X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i takich ludzi jak najwięcej ;-)

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dobrze miec kogos takiego. Ja tez mam ta moją kolezanke co malutki ma miesiac. Ona zawsze powtarza Aska ja ci mowie zebys juz wiedziała, a nie jak ja że się na własnych błędach uczę.

Sue, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Sue i takich ludzi jak najwięcej ;-)

No muszę przyznać, że czasami szczęka mi opada :) Bo jest naprawdę kochana :)
    Ale powiem Wam, że ja mam podobnie - jak ktoś w moim otoczeniu teraz jest w ciąży, to mówię "jak masz jakies pytania albo chcesz pogadać, to wal w ciemno". I nikogo nie straszę, nie zniechęcam, bo przecież ciąża to fajny czas ;) Powiem Wam, że tylko wymioty mnie strasznie zniszczyły.
    Miałam później problem z tym, że tyję, ale wszyscy na około mi mówią, że ładnie wyglądam, więc w końcu zaczęłam wierzyć :)
    Generalnie zauważyłam, że w ciąży trochę się zmnieniłam - złagodniałam, itd :)
    Jakoś tak mnie rozsadza radość, miłość ;) Śmiejcie się, ale tak właśnie mam :)

AsiaSzw, Gosiak, justta, Fedra, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam wam powiedzieć, my już po kolędzie ;-) a ksiądz do mnie z pytaniem Czy to dziewczynka? Teraz nie wiem czy tak zbrzydłam w ciąży czy co? hihi taki optymistyczny akcent kolędy ;-)

Januszkowa u ciebie już po?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:54

Gosiak, Januszkowa, megg, Fedra, Penelope, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też złagodniałym i to bardzo. Wcześniej to ze mnie czasem złośnica i wredota była ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa gdzies czytalam ze pomaranczowe pampki sa najgorsze ( sllep and play) najmniej chlonne, nie polecaja ich mamy.

Lady Di, jeszcze pare dni chociaz..

justta lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal jestem wredota. A i teraz jeszcze bardziej nerwowa :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to przestałam być taka choleryczka. Zero cierpliwości, ciągle wkurzanie się. Teraz nawet lepiej się taka czuję.

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę... To nic, że nie zmieściłam się do niej, a taka wielka.

Co spakowałam?
    -4 koszule
    -szlafrok
    -kapcie
    -2 ręczniki duże i 2 malutkie
    -szczoteczkę i pastę do zębów
    -płyn do higieny intymnej
    -chusteczki do higieny intymnej i nawilżane
    -bephanten
    -tantum rosa
    -kosmetyczka, a w niej: chusteczki 2 paczki, papier toaletowy, krem nivea, szampon, płyn do kąpieli, gumki do włosów
    -ręcznik papierowy
    -podkłady poporodowe 5szt
    -seksowne podpaski 1 opakowanie
    -majtki jednorazowe 5szt + 3 szt bawełnianych,
    -4 pary skarpet
    -biustonosz sportowy i zwykły nieusztywniany
    -laktator ręczny (nie mam pojecia czy sie przyda)
    -12 par wkładek do biustonosza
    -nakładki na sutki
    -3 wody z dziubkiem 330ml
    -biszkopty
    -chusteczki dla Ady
    -małe pampki rozm.1
    -krem przeciw odparzeniom
    -3 pieluszki
    -smoczek

Do torebki:
    -dokumenty
    -portfel
    -telefon
    -ładowarka
    -długopis
    -jakaś książka, gazeta

Do dowiezienia na następny dzień:
    -jeszcze jedno opakowanie seksownych podpasek
    -sztućce
    -kubek, talerz itp
    -6 wód z dziubkiem 330ml
    -biszkopty

Na wyjście:
    -ubrania dla mnie
    -fotelik
    -ubrania dla Młodej
    -kocyk cienki i gruby (nie wiem jaki będzie potrzebny)
    -pieluszka.

Chyba dobrze się spakowałam?

Gosiak, AsiaSzw, Januszkowa, Fedra, justta, Penelope lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie Angelcia. Ja tez od wczoraj spakowana :)
    Musze tylko te sexowne podpaski zanabyc dodatkowo, ale dzis zapomnialam :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Katiś poruszyła temat ubioru dla męża/partnera do porodu. Zastanawiam się w co powinien się ubrać, Katiś napisała o spodniach dresowych, ja myślałam o koszuli dla męża (nie jakiejś bardzo eleganckiej, ale takiej jaką nosi np. do jeansów) Podobno na blokach por. jest bardzo gorąco. Już sama nie wiem :) Chciałabym żeby mojemu J. było wygodnie, ale też chciałabym żeby elegancko przywitał naszą Córeczkę :) Myślałyście już o tym? (Te z mam, które rodzą z partnerami)

Justta- heh u mnie ksiądz też pytał o płeć. Trochę mnie to zdziwiło, nie wiem czy to księdzu wypada o takie rzeczy pytać :D Było ogólnie ok, krótko był :)

Bella ja nie współżyję od czerwca, nie miałam zakazu, tak zdecydowaliśmy.

Spakowałam torbę. Coraz bardziej mnie to przeraża wszystko. Popłakałam się przy pakowaniu, ale popatrzyłam na brzuch i powiedziałam do Natalki- No cóż musisz jakoś wyjść do mamy- damy radę. :) To będzie mój pierwszy w życiu pobyt w szpitalu.
    Zaczęłam przeglądać ubranka dla malutkiej i stwierdziłam, że dużo ubrań mi się nie podoba. Jutro dokupię jakieś ładne pajacyki.
    Agnelciu u mnie podobnie spakowana torba, o gumkach do włosów zapomniałam tylko z Twojej listy.

Fedra, justta lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przymierzyłam te koszule do karmienia, jaa! Jakie to brzydkie, takie bezkształtne :( Wzięłam rozmiar M, a jest wielka jak czołg.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ten brat to jakis wredny, 100 zl dziennie? To chyba na pieluchy szyte zlotymi nicmi i kawior dla dziecka :p
    Ludzie sa wredni ale nie wiem skad to sie bierze, dzisiaj bylam w pracy zawiezc zwolnienie , chwile z kolezanka gadalam o kotach bo kupila tez ragdolla tj ja mam i cos o wannie gadalysmy jak sie zachowuje gdy trzeba wykapac bo sie obsral :p a kolega ktory to zawsze wszystko wie najlepiej wyjechal ze zobacze jak to dziecko jest ciezko wykapac i juz swoje madrosci... Juz w sumie go ignoruje ogolnie ale gdzie porownywanie dziecka do kota.. I nie chce tu sie wymadrzac ale utrzymac 7 kg kota wyskakujacego z wanny jak z procy ktory gryzie i drapie ze zlosci wtedy to wg mnie nie lada wyzwanie, nie ma porownania z dzieckiem.. Ale juz mi sie z glupkiem sprzeczac nie chcialo..zreszta ona zawsze tak... Jak kiedys on sie staral o dziecko i pytal kiedy my to mowilam ze mamy czas to on ze no potem moze byc ciezko itd... Jak juz zaszlam w ciaze to tez swoje madrosci pierdzielil.. Jak jestem na finishu to tez juz pierdzieli ze to siamto ze ciuszki to najlpeiej takie ze wozek to taki i swoje madrosci ...
    Sa ludzie co musze sie wymadrzac i tacy co musza wiecznie narzekac.. Tez wiele razy slyszalam ze zobacze jak to ciezko byc na swoim a nie u rodicow, potem jak ciezko dom prowadzic i pracowac i wogole, potem ze zobacze jak to wydatki sie zaczna sypac, potem jak to w ciazy.. Potem jak dziecko bedzie.. I co? Mam mieszkanie, kredyt, mieszkam u siebie, pracuje i zarabiam i ogarniam wszystko bo mojego meza nie ma pol roku a nieraz wiecej jak za zesto zmienia statki i zyje i radze sobie, nawet w ciazy gdy lacznie byl tu 2x6 tygodni a ja juz zaraz bede 9 miesiac w ciazy... Wszystko sama ogarniam i pracuje tez i nie narzekam..ale oczywiscie ci dobrzy ludzie dalej gadaja .. Zobacze jak dziecko bedzie starsze jak to i sramto.. Musza gadac widac i juz.. Ja wiec mam to gleboko :) a jak ktos mowi ze dziecko kosztuje albo ze zobacze co to prawdziwe wydatki to odpowiadam ze spoko na biednego nie trafilo :p o!

justta, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na bloku porodowym i myślę że to co wzięłam dla T będzie idealne. Dodatkowo wzięłam akurat takie rzeczy , które nie żal będzie wyrzucić jakby się pobrudzil od krwi. No I wygodnie tez music mu byc :)
    Angelcia pięknie się spakowalas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:47

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki..
    My dzis po wizycie....szyjka sie skórciła ale zamknieta. Powiem szczerze ze jak mnie badał lekarz to dziś mnie bolało....ehhhhhhh
    Mały ma 2100 gr i nie zapowiada sie na duzego, lekarz mowił ze do porodu bedzie mial max 3 kg...ze jest chudy a długi :)
    No i co najlepsze....umowił mnie na 28go stycznia i mowi ze ma nadzieje, ze doczekamy, bo podobno Młody gotowy i mozemy sie rozpakować w 3 tyg....
    teraz sie troche zestresowałam bo mialam na wkładkce krew ze śluzem...mysle ze to po badaniu, bo na prawde mi głeboko wsadzil paluchy i cosik tam gmerał :) no nic..obserwuję sytuacje..jesli dzis cos jeszcze poleci to jade na IP :(

kafabi, megg, justta, Patrycja20, Fedra, Bietka, Francuska25, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a ubranka dla malej i rozek?

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś u nas w szpitalu w ktorym bede rodzic mężczyżni dostaja ubranie na IP takie Jak lekarze. Sexiiii

Rudasku moze faktycznie gin ci tam za mocno pogmerał. Nie martw sie.

Katiś lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, a powiedz mi skąd Twój lekarz wziął taką mądrość o tym, że Twoje dziecko będzie maks 3kg? Moje dziecko w 30t4d ważyło 1400g. Licząc przyrost masy średnio po 200g/tydz powinna ważyć mniej niż Twój Skarbek... Dziwne to dla mnie, ale najważniejsze, aby było zdrowe! :)

Trzymam kciuki, aby było dobrze. Zaciskaj nóżki :)

Słoneczna u mnie w szpitalu nie trzeba ubrań, ani rożka - dają wszystko (tylko nie wiem nic o pampersach i chusteczkach więc biorę swoje, bo pewnie dostaje się 5 pampków na dzień i z resztą sobie trzeba radzić).

• megg Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze nawet dobre te niby chrusty
    http://kuchnialidla.pl/product/sylwestrowe-lane-chrusty
    objadlam sie

ja tez Wodnik :)

musze tez sie wkoncu skonczyc pakowac, Angelcia super lista

ja mam tylko pieluchy 1 paczke 1, i jedna 2. mysle ze maz dokupi bo siostra mowila ze jedynek mało używala i sama nie wiem co dokupic

trzymam jutro kciuki za wizytujące- jest was toche:) powodzenia!

justta, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Katiś u nas w szpitalu w ktorym bede rodzic mężczyżni dostaja ubranie na IP takie Jak lekarze. Sexiiii

Rudasku moze faktycznie gin ci tam za mocno pogmerał. Nie martw sie.

Uuu :D u nas tatuś może przynieść własne :) takze mój nie poczuje się jak lekarz :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ