Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no Gosiak leczo mam pare sloikow:) ostatnio otwieralam po szpitalu jakos i bylo pyszne;)
ja zawsze mroze pierogi/krokiety od tesciowej lub mamy i to pewnie bede miec. mysle ze sama porobie krokiety:)
kolezanka mowila ze przed proodem pomrozila np gulasz czy jakas potrawke z kurczaka.
tez sie nad tym zastanawiam i mysle ze tak zrobie.chociaz pare pojemniczkow no i pierogi i krokiety. o i moze nalesniki np z serem- a potem mozna rozmrozic i podsmazyc na chrupiace.)
ja chyba dzis zrobie zupe dyniowa bo mam zamrozona a miejsce trzeba robic:) -
co do pączków to ubóstwiam takie z tesco z nadzieniem z kremu waniliowego! mówie Wam przepyszne !!! Grzeszę nimi jak tylko mam okazje
ostatnio zjadłam 4
Co do termometru to chce kupić taki który mierzy również wilgotność. Póki co nie szukałam jeszcze
coś takiego np. http://allegro.pl/wilgotnosciomierz-topcom-i4926482131.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:14
Pola
Hania -
Dzien dobry za wszystkie wizytujace mocno trzymam kciuki by bylo wszystko ok
Ja nie gotuje na zapas moj maz od pewnego czasu przejal paleczk w kuchni i to On gotuje po porodzie powiedzial ze tez gotowac bedziemamy jedynie zamrozonych pare kotletow bo miesa dostalismy i cos trzeba bylo z tym zrobic
Milego dnia...Januszkowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Angelcia, to nie są zupy w proszku. W każdej paczce sa dwie torebki - w jednej suszone warzywa, w drugiej przyprawy. Wiadomo, że nie są to jakieś wykwintne potrawy, ale ja zawsze jszcze doprawię po swojemu - dorzucę jajeczko czy kiełbaskę i da sie przetrwać okresy posuchy. Wiadomo, że ugotowane przeze mnie zupy są smaczniejsze, ale to sa takie awaryjne potrawy, a są bez glutaminianów i innej chemii.
Ja na pomoc mamy czy teściowej w tej kwestii nie mam co liczyć. -
AsiaSzw wrote:Kasia ale masz fajnie. Moja tesciow nawet sie nie zainteresuje wiec nie ma co na nia liczyc, a moja mama wlezie mi na glowe wiec nie zamierzam prosic nawet. Zostaje z tym sama. Echhh
Bol osiagnal kulminacje. Zbieram sie do bioenergoterapeuty bo nie wytrzymam
to prawda mam... a bólu współczuje -
angelcia wrote:Spakowałam torbę... To nic, że nie zmieściłam się do niej, a taka wielka.
Co spakowałam?
-4 koszule
-szlafrok
-kapcie
-2 ręczniki duże i 2 malutkie
-szczoteczkę i pastę do zębów
-płyn do higieny intymnej
-chusteczki do higieny intymnej i nawilżane
-bephanten
-tantum rosa
-kosmetyczka, a w niej: chusteczki 2 paczki, papier toaletowy, krem nivea, szampon, płyn do kąpieli, gumki do włosów
-ręcznik papierowy
-podkłady poporodowe 5szt
-seksowne podpaski 1 opakowanie
-majtki jednorazowe 5szt + 3 szt bawełnianych,
-4 pary skarpet
-biustonosz sportowy i zwykły nieusztywniany
-laktator ręczny (nie mam pojecia czy sie przyda)
-12 par wkładek do biustonosza
-nakładki na sutki
-3 wody z dziubkiem 330ml
-biszkopty
-chusteczki dla Ady
-małe pampki rozm.1
-krem przeciw odparzeniom
-3 pieluszki
-smoczek
Do torebki:
-dokumenty
-portfel
-telefon
-ładowarka
-długopis
-jakaś książka, gazeta
Do dowiezienia na następny dzień:
-jeszcze jedno opakowanie seksownych podpasek
-sztućce
-kubek, talerz itp
-6 wód z dziubkiem 330ml
-biszkopty
Na wyjście:
-ubrania dla mnie
-fotelik
-ubrania dla Młodej
-kocyk cienki i gruby (nie wiem jaki będzie potrzebny)
-pieluszka.
Chyba dobrze się spakowałam?
Angelcia, czym się różnią podkłady poporodowe od seksownych podpasek?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Gosiak wrote:Szkoda, że Mistrzyni się nie odzywa, cały czas myślę o niej i o dziewczynkach.
Ja myślę, że następne będą dziewczyny, które mają planowane cesarki, ale oczywiście mogę sie mylić
Mój plan na dziś to wyprać prześcieradła, rożki, itp - jak przyjdą. Drugie pranie to będzie tetra.
Ogarnąć kuchnię i łazienkę, ale to kosmetyka... No i chyba będę dziś zalegać z książka.
Rosołek mam z wczoraj, nic dodatkowo nie szykuje, bo mój M. Zaczął dietę 5/2 i dziś ma dzień niejedzeniagubi lekki brzuszek dla córy
Gosiu, pierzesz dalej wszystko w orzeszkach? Ja właśnie puściłam moje pierwsze orzechowe pranie - wszystkie pieluchy dla małego. Ciekawe co z tego wyjdzie.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Moja apka na kindlu juz jakis czas temu wyskoczyla z taka porada, zeby przygotowac przed porobem kilka potraw i zamrozic, zeby byly do odgrzania jak sie wroci z niemowlakiem do domu. Ja na pewno tego nie zrobie, bo znam siebie. Ale skoro tesciowa zglosila sie chetnie do "pomagania" w pierwszy tydzien po porodzie, to bedzie nam w domu gotowac, bo jesli mysli, ze przy moim dziecku cos bedzie robic, to sie myli ;-P08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moi rodzice nie zyja, siostra za granica. Mojego mama moze i by cos pomogla ale jak zwykle nie bedzie miala czym przyjechac, itd. A jak mamy po nia jezdzic i spalac paliwo co chwile to sie nie bardzo oplaca. A poza tym ja o wszystko trzeba prosic, sama nie pomysli. A ja nie lubie sie prosic wiec jak zwykle sama dam sobie rade. Cos na pewno pomroze tylko musze pomyslec co no i zapas miesa jak pisala kasia_1988 zrobie.
-
Aagnieszkaa wrote:Gosiu, pierzesz dalej wszystko w orzeszkach? Ja właśnie puściłam moje pierwsze orzechowe pranie - wszystkie pieluchy dla małego. Ciekawe co z tego wyjdzie.
-
ash wrote:
Dziewczyny, od 2-3 tygodni mam taką masakrę z twarzą że szok.
Całą brodę mam wysypanąWiem, że na brodzie to najczęściej wyłażą zmiany hormonalne ale kurde ile można. Czuję się jak nastolatka z wysypem na twarzy
-
juska19 wrote:to dzis ide po magnez
Bo te skurcze mnie wykoncza jak zlapia mam ochote plakac
Rudasku widze ze nie jestem sama ze skurczami
Pewnie dzidzius objada mnie z witamin i mikroelementów
Zaczęłam lykac żelazo, magnez, i wieczorem przed snem robię lydkom lodowaty prysznic. Śpię od tygodnia jak niemowlę...hihiMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Zupy Babci Zosi widzialam w BIedronce! po 3,95!!!!!!
Ash na Abrahama w tej Biedronce sa jak bedziesz wracala dzis z wizyty:)
tak na prawo od kas na regale sie pojawily. ( jak staniesz w sklepie twarza do kas)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:30
ash lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Zupy Babci Zosi widzialam w BIedronce! po 3,95!!!!!!
Ash na Abrahama w tej Biedronce sa jak bedziesz wracala dzis z wizyty:)
tak na prawo od kas na regale sie pojawily. ( jak staniesz w sklepie twarza do kas)
oooo super. Zrobię zapas