wiadomo wyjdzie w praniu :) ogolnie to tez nie jetem przekonana choc wczesniej tak wlasnie chcialam.. Ze 37 tc skoncony i na porodowke.. Teraz mysle ze mojej coreczce dobrze zrobi dluzszy pobyc w swoim apartamencie :)

justta, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wspolzyjecie? Czy faktycznie teraz do 37tc skonczonego przerwe robicie?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to pewnie nie czop ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pwiem Wam ze w porodzie boje sie jednego- ze zacznie sie w godziny sczytu i w taka pogode jak teraz!! Bo to masakra w taki korek jechac :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    My mamy przerwę od czerwca :p ale zaczniemy za tydzień. Tzn 13.01 mam wizytę i jak mi gin powie że coś się szykuje to działamy, a jeżeli powie że nic jeszcze to też działamy :D

sebza lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pwiem Wam ze w porodzie boje sie jednego- ze zacznie sie w godziny sczytu i w taka pogode jak teraz!! Bo to masakra w taki korek jechac :/
    U nas na drodze szklanka, więc nawet zimowki nie pomogą

• justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez teraz myślę żeby jak najdłużej Kruszynka siedziała w brzuchu, muszę pogadać z ginką o tym terminie cc, niby skończony 38 musi być, zobaczymy, a u nas posucha, czekamy do donoszonej ciąży ;-) to już niedługo, chociaż nie wiem czy później będę miała siłę, okaże się

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw no właśnie nie podała dlaczego nie wskazane sa takie zabiegi. Byłam przekonana ze mikro można zrobic a ona mówi ze w ciąży nie. Może chodziło jej o długie lezenie na plecach w wysokiej ciąży

Jutro wizyta na 17 :)

Moja bratowa urodziła 4kg i 58cm dziadzie i przez miesiąc leciała na pampersach 1.

Fedra lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszly dzis kropelki sab simplex :))

Ash to nie wiem, ale mikro mozna na pewno wiec moze jakas nadgorliwa :/

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówi ze On Cc robi po skończonym 39 tyg im pózniej tym lepiej, chyba ze tak jak u Nas Mała szybko rośnie to trzeba zrobić wcześniej ale blisko skończonego 38 tyg ale zawsze powtarzał ze nie ma reguły to zależy od całego przebiegu ciąży, jak wyglądają wody płodowe, szyjka, jak wyglada macica czy już są skurcze na ktg itp...

Co do pieluch 0 w ogóle nie kupowałam w Naszym szpitalu nic dla malucha nie trzeba wiec mam jedna paczkę białych 1 szt 78 :)

Belka dobrze ze Cie wizyta uspokoiła :)

Nam od początku gin mówił ze będzie dziewczynka a jak Nam przyniosą chłopca mamy nie przyjmować ;)

Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce znac plci przed porodem, wiec zadnego rozczarowania nie bedzie ;) Ubranka neutralne, na wyjscie komplecik rozowy i niebieski :D

Lara 82, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ja już teraz nie. Zrobiliśmy przerwę.

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no u mnie posucha straszna, a do tego ja narzekam juz na tyle rzeczy, ze o samopoczuciu kobiecym nawet nie wspomne. Czuje sie tak nieatrakcyjna ze szok. Pierwsze to po porodzie ide do fryzjera i kosmetyczki. A terwz my nie mozemy zeby nic nie naruszyc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie dzisiaj żyrafka Sophie i kot Lazar ;-) czekam jeszcze na poduszkę do karmienia Kurę Babci Dany ;-)

Gosiak, Januszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:

My zaczelismy znowu po dluzszej przerwie :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:

Bella, my współżyjemy. Mieliśmy tylko 4 tygodniową chyba przerwę jak miałam mdłości i wymiotowałam.
    Powiem Wam, że ostatnio stwierdziłam (P. przyznał mi rację), że nie mogę sie doczekać już, kiedy będę mogła się do niego normalnie przytulić, kiedy się będzie mógł położyć normalnie na mnie (bez żadnych skojarzeń, po prostu czasami fajnie jest poczuć faceta na sobie, tak blisko). Brakuje mi przytulenia się normalnie, bo teraz wyglądamy komicznie, jak P. sie odbija od mojego brzucha.
    Tak mi się dziś zatęskniło za tym. Ciekawa jestem jak będzie po porodzie. Mam nadzieję, że nie będę miała jakiejś traumy, itd albo nie zachoruję na odpieluszkowe zapalenie mózgu ;)

Dziś brat P. nastraszył go, że przy małym dziecku wydaje się 100zł dziennie - na co ja się pytam? Po co ludzie tak zniechęcają do tego? My si bardzo cieszymy z dziecka, a ciągle ktoś (zazwyczaj to on albo jego żona) nas sprowadzają do parteru. Że nie będziemy spać, że wszystko na dziecko idzie, że wydatki. Nie pieniędzmi człowiek żyje.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Przyszła do mnie dzisiaj żyrafka Sophie i kot Lazar ;-) czekam jeszcze na poduszkę do karmienia Kurę Babci Dany ;-)
    Do mnie kocyki i inne bajery z merynosów przyszły :D

justta, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co do oczyszczania ja u mojej kosmetyczki jedynej ktorej oddam twarz do masakry, trwa calosc oi 2 godzin, ja czasami zasypialam przy tym i dlatego teraz bym nie poszla bo moj brzuch by nie wytrzymal 2 godzin lezenia na plasko na plecach.

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak uwielbiam te zakupy dzidziusiowe ;-)

Sue tak jak mówisz nie samymi pieniędzmi człowiek żyje, a po coś są te pieniądze przecież ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ