X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooo....wlasnie o Vel. Tak sobie myslalam o niej ostatnio. O calym tym "zamieszaniu".

No ale jak sie udziela gdzies na forum to znaczy ze jest raczej OK wiec o nic wiecej nie pytam.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam ostatnio o Vel, szkoda że tak na dobre sobie poszła. Vel jak czytasz to daj daj znać chociaż czy macie się dobrze :) pozdrawiam

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski ja nie mialam zamiaru nikogo urazic. Napisalam zgodnie z jedna z akcji apropo szczepien. Dokladnie to zdanie. I tyle to moje przekonanie i tyle. Zreszta ja przeciez bede szczepic. Ale dopiero po pierwszym roku.

Jesli kogos urazilam to przepraszam. Nie bylo to celowe !!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, jest ok :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę nic mówić, ale za niedługo na forum pojawią się październikowe mamusie i to będzie czas na Nas! :)

Penelope, Sue, Katiś, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsoaSz luzik :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu mnie to trochę przeraża.
    Czytając relacje styczniówek mam ciary.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze jak mi dziś lekarz powiedział, ze to moze byc kwestia 3 tych to też jakoś mi dziwnie...
    W ogóle mam dziś dziwny dzien, jakis taki smutny :( nie wiem czemu....

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, też czytam styczniowki :) u nich 11 rozpakowało się w grudniu! !! A w sumie już chyba 24 tuli dzieci, a dziś dopiero 7 stycznia.

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.
    Chciałam Wam napisać, że jestem z Was dziewczyny bardzo dumna że analizujecue tutaj od jakiegoś już czasu trudny temat szczepionek, zdania są podzielone, ale każdy zachowuje się grzecznie, kulturalnie, dojrzale i z klasą. Jakoś taka dumna się poczułam i chciałam Wam napisać. Może to instynkty macierzyńskie mi uderzają już :D

Ja się na ten temat nie wypowiadam bo tutaj jest inaczej z tymi szczepiokami i szczerze nie mam zielonego pojęcia jak bym postąpiła rodząc w Polscd. Bardzo to jest trudny temat.

Januszkowa, Fedra, sebza lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby moje objawy nie byly jeszcze tymi porodowymi! Wczoraj wymioty + biegunka. Wczoraj przed snem zaczely się bóle miesiaczkowe + bol w dole pleców. Kilka skurczy w ciągu godz, ale wszystko się rozeszlo. Dziś skurcze + klucie w pipie, mala się rusza ale tak powolnie. No i dalej rozwolnienie. Śluz mnie zalewa. O bólu kości lonowej nie wspominając. Ogolnie to slabo się czuje. Oby to się rozeszlo jakoś. Ja nie chce jeszcze rodzic, chociaż 2 tyg niech to moje dziecko poczeka.

Lady mam to samo! Aż się zaczęłam bać!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy u nas się zacznie. Mam na myśli porody sn. Której pierwszej wody odejdą itd. :) Ale będzie poruszenie na wątku :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Hej, hej.
    Chciałam Wam napisać, że jestem z Was dziewczyny bardzo dumna że analizujecue tutaj od jakiegoś już czasu trudny temat szczepionek, zdania są podzielone, ale każdy zachowuje się grzecznie, kulturalnie, dojrzale i z klasą. Jakoś taka dumna się poczułam i chciałam Wam napisać. Może to instynkty macierzyńskie mi uderzają już :D

Ja się na ten temat nie wypowiadam bo tutaj jest inaczej z tymi szczepiokami i szczerze nie mam zielonego pojęcia jak bym postąpiła rodząc w Polscd. Bardzo to jest trudny temat.

Też o tym pomyślałam :)
    Powiem Wam, że hasło "Kocham nie szczepię" albo "Kocham - szczepię" jest trochę krzywdzące dla drugiej strony. Temat szczepionek w Pl jest dlatego tak trudny, że pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami nie ma dialogu. Wszystkie artykuły są bardzo tendencyjne, po przeczytaniu dwóch robi się kisiel z mózgu...
    Z jednej strony strach przed szczepieniem i NOPami a z drugiej strach przed brakiem szczepionki i ewentualną chorobą.
    Każda zrobi to, co uważa za słuszne i też bardzo mi się podoba, że potrafimy szanować swoje zdanie i nikt nikogo do niczego nie zmusza/przekonuje.

Ja sama sie waham - czy szczepić od razu, swoją szczepionką, czy wstrzymać się i szczepić po 2-3 miesiącach.
    Muszę porozmawiać z pediatrą, jakimś dobrym i mądrym, który nie ma mózgu wypranego przez koncerny farmaceutyczne, tylko pozostał przy swoim zdaniu. A o takiego pewnie ciężko obecnie.

Topola, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie topola a ja jestem bardzo ciekawa jak jest zeszczepieniami w norwegi kiedy pierwsze itd. Moze deri i maja cos tez napiszecie i jeszcze jak jest u ciebie penelope?

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam zielonego pojecia jak jest tu ze szczepieniami. Nie zagłębiałam sie jeszcze w tym temacie.Jedynie ja się w ciązy szczepiłam na grype,bo mi moja lekarka Poleciła i jak narazie odpukac nie choruje.

Lara 82 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dopiero dziś coś tam poczytałam. Nie ma szczepienia w pierwszej dobie, jest w trzeciej na gruźlicę ale tylko jeśli są wskazania.
    Wychodzi na to ze pierwsze jest po 8 tygodniach.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś szczepionka z witaminą K i albo w formie szczepionki lub doustnie. Wybór należy do rodzica. Szczepionka tylko raz, doustnie przez kilka tygodni w różnych dawkach z wizytami u położnej.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam trochę czytać na ten temat. Pierwsze szczepienie jest w wieku 3 miesięcy (błonica, tężec, krztusiec, polio i zakażenia pneumokokowe), potem powtórka w 5 i 12 miesiącu życia, w wieku 7-8, 11-12, 15-16 lat. 15 miesięcy i 12-13 lat odra, świnka, różyczka, 13-15lat gruźlica, 0-18 lat wirusowe zapalenie wątroby typu b dla dzieci rodziców pochodzących z krajów gdzie to zapalenie jest częste.

Nie zgłębiałam też za bardzo tematu szczepień w Polsce więc nie mam prównania jakie są różnice i podobieństwa. Narazie wydaje mi się, że przynajmniej pod tym względem zaufam norweskim naukowcom i normom. Chyba że jeszcze się coś zmieni jak zacznę głębiej analizować.

• Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie. Jeszcze wit. K podają w pierwszej dobie życia. Wczoraj sie o tym dowiedziałam.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche masakra :[ Tabelka szczepien w NY https://www.health.ny.gov/publications/2378.pdf

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ