X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 dni, 6 dni do donoszonej. Aaa już niedługo :D swoją drogą też się zastanawiam która z nas będzie pierwszą rodzaca sn . Wiadomo cesarki są poplanowane, Ale zastanawiam się która napiszę ze wody odeszły albo skurcze się zaczęły :D myślę że jeszcze tak 2 tygodnie i się rozwiąże lutowy worek ciezarowkowy :)

derii84, Gosiak, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie w 35 tyg i pozostalo 35 dni do porodu :)

derii84, Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała przenosić z kilka dni ciążę ;) Chciałabym żebyśmy z Brzuszkowym mieli urodzinki bliżej siebie :D A moje są dopiero na początku marca ;)

Idę myć łazienkę, bo nic nie zrobię :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my:)
    u nas noc spiąca lecz niespokojna....cos sie dzialo z moim brzuchem, jakies bole brzucha, kregosłupa, takie małpowe, troche bioder...
    Wczoraj jak mi lekarz powiedzial ze moge sie rozpokaować do 3 tyg to sie troche przeraziłam...ehhhhh to jużżżżżżżżżżzz :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Mamy wesola sytuacje w domu.... Mama skrecila noge, nie dosc ze ma SM to jeszcze skrecila noge ta co byla sprawna... :-/ trzeba ja prowadzac do lazienki, wszedzie..caly czas lezy...
    Najlepiej zeby sprawdzic czy to w ogole stluczenie ze skreceniem czy zlamanie moze?
    I chciala sie ukryc z tym zeby mnie nie denerwowac !

Mam ojca w depresji dwubiegunowej... Jest w tzw fazie manii, takze ma mame w dupie, najlepiej jakby umarla...nic go nie obchodzi. Jest samolubem. Byle by on mial.
    Sprobowalam sie odezwac to mnie zwyzywal i powiedzial ze mnie z domu wywali !! :-(

Takze w nocy wstawal moj malz....dzwigal mame, sadzal na chodzik i do lazienki

Rano jedzie do pracy i ciekawe kto jej pomoze?? No bede musiala ja...
    Jestem drobnej postury, jak to zrobie?:-(

Nie ma nam kto pomoc :-( mama coraz slabsza :-(

Za niedlugo bedzie dziecko... I bede biegac gora- dol?? W tym momencie bedzie dwojka juz :-(

Mama prawie jak dziecko :-(

Mam dosc wszystkiego :-( ...
    Teraz to bedziemy miec wesolo!!

A kogo stac na opiekunke? Napewno nie nas...
    Bracia w Niemczech....i ja sama.

Jak to rozwiazac?? Czy nasze cudowne Panstwo Polska mi pomoze? :-(
    Od poczatku malzenstwa wiatr w oczy :-(

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, uszy do góry! Wszystko się jakoś ułoży! Może tacie trzeba by zmienić leki? Może jakaś terapia?

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec nie pojdzie sie leczyc... Nie bierze lekow...

Mam wypier.... I tyle. To ja jestem chora albo Ty. Tak ci powie. Wszyscy w kolo glupi, chorzy a on zdrowy. Oj Pia, meczymy sie z ta choroba od 15 lat odkad jest na emeryturze.

Teraz to on sie czuje Bogiem i nic go nie zlamie. Niestety.

Jeszcze nas wyrzuci z domu. Co tu robic? :-(

relge6yd309xm1zq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :D
    Mi do donoszonej ciazy zostalo 23 dni :D jejku ale leci a do cc 35 dni :D
    Pewnie jak ktoras zacznie rodzic sn to dopiero bedziemy siedziec na forum i trzymac kciuki to dopiero bedzie szal ze ktoras juz rodzi .Pewnie jak jedna urodzi pociagnie kolejne bedzie wysyp naszych maluszkow wtedy hehe
    Ja wlasnie sie ogarniam powoli bo na 10 mam skan wiec juz chodze zdenerwowana ale coz ide z nastawienie ze Adasko wazy juz dobrze nie moze byc inaczej :D
    Moze wiecie co mozna brac na skurcze lydek w nocy ??bo ja chyba umre mam takie skurcze ze ledwo wstaje z lozka zeby rozchodzic ale ile moza chyba z 10 razy :/

megg, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska magnez ale pomagaja tez zimne prysznice przed snem...
    ja też mam straszne skurcze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:01

juska19 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dzis ide po magnez :D Bo te skurcze mnie wykoncza jak zlapia mam ochote plakac :(
    Rudasku widze ze nie jestem sama ze skurczami

relge6yd0kju1g7d.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie z wt/sr tak złapał skurcz stopy! myslalam ze umre..krzyczałam strasznie...ze moj R sportowiec to jakoś mi to ponaciągał, rozmasował itd...i przeszło ale ból mięśnia został....nie jestesmy tu jedyne Kochana...duzo dziewczyn na to narzeka...mi wczoraj lekarz mowił ze tak bedzie, zeby brac 2x2 tabletki asmagu na dobe :) powinno byc lepiej..no i tu dziewczyny polecały prysznic zimny przed pojsciem do łozka...typowo skierowany na nogi!:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam skurcze, ale teraz regularnie biorę magnez i jest dobrze

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) witam sie w 36 tc a tym samym nareszcie w 9 miesiacu :) i z mezem w domku :) wrocil ok 1 i gadalismy pare godzin, potem padlam a obudzilam sie o 8 i jakos tak spac nie moge :) a on sobie kima :) musi sie przestawic z trybu nocnego na dzienny :)
    Groszku wspolczuje, smutne gdy ktos bliski tak sie zachowuje:/ a co do mamy to mozesz zlozyc wnuosek o opieke pielegniarki srodowiskowej, moze sie uda?
    Co do sczepien w norwegii wiem ze maja duzo mniej niz my w pl a generalnie z polowe tego co w usa, usa rzadzi jesli chodzi o ilosc szzepien.. Na potege laduja...tez sie ciesze ze chociaz tu na forum jest kulturalna rozmowa o szczepieniach i nikt nie bojkotuje za odmienne zdanie :)
    Dzis w planie mam pranie ciuszkow malej reszte jak juz malz jest to poprasuje jutro, spacer i zakupy jedzeniowe :) do tego wieczorem endokrynolog i mysle czy czegos nie upiec :p

Gosiak, Topola, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziś pospaliśmy trochę dłużej, ale za to zasnąć w nocy długo nie mogłam. Cała jestem połamana. Ale co tam, to nic i tak bardzo lubię swoją ciążę :)
    My dziś też mamy wizytę ale pewnie bardzo ogólną, ciśnienie, tętno moje i Mio, mocz. Mam nadzieję że może chociaż na szyjkę spojrzy.

Czas na śniadanko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:24

Gosiak lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to magnez i prysznic jak nic bedzie zaliczony bo normalnie oszalec mozna nie wiedzialam ze mozna miec takie az takie skurcze lydek w poprzedniej ciazy mialam ale delikatne a teraz ..
    ale co tam juz z gorki wiec nie ma co narzekac

relge6yd0kju1g7d.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy łydek to mi się jakoś udaje ich unikać. Tzn czuję że się zbliża często i wtedy szybko naciągam mięsień i odpuszcza zanim się rozkręci. Naciągam, podnoszę jakby (stopa flex jeśli ktoś wie o co chodzi z ćwiczeń? :) palce stopy skierowane ku kości piszczelowej. Kiedyś byłam instruktorem fitness) stopę do góry.

Sue lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, dziś wyjątkowo przed 10 :)

U nas się dzieje, od rana tapetują pokój syneczka. Jutro dostawa mebli. Ale jestem podekscytowana :)

Właśnie wysłałam zapytanie do ZUSu kiedy księgowa raczyła dostarczyć moje ostatnie zwolnienie, bo nadal go nie widzę w systemie. Ale zrobię awanturę jeśli znowu zawiozła z opóźnieniem. Akurat teraz kiedy chciałam porobić ostatnie zakupy nie mam kasy na koncie.
    wrrr!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

I ja mam skurcze łydek;/// A przewaznie wtedy gdy wyciagne nogi spod cieplej koldry w nocy... odrazu mnie bol łapie.

A ja dzis na 13,30 mam USG!!! Trzymajcie kciuki zeby okazało sie ze Lenka ulozyla sie prawidlowo! ;)

Gosiak, Januszkowa, Lara 82, gusiaa, kasia_1988, Penelope, Fedra, Asiaa1201, Angélique89 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash - u mnie podobnie. Moje ostatnie zwolenieni miało zostac wyslane przez pracodawcę 19 grudnia i do tej pory nie ma go systemie zus - a myslalam że niedługo dostane kase ;-/

• Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, bardzo Ci współczuje. Nawet nie umiem sobie wyobrazić w jakiej musisz być sytuacji. Mogę Cię tylko wspierać na duchu. Jesteś bardzo dzielną osobą. Myślę, że takie choroby "psychiczne" są cięższe od tych "cielesnych", bo tak jak piszesz Twój tata nie pójdzie się leczyć, bo jest przecież zdrowy - to wszyscy w okół są chorzy. Próbowałaś zwrócić się do jakiś fundacji/stowarzyszeń w Twojej okolicy? Wspieram duchowo !!!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ