Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Gosiak leczo mam pare sloikow:) ostatnio otwieralam po szpitalu jakos i bylo pyszne;)

ja zawsze mroze pierogi/krokiety od tesciowej lub mamy i to pewnie bede miec. mysle ze sama porobie krokiety:)

kolezanka mowila ze przed proodem pomrozila np gulasz czy jakas potrawke z kurczaka.

tez sie nad tym zastanawiam i mysle ze tak zrobie.chociaz pare pojemniczkow no i pierogi i krokiety. o i moze nalesniki np z serem- a potem mozna rozmrozic i podsmazyc na chrupiace.:))

ja chyba dzis zrobie zupe dyniowa bo mam zamrozona a miejsce trzeba robic:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas -23'C. Ja ocipieje! W balerinach dzien w dzien a temperatura leci na leb na szyje!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pączków to ubóstwiam takie z tesco z nadzieniem z kremu waniliowego! mówie Wam przepyszne !!! Grzeszę nimi jak tylko mam okazje :D ostatnio zjadłam 4 :P

Co do termometru to chce kupić taki który mierzy również wilgotność. Póki co nie szukałam jeszcze

coś takiego np. http://allegro.pl/wilgotnosciomierz-topcom-i4926482131.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:14

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry za wszystkie wizytujace mocno trzymam kciuki by bylo wszystko ok :)

Ja nie gotuje na zapas moj maz od pewnego czasu przejal paleczk w kuchni i to On gotuje po porodzie powiedzial ze tez gotowac bedzie :) mamy jedynie zamrozonych pare kotletow bo miesa dostalismy i cos trzeba bylo z tym zrobic ;)

Milego dnia...

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, to nie są zupy w proszku. W każdej paczce sa dwie torebki - w jednej suszone warzywa, w drugiej przyprawy. Wiadomo, że nie są to jakieś wykwintne potrawy, ale ja zawsze jszcze doprawię po swojemu - dorzucę jajeczko czy kiełbaskę i da sie przetrwać okresy posuchy. Wiadomo, że ugotowane przeze mnie zupy są smaczniejsze, ale to sa takie awaryjne potrawy, a są bez glutaminianów i innej chemii.
    Ja na pomoc mamy czy teściowej w tej kwestii nie mam co liczyć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Kasia ale masz fajnie. Moja tesciow nawet sie nie zainteresuje wiec nie ma co na nia liczyc, a moja mama wlezie mi na glowe wiec nie zamierzam prosic nawet. Zostaje z tym sama. Echhh

Bol osiagnal kulminacje. Zbieram sie do bioenergoterapeuty bo nie wytrzymam :(

to prawda mam... a bólu współczuje

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Spakowałam torbę... To nic, że nie zmieściłam się do niej, a taka wielka.

Co spakowałam?
    -4 koszule
    -szlafrok
    -kapcie
    -2 ręczniki duże i 2 malutkie
    -szczoteczkę i pastę do zębów
    -płyn do higieny intymnej
    -chusteczki do higieny intymnej i nawilżane
    -bephanten
    -tantum rosa
    -kosmetyczka, a w niej: chusteczki 2 paczki, papier toaletowy, krem nivea, szampon, płyn do kąpieli, gumki do włosów
    -ręcznik papierowy
    -podkłady poporodowe 5szt
    -seksowne podpaski 1 opakowanie
    -majtki jednorazowe 5szt + 3 szt bawełnianych,
    -4 pary skarpet
    -biustonosz sportowy i zwykły nieusztywniany
    -laktator ręczny (nie mam pojecia czy sie przyda)
    -12 par wkładek do biustonosza
    -nakładki na sutki
    -3 wody z dziubkiem 330ml
    -biszkopty
    -chusteczki dla Ady
    -małe pampki rozm.1
    -krem przeciw odparzeniom
    -3 pieluszki
    -smoczek

Do torebki:
    -dokumenty
    -portfel
    -telefon
    -ładowarka
    -długopis
    -jakaś książka, gazeta

Do dowiezienia na następny dzień:
    -jeszcze jedno opakowanie seksownych podpasek
    -sztućce
    -kubek, talerz itp
    -6 wód z dziubkiem 330ml
    -biszkopty

Na wyjście:
    -ubrania dla mnie
    -fotelik
    -ubrania dla Młodej
    -kocyk cienki i gruby (nie wiem jaki będzie potrzebny)
    -pieluszka.

Chyba dobrze się spakowałam?

Angelcia, czym się różnią podkłady poporodowe od seksownych podpasek?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Szkoda, że Mistrzyni się nie odzywa, cały czas myślę o niej i o dziewczynkach.
    Ja myślę, że następne będą dziewczyny, które mają planowane cesarki, ale oczywiście mogę sie mylić ;)

Mój plan na dziś to wyprać prześcieradła, rożki, itp - jak przyjdą. Drugie pranie to będzie tetra.
    Ogarnąć kuchnię i łazienkę, ale to kosmetyka... No i chyba będę dziś zalegać z książka.
    Rosołek mam z wczoraj, nic dodatkowo nie szykuje, bo mój M. Zaczął dietę 5/2 i dziś ma dzień niejedzenia ;) gubi lekki brzuszek dla córy ;)

Gosiu, pierzesz dalej wszystko w orzeszkach? Ja właśnie puściłam moje pierwsze orzechowe pranie - wszystkie pieluchy dla małego. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja apka na kindlu juz jakis czas temu wyskoczyla z taka porada, zeby przygotowac przed porobem kilka potraw i zamrozic, zeby byly do odgrzania jak sie wroci z niemowlakiem do domu. Ja na pewno tego nie zrobie, bo znam siebie. Ale skoro tesciowa zglosila sie chetnie do "pomagania" w pierwszy tydzien po porodzie, to bedzie nam w domu gotowac, bo jesli mysli, ze przy moim dziecku cos bedzie robic, to sie myli ;-P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice nie zyja, siostra za granica. Mojego mama moze i by cos pomogla ale jak zwykle nie bedzie miala czym przyjechac, itd. A jak mamy po nia jezdzic i spalac paliwo co chwile to sie nie bardzo oplaca. A poza tym ja o wszystko trzeba prosic, sama nie pomysli. A ja nie lubie sie prosic wiec jak zwykle sama dam sobie rade. Cos na pewno pomroze tylko musze pomyslec co no i zapas miesa jak pisala kasia_1988 zrobie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupujecie te zupy??????

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sa seksowne podpaski? Is that a real thing? xD Ha ha ha, bawi mnie to LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosiu, pierzesz dalej wszystko w orzeszkach? Ja właśnie puściłam moje pierwsze orzechowe pranie - wszystkie pieluchy dla małego. Ciekawe co z tego wyjdzie.
    Tak, piorę w orzechach i jestem bardzo zadowolona. Piorę wszystko i nasze ciuchy i dziecięce. Pierzesz tetrę? Bo pieluchy wielorazowe nie powinny być prane w orzechach ze względu na to, że bedą tracić wlasciwosci chłonne. Są specjalne proszki do nich.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:

Dziewczyny, od 2-3 tygodni mam taką masakrę z twarzą że szok.
    Całą brodę mam wysypaną :/ Wiem, że na brodzie to najczęściej wyłażą zmiany hormonalne ale kurde ile można. Czuję się jak nastolatka z wysypem na twarzy :/
    Mam dokładnie to samo! Tylko broda. I czasami coś z boku nosa, gdzie nigdy mi tam nic nie wyłaziło. Nie pomaga nic. Całymi dniami chodzę w paście cynkowej.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    to dzis ide po magnez :D Bo te skurcze mnie wykoncza jak zlapia mam ochote plakac :(
    Rudasku widze ze nie jestem sama ze skurczami
    Juska, ja mam i zespół niespokojnych nóg i od czasu do czasu lapal mnie skurcz.
    Pewnie dzidzius objada mnie z witamin i mikroelementów :-)
    Zaczęłam lykac żelazo, magnez, i wieczorem przed snem robię lydkom lodowaty prysznic. Śpię od tygodnia jak niemowlę...hihi

Mąż i Żona od 31 maja
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Gdzie kupujecie te zupy??????
    http://sklep-sys.pl

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - ja tak samo! Pasta cynkowa i sudocrem :D masakra na brodzie.
    Bez zapudrowania tego nie wychodzę z domu bo można się przestraszyć.

Gosiak - dzięki wielkie :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy Babci Zosi widzialam w BIedronce! po 3,95!!!!!!
    Ash na Abrahama w tej Biedronce sa jak bedziesz wracala dzis z wizyty:)

tak na prawo od kas na regale sie pojawily. ( jak staniesz w sklepie twarza do kas)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:30

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam gorzej. Mi wypryszczylo ramiona w III trym! I na brzuchu tez mi sie pojawiaja male pryszcze. Strasznie mnie to wkurza, bo to juz chyba przegiecie miec krosty na brzuchu!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zupy Babci Zosi widzialam w BIedronce! po 3,95!!!!!!
    Ash na Abrahama w tej Biedronce sa jak bedziesz wracala dzis z wizyty:)

tak na prawo od kas na regale sie pojawily. ( jak staniesz w sklepie twarza do kas)

oooo super. Zrobię zapas :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ