X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę pospałam jeszcze ale niewiele, jedno pranie wstawione, zmywarka też.
    Wstałam dziś trochę spuchnięta, dziś piję dużo wody i może zjem coś z ryżem, ehhhh.
    Miłego dnia dziewczyny, kciuki za wszystkie wizytujące!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku to faktycznie nieciekawa sytuacja. Podziwiam Cię, nie wiem co zrobiłabym na twoim miejscu. Jak Katiś pomyślałam o jakiejś fundacji, która pomogłaby ci zorganizować opiekę nad rodzicami, trochę odciążyć?

łazienkę, kuchnię i salon ogarnęłam. Teraz garderoba i pranie.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

My jiz po pobraniu krwi i po KTG. Maly tak kopal ze nie nadazalam tego guzika wciskac :-)

Groszku, nie umiem sobie wyobrazic co czujesz. Jest mi bardzo przykro. Mam nadzieje ze sytuacja jednak zacznie sie zmieniac na lepsze. Trzymam kciuki.

Moj plan na dzis : nie robie nic procz obiadu :-) :-)
    Nie czesto mam taki luzny dzien. Hurraaaa

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skurcze łydek, ale zdarzają mi się góra dwa razy w tyg. w nocy. Brałam magnez, niestety nie zawsze :/

Z moim przeziębieniem wczoraj było już ok, a dzisiaj obudziłam się z katarem :(

O 12 zaczynam domowe SPA przed wizytą, mam nadzieję, że nie będzie to krwawe SPA, bo ostatnio polała się krew przy depilacji. O 16 wyruszam z domu, zaliczę kilka sklepów, dokupię sama w spokoju jakiegoś pajacyka i śpioszki, a później podjedzie po mnie mój J. i do lekarza. Ciekawe ile dzisiaj będzie ważyć Natalia, 3 tyg. temu 1850g.
    Powodzenia życzę pozostałym wizytującym :*

megg, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,

Groszku przykro mi, że tak Cię los doświadcza, nie którzy sobie na własne życzenie fundują problemy, a niektórych dotyka choroba i to jest prawdziwa tragedia.

Słuchaj podjedź do MOPSu i pogadaj czy nie da się załatwić opiekunki np. na 2 dni w tyg, która by przyszła i coś pomogła. To jest odpłatne ale grosze tak naprawdę. Myślę, że może być ciężko bo mieszkacie razem, a wy jesteście pełnosprawni, takie mamy prawo więc pracownik nic nie zrobi jeśli go ustawa ograniczy, ale może są jakieś inne formy wsparcia. Tylko musisz przede wszystkim zastanowić się gdzie widzisz tą pomoc, no i pierwszorzędna sprawa jak widzi to Twoja mama. U mnie w bliskiej rodzinie też jest 1 przypadek choroby psychicznej, a w życiu spotkałam kilka osób z SM z racji zawodu mojej mamy. Cholera bardzo Ci współczuje, trzymaj się jakoś.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też łapały bóle łydek no a do tego stawia mi się brzuch więc biorę tego MG na potęgę, szczególnie po szpitalu mi teraz zalecili. No i trochę się bałam, czy nie za dużo, więc sobie wczoraj poziom MG zrobiłam razem z morfologią i co jest w najniższej granicy normy, więc myślę, że te preparat ciężko się wchłaniają i ciężko je przedawkować.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o szczepieniach w innych krajach.

Topola lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące, a Wy proszę trzymajcie za nas, również dziś wizyta, ale odezwę się wieczorem bo penie późno wrócimy.

Januszkowa, Gosiak, ash, megg, przedszkolanka:), Topola, Sue, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i proszę o malutkie dla nas :)
    do usłyszenia po wizytach :)

Januszkowa, megg, Gosiak, Sue, słoneczna 85, justta, Lara 82, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASH, ja tez jestem bez kasy z Zusu- powiedzieli ze za grudzien to moga wyplacic do konca stycznia a mialam jutro zamawiac meble..

no to czekam sobie.

bedzie pewnie wszystko na styk albo w ogole nie bedzie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dokładnie tak jak piszą dziewczyny należałoby się przejśc do Mopsu i zapytać czy jakaś pomoc się należy...

Ja pisałam ze na początku listopada moj dziadek dostał udaru a na poczatku grudnia wrócił do domu. Pomimo, że jest pełnosprawna babcia i moi rodzice którzy mieszkaja w tej samej miejscowości to należała się opiekunka środowiskowa, która co prawda w połowie jest opłacana ok 400 zł miesięcznie , ale przychodzi 5xw tygodniu na 5 godzin. zawsze to człowiek nie jest uwiązany 24h. Moze warto byłoby się zainteresować, bo czasu z maluszkiem będzie coraz mniej.

Powodzenia dziewczyny na wizytach...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś to chyba pusto tu będzie, bo wszystkie na wizytach :D Chyba nie było jeszcze tylu wizyt w ciągu jednego dnia :D

justta, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pewnie będzie więcej takich kumulacji wizytowych, bo i wizytować będziemy cześciej, ja byłam 03.01, teraz idę 13.01 i ciekawa jestem czy kolajną wizytę mi wyznaczy na 27.01 dopiero - do 27.01 mam zwolnienie - czy też będzie mnie chciała jeszcze zobaczyć np. 20.01.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze trochę przysnęłam. Właśnie się podniosłam z łóżka i chyba trzeba się ogarnąć.
    Wizytę mam jutro i już nie mogę się jej doczekać. Ostatnio męczy mnie jakaś wodnista wydzielina i już raz byłam nawet na IP, żeby sprawdzić czy to nie wody. Muszę koniecznie porozmawiać o tym z lekarzem.
    A na te skurcze łydek to koniecznie magnez - nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam 13.01 :D Faktycznie. Teraz to chyba już tak będzie. Laseczki czy Wy wiecie, że za "chwile" będziemy gadały o kupkach, karmieniu, pieluchach :D Ależ to zleciało !!!

Januszkowa, justta, Gosiak, Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ponownie też mocno zaciskam kciuki za wizytujące i proszę o kciuki dla nas, wizyta dopiero o 16 , mam nadzieję że kruszynka super przybrała, bo ciągle jest tydzień do tyłu z wymiarami, trochę się tym stresuję no i może dzisiaj ustali mi konkretną datę porodu już, ah co za emocje

Ciekawe co u Mistrzyni i dziewczynek

Gosiak, Januszkowa, megg, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Ja juz torbe spakowalam i musze jeszcze ogarnac gore ale chwilowo opadlam z sil, musze odpoczac. W ogole glowa mnie boli, spac mi sie chce. Moze uda mi sie mlodego naklonic do snu to bym sie zdrzemnela z checia.

Januszkowa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytuję dopiero 16.01!

Dziś życzę wszystkim powodzenia na wizytach! Miłego podglądania dzieciaczków!

Posprzątałam garderobę i pranie naszykowałam. ALe okazało się, że jeszcze nie ma co prać :D

Zrobiłam porządek w lekach! Ile ja rzeczy wywaliłam! Tyle pieniędzy do kosza. Mogliby mniejsze opakowania robić. A tak pół opakowania a czasem więcej wywalone :/

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz ustalil normalnie wizyte za mc, dziwnie troche i mam dopiero 29.01

powodzenia dzis dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:41

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    mnie lekarz ustalil normalnie wizyte za mc, dziwnie troche i mam dopiero 29.01
    Megg, bo co 2 tyg. dopiero po 36 tygodniu - jak wszystko jest ok.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ