Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
justta wrote:Sue i takich ludzi jak najwięcej
No muszę przyznać, że czasami szczęka mi opadaBo jest naprawdę kochana
Ale powiem Wam, że ja mam podobnie - jak ktoś w moim otoczeniu teraz jest w ciąży, to mówię "jak masz jakies pytania albo chcesz pogadać, to wal w ciemno". I nikogo nie straszę, nie zniechęcam, bo przecież ciąża to fajny czasPowiem Wam, że tylko wymioty mnie strasznie zniszczyły.
Miałam później problem z tym, że tyję, ale wszyscy na około mi mówią, że ładnie wyglądam, więc w końcu zaczęłam wierzyć
Generalnie zauważyłam, że w ciąży trochę się zmnieniłam - złagodniałam, itd
Jakoś tak mnie rozsadza radość, miłośćŚmiejcie się, ale tak właśnie mam
AsiaSzw, Gosiak, justta, Fedra, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
A miałam wam powiedzieć, my już po kolędzie
a ksiądz do mnie z pytaniem Czy to dziewczynka? Teraz nie wiem czy tak zbrzydłam w ciąży czy co? hihi taki optymistyczny akcent kolędy
Januszkowa u ciebie już po?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:54
Gosiak, Januszkowa, megg, Fedra, Penelope, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpakowałam torbę... To nic, że nie zmieściłam się do niej, a taka wielka.
Co spakowałam?
-4 koszule
-szlafrok
-kapcie
-2 ręczniki duże i 2 malutkie
-szczoteczkę i pastę do zębów
-płyn do higieny intymnej
-chusteczki do higieny intymnej i nawilżane
-bephanten
-tantum rosa
-kosmetyczka, a w niej: chusteczki 2 paczki, papier toaletowy, krem nivea, szampon, płyn do kąpieli, gumki do włosów
-ręcznik papierowy
-podkłady poporodowe 5szt
-seksowne podpaski 1 opakowanie
-majtki jednorazowe 5szt + 3 szt bawełnianych,
-4 pary skarpet
-biustonosz sportowy i zwykły nieusztywniany
-laktator ręczny (nie mam pojecia czy sie przyda)
-12 par wkładek do biustonosza
-nakładki na sutki
-3 wody z dziubkiem 330ml
-biszkopty
-chusteczki dla Ady
-małe pampki rozm.1
-krem przeciw odparzeniom
-3 pieluszki
-smoczek
Do torebki:
-dokumenty
-portfel
-telefon
-ładowarka
-długopis
-jakaś książka, gazeta
Do dowiezienia na następny dzień:
-jeszcze jedno opakowanie seksownych podpasek
-sztućce
-kubek, talerz itp
-6 wód z dziubkiem 330ml
-biszkopty
Na wyjście:
-ubrania dla mnie
-fotelik
-ubrania dla Młodej
-kocyk cienki i gruby (nie wiem jaki będzie potrzebny)
-pieluszka.
Chyba dobrze się spakowałam?
Gosiak, AsiaSzw, Januszkowa, Fedra, justta, Penelope lubią tę wiadomość
-
No właśnie Katiś poruszyła temat ubioru dla męża/partnera do porodu. Zastanawiam się w co powinien się ubrać, Katiś napisała o spodniach dresowych, ja myślałam o koszuli dla męża (nie jakiejś bardzo eleganckiej, ale takiej jaką nosi np. do jeansów) Podobno na blokach por. jest bardzo gorąco. Już sama nie wiem
Chciałabym żeby mojemu J. było wygodnie, ale też chciałabym żeby elegancko przywitał naszą Córeczkę
Myślałyście już o tym? (Te z mam, które rodzą z partnerami)
Justta- heh u mnie ksiądz też pytał o płeć. Trochę mnie to zdziwiło, nie wiem czy to księdzu wypada o takie rzeczy pytaćByło ogólnie ok, krótko był
Bella ja nie współżyję od czerwca, nie miałam zakazu, tak zdecydowaliśmy.
Spakowałam torbę. Coraz bardziej mnie to przeraża wszystko. Popłakałam się przy pakowaniu, ale popatrzyłam na brzuch i powiedziałam do Natalki- No cóż musisz jakoś wyjść do mamy- damy radę.To będzie mój pierwszy w życiu pobyt w szpitalu.
Zaczęłam przeglądać ubranka dla malutkiej i stwierdziłam, że dużo ubrań mi się nie podoba. Jutro dokupię jakieś ładne pajacyki.
Agnelciu u mnie podobnie spakowana torba, o gumkach do włosów zapomniałam tylko z Twojej listy.Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sue ten brat to jakis wredny, 100 zl dziennie? To chyba na pieluchy szyte zlotymi nicmi i kawior dla dziecka :p
Ludzie sa wredni ale nie wiem skad to sie bierze, dzisiaj bylam w pracy zawiezc zwolnienie , chwile z kolezanka gadalam o kotach bo kupila tez ragdolla tj ja mam i cos o wannie gadalysmy jak sie zachowuje gdy trzeba wykapac bo sie obsral :p a kolega ktory to zawsze wszystko wie najlepiej wyjechal ze zobacze jak to dziecko jest ciezko wykapac i juz swoje madrosci... Juz w sumie go ignoruje ogolnie ale gdzie porownywanie dziecka do kota.. I nie chce tu sie wymadrzac ale utrzymac 7 kg kota wyskakujacego z wanny jak z procy ktory gryzie i drapie ze zlosci wtedy to wg mnie nie lada wyzwanie, nie ma porownania z dzieckiem.. Ale juz mi sie z glupkiem sprzeczac nie chcialo..zreszta ona zawsze tak... Jak kiedys on sie staral o dziecko i pytal kiedy my to mowilam ze mamy czas to on ze no potem moze byc ciezko itd... Jak juz zaszlam w ciaze to tez swoje madrosci pierdzielil.. Jak jestem na finishu to tez juz pierdzieli ze to siamto ze ciuszki to najlpeiej takie ze wozek to taki i swoje madrosci ...
Sa ludzie co musze sie wymadrzac i tacy co musza wiecznie narzekac.. Tez wiele razy slyszalam ze zobacze jak to ciezko byc na swoim a nie u rodicow, potem jak ciezko dom prowadzic i pracowac i wogole, potem ze zobacze jak to wydatki sie zaczna sypac, potem jak to w ciazy.. Potem jak dziecko bedzie.. I co? Mam mieszkanie, kredyt, mieszkam u siebie, pracuje i zarabiam i ogarniam wszystko bo mojego meza nie ma pol roku a nieraz wiecej jak za zesto zmienia statki i zyje i radze sobie, nawet w ciazy gdy lacznie byl tu 2x6 tygodni a ja juz zaraz bede 9 miesiac w ciazy... Wszystko sama ogarniam i pracuje tez i nie narzekam..ale oczywiscie ci dobrzy ludzie dalej gadaja .. Zobacze jak dziecko bedzie starsze jak to i sramto.. Musza gadac widac i juz.. Ja wiec mam to glebokoa jak ktos mowi ze dziecko kosztuje albo ze zobacze co to prawdziwe wydatki to odpowiadam ze spoko na biednego nie trafilo :p o!
justta, asia888 lubią tę wiadomość
-
My byliśmy na bloku porodowym i myślę że to co wzięłam dla T będzie idealne. Dodatkowo wzięłam akurat takie rzeczy , które nie żal będzie wyrzucić jakby się pobrudzil od krwi. No I wygodnie tez music mu byc
Angelcia pięknie się spakowalasWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:47
Pola
Hania -
hej DZiewczynki..
My dzis po wizycie....szyjka sie skórciła ale zamknieta. Powiem szczerze ze jak mnie badał lekarz to dziś mnie bolało....ehhhhhhh
Mały ma 2100 gr i nie zapowiada sie na duzego, lekarz mowił ze do porodu bedzie mial max 3 kg...ze jest chudy a długi
No i co najlepsze....umowił mnie na 28go stycznia i mowi ze ma nadzieje, ze doczekamy, bo podobno Młody gotowy i mozemy sie rozpakować w 3 tyg....
teraz sie troche zestresowałam bo mialam na wkładkce krew ze śluzem...mysle ze to po badaniu, bo na prawde mi głeboko wsadzil paluchy i cosik tam gmerałno nic..obserwuję sytuacje..jesli dzis cos jeszcze poleci to jade na IP
kafabi, megg, justta, Patrycja20, Fedra, Bietka, Francuska25, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudasku, a powiedz mi skąd Twój lekarz wziął taką mądrość o tym, że Twoje dziecko będzie maks 3kg? Moje dziecko w 30t4d ważyło 1400g. Licząc przyrost masy średnio po 200g/tydz powinna ważyć mniej niż Twój Skarbek... Dziwne to dla mnie, ale najważniejsze, aby było zdrowe!
Trzymam kciuki, aby było dobrze. Zaciskaj nóżki
Słoneczna u mnie w szpitalu nie trzeba ubrań, ani rożka - dają wszystko (tylko nie wiem nic o pampersach i chusteczkach więc biorę swoje, bo pewnie dostaje się 5 pampków na dzień i z resztą sobie trzeba radzić). -
powiem wam ze nawet dobre te niby chrusty
http://kuchnialidla.pl/product/sylwestrowe-lane-chrusty
objadlam sie
ja tez Wodnik
musze tez sie wkoncu skonczyc pakowac, Angelcia super lista
ja mam tylko pieluchy 1 paczke 1, i jedna 2. mysle ze maz dokupi bo siostra mowila ze jedynek mało używala i sama nie wiem co dokupic
trzymam jutro kciuki za wizytujące- jest was toche:) powodzenia!justta, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Katiś u nas w szpitalu w ktorym bede rodzic mężczyżni dostaja ubranie na IP takie Jak lekarze. Sexiiii
Rudasku moze faktycznie gin ci tam za mocno pogmerał. Nie martw sie.
Uuuu nas tatuś może przynieść własne
takze mój nie poczuje się jak lekarz
AsiaSzw lubi tę wiadomość
Pola
Hania