Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooo....wlasnie o Vel. Tak sobie myslalam o niej ostatnio. O calym tym "zamieszaniu".

No ale jak sie udziela gdzies na forum to znaczy ze jest raczej OK wiec o nic wiecej nie pytam.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam ostatnio o Vel, szkoda że tak na dobre sobie poszła. Vel jak czytasz to daj daj znać chociaż czy macie się dobrze :) pozdrawiam

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski ja nie mialam zamiaru nikogo urazic. Napisalam zgodnie z jedna z akcji apropo szczepien. Dokladnie to zdanie. I tyle to moje przekonanie i tyle. Zreszta ja przeciez bede szczepic. Ale dopiero po pierwszym roku.

Jesli kogos urazilam to przepraszam. Nie bylo to celowe !!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, jest ok :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę nic mówić, ale za niedługo na forum pojawią się październikowe mamusie i to będzie czas na Nas! :)

Penelope, Sue, Katiś, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsoaSz luzik :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu mnie to trochę przeraża.
    Czytając relacje styczniówek mam ciary.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze jak mi dziś lekarz powiedział, ze to moze byc kwestia 3 tych to też jakoś mi dziwnie...
    W ogóle mam dziś dziwny dzien, jakis taki smutny :( nie wiem czemu....

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, też czytam styczniowki :) u nich 11 rozpakowało się w grudniu! !! A w sumie już chyba 24 tuli dzieci, a dziś dopiero 7 stycznia.

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.
    Chciałam Wam napisać, że jestem z Was dziewczyny bardzo dumna że analizujecue tutaj od jakiegoś już czasu trudny temat szczepionek, zdania są podzielone, ale każdy zachowuje się grzecznie, kulturalnie, dojrzale i z klasą. Jakoś taka dumna się poczułam i chciałam Wam napisać. Może to instynkty macierzyńskie mi uderzają już :D

Ja się na ten temat nie wypowiadam bo tutaj jest inaczej z tymi szczepiokami i szczerze nie mam zielonego pojęcia jak bym postąpiła rodząc w Polscd. Bardzo to jest trudny temat.

Januszkowa, Fedra, sebza lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby moje objawy nie byly jeszcze tymi porodowymi! Wczoraj wymioty + biegunka. Wczoraj przed snem zaczely się bóle miesiaczkowe + bol w dole pleców. Kilka skurczy w ciągu godz, ale wszystko się rozeszlo. Dziś skurcze + klucie w pipie, mala się rusza ale tak powolnie. No i dalej rozwolnienie. Śluz mnie zalewa. O bólu kości lonowej nie wspominając. Ogolnie to slabo się czuje. Oby to się rozeszlo jakoś. Ja nie chce jeszcze rodzic, chociaż 2 tyg niech to moje dziecko poczeka.

Lady mam to samo! Aż się zaczęłam bać!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy u nas się zacznie. Mam na myśli porody sn. Której pierwszej wody odejdą itd. :) Ale będzie poruszenie na wątku :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Hej, hej.
    Chciałam Wam napisać, że jestem z Was dziewczyny bardzo dumna że analizujecue tutaj od jakiegoś już czasu trudny temat szczepionek, zdania są podzielone, ale każdy zachowuje się grzecznie, kulturalnie, dojrzale i z klasą. Jakoś taka dumna się poczułam i chciałam Wam napisać. Może to instynkty macierzyńskie mi uderzają już :D

Ja się na ten temat nie wypowiadam bo tutaj jest inaczej z tymi szczepiokami i szczerze nie mam zielonego pojęcia jak bym postąpiła rodząc w Polscd. Bardzo to jest trudny temat.

Też o tym pomyślałam :)
    Powiem Wam, że hasło "Kocham nie szczepię" albo "Kocham - szczepię" jest trochę krzywdzące dla drugiej strony. Temat szczepionek w Pl jest dlatego tak trudny, że pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami nie ma dialogu. Wszystkie artykuły są bardzo tendencyjne, po przeczytaniu dwóch robi się kisiel z mózgu...
    Z jednej strony strach przed szczepieniem i NOPami a z drugiej strach przed brakiem szczepionki i ewentualną chorobą.
    Każda zrobi to, co uważa za słuszne i też bardzo mi się podoba, że potrafimy szanować swoje zdanie i nikt nikogo do niczego nie zmusza/przekonuje.

Ja sama sie waham - czy szczepić od razu, swoją szczepionką, czy wstrzymać się i szczepić po 2-3 miesiącach.
    Muszę porozmawiać z pediatrą, jakimś dobrym i mądrym, który nie ma mózgu wypranego przez koncerny farmaceutyczne, tylko pozostał przy swoim zdaniu. A o takiego pewnie ciężko obecnie.

Topola, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie topola a ja jestem bardzo ciekawa jak jest zeszczepieniami w norwegi kiedy pierwsze itd. Moze deri i maja cos tez napiszecie i jeszcze jak jest u ciebie penelope?

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam zielonego pojecia jak jest tu ze szczepieniami. Nie zagłębiałam sie jeszcze w tym temacie.Jedynie ja się w ciązy szczepiłam na grype,bo mi moja lekarka Poleciła i jak narazie odpukac nie choruje.

Lara 82 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dopiero dziś coś tam poczytałam. Nie ma szczepienia w pierwszej dobie, jest w trzeciej na gruźlicę ale tylko jeśli są wskazania.
    Wychodzi na to ze pierwsze jest po 8 tygodniach.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś szczepionka z witaminą K i albo w formie szczepionki lub doustnie. Wybór należy do rodzica. Szczepionka tylko raz, doustnie przez kilka tygodni w różnych dawkach z wizytami u położnej.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam trochę czytać na ten temat. Pierwsze szczepienie jest w wieku 3 miesięcy (błonica, tężec, krztusiec, polio i zakażenia pneumokokowe), potem powtórka w 5 i 12 miesiącu życia, w wieku 7-8, 11-12, 15-16 lat. 15 miesięcy i 12-13 lat odra, świnka, różyczka, 13-15lat gruźlica, 0-18 lat wirusowe zapalenie wątroby typu b dla dzieci rodziców pochodzących z krajów gdzie to zapalenie jest częste.

Nie zgłębiałam też za bardzo tematu szczepień w Polsce więc nie mam prównania jakie są różnice i podobieństwa. Narazie wydaje mi się, że przynajmniej pod tym względem zaufam norweskim naukowcom i normom. Chyba że jeszcze się coś zmieni jak zacznę głębiej analizować.

• Topola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie. Jeszcze wit. K podają w pierwszej dobie życia. Wczoraj sie o tym dowiedziałam.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche masakra :[ Tabelka szczepien w NY https://www.health.ny.gov/publications/2378.pdf

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ