Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku to faktycznie nieciekawa sytuacja. Podziwiam Cię, nie wiem co zrobiłabym na twoim miejscu. Jak Katiś pomyślałam o jakiejś fundacji, która pomogłaby ci zorganizować opiekę nad rodzicami, trochę odciążyć?
łazienkę, kuchnię i salon ogarnęłam. Teraz garderoba i pranie. -
Dzien dobry.
My jiz po pobraniu krwi i po KTG. Maly tak kopal ze nie nadazalam tego guzika wciskac
Groszku, nie umiem sobie wyobrazic co czujesz. Jest mi bardzo przykro. Mam nadzieje ze sytuacja jednak zacznie sie zmieniac na lepsze. Trzymam kciuki.
Moj plan na dzis : nie robie nic procz obiadu
Nie czesto mam taki luzny dzien. HurraaaaGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja też mam skurcze łydek, ale zdarzają mi się góra dwa razy w tyg. w nocy. Brałam magnez, niestety nie zawsze
Z moim przeziębieniem wczoraj było już ok, a dzisiaj obudziłam się z katarem
O 12 zaczynam domowe SPA przed wizytą, mam nadzieję, że nie będzie to krwawe SPA, bo ostatnio polała się krew przy depilacji. O 16 wyruszam z domu, zaliczę kilka sklepów, dokupię sama w spokoju jakiegoś pajacyka i śpioszki, a później podjedzie po mnie mój J. i do lekarza. Ciekawe ile dzisiaj będzie ważyć Natalia, 3 tyg. temu 1850g.
Powodzenia życzę pozostałym wizytującym :*
megg, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam Was,
Groszku przykro mi, że tak Cię los doświadcza, nie którzy sobie na własne życzenie fundują problemy, a niektórych dotyka choroba i to jest prawdziwa tragedia.
Słuchaj podjedź do MOPSu i pogadaj czy nie da się załatwić opiekunki np. na 2 dni w tyg, która by przyszła i coś pomogła. To jest odpłatne ale grosze tak naprawdę. Myślę, że może być ciężko bo mieszkacie razem, a wy jesteście pełnosprawni, takie mamy prawo więc pracownik nic nie zrobi jeśli go ustawa ograniczy, ale może są jakieś inne formy wsparcia. Tylko musisz przede wszystkim zastanowić się gdzie widzisz tą pomoc, no i pierwszorzędna sprawa jak widzi to Twoja mama. U mnie w bliskiej rodzinie też jest 1 przypadek choroby psychicznej, a w życiu spotkałam kilka osób z SM z racji zawodu mojej mamy. Cholera bardzo Ci współczuje, trzymaj się jakoś. -
Mnie też łapały bóle łydek no a do tego stawia mi się brzuch więc biorę tego MG na potęgę, szczególnie po szpitalu mi teraz zalecili. No i trochę się bałam, czy nie za dużo, więc sobie wczoraj poziom MG zrobiłam razem z morfologią i co jest w najniższej granicy normy, więc myślę, że te preparat ciężko się wchłaniają i ciężko je przedawkować.
-
Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące, a Wy proszę trzymajcie za nas, również dziś wizyta, ale odezwę się wieczorem bo penie późno wrócimy.
Januszkowa, Gosiak, ash, megg, przedszkolanka:), Topola, Sue, justta, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Groszku dokładnie tak jak piszą dziewczyny należałoby się przejśc do Mopsu i zapytać czy jakaś pomoc się należy...
Ja pisałam ze na początku listopada moj dziadek dostał udaru a na poczatku grudnia wrócił do domu. Pomimo, że jest pełnosprawna babcia i moi rodzice którzy mieszkaja w tej samej miejscowości to należała się opiekunka środowiskowa, która co prawda w połowie jest opłacana ok 400 zł miesięcznie , ale przychodzi 5xw tygodniu na 5 godzin. zawsze to człowiek nie jest uwiązany 24h. Moze warto byłoby się zainteresować, bo czasu z maluszkiem będzie coraz mniej.
Powodzenia dziewczyny na wizytach... -
Teraz pewnie będzie więcej takich kumulacji wizytowych, bo i wizytować będziemy cześciej, ja byłam 03.01, teraz idę 13.01 i ciekawa jestem czy kolajną wizytę mi wyznaczy na 27.01 dopiero - do 27.01 mam zwolnienie - czy też będzie mnie chciała jeszcze zobaczyć np. 20.01.
-
A ja jeszcze trochę przysnęłam. Właśnie się podniosłam z łóżka i chyba trzeba się ogarnąć.
Wizytę mam jutro i już nie mogę się jej doczekać. Ostatnio męczy mnie jakaś wodnista wydzielina i już raz byłam nawet na IP, żeby sprawdzić czy to nie wody. Muszę koniecznie porozmawiać o tym z lekarzem.
A na te skurcze łydek to koniecznie magnez - nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki.
-
ja też mam 13.01
Faktycznie. Teraz to chyba już tak będzie. Laseczki czy Wy wiecie, że za "chwile" będziemy gadały o kupkach, karmieniu, pieluchach
Ależ to zleciało !!!
Januszkowa, justta, Gosiak, Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Hejka ponownie też mocno zaciskam kciuki za wizytujące i proszę o kciuki dla nas, wizyta dopiero o 16 , mam nadzieję że kruszynka super przybrała, bo ciągle jest tydzień do tyłu z wymiarami, trochę się tym stresuję no i może dzisiaj ustali mi konkretną datę porodu już, ah co za emocje
Ciekawe co u Mistrzyni i dziewczynekGosiak, Januszkowa, megg, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Ja juz torbe spakowalam i musze jeszcze ogarnac gore ale chwilowo opadlam z sil, musze odpoczac. W ogole glowa mnie boli, spac mi sie chce. Moze uda mi sie mlodego naklonic do snu to bym sie zdrzemnela z checia.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
A ja wizytuję dopiero 16.01!
Dziś życzę wszystkim powodzenia na wizytach! Miłego podglądania dzieciaczków!
Posprzątałam garderobę i pranie naszykowałam. ALe okazało się, że jeszcze nie ma co prać
Zrobiłam porządek w lekach! Ile ja rzeczy wywaliłam! Tyle pieniędzy do kosza. Mogliby mniejsze opakowania robić. A tak pół opakowania a czasem więcej wywalone